X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Wrześniówki 2015
Odpowiedz

Wrześniówki 2015

Oceń ten wątek:
  • Kassie Autorytet

Wysłany: 1 lutego 2016, 22:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A jak sobie przypomne wiercenie dziur pod karnisze.. przyjechal tesciu i milion razy mowilam,zeby dziiry wiercic przed malowaniem. To i tesciui maz twierdzili ze nie. I po fakcie wyszlo na moje, bo sciany w moim domu sa dosc stare i teraz na bialym suficie mamy pomaranczowy nalot,ktory jest pozpstaloscia po wierceniu :-D
    Magnolia3 moj czasem cos gada, ale czesciej tak jakby marudzi :-)

ug373e5esgfin09c.png
    rg50gox1ycplbhk5.png
  • bellaVi Przyjaciółka

Wysłany: 1 lutego 2016, 22:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moja Lila jak już zaśnie to nawet oddycha tak cicho, że czasami sprawdzam czy aby na pewno wszystko z nią ok. Teraz ma za to fazę na wkładanie stópek do buzi ;p Komicznie to wygląda. Robi tak tylko jak leży chwilę bez pieluszki, od razu nogi do góry ;)

edysia5 lubi tę wiadomość

• Magnolia3 Autorytet

Wysłany: 1 lutego 2016, 23:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Super BellaVi, nie moge sie doczekac tego etapu...Ale narazie czekam zeby wogole zarzucila dupskiem.Nie spieszy Jej sie.

1usa8u69die0y60t.png
  • Magnolia3 Autorytet

Wysłany: 1 lutego 2016, 23:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A to takie wazne w rozwoju dziecka.Ciesze sie ze z moim synkiem jak mial 3 mce zaczelismy rehabilitacje, przynajmnuej teraz wiem co po kolei powinno osiagac niemowle.Przy 1 wszym synku nie mialam pojecia i roznica w ich rozwoju byla ogromna.

1usa8u69die0y60t.png
  • Gusiak Autorytet

Wysłany: 1 lutego 2016, 23:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hellloł... normalnie mam wrażenie, że mnie tu wieki nie było tyle miałam czytania - nadrabiam Was chyba ze trzy dni! =)

Niestety moje dzieciątko zaczęło być dosyć absorbujace, plus zawirszajace sie bbf nie pozwala mi pisać na bieżąco i później musze tak nadrabiać =)

Styczeń byl dla nas ciężki pod względem wirusowki, szpitala i brzuszkowych problemów, ale teraz całe szczęście już dochodzimy do siebie i znów staramy się złapać jakiś rytm =)
    Powoli tez zaczynamy rozszerzanie diety i promowanie nowych smaków, niestety jesteśmy już jedynie na mm... jednak utrzymanie laktacji poprzez samo ściąganie nie jest zbyt łatwe... no ale nic, staralam sie i walczyłam ile mogłam.
    Najważniejsze, żeby dziecko było najedzone i szczęśliwe =)

Ps. Witam nowe koleżanki, bo widzę ze przez te parę tygodni pojawiło się sporo nowych dziewczyn =)

easymum, edysia5 lubią tę wiadomość

qb3c9vvjejpwrdmi.png

https://www.maluchy.pl/sl-70344.png
  • karolcia87 Autorytet

Wysłany: 2 lutego 2016, 07:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    La Lenka z tym jedzeniem to jakbym czytała o swojej akrobatce :) musi być mega zmęczona żeby zjadła 'normalnie' inaczej cuduje dokładnie tak jak opisałaś. W ogóle zauważyłam ostatnio że strasznie jej się przelewa w brzuszku jak zaczyna jeść i aż burczy, też tak mają wasze szkraby?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 lutego 2016, 07:36

aniołek w niebie Mikołaj 12.2013
    Córka Aurelka 09.2015 <3
    klz9krhm9br6smg4.png
  • la_lenka Autorytet

Wysłany: 2 lutego 2016, 08:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moje dziecko ćwiczy moją wytrzymałość psychiczną. Ostatnio codziennie rano jest afera, jęczenie, płacz, narzekanie, histeria i sama nie wiem co jeszcze.
    Jeszcze dzień się dobrze nie zacznie, a ja już mam ochotę wyjść z domu i wrócić jutro. :/

Córeczka <3
    kYd4p2.png
  • mmalutka Autorytet

Wysłany: 2 lutego 2016, 08:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    karolcia87 wrote:
    La Lenka z tym jedzeniem to jakbym czytała o swojej akrobatce :) musi być mega zmęczona żeby zjadła 'normalnie' inaczej cuduje dokładnie tak jak opisałaś. W ogóle zauważyłam ostatnio że strasznie jej się przelewa w brzuszku jak zaczyna jeść i aż burczy, też tak mają wasze szkraby?

nam czasem karmienie na leżąco pomagało- mały mógł się rozglądać, machać wszystkimi szkitkami i jakoś lepiej to szło :D

tb734z17s9scq0zt.png
  • karolcia87 Autorytet

Wysłany: 2 lutego 2016, 09:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My cały czas się karmimy na leżąco także tego no jakby to powiedzieć.. nie pomaga ;)

Magnolia3 lubi tę wiadomość

aniołek w niebie Mikołaj 12.2013
    Córka Aurelka 09.2015 <3
    klz9krhm9br6smg4.png
  • la_lenka Autorytet

Wysłany: 2 lutego 2016, 09:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My też w 99% na leżąco.

