X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Wrześniówki 2015
Odpowiedz

Wrześniówki 2015

Oceń ten wątek:
  • 4me Autorytet

Wysłany: 29 stycznia 2016, 19:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magnolia, Dzuls z całego serca przepraszam, ze pochwalilam sie tym posprzatanym domem i wyjściem jutrzejszym ;) ;) trzymam za Was kciuki- oby to szybko minęło - nie wiem jak ale przynajmniej kciuki potrzymam :)

Magnolia3 lubi tę wiadomość

mhsvj48aqvgzp38a.png

l22nhdgestw22l2o.png
  • Dżuls Autorytet

Wysłany: 29 stycznia 2016, 19:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magnolia - do mnie jeszcze odzywają się znajomi z pomysłami w stylu "może się spotkamy jak się ogarniesz?". Jasne, dzieciaki pod pachę i jadę do centrum na kawkę, a co :> Albo inna koleżanka wyciąga mnie na fitness po 20tej :D Ludzie na serio nie ogarniają. By mnie musieli reanimować chyba na tych fitnessach, a i tak wczoraj po całym dniu miałam takie zakwasy w nogach jak po jakimś crossficie :D Plus przerzucanie młodej cały dzień.
    Na razie nie ma mnie dla świata, ale pociesza mnie to, ze jak ja już odchowam dzieciaki na tyle, że będą oboje w przedszkolu albo szkole, to rówieśniczki dopiero będą się babrały w pieluchach. Nie zniechęcajcie się do dzieciaków - kiedyś w necie widziałam fajny filmik. Młodzi rodzice dwójki dzieci zmordowani dzieciarami i urobieni po pachy, mają ewidentnie dość, a na koniec laska robi test, okazuje się, że jest w trzeciej ciąży i jest wybuch radości.
    Mnie ta zima dobija - te kombinezony, gubiące się rękawiczki, choroby, katarki, syropki, krótki dzień, syf w domu i ogólna deprecha. Gdybym mieszkała w jakmś ciepłym klimacie, to młody hasałby do 22 na podwórku, a ja z młodą spędzałabym pół dnia w ogrodzie.

kapturnica, Magnolia3, Anitka201, Kucykowa lubią tę wiadomość

8pdp47e.png
  • 4me Autorytet

Wysłany: 29 stycznia 2016, 19:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    justyna1220 wrote:
    Czy która stosuje może plan Proste Tracy Hogg? Właśnie próbuje przejść na plan 4godzinny i potrzebuję konsultacji :-)
    Ja stosuje- 3 godzinny wyszedł nam świetnie. Tez sie zastanawiałam jak przestawić dzieciaka na 4 godzinny bo wydawalo mi sie to nierealne;)
    Stwierdziłam w pewnym momencie, ze nie będę tego celowo wdrażać, ze to pewnie przyjdzie naturalnie a jak nie to trudno. Moze juz w ogóle od tego odejdę bo ważne, żeby byl standard nieważne czy cztero godzinny czy trzy.
    Ostatnio jednak zaczelam zauwazac, ze młody pooowoli sam wchodzi w cztery godzinny bo najzwyczajniej w świecie wydluza mu się czas zabawy. Na razie to nam jeszcze nie daje czterech godzin ale jak do zabawy dodamy jeszcze dłuższy spacer to juz tak.
    Tak jak pisalam nie mam parcia. Zwłaszcza,ze mój maly to musisz sobie uciąć trzy, cztery drzemki dziennie krótkie ale musi bo inaczej ryk.

mhsvj48aqvgzp38a.png

l22nhdgestw22l2o.png
  • la_lenka Autorytet

Wysłany: 29 stycznia 2016, 20:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wypróbowaliśmy dziś kółko. No nie powiedziałabym, że zbytni entuzjazm był. A mówiąc dosadnie, był wielki rozżalony ryk. Taa, moje dziecko uwielbia nowości. :P Dała się trochę zagadać i chwilę posiedziała w wodzie, ale jak na razie zbytniej radochy po niej nie było widać. Mam nadzieję, że z czasem będzie lepiej.

