X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Wrześniówki 2015
Odpowiedz

Wrześniówki 2015

Oceń ten wątek:
  • Magnolia3 Autorytet

Wysłany: 31 stycznia 2016, 22:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    bento wrote:
    Cześć Dziewczyny,

Ja ostatnio nie mialam czasu na czytanie i pisanie, więc teraz nadrabiam. Widzę, że na tapecie refluks, mam więc pytanko. Moja Lilka 2-3 razy w ciągu dnia ma po jedzeniu takie jak by niepełne ulanie. Podchodzi jej do gardła(chyba) coś jak zgaga, sama nie wiem jak to opisać, wylatuje też z buźki wtedy trochę śliny(?) czasami z drobinkami "serka".

Jesli nie ma innych objawow,,to chyba nic sie nie dzieje.Obserwuj ją .Moze po prostu padibrzuch jest i za duzo wciaga pid korek:-)

1usa8u69die0y60t.png
  • Magnolia3 Autorytet

Wysłany: 31 stycznia 2016, 22:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mojej malej tak sie owszem dzieje i od razu jest czkawka...

1usa8u69die0y60t.png
  • la_lenka Autorytet

Wysłany: 31 stycznia 2016, 22:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ela wrote:
    LaLenka idź z małą do stomatologa, to żaden problem bynajmniej dla mnie i ludzi z którymi pracowałam do tej pory mama z maluchom to nic strasznego. Myślę, że o jakieś zarazy też nie ma się co bać bo stom chorych nie przyjmuje.
    No myślę o tym, ale ciężko będzie... Ona maruda, pewnie nie będzie chciała posiedzieć na kolanach. A to 3 piętro bez windy, więc wózka też nie wniose. Ech, normalnie mi się ryczeć chce jak o tym myślę. A mąż był cały poprzedni tydzień na zwolnieniu lekarskim, więc teraz nie da rady wziąć choć dnia urlopu. No nie mam dobrego wyjścia, chyba muszę wytrzymać. Jedno dobre, że to ząb po kanałówce, więc nie powinien szczególnie boleć. Na razie boli, ale raczej obruszone dziąsła, a nie ząb sam w sobie. Jak będzie bardzo źle to spróbuję z małą...

Córeczka <3
    kYd4p2.png
  • ela Autorytet

Wysłany: 31 stycznia 2016, 22:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To idź choć założyć opatrunek aby Ci nie przeszkadzał i nie pękł głębiej, to tylko chwila i nawet jak mała popłacze czy po marudzi nic się nie stanie, pamiętaj że u stom wszyscy jęczą a część płacze i nas to nie rusza, u maluszków tylko wzrusza ☺

Wiadomość wyedytowana przez autora: 31 stycznia 2016, 22:43

Carolline lubi tę wiadomość

5b09tv73mjpedncc.png
    Moje kochane chłopaki Michał lat 10, Paweł lat 7, no i jeszcze jest tata, teraz doszła Marysia
  • ela Autorytet

Wysłany: 31 stycznia 2016, 22:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ją właśnie wymacałam sobie coś w pachwinie, mam nadzieję, że to od obcislych spodni, ale mąż już mnie straszy że to węzeł, więc mam o czym myśleć. Poczekam dwa dni jak nie zniknie będę musiała działać.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 31 stycznia 2016, 22:48

5b09tv73mjpedncc.png
    Moje kochane chłopaki Michał lat 10, Paweł lat 7, no i jeszcze jest tata, teraz doszła Marysia
  • Niesia86 Autorytet

Wysłany: 1 lutego 2016, 01:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magnolia a w ciągu dnia zaledwie 4 razy w tym raz mm 50 ml i 4 razy pierś ale króciutko po 4 minuty, raz 10 minut. Na wieczór ładnie zjadł ok 20 i spał od 21 do teraz, a teraz ładnie zjadł chyba odblokowal mi piers :) ogólnie on w nocy ładnie je, tylko w dzień nie chce.
    Dziękuję za rady. Jutro podejde do naszej lekarki z nim, a ogólnie spróbuję do tej z Orłowskiego się umówić.

Ela ja po porodzie tak miałam ze robiły mi się w pachwinie guzki, ale okazało się że to były wypełnione ropa wielkie jakby krosty bez ujścia, nie wiem jak to opisać. Po jakimś czasie przeszły.oby to nic poważnego u Ciebie.

