Wrześniówki 2015
-
WIADOMOŚĆ
-
Magnolia3 wrote:Obawi sie ze w ciazy nie mozna karmic piersia, bo to powoduje wytwarzanie oksytocyny a co za tym idzie skurcze macicy.
Jeśli z ciążą jest wszystko w porządku to można karmić. A po porodzie można karmić dwójeczkę w tandemie:) kp nie powoduje wytwarzania aż takiej dużej ilości oksytocyny. Już więcej oksytocyny wytwarza się w czasie seksu. -
4me wrote:Elodie taka powiedzmy bardziej stonowana
chociaż nie wiem, czy to dobre słowo na graphic grace
Co do karmienia zębatych dzieci to trzeba wyczuć moment kiedy dziecko się naje. Bo jak jest głodne to tymi zębami nam nic nie zrobi ale jak zaczyna się nudzić przy piersi to w każdej chwili może ugryźć. ..a te małe ząbki są cholernie ostre -
bellaVi wrote:Ja to trochę panikara jestem i odkąd mała zaczęła się przekręcac to przebywa na podłodze na macie z puzzli. Mam nadzieję easymum ze z malutką wszystko dobrze
Własnie od wczoraj zostawiam ją samą albo w łóżeczku, albo na podłodzea z mała raczej wszystko ok, je, śpi, gada, przekręca się jak dotąd, więc przeżyła tylko sporą dawkę strachu
justyna1220, Magnolia3, bellaVi, Anitka201 lubią tę wiadomość
-
4me wrote:Jak to ? Moj starszy o 3 dni
a wagowo to teraz ponad 8kg a przy porodzie bagatela 4150
To karmienie o 23 bylo sztucznym. Bo to byly poczatki ja padalam o 22 a moj facet go karmil- raz na noc wlasnie i tez nie pomagalo
Kiedyś wstawiałaś takie zdjęcie małego na fotelu i wydawał mi się taki drobniutkiHania waży 6700, a urodzeniowa 4260, ale za to długa 69 cm
Co do mleka podobno na modyfikowanym dziecko lepiej śpi, widać nie zawsze -
bellaVi wrote:Ja to trochę panikara jestem i odkąd mała zaczęła się przekręcac to przebywa na podłodze na macie z puzzli. Mam nadzieję easymum ze z malutką wszystko dobrze
U nas tak samo, mata rządzi bo to jest tak naprawdę moment nieuwagi. -
Justyna 1220 moja cora urodzila sie z identyczną wagą i nawet w podobnym terminie
My w spacerowke tez jakos na wiosnę planujemy sie przesiasc. Mamy baby design lupo comfort, dobrze mi sie jezdzi z gomdolą, wiec mam nadzieje, ze spacerowka tez będzie ok -
Czytaczka wrote:Justyna 1220 moja cora urodzila sie z identyczną wagą i nawet w podobnym terminie
My w spacerowke tez jakos na wiosnę planujemy sie przesiasc. Mamy baby design lupo comfort, dobrze mi sie jezdzi z gomdolą, wiec mam nadzieje, ze spacerowka tez będzie ok
Oo proszęA teraz ile mała waży? Bo my miałyśmy przez pewien czas problem, z przybieraniem na wadze, ale wszystko wraca do normy, pojawiają się nawet wałeczki na nóżkach
-
Ważyłam ją 2 dni temu, ale na zwykłej wadze lazienkowej i pokazała 7 kg. Wiadomo, jakaś granica błedu pewnie jest, ale z ostatnią wizytą na szczepieniu się zgadzała. Moja to raczej z niejadków, kilka minut pociumka i najedzona i miałam obawy, czy dobrze przybiera (Kp) ale lekarka powiedziała, że jest ok, więc staram się tym nie stresować
justyna1220 lubi tę wiadomość
-
Hej dziewczynu mam pytanie jak wygladalo u co niektorych z waszych dzieci ząbkowanie. Dzis zobaczylam u malego kropke biala w miejscu dolnej jedynki i zastanawiam sie czy to nie jakas infekcja bo na zabki chyba za wczesnie tym bardziej ze innych obiawow zabkowania nie widac... Czy u was od razy zabek byl w postaci kreseczki?
-
U nas nocka zjebana...Koncze z wprowadzaniem pokarmow i czekam do 6mca,bo te nocne harce z kupa mnie wykoncza,nie wspominajac o Olci
Walczylysmy od 22.30 do 1.30... 4h snu i znow akcja.Takze tego,pospac to nie pospalysmy. Bylam za to dzis u kosmetyczki i choc trpszke lepiej sie ze soba czuje
Ku..a! Niech juz bedzie wiosna,bo ocipiec idzie!!Wiadomość wyedytowana przez autora: 30 stycznia 2016, 19:05
Córcia
-
Co do upadków, to tak jak dziewczyny pisały - raczej nie usypiać i wypatrywać senności, wymiotów, oczopląsów i wszelkich nietypowych dla swojego dziecka objawów. Ale jak dziecko porządnie łupnie, np. poleci ze schodów, albo na główkę i jeszcze z wysoka, to od razu do szpitala. Gdzieś czytałam właśnie artykuł jakiejś mamy, której dziecko (ok 2 lat) zleciało ze schodów, ale nie schodkami w dół, tylko z pomiędzy szczebelków barierki od razu na podłogę, i niby wszystko było ok, ale babkę w ostatniej chwili coś tknęło i dla świętego spokoju podjechała na dyżur do szpitala, a tam po badaniach okazało się, że dziecko ma krwiak i potrzebna jest natychmiastowa operacja, i gdyby jednak nie zdecydowała się przyjechać, to by się zapewne rano nie obudziło. No ja jednak jestem zdania, że jak jest jakiś bardziej, powiedzmy, "spektakularny" wypadek to nie zaszkodzi podjechać, dzieci po takich upadkach i tak mają pierwszeństwo i nie mogą odmówić badań.
Dziś dziadkowie się zlitowali i wzięli młodego do siebie, ale i tak po drodze babcia usłyszała, że "wkurza go bardziej niż tata", bo niedobra, kazała założyć szaliczek. Takie mamy teraz bunty na pokładzie -
wisieninka_89 wrote:Hej dziewczynu mam pytanie jak wygladalo u co niektorych z waszych dzieci ząbkowanie. Dzis zobaczylam u malego kropke biala w miejscu dolnej jedynki i zastanawiam sie czy to nie jakas infekcja bo na zabki chyba za wczesnie tym bardziej ze innych obiawow zabkowania nie widac... Czy u was od razy zabek byl w postaci kreseczki?
-
Rozłożyłam małej matę, cała zadowolona kładę ją na niej i tradycyjna reakcja - ueeee! Właśnie tak można z tym moim dzieckiem zrobić coś spontanicznie "nowego". Na każdą nieznaną wcześniej osobę, rzecz, miejsce reaguje buzią w podkówkę i takim skrzywdzonym płaczem, łzy jak grochy lecą, szloch.
Ech, mam za swoje. Pamiętam opowieść mojej mamy jak udało jej się zdobyć cudem dużego konia na biegunach (był to gdzieś tak 85-86 rok, więc cud prawdziwy, nic w sklepach). Wiozła go pociągami, w środku zimy, więc zmachała się jak dzika. Przyniosła, próbuje mnie wsadzić a tu ha. ha. Histeria, płacz, podobno nie chciałam nawet w tym samym pokoju być co ten straszny stwór.
Już widzę, że u nas będzie toczka w toczkę to samoMagnolia3, 4me, easymum, Dżuls, Anitka201, Carolline lubią tę wiadomość