Co do rehabilitacji to my chodzimy tylko prywatnie. Wizytę mamy raz na miesiąc albo nawet rzadziej. I szczerze mówiąc ja bym dla odmiany wolała częściej, bo pod koniec tak długiego czasu trochę tracę motywację do ćwiczeń, no i nie zawsze wiem czy wykonuje ćwiczenia poprawnie i wolałabym żeby ktoś to na bieżąco sprawdzał. Ale nasza rehabilitantka twierdzi, że mała sobie super radzi, że widać postępy i wizyty częściej są niepotrzebne. No to ok, niech tak będzie.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 października 2016, 21:58

chabasse, justyna1220, mmalutka, Dżuls, 4me, Luna1, julita, Kasiarzynka, easymum, Anitka201, Kucykowa, przyszła mama lubią tę wiadomość

Córeczka <3
    kYd4p2.png
  • Dżuls Autorytet

Wysłany: 29 stycznia 2016, 20:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    la-lenka - JAKA MINA :D "Cośty mi, matka, założyła O_o"

la_lenka lubi tę wiadomość

8pdp47e.png
  • la_lenka Autorytet

Wysłany: 29 stycznia 2016, 20:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Parę razy i uśmiech się pojawił, ale powyższa fotka najlepiej oddaje stosunek mojego dziecka do tej kąpieli ;)

easymum, Anitka201, Carolline lubią tę wiadomość

Córeczka <3
    kYd4p2.png
  • justyna1220 Autorytet

Wysłany: 29 stycznia 2016, 20:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    magnolia jest taka książka język niemowląt Tracy Hogg i opisuje m.in plan Proste czyli jak prosto postępować z dzieckiem, to tak w skrócie
    ;-)
    4me fajnie, że ktoś jeszcze to stosuje :-) Język niemowląt czytałam w ebooku, ale zaklinacz kupiłam juz tradycyjną i pochłonęła mnie bardzo :-) U nas plan działa idealnie, ale nie wiem jak wpasowac posiłek, podaje małej codziennie o 13 obiadek, czy autorka jakoś to odpisywala. Pamiętasz może? Teraz mleko mamy 7,11, 13-obiadek,15,19,23 i tu moje drugie pytanie :-P Jak myślisz, jeśli już podaje posiłki stałe to powinnam przejść na panel 6miesiecznego dziecka i rezygnować z karmienia Nocnego? Nie znalazłam odpowiedzi na moje pytanie w książce,a może Ty się bardziej orientujesz? :-)

3i49k6nlhmiirsm3.png
    7v8rugpjlwspdzhy.png
    Aniołek 02.2014 [*] 07.2014 [*]
  • mmalutka Autorytet

Wysłany: 29 stycznia 2016, 20:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My teraz intensywnie. Codziennie 45min ćwiczeń + jakieś wirowki, masaże. Będziemy miec też konsultację logopedy, psychologa i kogoś tam jeszcze.

tb734z17s9scq0zt.png
  • justyna1220 Autorytet

Wysłany: 29 stycznia 2016, 20:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lalenka minka Twojej córeczki jest po prostu bezcenna :-D

Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 stycznia 2016, 20:22

la_lenka lubi tę wiadomość

3i49k6nlhmiirsm3.png
    7v8rugpjlwspdzhy.png
  • justyna1220 Autorytet

Wysłany: 29 stycznia 2016, 20:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Malutka my też mamy mieć konsultacje logopedy i psychologa, ale sama nie wie. W jakim celu? kolejna wizyta u fizjo w poniedziałek mam nadzieję, że coś poszło do przodu :-)

3i49k6nlhmiirsm3.png
    7v8rugpjlwspdzhy.png
  • bellaVi Przyjaciółka

Wysłany: 29 stycznia 2016, 20:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moje dziecię ciężko przechodzi kolejnego zębola. Wczorajsza noc była straszna. O 20 po kąpieli pięknie zasnęła, pobudka z rykiem była o 22. Jakimś cudem zasnęła o 23. Od północy pobudki co 1 max 1,5 ehhh O 7:30 była już wyspana. Cieszę się że mąż do pracy na popołudnie, zajął się małą i dał mi pospać - czasami potrafi być wyrozumiały.
    Śnieg zniknął, pogoda była dziś naprawdę piękna, czuć wiosnę, szkoda dzieciaków i ich ferii ale jak dla mnie mogło by już tak zostać.

