Wrześniówki 2015
-
WIADOMOŚĆ
-
4me mam Córeczkę i karmie mm
my zaczynamy dzień codziennie o godzinie 7-150ml., 11 tak samo o 13 obiadek, potem 15,19,23 mleko po 150 ml i na ostatnie karmienie wybudzam boje się ze jak nie Wybudze to o 4 będzie pobudka :-o Jakoś kolo 2 miesiąca wprowadzilam ten plan i się tego trzymam tzn teraz to już jest dla mnie normalne, nie pilnuje z zegarkiem pory karmienia
Kassie lubi tę wiadomość
-
My mamy wózek 2w1 Jedo, jest troszkę większy wiec młoda jeszcze się mieści i też myłałam o przejściu na spaceróke jak wyklaruje się pogoda. Dla mnie jednak to ułatwienie z gondolą, bo jak wieje mocniej lub zacznie kropić na spacerze to w gondoli nic jej nie przeszkadza, w spacerówce już tak chroniona nie będzie.
-
My ze spacerówką to samo- chciałabym poczekać do marca bo juz troche cieplej no i młody narazie wcale z gondoli nie chce wyskakiwać ale jest tak dlugi, ze nie wiem,czy doczekamy
Ja mam spacerówkę od mutsy- standardowo ze stalazem od gondoli. Ale, ze to ciężkie i nieporęczne to zostawie to na wyjścia gdzies kolo domu- las i nasze wertepy. A na miasto kupie sobie moja wymarzona elodie details graphic grace
Na pewno nie jest najlepsza ale tak mi sie podoba, ze klamka zapadłano chyba, ze jak pojade ja zobaczyć na zywo to zakocham sie w jakimś innym modelu
Koleżanka jeszcze ostatnio pokazala mi marke Cosatto Np model pixelatte- tez super wyglądają - ale jak się sprawują nie wiem.Wiadomość wyedytowana przez autora: 30 stycznia 2016, 07:46
-
Magnolia3 wrote:Mmalutka i 4me czemu macie tyle konsultacji jesli moge spytac?Pewnie ominelonie jak pisalyscie o tym na forum.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 stycznia 2016, 20:57
-
Magnolia3 wrote:Mmalutka i 4me czemu macie tyle konsultacji jesli moge spytac?Pewnie ominelonie jak pisalyscie o tym na forum.
u nas konsultacje wynikają z tego, że każdy kto trafia na oddział takie konsultacje ma. Jak trzeba to więcej niż jedną, jak nie to na jednej 15minutowej się kończy -
justyna1220 ja tez karmie mm i plan dnia mam bardzo podobny do Ciebie. Wprowadzalam go jakos po 2 miesiacach od urodzenia malego. Z tym,ze na poczatku wybudzalam go o 5 rano,a teraz przesypia z pobudkami na smoka mniej wiecej do 6:30-7. Potem karmienie ok 10, 13-obiadek, 16, 19:30 i 23. Tez zjada po 150ml i chyba narazie nic nie bede zmieniac
bellaVi my mamy riko nano 3w1, ale ten wozek jest tak ciezki.. a w spacerowce z nano poki co go nie widze,a nogami juz prawie obija o scianke w gondoli.. -
justyna1220 wrote:4me mam Córeczkę i karmie mm
my zaczynamy dzień codziennie o godzinie 7-150ml., 11 tak samo o 13 obiadek, potem 15,19,23 mleko po 150 ml i na ostatnie karmienie wybudzam boje się ze jak nie Wybudze to o 4 będzie pobudka :-o Jakoś kolo 2 miesiąca wprowadzilam ten plan i się tego trzymam tzn teraz to już jest dla mnie normalne, nie pilnuje z zegarkiem pory karmienia
Jesli nie ma tam jednak odpowiedzi to po prostu zrob próbę i pare razy jej nie wybudz np w weekend, żeby bylo łatwiej, jak sie jednak obudzi wczesniejodeśpisz a mąż sie zajmie mala jesli nie pracuje w weekend
My wdrażaliśmy nocne dokarmianie kilkakrotnie, stosowalismy przez kilka tygodni i niestety na naszego glodomora nie dzialalo. Po karmieniu o 23 budzil sie i tak pozniej jeszcze dwa razy w nocy wiec po tygodniach prób porzuciliśmy to. Budzil sie tak samo ale przynajmniej nie bylo karmienia o 23juz nawet stosowalam,te różne rady Tracy co robic jak dziecko sie budzi ale nic nie dzialalo- musial sam zrozumieć, ze noc jest od spania. Teraz jest lepiej.
justyna1220 lubi tę wiadomość
-
Ja mam Maclaren Techno XT. Na razie używany tylko w domu, ale fajowy jest.
