X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Wrześniówki 2015
Odpowiedz

Wrześniówki 2015

Oceń ten wątek:
  • Magnolia3 Autorytet

Wysłany: 1 lutego 2016, 13:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Do tej pory nie moga chemicznej zywnosci, bo zaraz zalacza sie refluks, zadnych sokow i Bron Boze chipsow, mandarynek, eh...

karolcia87 lubi tę wiadomość

1usa8u69die0y60t.png
  • ela Autorytet

Wysłany: 1 lutego 2016, 13:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A od czego zacząć badania mała leżała już w szpitalu, ale sami nie wiedzą co jej mówili że zapalenie płuc, zapalenie oskrzeli cztery antybiotyki i inhalacje a jak furczało tak furczy

Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 lutego 2016, 13:21

5b09tv73mjpedncc.png
    Moje kochane chłopaki Michał lat 10, Paweł lat 7, no i jeszcze jest tata, teraz doszła Marysia
  • Magnolia3 Autorytet

Wysłany: 1 lutego 2016, 14:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Proponuje wybrac sie do pulmonologa lub alergologa i powiedziec o swoich podejrzeniach, jak bedzie jakis ozgarniety to zakuma.I albo skieruje do szpitala na badania albo rozpiocznie leczenie.Ale pewnie skieruje na badania.Od tego bym zaczela.W duzym miescie mieszkacie? Chodzi mi o to czy sxpital dobry? BO jak nie to proponuje do pulmnologa ale tam gdzie szpital dobry, zeby od raxu tam sie polozyc.Ja tak z moim mal w tym roku zrobil i przebadali go od A do Z.Niech powiedza rodzinnej ze chca skier.do pulmonoliga i juz.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 lutego 2016, 14:02

1usa8u69die0y60t.png
  • Magnolia3 Autorytet

Wysłany: 1 lutego 2016, 14:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Z tego co Ty piszesz Elu, to ta dziecinka ma tefluks, skoro caly czas furczy.Niech nie daja temu dziecku czekolady, sokow, cukierkow i mleka krowiego nawet jak nie ma alergi, bo mleko robi refluks.To takie podstawy, nie wolno konserwantow na tyle na ile mozna je wyeliminowac to trzeba.Ni i leki- ale leki bez rygorystycznej diety tez zawioda u tal malej dziecinki.

1usa8u69die0y60t.png
  • ela Autorytet

Wysłany: 1 lutego 2016, 14:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U pulmunologa już są, a czy dobra nie wiem no nic nie ma co gdybać szkoda mi tej małej bo rodzice trochę w tym zakręceni, diagnozowali małą w szpitalu, ale wyszli 10dni temu że skierowaniem do pulmunologa który naradzie wykluczył uczulenie na mleko, a wczoraj znów 39c gorączki, blada jak ściana i furcząca

5b09tv73mjpedncc.png
    Moje kochane chłopaki Michał lat 10, Paweł lat 7, no i jeszcze jest tata, teraz doszła Marysia
  • easymum Autorytet

Wysłany: 1 lutego 2016, 15:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tak czytam i się załamuję poziomem naszych lekarzy. Kij jeśli chodzi o starszych, ale takie małe dzieci? Gdzie trzeba chuchać i dmuchać na zimne, bo potem tylko w życiu dorosłym konsekwencje tego, co lekarze zbagatelizowali lub zaniedbali w dziciństwie. Masakra! Ja tam wolę wyjść na matkę-wariatkę, ale tak długo drążyć i tak długo szukać lekarza, aż znajdę pomoc. Na szczęście do tej pory nie musiałam, ale to jest mega wkurzające, że ta opieka medyczna, nad starym czy młodym, jest u w tak fatalnym stanie. I jeszcze to niedoinformowanie i olewactwo niektórych lekarzy, no tylko wkurzyć się można.

gg64rl68s121551a.png
  • Magnolia3 Autorytet

Wysłany: 1 lutego 2016, 15:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nss najblizej Łomza i tam tez podązam najblizej do specjalistow, bylam ostatnio u pulmonologa bo maly tez nondtop chorowal,.6 antybiotykow pod rzad, ale Ona odrazu skierowala na badania do szzpitala i przynaniej wykluczyli mu mukowiscytoze, pasozyty i tskie tam.O refluksie tez akurat ten lekarz co nas prowadzil pojecia nie mial zielonego, az mnie smiech ogarnal jak przedstawil mi swoje zalecenia i wiedze na ten temat.Ale On byl wyjatkiem, bo reszta lekarzy byla spoko, na poziomie.