Córeczka <3
    kYd4p2.png
  • mmalutka Autorytet

Wysłany: 2 lutego 2016, 09:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    aaaa.. no to my na siedząco zdecydowanie :)
    u nas też czasem pomagało danie smoczka, aż się uspokoił i potem szybka podmiana na cyca :)

tb734z17s9scq0zt.png
  • moka89 Autorytet

Wysłany: 2 lutego 2016, 09:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Melduję się, że żyję. Ostatnie nocki były jakieś mega dziwne przez co nawet nie chciało misię tu pisać. Między 1 a 3 były ataki paniki i mega płaczu,ratował nas espumisan i termofor, choc do końca nie jestem pewna czy to brzuszek jej dokuczał.

Wracam pomału do nabiału, zaczęłam od masła i kawki z mlekiem, pozwoliłam sobie tez na kupne ciasto. Skóra małej bez zmian, zero zaczerwienienia :)

MadziaRatMed lubi tę wiadomość

Gabrysia <3
    klz9df9h2mnehf2h.png
  • la_lenka Autorytet

Wysłany: 2 lutego 2016, 09:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moja nie używa smoczka. :P

Córeczka <3
    kYd4p2.png
  • anulka20 Autorytet

Wysłany: 2 lutego 2016, 09:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witajcie mnie też tu trochę nie było, ale to brak czasu mały co chwilę coś chce u nas dobrze mały był przeziebiony i jest dalej nie wiem kiedy przestanie. Osluchowo czysty jest na szczęście. Witam nowe mamusie, bo trochę was przybyło

agniesja, edysia5 lubią tę wiadomość

Anulka20

Synek :) Wiktor
    3jvz82c38h6gh3mk.png
  • julita Autorytet

Wysłany: 2 lutego 2016, 09:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kiedyś raz czy dwa próbowałam karmić na leżąco, za cholerę mi nie wychodziło więc karmię tylko na siedząco :)

z dobrych wiadomości to udało mi się wygrać (chyba wygrać) z kryzysem laktacyjnym! przez 2 tygodnie karmiłam Anastazję tylko z butelki odciągniętym mlekiem ale z dnia na dzień laktator ściągał coraz mniej pokarmu 130, 120, 110, 100ml... myślałam że to koniec ale koleżanka podpowiedziała aby całkowicie odstawić laktator i dawać małej tylko cyca i co? po dwóch dniach bez laktatora wczoraj na noc ściągnęłam 200ml! :D czyli żaden laktator nie rozkręci tak produkcji jak dziecko.

Nastka nadal przesypia pięknie noce a jakichkolwiek awantur brak, dziecko pozostań takie ;) zębów na horyzoncie też nie widać

chabasse, Magnolia3 lubią tę wiadomość

tb73e6ydt52f9usr.png
    5b09e6ydos8pxq3s.png
    h44es65g5xhwh8nn.png
  • easymum Autorytet

Wysłany: 2 lutego 2016, 09:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    4me ,Dżuls- dzięki, wiem co kupię :) nie wiem tylko jeszcze czy tą wielką czy trochę mniejszą. Obmacam na miejscu :) Ja mam niestety drobne dłonie i słabe nadgarstki i musi mi ta patelnia dobrze w ręku siedzieć.

Gusiak, a ja dzisiaj o Tobie myślałam, że na dobre wyemigrowałaś na fb ;) Fajnie, że jesteś back :)

Anulka, a może u Twojego Wiktorka jest ten refluks, o którym pisała Magnolia?