• Magnolia3 Autorytet

Wysłany: 29 stycznia 2016, 20:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Podejzewam ze moja mala zateaguje tak samo, ha ha.

1usa8u69die0y60t.png
  • Kassie Autorytet

Wysłany: 29 stycznia 2016, 20:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja Was dziewczyny z dwojka lub trojka dzieci podziwiam :-) mi sie trafil trudny egzemplarz i dopiero teraz zaczynam ogarniac,ale gdybym miala dwojke dzieci to to starsze chyba by glodne chodzilo.. zawsze chcialam trojke, ale pozostane na jednym lub max dwoch.
    Przez te prawie 4,5 miesiaca nigdzie nie bylam sama z mezem. Ostatnio troche go namawiam zeby gdzies wyjsc,tym bardziej ze mamy z kim malego zostawic ale maz jakis niechetny :-/

ug373e5esgfin09c.png
    rg50gox1ycplbhk5.png
  • bellaVi Przyjaciółka

Wysłany: 29 stycznia 2016, 20:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mam pytanie do was, kiedy planujecie przejść na spacerówki ? A może już jeździcie w spacerówkach ?

• justyna1220 Autorytet

Wysłany: 29 stycznia 2016, 20:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bellavi, przenosimy się do spacerówki jak tylko zrobi się na stałe cieplej czyli pewnie około marca, bo wtedy też zapewne zabraknie mi miejsca w gondoli ;-)

3i49k6nlhmiirsm3.png
    7v8rugpjlwspdzhy.png
  • Kassie Autorytet

Wysłany: 29 stycznia 2016, 20:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    O wlasnie podbijam pytanie. I jakie polecacie lekkie spacerowki? Takie zeby dziecko moglo i siedziec i lezec? Bo moj z gondoli juz wyrasta
    A i dzisiaj dostalam decyzje o 1000zl z mopsu i kasa juz na koncie:-)

Magnolia3 lubi tę wiadomość

ug373e5esgfin09c.png
    rg50gox1ycplbhk5.png
  • 4me Autorytet

Wysłany: 29 stycznia 2016, 20:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    justyna1220 wrote:
    magnolia jest taka książka język niemowląt Tracy Hogg i opisuje m.in plan Proste czyli jak prosto postępować z dzieckiem, to tak w skrócie
    ;-)
    4me fajnie, że ktoś jeszcze to stosuje :-) Język niemowląt czytałam w ebooku, ale zaklinacz kupiłam juz tradycyjną i pochłonęła mnie bardzo :-) U nas plan działa idealnie, ale nie wiem jak wpasowac posiłek, podaje małej codziennie o 13 obiadek, czy autorka jakoś to odpisywala. Pamiętasz może? Teraz mleko mamy 7,11, 13-obiadek,15,19,23 i tu moje drugie pytanie :-P Jak myślisz, jeśli już podaje posiłki stałe to powinnam przejść na panel 6miesiecznego dziecka i rezygnować z karmienia Nocnego? Nie znalazłam odpowiedzi na moje pytanie w książce,a może Ty się bardziej orientujesz? :-)

Justyna jedna rzecz musze wyjaśnić. U nas to działa dobrze, sprawdzilo sie i ulatwilo nam zajmowanie sie małym. Jednak my nie mamy tak, ze maly się budzi codziennie o 7 i w związku z tym kolejne karmienia sa zawsze 10, 13 itp. U nas codziennie pobudki sa o innej godzinie w związku z tym i kolejne karmienia. Jednak mamy PROSTE bo równo co 3 godziny je w schemacie- jedzenie, zabawa, spanie. Nie wiem jednak czy dobrze zrozumiałam Twoje pytanie chcesz podawać mu obiadek, tak? Nie możesz po prostu zastąpić jednego karmienia piersia w okolicach godziny 13 ??? Bo nie rozumiem chyba :/

