X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Wrześniówki 2015
Odpowiedz

Wrześniówki 2015

Oceń ten wątek:
  • ela Autorytet

Wysłany: 29 stycznia 2016, 21:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny z trzecim dzieckiem nie jest tak źle jak z pierwszym czy drugim. Mi wszystko jakoś łatwiej się ogarnia, juz się tak nie stresuję, a mała chyba sie juz nauczyła, że czasami trzeba trochę poczekać. Pewnie pierwszy wyraz jaki powie będzie -już - ciągle słyszy już mamusia idzie, już kochanie damy cycusia i tym podobne, ale to jest dopiero macierzyństwo, spokój, zrozumienie, radość i miłość. Wiecie, że ona budząc się często w nocy wcale mnie nie denerwuje (z chłoppakami płakałam, że nie mogę spać), oczywiście nie jestem z tego powodu szczęśliwa, ale mój spokój samą mnie zaskakuje. Także do dzieła drugie i trzecie (mam 40 lat więc już jestem stara i znerwicowana, a ogarniam zerówkowicza z nadmiarem testosteronu, lekcje starszaka i małą, ale bez auta nie dałabym rady)

4me, monaaa85, Magnolia3 lubią tę wiadomość

5b09tv73mjpedncc.png
    Moje kochane chłopaki Michał lat 10, Paweł lat 7, no i jeszcze jest tata, teraz doszła Marysia
  • Magnolia3 Autorytet

Wysłany: 29 stycznia 2016, 21:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wonderland wrote:
    Teraz przez całą ciążę brałam leki, z których nie wszystkie można przy kp. Jeśli będę w ciąży i jeszcze będę kp, to będę próbowała brać tylko takie, przy których można karmić. Ale to oczywiście po konsultacji z lekarzem i nie wiem czy się uda.

Obawi sie ze w ciazy nie mozna karmic piersia, bo to powoduje wytwarzanie oksytocyny a co za tym idzie skurcze macicy.

1usa8u69die0y60t.png
  • ela Autorytet

Wysłany: 29 stycznia 2016, 21:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Yyy znaczy że co? Machnęłaś ją z rozpędu swoją farbą? O_o (czy tylko mózg mi wolniej pracuje i nie zrozumiałam :P )

Takie przekłamanie od lampy, ale o kolor fajny co?

5b09tv73mjpedncc.png
    Moje kochane chłopaki Michał lat 10, Paweł lat 7, no i jeszcze jest tata, teraz doszła Marysia
  • Dżuls Autorytet

Wysłany: 29 stycznia 2016, 21:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    :D Już myślałam :D A mojej włoski bardzo szybko rozjaśniły się do takiego ryżawego blondu, co w połączeniu z niebieskimi oczami i lekko rumianymi polikami daje ciekawy efekt :) No ale jest moim klonem, więc mogłam się spodziewać że pójdzie w ryży blond :P

A kolor Marysi niezły, taka marchewa :D No i fajnie jej się włosy kręcą.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 stycznia 2016, 21:52

8pdp47e.png
  • la_lenka Autorytet

Wysłany: 29 stycznia 2016, 21:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dżuls wrote:
    też mam maclarena techno xt, tylko ze już jakiś mega stary model, który upolowałam kiedyś za 100 zł i chyba wymienię go na nowy (czyt. używany ale nowszy model). Ewentualnie na model XLR, bo jest trochę większy i będzie w sam raz na wyrośniętą córę.
    Mój też chyba najnowszy nie jest, ale jak na razie działa. Jak mi coś nni będzie pasować to pomyślę zmianie. Za taką cenę to mi nie szkoda było zaryzykować. Zresztą wszędzie słyszałam, że to wózki nie do zdarcia. ;)

Córeczka <3
    kYd4p2.png
  • Magnolia3 Autorytet

Wysłany: 29 stycznia 2016, 21:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Elu ja mialam i mam dokladnie tak samo.Nie raz mowilam ze dopiero teraz dojrzalam do macierzynstwa.Mam dla malej tyle cierpliwosci ile nigdy nie mialam do chlopakow.Niby kocha sie tak samo, ale bylam jakas wyczerpana bardziej? tzn.teraz tez jestem,ale wlasnie umiem troche wrzucic na luz.Zreszta tak jak pisalas,maz nieco wiecej sie angazuje, choc moglby bardziej.Tyle ze chalupy nie ogarniam, nie daje rady przy tyvh lobuzach.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 stycznia 2016, 21:55

1usa8u69die0y60t.png
  • Kassie Autorytet

Wysłany: 29 stycznia 2016, 21:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    la_lenka wrote:
    Ja kupiłam używany, po jednym dziecku, za 150zł. Ma trochę starte odblaski, trochę rączki podrapane (wada chyba wszystkich maclarenów). Wsadziłam do pralki, wyczyściłam i jest zupełnie spoko.
    Gdzie tak tanio znalazlas? :-) Ja tak patrze teraz to z 500zl bym musiala dac hm

ug373e5esgfin09c.png
    rg50gox1ycplbhk5.png
  • Dżuls Autorytet

Wysłany: 29 stycznia 2016, 21:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kassie wrote:
    Gdzie tak tanio znalazlas? :-) Ja tak patrze teraz to z 500zl bym musiala dac hm
    Jak szukałam dla starszaka, to w zimą na allegro był duży wybór i spoko ceny. Za jakieś 400 zł dało się kupić sprawny wózek, w dobrym stanie, często z kompletem akcesoriów (śpiworki itd), model sprzed 2-3 lat.

http://allegro.pl/maclaren-techno-xt-warszawa-palak-folia-zaglowek-i5931033861.html

Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 stycznia 2016, 21:58

Kassie lubi tę wiadomość

8pdp47e.png
  • 4me Autorytet

Wysłany: 29 stycznia 2016, 22:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    justyna1220 wrote:
    4me jutro chyba poczytam coś więcej, a jak nie to spróbuję za Twoją rada nie budzić małej i zobaczymy co z tego wyjdzie ;-) Twój synek chyba tez mniejszy jest od mojej Hani i do tego na cycusiu wiec może i o to chodzi z tymi karmieniami nocą.. Tak czy inaczej trzeba przetrwać ja sobie powtarzam, że najgorsze juz za mną bo przecież pierwsze 4 tygodnie były najgorsze :-P
    Jak to ? Moj starszy o 3 dni ;) a wagowo to teraz ponad 8kg a przy porodzie bagatela 4150 ;)
    To karmienie o 23 bylo sztucznym. Bo to byly poczatki ja padalam o 22 a moj facet go karmil- raz na noc wlasnie i tez nie pomagalo :/

Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 stycznia 2016, 21:58

mhsvj48aqvgzp38a.png

l22nhdgestw22l2o.png
  • la_lenka Autorytet

Wysłany: 29 stycznia 2016, 22:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kassie wrote:
    Allegro. Z odbiorem osobistym w Warszawie (mąż pojechał, obejrzał i stwierdził, że ok więc kupił).

Kassie lubi tę wiadomość

Córeczka <3
    kYd4p2.png
  • Magnolia3 Autorytet

Wysłany: 29 stycznia 2016, 22:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, moja mala nie bardzo przewraca sie na brzuch z pleckow, ale zeby to stymulowac musi lezec na plasko, tak? Tyle ze Ona nie moze bo jek sie ulewa zaraz, i co tu poczac, jak z Nia pocwiczyc?

1usa8u69die0y60t.png
  • Kassie Autorytet

Wysłany: 29 stycznia 2016, 22:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dżuls szkoda ze Warszawa :-D a raczej bez sensu kupic wozek bez obejrzenia na zywo? :-)

ug373e5esgfin09c.png
    rg50gox1ycplbhk5.png
  • chabasse Autorytet

Wysłany: 29 stycznia 2016, 22:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    AAaa.. dziewczyny, właśnie się małemu ząbek pokazał. Dolna lewa jedyneczka. Miał zabawkę w buźce i nagle zapłakał, od razu podbiegliśmy z mężem zobaczyć co się stało i jakoś intuicyjnie zajrzałam mu do buźki, a tam... biała kreseczka..!!!
    Ajj. aż się boję następnego karmienia. Za pól godzinki gdzieś pewnie.

mmalutka, Magnolia3, 4me, Kassie, Anitka201, Carolline, karolcia87 lubią tę wiadomość

Synek Antoś
    1usaanli6w2njq4a.png
    wniddf9h5gbbmtsy.png
    Emilia
  • Magnolia3 Autorytet

Wysłany: 29 stycznia 2016, 22:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tez tak sobie dzis myslalam, ze jak mojej zabki tak szybko wyjda to bedzie mnie gryzla, aj! Ale chlipakom wyszly ok 7 mca to pewnie Jej tez.
    Mmalutka na jakim oddziale? Co sie z malutkim dzialo?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 stycznia 2016, 22:46

1usa8u69die0y60t.png
  • easymum Autorytet

Wysłany: 29 stycznia 2016, 23:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, jak Wy czas znajdujecie na pisanie ? ;) ale dzięki Wam mam co czytać wieczorkiem :)

Ja dzisiaj przeżyłam chwile grozy - mała spadła mi z kanapy ... Siedziałam obok, szukałam czegoś w papierach a ona zrobiła ten swój 3sekundowy obrót na brzuszek i zabrakło kanapy, wiec się sturlała ... Myślałam, że zawału dostanę tak łupnęła głową i. na plecy. Na szczęście na wykładzinę, ale i tak płakała dobre 10 minut a mi ręce chodziły jak w delirium jak ją próbowałam uspokoić i płakałam razem z nią. No koszmar! Obejrzałam całą, wszystko wydawało się w porządku, poobserwowałam jeszcze przez godzinę i pojechałyśmy na zakupy. Straszne to było.Ja jej nie mogę na sekundę spuścić z oka i mam nauczkę, że muszę mieć oczy dookoła głowy.
    Ale tak sobie myślę, że gdyby miała np wstrząs mózgu to objawy kiedy mogą wystąpić? Ma ktoś doświadczenie z takimi upadkami?

gg64rl68s121551a.png
  • chabasse Autorytet

Wysłany: 29 stycznia 2016, 23:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ee.. spoko. Już po karmieniu. Nawet nie widziałam różnicy. Oczywiście to tymczasowo, bo pewnie wraz ze wzrostem ząbka i kolejnych to nie będzie już tak różowo.

Synek Antoś
    1usaanli6w2njq4a.png
    wniddf9h5gbbmtsy.png
    Emilia
  • chabasse Autorytet

Wysłany: 29 stycznia 2016, 23:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    easymum ja też to przeżyłam. Podobno przez 3 godziny nie należy kłaśc dziecka spaśc, bo mózg puchnie czy coś. Ale jeśli nie ma niepokojących objawów typy nadmierna senność, wymioty czy jakieś inne nietypowe zachowania, to nie należy panikować, ale obserwować dziciątko. My w panice oczywiście dzwoniliśmy po prywatnych klinikach, aby zrobić jakieś usg czy coś. Ale raczej nam kazali obserwować a jak by się coś działo to do szpitala.

easymum lubi tę wiadomość

Synek Antoś
    1usaanli6w2njq4a.png
    wniddf9h5gbbmtsy.png
    Emilia
  • Anitka201 Autorytet

Wysłany: 29 stycznia 2016, 23:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    4me wrote:

Koleżanka jeszcze ostatnio pokazala mi marke Casotto Np model pixelatte- tez super wyglądają - ale jak się sprawują nie wiem.
    A weź się! :-) Ja pójdę z torbami przez to forum :-) kurcze fajna jest ta spacerowka ale my też chyba kupimy elodie bo małż się napalil :-)

• bellaVi Przyjaciółka

Wysłany: 29 stycznia 2016, 23:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    chabasse wrote:
    ee.. spoko. Już po karmieniu. Nawet nie widziałam różnicy. Oczywiście to tymczasowo, bo pewnie wraz ze wzrostem ząbka i kolejnych to nie będzie już tak różowo.
    U nas ząbek ma tydzień i widzę że druga jedynka też na dniach się powinna pojawić, na razie zmian w karmieniu nie zauważyłam, ale tak jak piszesz im większe ząbki tym bedzie gorzej

• bellaVi Przyjaciółka

Wysłany: 29 stycznia 2016, 23:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja to trochę panikara jestem i odkąd mała zaczęła się przekręcac to przebywa na podłodze na macie z puzzli. Mam nadzieję easymum ze z malutką wszystko dobrze

‹‹ 2914 2915 2916 2917 2918 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Jak zajść w ciążę? 4 składniki na poprawę płodności, które znajdziesz w koktajlach.

Jak zajść w ciążę? Jak w naturalny, łatwy, a przy tym smaczny sposób możesz poprawić swoją płodność? Wystarczy, że każdego dnia będziesz przygotowywać super-odżywczy koktajl płodności. Jakie dobroczynne składniki możesz znaleźć w naszych przepisach? Jaką rolę odgrywają one w kontekście płodności? Oto 4 najważniejsze składniki na poprawę płodności, które znajdziesz w smoothies! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Płodność i zdrowie w posiłkach - co jeść w okresie przesilenia zimowego?

Wiadomo nie od dziś, że to co jemy ma ogromny wpływ na nasze zdrowie i płodność. Co jednak zrobić, kiedy dostępność świeżych i sezonowych produktów jest ograniczona? Po jakie produkty sięgać zimą, aby dostarczać organizmowi kluczowych składników dla zdrowia i płodności? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Sezonowa dieta zwiększająca płodność – płodne smaki jesieni

Jesień to świetny moment na wprowadzenie zmian do stylu życia i diety, które mogą pozytywnie wpłynąć na płodność i tym samym zwiększyć szanse na zajście w ciążę. Jakie produkty wybierać jesienią? Które składniki mają szczególne znaczenie w kontekście płodności? Podpowiadają ekspertki - Ania i Zosia z Akademii Płodności. 

CZYTAJ WIĘCEJ