Wrześniówki 2015
-
WIADOMOŚĆ
-
No i pierwsza prawdziwa impreza bez dziecia za nami
Bawiliśmy sie wybornie ale dzis płacimy za to wysoka cenę - oczy ba zapalki a jeszcze goście niedługo pfzychodza
Ja wypilam dwa kieliszki wina- szybko skonczylam i do 8 rano nie karmilam i powiem, ze normalnie mam kaca- po dwóch knajpianych czyli malych kieliszek winahej juz nie te glowa
-
Hej.
Podczytuje was od jakiegoś czasu i postanowiłam napisać może któraś z was mi pomoże. Mój synek jest z 19 września. Urodzil się 3100 i super przybieral prze 2 msce. A teraz ciągle mamy problemy z jedzeniem, mały nie woła jeść karmię go na siłę wręcz. Waży aktualnie jakieś 6250. Dodam że do tej pory karmiłam piersią i sporadycznie dostawał butlę jak np musiałam wyjść do lekarza,ale od wczoraj mam coś mało mleka pewnie od tego że jak mało je to nie pobudza produkcji a stres też nie pomaga i dziś próbujemy karmić butelka. Od rana od 7 prawie nic nie zjadł cyca nie chce butli też nie, od razu płacz. Nie mam już sił i pomysłu. Oczywiscie lekarz pediatra mnie zbywa i w sumie odnoszę wrażenie że czeka aż będzie tak źle żeby nas od razu na szpital skierować
-
Niesia moja urodziła się z wagą 3160 a ze szpitala wyszlysmy 2800 więc sporo spadła. Teraz waży 6700 (w czwartek była ważona) i wszystko ok jest. Może Twojemu synkowi zęby idą i dlatego nie ma ochoty na cycka.
-
Niesia sprobuj roznych rodzajow mleka- czasem dzieci nie chca jesc jednej marki a drugs wcinaja. Np u nas slabo jadl bebilon comfort a hipp bio combiotik wcina AZ mu sie uszy trzesa
no I chyba sie za bardzo nie atresij poki dziecko miesci sie w siatkach centykowych- miescie sie??? To chyba nie ma co panikowac. Tak jak Sa glodomory, tak i sa niejadki
-
Wiecie moja mala musi miec poduszke bo ona ma refluks, musi spac pod kątem.A co do jedzenia to ja raczej z tych panikujacych, ja bym mojej zrobila morfoligie, czy moze nie nie ma za malo zelaza i dlatego nie chce jesc.Przepraszam ale ja ze wszystkim taka zesrana jestem jesli chodzi o malą.Ale Ona od urodzenia duuuzo je wiec tym bardziej bym spanikowala gdyby nagle nie chciala.
-
Boze wiecie co, jak urodzilam Adinka to On niestety trafil na OIOM, jak Ola, a potem lezelismy na takim poloznictwie septycznym i tam lezala taka dziewczyna, chyba z lekkim uposledzeniem, zreszta jej maz tez i mieli dziecko!!! I Ona nie umiala tego dziecka karmic piersia, wiec dziecko jak nie umialo ssac to sie dotad darlo az zasypialo.I Ona prawie tego dzieciaka zaglodzila, trafila z Nim na oddzial z jakas krytycznie niska waga.Masakra.
-
Magnolia3 wrote:Wiecie moja mala musi miec poduszke bo ona ma refluks, musi spac pod kątem.A co do jedzenia to ja raczej z tych panikujacych, ja bym mojej zrobila morfoligie, czy moze nie nie ma za malo zelaza i dlatego nie chce jesc.Przepraszam ale ja ze wszystkim taka zesrana jestem jesli chodzi o malą.Ale Ona od urodzenia duuuzo je wiec tym bardziej bym spanikowala gdyby nagle nie chciala.
-
Co do mleka to nie mamy za bardzo wyboru bo mały ma uczulenie na bmk więc mamy pepti ale i po nim wyskakuje wysypka
najlepiej jakby jadł pierś... Ale on od rana nie chce jeść wcale jeść, pierś miał w buzi może ze 2 minuty. Jestem strasznie zdołowana. Morfologia już ostatnio była kiepska teraz pewnie będzie tragedia. Obawiam się że to nie zęby bo ta niechęć zaczęła się w 3 miesiącu a teraz się pogłębia... podejrzewam refluks bo on dużo ulewa ale lekarze mnie zlewaja w tym temacie mówiąc ze tego się nie leczy.
Na siatce spadlismy z 10 centyla na 3 -
nick nieaktualnyNiesia86 wrote:Co do mleka to nie mamy za bardzo wyboru bo mały ma uczulenie na bmk więc mamy pepti ale i po nim wyskakuje wysypka
najlepiej jakby jadł pierś... Ale on od rana nie chce jeść wcale jeść, pierś miał w buzi może ze 2 minuty. Jestem strasznie zdołowana. Morfologia już ostatnio była kiepska teraz pewnie będzie tragedia. Obawiam się że to nie zęby bo ta niechęć zaczęła się w 3 miesiącu a teraz się pogłębia... podejrzewam refluks bo on dużo ulewa ale lekarze mnie zlewaja w tym temacie mówiąc ze tego się nie leczy.
Na siatce spadlismy z 10 centyla na 3
Ja stosuje diete eliminacyjna bo mój to tez alergik i mniej ulewa odkad jem indyka, którego sobie sama pieke z ziołami i zajadam z chlebkiem. Może cos co jesz go podrażnia. -
My tak spimy od urodzenia wlasnie ze wzgledu na ulewanie. Jak byl mniejszy to nawet troche sie nie zsuwal teraz zalezy jak bardzo sie wierci w nocy ale tylko ze 2 razy nam sie zdarzylo zeby sie zsunal tak o 1/4 lozeczka.zazwyczaj to jakies 20 cm. Samoczynnie nie spada tylko jak po brzebudzeniu nozkami bryka:-) jeszcze zalezy jaki kat sie ustawi. My mamy po 3 ksciazki razem to jakies 7 cm grubosci
-
Jak podrosl i sie balam ze będzie zjezdzal to ze 3 razy zdejmowalam przewijak z lozeczka zeby mi sie pod niego nie wsunal, ale az tak nisko nie zjezdzal wiec przestalam:-) moze wyproboj na jakiejs drzem e w ciagu dnia to zobaczysz jak sie zachowuje:-)
-
Niesia86 wrote:Co do mleka to nie mamy za bardzo wyboru bo mały ma uczulenie na bmk więc mamy pepti ale i po nim wyskakuje wysypka
Na siatce spadlismy z 10 centyla na 3