Wrześniówki 2015
-
WIADOMOŚĆ
-
A od czego zacząć badania mała leżała już w szpitalu, ale sami nie wiedzą co jej mówili że zapalenie płuc, zapalenie oskrzeli cztery antybiotyki i inhalacje a jak furczało tak furczy
Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 lutego 2016, 13:21
Moje kochane chłopaki Michał lat 10, Paweł lat 7, no i jeszcze jest tata, teraz doszła Marysia -
Proponuje wybrac sie do pulmonologa lub alergologa i powiedziec o swoich podejrzeniach, jak bedzie jakis ozgarniety to zakuma.I albo skieruje do szpitala na badania albo rozpiocznie leczenie.Ale pewnie skieruje na badania.Od tego bym zaczela.W duzym miescie mieszkacie? Chodzi mi o to czy sxpital dobry? BO jak nie to proponuje do pulmnologa ale tam gdzie szpital dobry, zeby od raxu tam sie polozyc.Ja tak z moim mal w tym roku zrobil i przebadali go od A do Z.Niech powiedza rodzinnej ze chca skier.do pulmonoliga i juz.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 lutego 2016, 14:02
-
Z tego co Ty piszesz Elu, to ta dziecinka ma tefluks, skoro caly czas furczy.Niech nie daja temu dziecku czekolady, sokow, cukierkow i mleka krowiego nawet jak nie ma alergi, bo mleko robi refluks.To takie podstawy, nie wolno konserwantow na tyle na ile mozna je wyeliminowac to trzeba.Ni i leki- ale leki bez rygorystycznej diety tez zawioda u tal malej dziecinki.
-
U pulmunologa już są, a czy dobra nie wiem no nic nie ma co gdybać szkoda mi tej małej bo rodzice trochę w tym zakręceni, diagnozowali małą w szpitalu, ale wyszli 10dni temu że skierowaniem do pulmunologa który naradzie wykluczył uczulenie na mleko, a wczoraj znów 39c gorączki, blada jak ściana i furcząca
Moje kochane chłopaki Michał lat 10, Paweł lat 7, no i jeszcze jest tata, teraz doszła Marysia -
Tak czytam i się załamuję poziomem naszych lekarzy. Kij jeśli chodzi o starszych, ale takie małe dzieci? Gdzie trzeba chuchać i dmuchać na zimne, bo potem tylko w życiu dorosłym konsekwencje tego, co lekarze zbagatelizowali lub zaniedbali w dziciństwie. Masakra! Ja tam wolę wyjść na matkę-wariatkę, ale tak długo drążyć i tak długo szukać lekarza, aż znajdę pomoc. Na szczęście do tej pory nie musiałam, ale to jest mega wkurzające, że ta opieka medyczna, nad starym czy młodym, jest u w tak fatalnym stanie. I jeszcze to niedoinformowanie i olewactwo niektórych lekarzy, no tylko wkurzyć się można.
-
U nss najblizej Łomza i tam tez podązam najblizej do specjalistow, bylam ostatnio u pulmonologa bo maly tez nondtop chorowal,.6 antybiotykow pod rzad, ale Ona odrazu skierowala na badania do szzpitala i przynaniej wykluczyli mu mukowiscytoze, pasozyty i tskie tam.O refluksie tez akurat ten lekarz co nas prowadzil pojecia nie mial zielonego, az mnie smiech ogarnal jak przedstawil mi swoje zalecenia i wiedze na ten temat.Ale On byl wyjatkiem, bo reszta lekarzy byla spoko, na poziomie.
-
Hejo!
Kochane,czy ktoras z Was usypia Maluszka piersia?u nas tak jest od urodzenia i raz jest ok a innym razem odkladam Ole do lozeczka po 5 razy. Jest na to jakis sposob? Meczace to,zwlaszcza gdy trwa to wieczorem okolo 2h...
2 pietra nad nami robia GENERALNY remont mieszkania.Wyobrazacie sobie zatem poziom mojego wkurwienia,gdy od 5h slysze wiertarke. Wyszlysmy na dwor i Olcia pospala,no ale nie bede pol dnia chodzic,toz to zimno.Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 lutego 2016, 15:42
Córcia
-
Elu no az dziwne.Przeciez dziecku musi cos byc
Moze ma za niski poziom wit D3.To jest częsta przyczyna infekcji, albo ma zagrzybiony organizm. A w duzej mierze jest refluksowe.Oni potrzebują dobrego lekarza.Ciekawe co im ten pulmonolog poradzi.Nasz nawet wyslal nas do por.immunologicznej.Ale ostatecznie i tak okazalo sie ze to refluks jest przyczyną ciąglego chorowania. -
Kucykowa wrote:Hejo!
Kochane,czy ktoras z Was usypia Maluszka piersia?u nas tak jest od urodzenia i raz jest ok a innym razem odkladam Ole do lozeczka po 5 razy. Jest na to jakis sposob? Meczace to,zwlaszcza gdy trwa to wieczorem okolo 2h...
2 pietra nad nami robia GENERALNY remont mieszkania.Wyobrazacie sobie zatem poziom mojego wkurwienia,gdy od 5h slysze wiertarke. Wyszlysmy na dwor i Olcia pospala,no ale nie bede pol dnia chodzic,toz to zimno.
-
easymum wrote:Dżuls, ta Twoja patelnia jakoś się nazywa? Jadę jutro do Ikei, więc pewnie kupię, bo mam tylko taką max 20 cm, a potrzebuję przynajmniej 28 cm.
nie wiem jaką na Dzuls, najwyżej będziesz miała dwie do wyboru i dylemat
Ja mam ta i jest rewelacyjna- super sie smaży bez tłuszczu i jest ciezka porzadna. Pokrywka do kupienia w ikeai ale jako osobny produkt.
http://ikea.com/pl/pl/catalog/products/art/50292096/easymum, Dżuls lubią tę wiadomość
-
Hej
.
My wrocilismy ze szcxzepienia uff... Klejne na szczescie popiero ok 13-14 miesiaca.
Ale tomek 68 cm i 6730 g takze spoko.
Teraz z wrazenia zasnal, ciekawe jak nam mina kolejne dwa dni, bo po ostatnim szcxzepieniu to byl placz, marudzenie i tylko na rece.edysia5 -
julita wrote:MadziaRat, jestem równo tydzień na twojej diecie a moja waga pokazuje -1,8kg
oprócz normalnych posiłków zaliczyłam 2 tabliczki czekolady, 1x princesse, 2x knoppers, 1x batonik pawełek + różne owocena takiej diecie da się żyć!!! te 1,8kg to raczej nie spadek wody jak to zazwyczaj bywa, bo jak każdego dnia wypijam coś ponad 3 litry?
-
edysia5 wrote:Aha i pani dr powiedziala ze jak maly bedzie juz mial 5 miesecy to sprobowac wprowadzic mu odrobine glutenu i zobaczyc reakcje.
Tylkovze ja nie wiem o co chodzi z tym glutenem. Podpowiedzcie co mam mu podac jako ten gluten? -
Kiedyś istniała teoria, że jest okienko immunologiczne w którym trzeba podać gluten aby zminimalizować prawdopodobieństwo wystąpienia alergii. Badania wykazały jednak, że to nie ma żadnego pokrycia w rzeczywistości. Więc gluten należy wprowadzać bez szczególnych zasad, tak samo jak resztę produktów i po prostu obserwować.
edysia5 lubi tę wiadomość