1usa8u69die0y60t.png
  • Kucykowa Autorytet

Wysłany: 1 lutego 2016, 15:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hejo!
    Kochane,czy ktoras z Was usypia Maluszka piersia?u nas tak jest od urodzenia i raz jest ok a innym razem odkladam Ole do lozeczka po 5 razy. Jest na to jakis sposob? Meczace to,zwlaszcza gdy trwa to wieczorem okolo 2h...
    2 pietra nad nami robia GENERALNY remont mieszkania.Wyobrazacie sobie zatem poziom mojego wkurwienia,gdy od 5h slysze wiertarke. Wyszlysmy na dwor i Olcia pospala,no ale nie bede pol dnia chodzic,toz to zimno.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 lutego 2016, 15:42

relgh371dtao2ef4.png

Córcia <3
  • Magnolia3 Autorytet

Wysłany: 1 lutego 2016, 15:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Elu no az dziwne.Przeciez dziecku musi cos byc
    Moze ma za niski poziom wit D3.To jest częsta przyczyna infekcji, albo ma zagrzybiony organizm. A w duzej mierze jest refluksowe.Oni potrzebują dobrego lekarza.Ciekawe co im ten pulmonolog poradzi.Nasz nawet wyslal nas do por.immunologicznej.Ale ostatecznie i tak okazalo sie ze to refluks jest przyczyną ciąglego chorowania.

1usa8u69die0y60t.png
  • easymum Autorytet

Wysłany: 1 lutego 2016, 16:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dżuls, ta Twoja patelnia jakoś się nazywa? Jadę jutro do Ikei, więc pewnie kupię, bo mam tylko taką max 20 cm, a potrzebuję przynajmniej 28 cm.

gg64rl68s121551a.png
  • 4me Autorytet

Wysłany: 1 lutego 2016, 16:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kucykowa wrote:
    Hejo!
    Kochane,czy ktoras z Was usypia Maluszka piersia?u nas tak jest od urodzenia i raz jest ok a innym razem odkladam Ole do lozeczka po 5 razy. Jest na to jakis sposob? Meczace to,zwlaszcza gdy trwa to wieczorem okolo 2h...
    2 pietra nad nami robia GENERALNY remont mieszkania.Wyobrazacie sobie zatem poziom mojego wkurwienia,gdy od 5h slysze wiertarke. Wyszlysmy na dwor i Olcia pospala,no ale nie bede pol dnia chodzic,toz to zimno.
    Nikt tego bólu nie rozumiem tak jak ja. Mieszkam w nowym bloku- glosny remont trwal nad nami od 16 października do jakies dwa tygodnie temu. Na piczatku bylo tak, ze na cale dnie musiałam uciekać z własnego domu bo poziom halasu byl tak wielki, ze bałam sie o sluch młodego. Nawalali na dwa mloty pneuamtyczne- kuli posadzkę i kuli w żel betonie:/ teraz zaczął sie kolejny dwa pietra nade mną :/

mhsvj48aqvgzp38a.png

l22nhdgestw22l2o.png
  • 4me Autorytet

Wysłany: 1 lutego 2016, 16:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    easymum wrote:
    Dżuls, ta Twoja patelnia jakoś się nazywa? Jadę jutro do Ikei, więc pewnie kupię, bo mam tylko taką max 20 cm, a potrzebuję przynajmniej 28 cm.
    Pozwolę sobie się wtrącić ;) nie wiem jaką na Dzuls, najwyżej będziesz miała dwie do wyboru i dylemat ;)
    Ja mam ta i jest rewelacyjna- super sie smaży bez tłuszczu i jest ciezka porzadna. Pokrywka do kupienia w ikeai ale jako osobny produkt. ;)

http://ikea.com/pl/pl/catalog/products/art/50292096/

easymum, Dżuls lubią tę wiadomość

mhsvj48aqvgzp38a.png

l22nhdgestw22l2o.png
  • edysia5 Autorytet

Wysłany: 1 lutego 2016, 17:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej :-).
    My wrocilismy ze szcxzepienia uff... Klejne na szczescie popiero ok 13-14 miesiaca.
    Ale tomek 68 cm i 6730 g takze spoko :-).
    Teraz z wrazenia zasnal, ciekawe jak nam mina kolejne dwa dni, bo po ostatnim szcxzepieniu to byl placz, marudzenie i tylko na rece.

edysia5
  • edysia5 Autorytet

Wysłany: 1 lutego 2016, 17:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aha i pani dr powiedziala ze jak maly bedzie juz mial 5 miesecy to sprobowac wprowadzic mu odrobine glutenu i zobaczyc reakcje.
    Tylkovze ja nie wiem o co chodzi z tym glutenem. Podpowiedzcie co mam mu podac jako ten gluten?

edysia5
  • Magnolia3 Autorytet

Wysłany: 1 lutego 2016, 17:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Chyba jakies kaszki zbozowe, nie?