La lenka jak będzie bardzo ci przeszkadzać ten ząb to ja też bym z małą podeszła do dentysty. Myślę że dużo kobiet tak robi jak nie ma z kim dziecka zostawić.

mjvyhdgeeq171665.png
    74dipiqv7w09jy2t.png
  • Magnolia3 Autorytet

Wysłany: 1 lutego 2016, 02:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Niesia to dobrze ze choc w nocy maly nadrabia.A moze leci Ci szybko pokarm i maly nie musi dlugo ssac, no nie wiem juz...Moja mala w dzien to pyk pyk pyk gora 5 min i juz.Ale mi pokarm tak naiwania ze mala nie nadaza lykac.W dzien jak spi to sciagam to co nadbiera zeby Jej wolniej lecialo bo sie biedna deneewuje i puszxza piers bo nie nadaza .Za to w nocy pochlania cale cycole.Tez na poczatku puszcza ale potem juz doi i doi.A zaczyna od cycka kamienia doslownie.Ale moja mala uwaga- jest 97 centyl z Waga i obwodami.

1usa8u69die0y60t.png
  • Magnolia3 Autorytet

Wysłany: 1 lutego 2016, 02:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Alez Ona jest slllodka.Wlasnie objadla sie i lula dalej:-)

1usa8u69die0y60t.png
  • Dżuls Autorytet

Wysłany: 1 lutego 2016, 09:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hejka.
    Starszak znów jest ciepły i ma kaszel. Oszaleję. Niniejszym ogłaszam rozpoczęcie trzeciego tygodnia wirusówki.

8pdp47e.png
  • Magnolia3 Autorytet

Wysłany: 1 lutego 2016, 09:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No to Dzuls kolorowo, my tydzien temu skonczylismy antybiotyk.Maly jak zwykle kaszel krtaniowy z dusznoscia, noc niespana z dusza na ramieniu, czy nie trzeba bedzie na pogotowie.Na szczescie dalismy rade w domu.Zycze Ci wytrwalosci i sily.

1usa8u69die0y60t.png
  • julita Autorytet

Wysłany: 1 lutego 2016, 11:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MadziaRat, jestem równo tydzień na twojej diecie a moja waga pokazuje -1,8kg :O
    oprócz normalnych posiłków zaliczyłam 2 tabliczki czekolady, 1x princesse, 2x knoppers, 1x batonik pawełek + różne owoce :) na takiej diecie da się żyć!!! te 1,8kg to raczej nie spadek wody jak to zazwyczaj bywa, bo jak każdego dnia wypijam coś ponad 3 litry? ;)

easymum, MadziaRatMed lubią tę wiadomość

tb73e6ydt52f9usr.png
    5b09e6ydos8pxq3s.png
    h44es65g5xhwh8nn.png
  • przyszła mama Autorytet

Wysłany: 1 lutego 2016, 11:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a co to za dieta :) ja akurat nie potrzebuje jak na razie ale może na przyszłość się przyda :)

Marzenia się spełniają :)

relgi09kd0jrtcj6.png

Wysłany: 1 lutego 2016, 11:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kassie wrote:
    O wlasnie podbijam pytanie. I jakie polecacie lekkie spacerowki? Takie zeby dziecko moglo i siedziec i lezec? Bo moj z gondoli juz wyrasta
    A i dzisiaj dostalam decyzje o 1000zl z mopsu i kasa juz na koncie:-)

Kassie a ten 1000 zł to masz na myśli ten zasiłek rodzicielski ? który należy się bezrobotnym, studentkom itp. ? Ja nie pracuje, ale mój mąż tak i niby nam się należy. 7 lutego będzie miesiąc jak złożyłam wniosek o ten zasiłek ale do tej pory nie mam żadnej odpowiedzi a mają 30 dni na rozpatrzenie..

relgi09kd0jrtcj6.png
  • Magnolia3 Autorytet

Wysłany: 1 lutego 2016, 11:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Niesia ja u tej Wilinskiej bylam prywatnie w szpitalu ale prywatnie.Wtedy brala 100 zl, ale to bylo 4 lata temu.Niw wuem jak teraz, to Wawa jednak wiec ma swojw ceny.U tej w Bialym chyba 120 zl ale ta z kolei przyjmuje legalnie w Eskulapie, w takiej przychodni.Mam nadzieje ze bedzie u Was lepiej, ale nie lekcewaz refluksu.Moj 4 mczny synek przeszedl gehenne przez to cholerstwo,nie bede opisywac bo nie chce Cie straszyc, ale koniecznie zacznij go leczyc.

1usa8u69die0y60t.png
  • Magnolia3 Autorytet

Wysłany: 1 lutego 2016, 11:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Przyszla mamo idz do mopsu i sie upomnij!!!