A ja sobotnim "pożarem" zafundowałam sobie generalne porządki, bo sadza jest, a raczej była wszędzie - dosłownie ... Nawet na najmniejszych elementach... Jeszcze mi trochę zostało, ale to takie miejsca, z których już się nie rozniesie, więc spokojnie codziennie coś i w końcu ogarnę. Jest jeden plus - porządki wiosenne mam zaliczone ;) poza tym kręgosłup do wymiany ;)

Gusiak lubi tę wiadomość

gg64rl68s121551a.png
  • edysia5 Autorytet

Wysłany: 2 lutego 2016, 09:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ooo z tym kp to widze ze u was podobnie jak u mnie :-). Maly tez sie odsuwa, rozglada itp. Nieraz wogole nie chce zlapac, chyba ze juz prawie spi to wtedy szybko do cycka - u mnie to chyba najskutreczniejsza metoda.
    I my rowniez ani razu nie mielismy smoczka, takze tomek nawet nie wie o jego istnieniu.
    A jezeli chodzi o facetow to wspolczuje wam dziewczyny. Moj to fakt sie nagada i namarudz zanim sienza cos wezmie i tez mu to nieraz i dwa tyg zajmuje, ale generalnienzrobi w domu wszystko. Takze nie moge na niego narzekac, nawet zdsarzy sie ze w niedziele ja mam wolne a on robi obiad :-)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 lutego 2016, 09:54

edysia5
  • Gusiak Autorytet

Wysłany: 2 lutego 2016, 10:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Easymum nie, nie, nie wyemigrowalam... jestem i tutaj, tyle że strasznie tnie mi się forum i często jak zaczynałam coś pisać to dziecko robiło mi awanturę, a później cały post psu na budę, bo już nie chciał się dodać- mnie trafiał niemalże szlag i juz w ogóle nie pisalam :-D

Dodatkowo ostatnio mój egzemplarz się 'popsuł' ze spaniem... nie dość, że wcześniej niż 22,23 to nie zaśnie to jeszcze potrafi o godzinie 6 sobie wstać i w najlepsze prowadzić głośne rozmowy i domagać się uwagi - na nic prośby i tłumaczenia, że to jeszcze noc =)

Matka się rozbudzi, a mała po jakiejś godzinie-dwoch ucina sobie dalsza drzemkę ... tym sposobem czasem chodzę jak polamane zoombie =)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 lutego 2016, 10:05

Magnolia3 lubi tę wiadomość

qb3c9vvjejpwrdmi.png

https://www.maluchy.pl/sl-70344.png
  • moka89 Autorytet

Wysłany: 2 lutego 2016, 10:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mi ostatnio cycki trochę zwariowały, bo tak jak młoda zawsze jadła co 2h, to ostatnio jej się odmieniło i przerwy czasami są po 3 -3,5, do tego jak nam wypadnie butelka mm na wypróbowanie, to cycki mi się robią jak głazy i bez laktatorem się nie obędzie :)

Boziuuu jaka dzis paskudna pogoda :/ wczoraj było takie piękne słońce, a dzis szaro, buro i deszczowo. Jeszcze młoda brynczy, więc zapowiada się ciężki dzien :/

Niesia86 lubi tę wiadomość

Gabrysia <3
    klz9df9h2mnehf2h.png
  • 4me Autorytet

Wysłany: 2 lutego 2016, 10:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lalenka to moze u mnie jednak smietana i maly się najadą...

Co do zepsucia sie dzieci to mój tez troche sie popsul ;) jak wstaje z drzemki to tak wyje o jedzenie jabym go ze skory obdzierała:/ i ostatnio pare razy dal popalić jak mu się nudziło- mam wrażenie. A ja nieprzyzywyczajona bo on do tej pory malo kiedy plakal :/ Ci wszyscy przechwalajacy znajomi mi go zepsuli ;)

mhsvj48aqvgzp38a.png

l22nhdgestw22l2o.png
‹‹ 2923 2924 2925 2926 2927 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Smog - czy smog w Polsce może obniżać płodność?

Polska jest jednym z najbardziej zanieczyszczonych krajów na świecie. To niestety przykry fakt. Jesteśmy świadomi, że smog negatywnie wpływa na nasz organizm - płuca, serce. Ale czy może również upośledzać naszą płodność? Czy może dodatkowo obniżać parametry nasienia? Czy możemy mądrze się przed tym zabezpieczać, czy to już histeria? Zadaliśmy to pytanie ekspertom, przeczytaj co usłyszeliśmy!  

CZYTAJ WIĘCEJ

Choroby endometrium - jakie są najczęstsze?

Czym jest endometrium, a czym endometrioza? Jakie mogą być inne choroby endometrium i jak się objawiają? Jaka grubość endometrium jest optymalna podczas starań o dziecko? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Dieta Płodności w OvuFriend - jak otrzymać spersonalizowane zalecenia dietetyczne i przepisy na koktajle płodności?

Brak śluzu płodnego, endometrioza, nieregularne cykle, a może PCOS? Dieta Płodności w OvuFriend to spersonalizowane zalecenia dietetyczne i przepisy na koktajle płodności dopasowane idealnie do Ciebie i Twoich dolegliwości! Sprawdź instrukcję krok po kroku, jak otrzymać Dietę Płodności i zwiększyć szanse na zajście w ciążę. 

CZYTAJ WIĘCEJ