I mam to samo co Dżuls - mam wrażenie, że wszystko co złe przez tą zimę - mała wyje ubierana w grube ciuchy, na spacerze dupa mi marznie, z nosa cieknie, nawet do sklepu nie mam jak wejść (zapoci się i będzie chora!). Mam taką wizję w głowie, że na wiosnę to wszystko się ułoży, będę bardziej mobilna, może się odważę na jazdę pociągiem itp. Pewnie ostatecznie coś się rypnie i z moich planów nic nie wyjdzie, ale pomarzyć można.Magnolia3, easymum lubią tę wiadomość
-
kassie ja mam nadzieje ze wkrótce będę mogła zrezygnować z karmienia o 23 bo ja sama padam przed 22 i wtedy budzik wybudzam mnie, a następnie ja Hanie
Efekt jest taki, że ona najedzona udzie spać dalej, a ja się mecze godzinę naczep dłużej żeby znowu zasnąć
-
4me jutro chyba poczytam coś więcej, a jak nie to spróbuję za Twoją rada nie budzić małej i zobaczymy co z tego wyjdzie
Twój synek chyba tez mniejszy jest od mojej Hani i do tego na cycusiu wiec może i o to chodzi z tymi karmieniami nocą.. Tak czy inaczej trzeba przetrwać ja sobie powtarzam, że najgorsze juz za mną bo przecież pierwsze 4 tygodnie były najgorsze
Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 stycznia 2016, 21:17
-
To u mnie znowu maly jest aktywny do tej 23 i zanim usnie to dopiero 23:30-24.. z tym ze po karmieniu ok 7 dosypia jeszcze do 9-10. Niewiem juz jak zmienic te pory zeby zasypial po 22,bo maz do pracy wstaje o 4:30 i w sumie to niewiele pospi. Za jakis czas sprobuje karmic go 5 razy dziennie.
-
la_lenka wrote:Ja mam Maclaren Techno XT. Na razie używany tylko w domu, ale fajowy jest.
I mam to samo co Dżuls - mam wrażenie, że wszystko co złe przez tą zimę - mała wyje ubierana w grube ciuchy, na spacerze dupa mi marznie, z nosa cieknie, nawet do sklepu nie mam jak wejść (zapoci się i będzie chora!). Mam taką wizję w głowie, że na wiosnę to wszystko się ułoży, będę bardziej mobilna, może się odważę na jazdę pociągiem itp. Pewnie ostatecznie coś się rypnie i z moich planów nic nie wyjdzie, ale pomarzyć można.i tak samo czekam tylko na wiosne. Chociaz potem pewnie bede narzekac na 40-sto stopniowe upaly..
-
Zdjęcie Marysi po farbowaniu na kasztan, naturalnie ma czarną czuprynę
http://naforum.zapodaj.net/thumbs/834c6d0be921.jpgla_lenka, Magnolia3, Kassie, Dżuls, 4me, easymum, Anitka201, karolcia87 lubią tę wiadomość
Moje kochane chłopaki Michał lat 10, Paweł lat 7, no i jeszcze jest tata, teraz doszła Marysia -
Kassie wrote:Fajny ten maclaren tylko cena troche mnie przeraza
Kassie lubi tę wiadomość
-
ela wrote:Zdjęcie Marysi po farbowaniu na kasztan, naturalnie ma czarną czuprynę
http://naforum.zapodaj.net/thumbs/834c6d0be921.jpg)
Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 stycznia 2016, 21:35
-
la_lenka wrote:Ja kupiłam używany, po jednym dziecku, za 150zł. Ma trochę starte odblaski, trochę rączki podrapane (wada chyba wszystkich maclarenów). Wsadziłam do pralki, wyczyściłam i jest zupełnie spoko.