1usa8u69die0y60t.png

Wysłany: 1 lutego 2016, 11:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magnolia3 tak myślę poczekać jeszcze do tego 7go lutego i pójdę wtedy jeśli do tego czasu nie przyjdzie decyzja pocztą albo nie zadzwonią.

relgi09kd0jrtcj6.png
  • Kassie Autorytet

Wysłany: 1 lutego 2016, 11:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    przyszła mama wrote:
    Kassie a ten 1000 zł to masz na myśli ten zasiłek rodzicielski ? który należy się bezrobotnym, studentkom itp. ? Ja nie pracuje, ale mój mąż tak i niby nam się należy. 7 lutego będzie miesiąc jak złożyłam wniosek o ten zasiłek ale do tej pory nie mam żadnej odpowiedzi a mają 30 dni na rozpatrzenie..
    Tak,to ten dla bezrobotnych :-) ja bylam zlozyc wniosek 5.01 i czekalam na decyzje do 28.01. Nawet najpierw mialam juz pieniadze na koncie a dopiero potem przyszla decyzja. Jak Ci nie odpowiedza to idz sie upomnij :-)

ug373e5esgfin09c.png
    rg50gox1ycplbhk5.png
  • ela Autorytet

Wysłany: 1 lutego 2016, 12:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magnolia czy refluks może powodować ciągłe infekcje górnych dróg oddechowych. W rodzinie mam roczne dziecko które ciągle choruje, furczy jej cały czas w oskrzelach i gorączkuje.

5b09tv73mjpedncc.png
  • Magnolia3 Autorytet

Wysłany: 1 lutego 2016, 12:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No jasne.Mojemu malemu ciagle tak bulgotalo i furczalo a ja nie wiedzialam co to jest- teraz wiem.Mysle ze te objawy o ktorych piszesz to bardzo bardzo duze prawdopodobienstwo refluksu u rocznego dziecka. W szpitalach robia dzieciom ph metrie i sprawdzaja ile razy dziecku cofa sie pokarm, robia prowokacje mlekuem, sokiem jablkowym- zabojstwo! Doswiadczony lekarz wie, ze pokarm nie musi sie cofac, opary kwasu zolądkowego draznia drogi oddechowe, gardlo, moje dzieci mialy rany w gardle, czasem na podniebieniu.Ciągle oskrzela, krtan,i to az sie dusily, a u takiego dziecka krtan jest dosliwnie jak wklad do dlugopusu,,obrzeki sa bardzo niebezpieczne.Jak z 10 miesiecznym Keystianem trafilam w koncu do odpowuedniego lekarza to powiedzial ze ma pluca jak po gruzlucy.Kilka lat trwalo, zeby go wyprowadzic do "normalnego stanu".

1usa8u69die0y60t.png

Wysłany: 1 lutego 2016, 12:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kassie wrote:
    Tak,to ten dla bezrobotnych :-) ja bylam zlozyc wniosek 5.01 i czekalam na decyzje do 28.01. Nawet najpierw mialam juz pieniadze na koncie a dopiero potem przyszla decyzja. Jak Ci nie odpowiedza to idz sie upomnij :-)

to może do mnie też niedługo przyjdzie decyzja :)

relgi09kd0jrtcj6.png
‹‹ 2920 2921 2922 2923 2924 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Planowanie ciąży, czyli o tym jakie badania przed ciążą warto wykonać

Planowanie ciąży to ważny moment w życiu każdej kobiety. Zastanawiasz się jakie badania przed ciążą warto wykonać? A może warto pomyśleć o dodatkowych szczepieniach? Co zrobić, aby zwiększyć swoje szanse na zdrową, szczęśliwą ciążę? Przeczytaj, które szczepienia musisz zrobić jeszcze przed rozpoczęciem starań, a które spokojnie możesz zrobić nawet będąc już w ciąży. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Kiedy ginekolog może zaproponować pessaroterapię i jak przebiega wdrożenie?

Obniżenie macicy, nietrzymanie moczu, ryzyko przedwczesnego porodu – to tylko niektóre z problemów, z którymi zmaga się wiele kobiet. Dla tych, które chcą uniknąć operacji, a jednocześnie poprawić jakość życia, rozwiązaniem może być pessaroterapia. Dowiedz się więcej, czym jest ta metoda i komu jest polecana. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Badania w ciąży - sprawdź, które warto wykonać

Zastanawiasz się jakie badania czekają cię w ciąży? Czemu służą takie badania i kiedy się je wykonuje? Przeczytaj jakie rodzaje badań i testów czekają przyszłą mamę i dlaczego są one ważne. 

CZYTAJ WIĘCEJ