X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Wrześniówki 2015
Odpowiedz

Wrześniówki 2015

Oceń ten wątek:
  • julita Autorytet

Wysłany: 28 stycznia 2016, 17:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    moka89 wrote:
    Z cyklu czy wasze dzieci:P
    A) jak jedzą cyca to trzymają go w buzi i odpychają się od was ręką? Moja mi czasem tak naciąga, że chyba mi zafunduje operację na starość :P
    B) jak leżą na brzuszku, to zginają pod siebie nóżki i próbują się czołgać żeby np dosięgnąć zabawkę? Moja tak cuduje ostatnio ;)
    C) czy jak karmicie, to pocą się dzieciakom główki? Ja mam czasem rękaw wilgotny, zwłaszcza jak zaraz po jedzeniu przytnie sobie drzemkę
    No i... Czujecie wiosnę? :) mimo, że odpuściliśmy spacer, bo dość mocno wiało, to tak ładnie słonko świeciło i temp +10. Kurcze, chciałabym zeby juz było ciepło :)

A ) nie odpycha się ale fajnie ugniata rączkami cycka
    B ) chyba nie zgina nóżek ale jak leży na brzuszku to aż cała podskakuje i dzięki temu potrafi się przesuwać
    C ) nie

wiosna - nie czuje, chyba zbyt mało przebywam na zewnątrz, za oknem jest jedna wielka kupa :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 stycznia 2016, 17:49

tb73e6ydt52f9usr.png
    5b09e6ydos8pxq3s.png
    h44es65g5xhwh8nn.png
  • mmalutka Autorytet

Wysłany: 28 stycznia 2016, 18:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A to mój terrorysta na wakacjach..

25033.jpg

la_lenka, Kassie, chabasse, justyna1220, moka89, 4me, Luna1, Kasiarzynka, karolcia87, Anitka201, Magnolia3, Carolline, trix lubią tę wiadomość

tb734z17s9scq0zt.png
  • Kassie Autorytet

Wysłany: 28 stycznia 2016, 18:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ale zadowolony ten Twój terrorysta! :-D a mozesz zdradzic gdzie byliscie na wakacjach? :-)

ug373e5esgfin09c.png
    rg50gox1ycplbhk5.png
  • mmalutka Autorytet

Wysłany: 28 stycznia 2016, 18:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wyspy kanaryjskie- Fuerteventura :)

justyna1220, Kassie, 4me, Magnolia3 lubią tę wiadomość

tb734z17s9scq0zt.png
  • Kucykowa Autorytet

Wysłany: 28 stycznia 2016, 19:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej Dziewczynki ! :)
    U nas wszystko oki,procz rozszerzania diety.Po marchewce mega zaparcia i gazy a po jablku wymiotyz,wiec odpuszczamy na jakis czas i samo kp.
    Moka:
    1.tak,suty mam czasami jak druty :D
    2.odpycha sie,ale w miejscu krazy poki co
    3.Tak,tak,tak! Przy drzemce i po kapieli rowniez...

Tak,czuje wiosne i to jest piekne! <3 Jak ja kocham wiosne i lato!!! Od razu chce sie zyc :)
    Co do czestych pobudek i u nas sie zdarzaka co 1,5-2 h, ale to w okresie skoku raczej juz teraz. Od kilku nocy jest lepiej,bo pobudki co 3 a czasem i przespany ciagiem 5h !! :) Podaje tez Olci troszke melisy z rumiankiem przed cyckiem do snu i moze to Ja wycisza...
    Sciskamy!

relgh371dtao2ef4.png

Córcia <3
  • moka89 Autorytet

Wysłany: 28 stycznia 2016, 19:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kucykowa - moja przepowiednio, dajesz nadzieję z tymi 3-5 godzinami :) co u was to i u nas, więc czekam :D

mmalutka, Kucykowa lubią tę wiadomość

Gabrysia <3
    klz9df9h2mnehf2h.png
  • Kucykowa Autorytet

Wysłany: 28 stycznia 2016, 20:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    moka89 wrote:
    Kucykowa - moja przepowiednio, dajesz nadzieję z tymi 3-5 godzinami :) co u was to i u nas, więc czekam :D
    Trzymam kciuki, Kochana !!

relgh371dtao2ef4.png

Córcia <3
  • 4me Autorytet

Wysłany: 28 stycznia 2016, 20:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mmalutka wrote:
    Wyspy kanaryjskie- Fuerteventura :)
    My mieliśmy lecieć na Teneryfę na te wakacje ale 5,5h lotu mnie skutecznie zniechecilo ;) wybraliśmy cos bliżej na pierwszy raz :)

mhsvj48aqvgzp38a.png

l22nhdgestw22l2o.png
  • mmalutka Autorytet

Wysłany: 28 stycznia 2016, 20:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    4me wrote:
    My mieliśmy lecieć na Teneryfę na te wakacje ale 5,5h lotu mnie skutecznie zniechecilo ;) wybraliśmy cos bliżej na pierwszy raz :)

Wyspy cudowne, z fajnym klimatem a jak się juz człowiek wtarabani do tego samolotu to czy 2 czy 3 czy 5 nie robi roznicy :D

tb734z17s9scq0zt.png
  • easymum Autorytet

Wysłany: 28 stycznia 2016, 20:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    4me, no to my właśnie chyba Teneryfa :) generalnie kierunek właśnie Kanary, ale ostatecznie która wyspa to się okaże, byliśmy na wszystkich, na Lanzarote nawet 2 razy, więc wszystko nam jedno, pojedziamy na najlepszą ofertę :)

Mmalutka - pytanko, miałaś namiocik dla małego? Polecisz coś? A jak było ze spaniem? No i czy 7-miesięczne dziecko można już wozić w wózku-parasolce? Jeśli nie to jak? Stelaż i fotelik? Nosidełko? Kurcze, tyle pytań.

gg64rl68s121551a.png
  • la_lenka Autorytet

Wysłany: 28 stycznia 2016, 20:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    easymum wrote:

Mmalutka - pytanko, miałaś namiocik dla małego? Polecisz coś? A jak było ze spaniem? No i czy 7-miesięczne dziecko można już wozić w wózku-parasolce? Jeśli nie to jak? Stelaż i fotelik? Nosidełko? Kurcze, tyle pytań.
    My mamy Maclarena Techno XT i nawet teraz w domu małą w nim woze. Na wiosnę będę używać jako pełnoprawnego wózka. Rozkłada się prawie na płasko i ogólnie ma od 0+

easymum lubi tę wiadomość

Córeczka <3
    kYd4p2.png
  • ela Autorytet

Wysłany: 28 stycznia 2016, 20:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Oj niech już się kończy ten tydzień, choć następny też ciężki wizyty u lekarzy, wywiadówki, duże zakupy i takie tam nie wiem jak się nazywam. Chyba pujdę na podyplomówkę z logistyki.
    Poczułam wiosnę, przy usypiania małej już szukałam spacerówki.

5b09tv73mjpedncc.png
    Moje kochane chłopaki Michał lat 10, Paweł lat 7, no i jeszcze jest tata, teraz doszła Marysia
  • mmalutka Autorytet

Wysłany: 28 stycznia 2016, 21:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    easymum wrote:
    4me, no to my właśnie chyba Teneryfa :) generalnie kierunek właśnie Kanary, ale ostatecznie która wyspa to się okaże, byliśmy na wszystkich, na Lanzarote nawet 2 razy, więc wszystko nam jedno, pojedziamy na najlepszą ofertę :)

Mieliśmy dla małego namiocik kupiony w decathlonie za bodajże za 40 czy 50zł- taki z pałąkami do składania (mają też takie fajne co się same rozkładają, ale one by nam do torby nie weszły, a ten jest fajny, mały i lekki i mieścił się w koszu pod wózkiem.
    Mieliśmy też taki materacyk dmuchany, który ma wyższe boki i można było tam małego zostawić bez obawy, że wypadnie w czasie zabawy.

W temacie spania to wybierając ofertę w biurze podróży Pani zaznaczyła że jesteśmy z niemowlakiem i chcemy łóżeczko turystyczne i było dla nas przygotowane w pokoju bardzo fajne. Mieliśmy ten luksus, że pokój składał się z pokoju dziennego z aneksem kuchennym i tu stało łóżeczko, a my wieczorem urzędowaliśmy w sypialni. Wzięłam ze sobą nianię elektroniczną.

Co do wóżka to Ci nie powiem, bo nasz miał wtedy niecałe 3 miesiące więc parasolka nie wchodziła w grę. My mieliśmy stelaż + nosidło bo wynajmowaliśmy samochód kilka razy i mieliśmy swój fotelik. Jak będę teraz w kwietniu lecieć też tak zrobię. Awaryjnie mam zawsze chustę :) choć do tego czasu może już nosidło będzie..

Fuerte jest fajna na podróż z małym dzieckiem bo jest to najmniej imprezowa wyspa. Bardziej rodzinna. I jest najcieplejsza co w grudniu miało duże znaczenie :)

jak chcesz to mogę wstawić zdjęcie namiotu.

a się rozpisuję dziś..

tb734z17s9scq0zt.png
  • 4me Autorytet

Wysłany: 28 stycznia 2016, 21:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    easymum wrote:

Mogę Ci podesłać namiary na hotel, który my wybraliśmy na teneryfie zanim przestraszyliśmy sie lotu ;) choc Wy pewnie nieźle rozezniani skoro juz kazda z wysp zaliczyliscie ;)
    U nas chyba w końcu stanie na Majorce- tylko 3 godziny :)

Wozek- zwykla spacerowka parasolka bedzie juz ok jesli tylko bedzie miała rozkladane dno- tak jak pisze La Lenka.

Są tez takie super lozka turystyczne, które po złożeniu waza caly 1kg, składają sie w niewielki rozmiar i mogą służyć tez jako namiot na plaży. W kompelcie maja samopompujacy sie materac. Kosztuja cos ponad 200 PLN no ale maja wlasnie tez fukncje lozka. Mega zaluje, ze tego nie wiedziałam zanim kupiliśmy nasze wielkie turystyczne, które się do żadnej walizy nie zmieści ;)

mhsvj48aqvgzp38a.png

l22nhdgestw22l2o.png
  • bellaVi Przyjaciółka

Wysłany: 28 stycznia 2016, 21:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witajcie, widze temat wakacyjny ehhh my jak na razie planujemy majówke w Gdańsku (300 km podróży samochodem) Na wyspach byliśmy w podróży poślubnej, było bosko ;) bardzo mile to wspominamy.
    Nadal czekamy na drugiego ząbka - momentami bywa ciężko ehh oby do weekendu.
    Co do odpowiedzi moki to
    a) zdecydowanie TAk,ostatnio zdarza się jej szczypać wrr nie wiem jak ją tego oduczyć
    b)TAk, pupa do góry, ale nie efektownie bo stoi w miejscu ;p
    c) Nie zauważyłam

• 4me Autorytet

Wysłany: 28 stycznia 2016, 21:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ooo znalazłam nazywa sie Deryan. Super sprawa dla wszystkich dużo podróżujących z dzieckiem. Normalnie wkurzam sie za każdym razem jak je widze, ze wzięliśmy takie standardowe :/

https://www.feedo.pl/deryan-sunny-babybox-lozeczko-turystyczne-niebieskie/

mmalutka, easymum lubią tę wiadomość

mhsvj48aqvgzp38a.png

l22nhdgestw22l2o.png
  • la_lenka Autorytet

Wysłany: 28 stycznia 2016, 21:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    4me wrote:
    Wiadomo - większość pewnie przesypia ;) ja juz teraz wiem, ze jak moj synek byl maly to bylo latwiej- główne jadl, spal i sie patrzył - wystarczyło przy nim byc i czasem pomachać mu zabawką - czemu ja wtedy myślałam, ze jest ciezko ? ;) o wiele więcej wysiłku musze włożyć w zabawe teraz by Ksieciunia zająć czymś ;) no i wtedy nawet plakac nie umial- kwilił tak cichutko, ze ledwo bylo słychać. Teraz jak otworzy buzie to caly blok slyszy ;) :D

Nooo chyba, ze to wszystko co zle sie tak szybko zapomina :D

Nadrabiam dzień dzisiejszy i tak mi się rzuciło w oczy, że ja mam całkowicie odmienne wrażenie.
    Pierwsze miesiące to była masakra - spanie na rękach, nie dało się jej odłożyć, bo łapała moro i było po spaniu (czyt. ryk). Za sukces uznawałam jak udało mi się uśpić przy karmieniu, tak, że ona sobie spała, a ja leżałam nieruchomo obok. Do tego dochodziły kolki, ból brzuszka - więc też rączki, lulanie itp. Czasem było tak, że rano nawet umyć się nie dawałam rady, a do jedzenia łapałam suche bułki, jakiś kawałek kiełbasy - wszystko co dało się migiem złapać i wrócić do niej.

A teraz położę pannę na materac, postawię stojaczek z zawieszoną zabawką (na tyle nisko, że sięga rączkami) i mała sobie paca, a ja mogę np. zrobić jeść, wstawić pranie. Jak się kręcę po mieszkaniu np. składam ciuchy i do niej gadam to w ogóle ładnie leży, macha kończynami i się śmieje. Wsadzę w leżak, podam zabawkę i kolejne kilka minut bezproblemowe. Czasem włożę do spacerówki i jeżdżę z nią do kuchni, łazienki itp. Ona sobie obserwuje, a ja coś mogę porobić w domu. Dość szybko się nudzi, ale zawsze trochę czasu daję radę sobie wykroić. Wiadomo, czasem jest dzień płaczu, czasem trzeba tylko nosić, drzemki w dzień nadal kiepskie i mamusia jest konieczna kilka razy pokrążyć i uspokoić żeby spała dalej - ale ogólnie jest dużo łatwiej, dopiero teraz zaczynam czuć, że ogarniam.

Magnolia3, Carolline lubią tę wiadomość

Córeczka <3
    kYd4p2.png
  • Anitka201 Autorytet

Wysłany: 28 stycznia 2016, 22:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moka u nas
    A. tak :-) wiem ze po 2 dziecku podniose sobie piersi :-)
    B. tak
    C. nie
    a wiosne czuje :-) codziennie spacerujemy i robi się cudnie :-)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 stycznia 2016, 22:01

• Anitka201 Autorytet

Wysłany: 28 stycznia 2016, 22:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    La lenka u nas podobnie :-) ja przy młodym codziennie ogarniam dom, pasuje, nastawiam pranie, gotuje obiad i do tego mam czas na ćwiczenia z młodym i spacer

• 4me Autorytet

Wysłany: 28 stycznia 2016, 22:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    La lenka ja tez jestem zdania, ze teraz jest łatwiej. Mamy juz jakas standaryzację, jestesmy w stanie i dom sprzątnąć, obiad zrobić i nawet kawy sie napić w spokoju :) ale właśnie jak pamiętam te pierwsze miesiące to mi sie wtedy wydawalo, ze jest TAAK strasznie a przeciez wtedy moje dziecię to głównie jadlo, spalo i kupy robilo ;) czasem trzeba mu bylo,pomachać przed nosem zabawka i zaśpiewać piosenkę. I teraz nie wiem czy juz nabrałam doświadczenia i przy drugim te pierwszy miesiące nie bylyby juz takie straszne, czy tak szybko zapomniałam, ze one były rzeczywiście ciężkie z powodu tak dużej ilości pracy a nie braku doświadczenia ;)

Przychodzi mi tylko jedno rozwiązanie na mysl- trzeba zrobić drugie dziecko by sie przekonać :D

mhsvj48aqvgzp38a.png

l22nhdgestw22l2o.png
‹‹ 2909 2910 2911 2912 2913 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Stres oksydacyjny w plemnikach jako przyczyna męskiej niepłodności

Wiadomo, że stres może mieć negatywny wpływ na funkcjonowanie całego organizmu. Ale co ma wspólnego stres oksydacyjny z plemnikami? Czy może być on przyczyną męskiej niepłodności? Dowiedz się, skąd bierze się stres oksydacyjny oraz jak diagnozuje się jego obecność w męskim nasieniu?

CZYTAJ WIĘCEJ

Choroby endometrium - jakie są najczęstsze?

Czym jest endometrium, a czym endometrioza? Jakie mogą być inne choroby endometrium i jak się objawiają? Jaka grubość endometrium jest optymalna podczas starań o dziecko? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Dieta Płodności w OvuFriend - jak otrzymać spersonalizowane zalecenia dietetyczne i przepisy na koktajle płodności?

Brak śluzu płodnego, endometrioza, nieregularne cykle, a może PCOS? Dieta Płodności w OvuFriend to spersonalizowane zalecenia dietetyczne i przepisy na koktajle płodności dopasowane idealnie do Ciebie i Twoich dolegliwości! Sprawdź instrukcję krok po kroku, jak otrzymać Dietę Płodności i zwiększyć szanse na zajście w ciążę. 

CZYTAJ WIĘCEJ