1usa8u69die0y60t.png
  • MadziaRatMed Autorytet

Wysłany: 1 lutego 2016, 17:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    julita wrote:
    MadziaRat, jestem równo tydzień na twojej diecie a moja waga pokazuje -1,8kg :O
    oprócz normalnych posiłków zaliczyłam 2 tabliczki czekolady, 1x princesse, 2x knoppers, 1x batonik pawełek + różne owoce :) na takiej diecie da się żyć!!! te 1,8kg to raczej nie spadek wody jak to zazwyczaj bywa, bo jak każdego dnia wypijam coś ponad 3 litry? ;)
    Zawsze na początku woda, tylko pytanie ile jej miałaś, piękny wynik :)

relgio4pxlxziakh.png
  • la_lenka Autorytet

Wysłany: 1 lutego 2016, 17:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    edysia5 wrote:
    Aha i pani dr powiedziala ze jak maly bedzie juz mial 5 miesecy to sprobowac wprowadzic mu odrobine glutenu i zobaczyc reakcje.
    Tylkovze ja nie wiem o co chodzi z tym glutenem. Podpowiedzcie co mam mu podac jako ten gluten?
    Znaczy pani ma nieaktualna wiedzę na temat rozszerzania diety. :P

Córeczka <3
    kYd4p2.png
  • edysia5 Autorytet

Wysłany: 1 lutego 2016, 17:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lenka czemu nieaktualna? O co chodzi z tym glutenem bo ja naprawde nie wiem o co chodzi...

edysia5
  • la_lenka Autorytet

Wysłany: 1 lutego 2016, 17:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kiedyś istniała teoria, że jest okienko immunologiczne w którym trzeba podać gluten aby zminimalizować prawdopodobieństwo wystąpienia alergii. Badania wykazały jednak, że to nie ma żadnego pokrycia w rzeczywistości. Więc gluten należy wprowadzać bez szczególnych zasad, tak samo jak resztę produktów i po prostu obserwować.

edysia5 lubi tę wiadomość

Córeczka <3
    kYd4p2.png
  • edysia5 Autorytet

Wysłany: 1 lutego 2016, 18:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lenka a co dac takiemu bezzebnemu dziecku zeby mialo gluten?

edysia5
‹‹ 2921 2922 2923 2924 2925 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

7 zaskakujących rzeczy, o których możesz się dowiedzieć prowadząc kalendarz owulacji OvuFriend

Wydaje Ci się, że działanie kalendarza owulacji sprowadza się tylko do wyznaczania dni płodnych i terminu owulacji? Nic bardziej mylnego! Podczas prowadzenia obserwacji w kalendarzu OvuFriend możesz dowiedzieć się o rzeczach, które wspomogą Twoje starania o dziecko. Poznaj 7 zaskakujących rzeczy, o których możesz się dowiedzieć prowadząc kalendarz dni płodnych! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Czy jestem w ciąży? - ciąża urojona a widoczne objawy ciąży

Zdarzyło Ci się usłyszeć coś, co bardzo chciałaś usłyszeć lub czego usłyszeć za wszelką cenę nie chciałaś, mimo panującej wokół ciszy? Czasem nasz mózg płata nam figle. Jeśli bardzo czegoś pragniemy, jesteśmy skłonni dostrzegać przejawy tego pragnienia, mimo ich braku. Wiele kobiet starających się o dziecko, co miesiąc zasatanawia się: "Czy jestem w ciąży?", dostrzega u siebie pierwsze objawy ciąży, po czym po wykonaniu testu ciążowego widzi jedną kreskę. Ciąża urojona czy "urojenie ciążowe" - jak je rozpoznać? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Gdzie rodzić - wybór szpitala do porodu

Poród to wyjątkowa chwila. Wraz ze zbliżającym się terminem porodu, wiele kobiet zastanawia się gdzie rodzić. Warto poświęcić trochę czasu na wybór szpitala, w którym chciałabyś aby przyszło na świat Twoje dziecko. Przeczytaj jak się do tego dobrze przygotować, czym się kierować przy wyborze szpitala i jakie informacje zebrać na temat wybranej placówki.   

CZYTAJ WIĘCEJ