Co do karmienia nocnego to Ty go wybudzasz czy sam sie budzi? Jesli go wybudzasz to zdecydowanie bym spróbowała tego nie robic ;) jesli sam sie budzi to cóż nie wiele zalezy od Ciebie ;)

mhsvj48aqvgzp38a.png

l22nhdgestw22l2o.png
  • Magnolia3 Autorytet

Wysłany: 29 stycznia 2016, 20:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wiecie, sa dzieci i dzieci, ja gdybym za 3 lata zrobila test...na plus, zareagowalabmym tak jak para z tego filmiku.Gdy okazalo sie ze jestem w 3 ciazy bylam przerazona, mialam chyba stan przedzawalowy.A teraz...mam moja wymarzona coreczke,, dni, w ktorych rodzily sie moje dzieci na zawsze pozostana najszczesliwszymi dniami w moim zyciu. A ADI oprocz tego, ze jest mega niegrzeczny to wali takie teksty ze zwalaja z nog ze smiechu, mala wlasnie pieje przy cycku a Krystian wciaz mowi Japłonia zamist Japonia.Daja w kosc, oj daja...

easymum, Anitka201 lubią tę wiadomość

1usa8u69die0y60t.png
  • Wonderland Autorytet

Wysłany: 29 stycznia 2016, 20:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mmalutka wrote:
    Czemu nie będziesz mogła karmić?
    Teraz przez całą ciążę brałam leki, z których nie wszystkie można przy kp. Jeśli będę w ciąży i jeszcze będę kp, to będę próbowała brać tylko takie, przy których można karmić. Ale to oczywiście po konsultacji z lekarzem i nie wiem czy się uda.

Co do spacerówki, jeszcze na styk mieścimy się w gondoli, spróbujemy poczekać ze spacerówka na marzec, zeby bylo troszkę cieplej

<3
    MRqfp2.pngAnMUp2.png
  • 4me Autorytet

Wysłany: 29 stycznia 2016, 20:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A tak w ogóle to ja przeczytałam te książkę tak dokładniej do rozdziału do 4 miesiac zycia- dwa razy ( w ciąży i jak juz prawdziwe życie zweryfikowalo troche moja wiedze. Cala reszte czyli powyżej 6 czytałam w ciąży i juz nie wiele pamiętam. W sumie to musialabym sobie przeczytać to na nowo bo moze są tam odpowiedzi na jakies moje obecne problemy. Przypomnialas mi i chyba sie za to zabiorę ;)
    tylko, ze mam taka fajna powieść a wiadomo, ze na dwie książki na raz to czasu juz nie ma ;)

A jeszcze dostalam książkę od koleżanki jak sprawić by dzieci przesypialy cale noce i tez dopiero wstęp ogarnelam- czytam podczas nocnego karmienia albo jak forum milknie a z ostatnio nie milknie to tez mam w niej zaległości ;)
    Czyli w sumie musza zacząć czytać trzy książki naraz! ;)

mhsvj48aqvgzp38a.png

l22nhdgestw22l2o.png
‹‹ 2912 2913 2914 2915 2916 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Najwygodniejsze sukienki ciążowe. Te modele sprawdzą się na co dzień i od święta

Wybierając ciążową garderobę, niewątpliwie jednym z najwygodniejszych i najbardziej komfortowych rozwiązań są sukienki ciążowe. Co więcej mogą one z powodzeniem zostać wykorzystane w okresie karmienia piersią. Na co zwrócić uwagę przy wyborze? Jaki krój wybrać? Przeczytaj nasze podpowiedzi!

CZYTAJ WIĘCEJ

Przyczyny niepowodzenia in vitro - jakie?

Procedura in vitro to niekiedy jedyna szansa dla par bezskutecznie starających się o dziecko i walczących z niepłodnością. Choć skuteczność metody jest wysoka, niestety nie zawsze kończy się sukcesem... Jakie są najczęstsze przyczyny niepowodzeń przy IVF?

CZYTAJ WIĘCEJ

Mięśniaki macicy - przyczyny, objawy, leczenie

Mięśniaki macicy mogą występować nawet u 3 na 4 kobiety, w dowolnym momencie życia. U kogo jednak występują najczęściej? Czy znane są przyczyny powstawania mięśniaków macicy? Jakie są najczęstsze objawy i co powinno skłonić do wizyty u lekarza?

CZYTAJ WIĘCEJ