X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Wrześniówki 2015
Odpowiedz

Wrześniówki 2015

Oceń ten wątek:
  • Gusiak Autorytet

Wysłany: 2 lutego 2016, 13:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    4me w sumie rzadko wlasnie chyba dlatego, ze tak naprawde jesli chce chodzic na spacery to w zasadzie nie mam innego wyjscia... juz nawet sie w miare przyzwyczailam =)

Za to z boku wyglada to wrecz przekomicznie smiesznie :-D

My karmimy hipp bio combotik - bardzo sobie chwale to mleczko.

qb3c9vvjejpwrdmi.png

https://www.maluchy.pl/sl-70344.png
  • Gusiak Autorytet

Wysłany: 2 lutego 2016, 13:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Widze, ze wiekszosc dzieciaczkow zaczela sie budzic skoro swit... achhhh... kiedy minely te miesiace, kiedy mala spala do 9-10 :-D

qb3c9vvjejpwrdmi.png

https://www.maluchy.pl/sl-70344.png
  • bellaVi Przyjaciółka

Wysłany: 2 lutego 2016, 14:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gusiak wrote:
    4me współczuję wczorajszego 'spaceru', wiec jak to jest ciężko latać z dzieckiem z 4 piętra, bo u mnie niestety windy ni ma... =(

Tak wiec mój spacer w skrócie wygląda tak:
    Ubieram siebie, ubieram dziecko... wkładam dziecko w fotelik i zapierdzielam na dol, na dole stawiam mała w foteliku i biorę się za 'wydobywanie wózka':
    - wystaw rower sąsiada,
    - złóż wózek sąsiadki,
    - wystaw wózek ... przeloz dziecko z fotelika do wózka i wstaw fotelik na miejsce wózka =)

Teraz trzeba tylko powtórzyć czynności - wstaw wózek sąsiadki, wstaw rower sąsiada i można iść na spacer =)

Po powrocie oczywiście wszystkie czynności powtarzamy i biegusiem z dzieckiem w nosidełku ja 4 piętro =)

Podziwiam Cię ! ;) Również mieszkamy na 4 piętrze bez windy, wózek w piwnicy. Znosze młodą na rękach, w piwnicy wkładam w wózek i targam go te 10 schodków do góry. Czasami jak sie zapomne i zrobie za duże zakupy to bywa ciężko. No ale wychodzimy praktycznie cdziennie, młoda lubi, ja się przyzwyczaiłam - nie jest źle.

• bellaVi Przyjaciółka

Wysłany: 2 lutego 2016, 14:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pytanie z cyklu "czy wasze dzieci ... ? nie wiem jak to nazwać .. parskają i przy tym meeega się ślinią ? Wcześniej ładnie mówiła GU, GA, AGU a teraz tylki Giiii i ślinienie się ... śliniak, bluzka, body wszytsko mokre ;p

• moka89 Autorytet

Wysłany: 2 lutego 2016, 14:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    bellaVi wrote:
    Pytanie z cyklu "czy wasze dzieci ... ? nie wiem jak to nazwać .. parskają i przy tym meeega się ślinią ? Wcześniej ładnie mówiła GU, GA, AGU a teraz tylki Giiii i ślinienie się ... śliniak, bluzka, body wszytsko mokre ;p
    Ba! Nie raz mnie opluła :P

Gabrysia <3
    klz9df9h2mnehf2h.png
  • anulka20 Autorytet

Wysłany: 2 lutego 2016, 14:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    easymum wrote:
    4me ,Dżuls- dzięki, wiem co kupię :) nie wiem tylko jeszcze czy tą wielką czy trochę mniejszą. Obmacam na miejscu :) Ja mam niestety drobne dłonie i słabe nadgarstki i musi mi ta patelnia dobrze w ręku siedzieć.

Gusiak, a ja dzisiaj o Tobie myślałam, że na dobre wyemigrowałaś na fb ;) Fajnie, że jesteś back :)

Anulka, a może u Twojego Wiktorka jest ten refluks, o którym pisała Magnolia?

A ja sobotnim "pożarem" zafundowałam sobie generalne porządki, bo sadza jest, a raczej była wszędzie - dosłownie ... Nawet na najmniejszych elementach... Jeszcze mi trochę zostało, ale to takie miejsca, z których już się nie rozniesie, więc spokojnie codziennie coś i w końcu ogarnę. Jest jeden plus - porządki wiosenne mam zaliczone ;) poza tym kręgosłup do wymiany ;)
    U nas refluks hmm czemu? Nie zastanawialam się nad tym

Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 lutego 2016, 14:50

Anulka20

Synek :) Wiktor
    3jvz82c38h6gh3mk.png
  • la_lenka Autorytet

Wysłany: 2 lutego 2016, 14:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A moja córka dziś gryzie. Ugryzła mnie w palec (do krwi!) i co gorsza w sutka. Boję się żeby mi się jakiś stan zapalny nie zrobił, na razie posmarowałam mlekiem i obserwuje. Dopóki jest głodna to je ładnie, apotem zaczyna kombinować, łapie, puszcza, trochę ssie, bawi się i niestety gryzie.
    A już najgorzej jak jej w brzuszku bulgocze i zaboli, to zaciska szczękę jak imadło, tak mnie właśnie skaleczyła rano.

Spacer dziś olewam, pada co chwilę, ja nadal chora, trudno, byle do wiosny.

Córeczka <3
    kYd4p2.png
  • anulka20 Autorytet

Wysłany: 2 lutego 2016, 14:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    bellaVi wrote:
    Podziwiam Cię ! ;) Również mieszkamy na 4 piętrze bez windy, wózek w piwnicy. Znosze młodą na rękach, w piwnicy wkładam w wózek i targam go te 10 schodków do góry. Czasami jak sie zapomne i zrobie za duże zakupy to bywa ciężko. No ale wychodzimy praktycznie cdziennie, młoda lubi, ja się przyzwyczaiłam - nie jest źle.

Ja tak samo tylko zakupów nie robię

Anulka20

Synek :) Wiktor
    3jvz82c38h6gh3mk.png
  • ela Autorytet

Wysłany: 2 lutego 2016, 14:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My też po spaceru, mała śpi jeszcze na podwórku, a ją nasłuchuję przez nianię. Dziewczyny latem nie musi być lepiej że spacerami bo albo będzie za gorąco aby wyjść w porze spacerowej albo maluch będzie marudził bo mu gorąco, jakoś kojarzę, że latem mi się dzień dezorganizował, ale wiosną będzie fajnie.

5b09tv73mjpedncc.png
    Moje kochane chłopaki Michał lat 10, Paweł lat 7, no i jeszcze jest tata, teraz doszła Marysia
  • Dżuls Autorytet

Wysłany: 2 lutego 2016, 15:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moja ostatnie dwie godziny przed poranną pobudką wisi mi na cycku tak, że nie mogę się przekręcić w żadną stronę, ani wyjąć go jej z buzi. Żeby nie było - młoda smoka nie poważa i jak jej go wsadzam do buzi to najpierw z wyrazem obrzydzenia wypluwa go takim śmiesznym "plum" w górę, żeby potem dłuższą chwilę patrzeć się na mnie takim oceniającym, potępiającym spojrzeniem :)
    No i wstyd się przyznać, ale wcisnęłam młodego rodzicom na działkę, w ramach "rekonwalescencji", i jak tylko zatrzasnęły się za nim drzwi auta pobiegłam do osiedlowego po piwko na wieczór i prażynki. Świętujemy :D A jeszcze dziś się z nim pożarłam na środku ulicy, bo zażądał spaceru na rurkę z kremem do ulubionej cukierni, a że chodzimy tam w ramach wietrzenia dzieciaka właściwie codziennie, to tym razem przynajmniej ustaliłam inną trasę bo już tamtą rzygać mi się chciało, już znam na pamięć każdy krawężnik. I co? Ryk i awantura, ciągnie wózek z inną stronę i drze się na mnie że mnie "nie kocha, nie będzie mi robił ani rysunków, ani malunków, ani nawet stempelkowania!!". Na szczęście była z nami moja mama, która do tej pory śmiała się ze mnie, że "przesadzam, nie może być taki upierdliwy, ona to miała przecież dwójkę i to z 1,5 roku różnicy i to dopiero było". Jak zobaczyła, że jestem o krok od miotania kurwami w moje dziecko (niestety, ale do tego doprowadzają dwa tygodnie siedzenia z dzieciakami w domu), to tylko wykonała szybki telefon do ojca "Andrzej, pakuj się, jedziemy z młodym na działkę" i dwie godziny później dziedzic już siedział zadowolony w samochodzie.
    A, no i karnisz też mam przywiercony :D Pan i władca zebrał się w sobie i wykonał te trzy dziury na karnisz, i jeszcze dodatkowe dwie na lampę, którą kupiłam wieki temu, ale już o niej kompletnie zapomniałam, bo przecież nie mógł się zebrać do roboty i czekała w szafie na lepsze czasy.

Kucykowa, easymum, Magnolia3 lubią tę wiadomość

8pdp47e.png
  • Dżuls Autorytet

Wysłany: 2 lutego 2016, 15:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lol, właśnie siostra podesłała mi link do Baby Spa (w Londynie chyba), gdzie stosują coś a la nasz baby swimmer, do tego masaże i inne zabiegi dla dzieci. Wygląda fajnie.

http://yourbabyspa.com/a-visit-to-the-spa/

Aaaaaaa <3 http://yourbabyspa.com/video/

Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 lutego 2016, 15:06

chabasse, Kucykowa lubią tę wiadomość

8pdp47e.png
  • agniesja Autorytet

Wysłany: 2 lutego 2016, 16:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    moka89 wrote:
    Nie narzekajcie, że wam dzieci wstają o 6, jak śpią od 19! Moja zasypia o 19/20 i budzi się już między 22-23(max 24) i pozniej potrafi się co 1,5h bawić. Gdyby mi zasypiała, tak jak zasypia i budziła się o 6 to bardzo bym się cieszyła :)
    Marzę o 5h ciągłego snu :P
    Albe on też mi się budzi na cyca :) Pierwszy raz o 22ej a później tak jak Tobie, co 1,5/2 h ;) Dzisiaj jakąś w miarę dobrą noc miał, bo obudzi się tylko 2 razy, ale takie noce są niestety u nas rzadkością. Też marzę o 5-godzinnym nieprzerwanym śnie, zresztą... już nie pamiętam co to jest :D

Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 lutego 2016, 15:59

w57v3e3k8e2cqbjo.png
    qb3ck6nllq2i9no0.png
  • moka89 Autorytet

Wysłany: 2 lutego 2016, 16:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gabrysia dzisiaj postanowiła, że czas na dzien marudy. Cyc co dwie godziny, a najlepiej co półtorej (ostatnie dni jadła rzadziej), płacz bez powodu i nudno jej na macie, najlepiej jak mama mnie ponosi :/ ehh.. Mam nadzieję, że w nocy będzie łaskawsza, bo do jutra jesteśmy same

Gabrysia <3
    klz9df9h2mnehf2h.png
  • chabasse Autorytet

Wysłany: 2 lutego 2016, 16:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    łohoo.. własnie dojrzałam drugiego ząbka.. :D Szybki lopez ten mój Antolek. Kurcze jak tak czytam o Waszych nockach to muszę mojego brzdąca wycałować za wszystkie czasy. Właściwie od początku przesypia ładnie noce. śpimy mniej więcej od 23-24 do 9-9.30 Oczywiście z przerwami na cycka, ale u nas po pierwszej pobudce czyli ok. 2 idę z małym do innego pokoju i tam z nim śpię do rana wyjmując tylko cycka co jakieś 2-3 godzinki.
    No i ja również dzisiaj sie zmobilizowałam i wyszłam jednak na spacerek. Ale fakt piździ niemiłosiernie, toteż tylko 15 minut wytrzymałam, bo co chwila dostawałam w twarz moją czupryną.
    Dżuls.. