Wrześniówki 2015
-
WIADOMOŚĆ
-
bento wrote:Cześć Dziewczyny,
Ja ostatnio nie mialam czasu na czytanie i pisanie, więc teraz nadrabiam. Widzę, że na tapecie refluks, mam więc pytanko. Moja Lilka 2-3 razy w ciągu dnia ma po jedzeniu takie jak by niepełne ulanie. Podchodzi jej do gardła(chyba) coś jak zgaga, sama nie wiem jak to opisać, wylatuje też z buźki wtedy trochę śliny(?) czasami z drobinkami "serka".
Jesli nie ma innych objawow,,to chyba nic sie nie dzieje.Obserwuj ją .Moze po prostu padibrzuch jest i za duzo wciaga pid korek:-) -
ela wrote:LaLenka idź z małą do stomatologa, to żaden problem bynajmniej dla mnie i ludzi z którymi pracowałam do tej pory mama z maluchom to nic strasznego. Myślę, że o jakieś zarazy też nie ma się co bać bo stom chorych nie przyjmuje.
-
To idź choć założyć opatrunek aby Ci nie przeszkadzał i nie pękł głębiej, to tylko chwila i nawet jak mała popłacze czy po marudzi nic się nie stanie, pamiętaj że u stom wszyscy jęczą a część płacze i nas to nie rusza, u maluszków tylko wzrusza ☺
Wiadomość wyedytowana przez autora: 31 stycznia 2016, 22:43
Carolline lubi tę wiadomość
Moje kochane chłopaki Michał lat 10, Paweł lat 7, no i jeszcze jest tata, teraz doszła Marysia -
A ją właśnie wymacałam sobie coś w pachwinie, mam nadzieję, że to od obcislych spodni, ale mąż już mnie straszy że to węzeł, więc mam o czym myśleć. Poczekam dwa dni jak nie zniknie będę musiała działać.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 31 stycznia 2016, 22:48
Moje kochane chłopaki Michał lat 10, Paweł lat 7, no i jeszcze jest tata, teraz doszła Marysia -
Magnolia a w ciągu dnia zaledwie 4 razy w tym raz mm 50 ml i 4 razy pierś ale króciutko po 4 minuty, raz 10 minut. Na wieczór ładnie zjadł ok 20 i spał od 21 do teraz, a teraz ładnie zjadł chyba odblokowal mi piers
ogólnie on w nocy ładnie je, tylko w dzień nie chce.
Dziękuję za rady. Jutro podejde do naszej lekarki z nim, a ogólnie spróbuję do tej z Orłowskiego się umówić.
Ela ja po porodzie tak miałam ze robiły mi się w pachwinie guzki, ale okazało się że to były wypełnione ropa wielkie jakby krosty bez ujścia, nie wiem jak to opisać. Po jakimś czasie przeszły.oby to nic poważnego u Ciebie.
La lenka jak będzie bardzo ci przeszkadzać ten ząb to ja też bym z małą podeszła do dentysty. Myślę że dużo kobiet tak robi jak nie ma z kim dziecka zostawić.
-
Niesia to dobrze ze choc w nocy maly nadrabia.A moze leci Ci szybko pokarm i maly nie musi dlugo ssac, no nie wiem juz...Moja mala w dzien to pyk pyk pyk gora 5 min i juz.Ale mi pokarm tak naiwania ze mala nie nadaza lykac.W dzien jak spi to sciagam to co nadbiera zeby Jej wolniej lecialo bo sie biedna deneewuje i puszxza piers bo nie nadaza .Za to w nocy pochlania cale cycole.Tez na poczatku puszcza ale potem juz doi i doi.A zaczyna od cycka kamienia doslownie.Ale moja mala uwaga- jest 97 centyl z Waga i obwodami.
-
MadziaRat, jestem równo tydzień na twojej diecie a moja waga pokazuje -1,8kg
oprócz normalnych posiłków zaliczyłam 2 tabliczki czekolady, 1x princesse, 2x knoppers, 1x batonik pawełek + różne owocena takiej diecie da się żyć!!! te 1,8kg to raczej nie spadek wody jak to zazwyczaj bywa, bo jak każdego dnia wypijam coś ponad 3 litry?
easymum, MadziaRatMed lubią tę wiadomość
-
Kassie wrote:O wlasnie podbijam pytanie. I jakie polecacie lekkie spacerowki? Takie zeby dziecko moglo i siedziec i lezec? Bo moj z gondoli juz wyrasta
A i dzisiaj dostalam decyzje o 1000zl z mopsu i kasa juz na koncie:-)
Kassie a ten 1000 zł to masz na myśli ten zasiłek rodzicielski ? który należy się bezrobotnym, studentkom itp. ? Ja nie pracuje, ale mój mąż tak i niby nam się należy. 7 lutego będzie miesiąc jak złożyłam wniosek o ten zasiłek ale do tej pory nie mam żadnej odpowiedzi a mają 30 dni na rozpatrzenie..
Marzenia się spełniają
-
Niesia ja u tej Wilinskiej bylam prywatnie w szpitalu ale prywatnie.Wtedy brala 100 zl, ale to bylo 4 lata temu.Niw wuem jak teraz, to Wawa jednak wiec ma swojw ceny.U tej w Bialym chyba 120 zl ale ta z kolei przyjmuje legalnie w Eskulapie, w takiej przychodni.Mam nadzieje ze bedzie u Was lepiej, ale nie lekcewaz refluksu.Moj 4 mczny synek przeszedl gehenne przez to cholerstwo,nie bede opisywac bo nie chce Cie straszyc, ale koniecznie zacznij go leczyc.
-
przyszła mama wrote:Kassie a ten 1000 zł to masz na myśli ten zasiłek rodzicielski ? który należy się bezrobotnym, studentkom itp. ? Ja nie pracuje, ale mój mąż tak i niby nam się należy. 7 lutego będzie miesiąc jak złożyłam wniosek o ten zasiłek ale do tej pory nie mam żadnej odpowiedzi a mają 30 dni na rozpatrzenie..
ja bylam zlozyc wniosek 5.01 i czekalam na decyzje do 28.01. Nawet najpierw mialam juz pieniadze na koncie a dopiero potem przyszla decyzja. Jak Ci nie odpowiedza to idz sie upomnij
-
Magnolia czy refluks może powodować ciągłe infekcje górnych dróg oddechowych. W rodzinie mam roczne dziecko które ciągle choruje, furczy jej cały czas w oskrzelach i gorączkuje.
No jasne.Mojemu malemu ciagle tak bulgotalo i furczalo a ja nie wiedzialam co to jest- teraz wiem.Mysle ze te objawy o ktorych piszesz to bardzo bardzo duze prawdopodobienstwo refluksu u rocznego dziecka. W szpitalach robia dzieciom ph metrie i sprawdzaja ile razy dziecku cofa sie pokarm, robia prowokacje mlekuem, sokiem jablkowym- zabojstwo! Doswiadczony lekarz wie, ze pokarm nie musi sie cofac, opary kwasu zolądkowego draznia drogi oddechowe, gardlo, moje dzieci mialy rany w gardle, czasem na podniebieniu.Ciągle oskrzela, krtan,i to az sie dusily, a u takiego dziecka krtan jest dosliwnie jak wklad do dlugopusu,,obrzeki sa bardzo niebezpieczne.Jak z 10 miesiecznym Keystianem trafilam w koncu do odpowuedniego lekarza to powiedzial ze ma pluca jak po gruzlucy.Kilka lat trwalo, zeby go wyprowadzic do "normalnego stanu".
-
Kassie wrote:Tak,to ten dla bezrobotnych
ja bylam zlozyc wniosek 5.01 i czekalam na decyzje do 28.01. Nawet najpierw mialam juz pieniadze na koncie a dopiero potem przyszla decyzja. Jak Ci nie odpowiedza to idz sie upomnij
to może do mnie też niedługo przyjdzie decyzja
Marzenia się spełniają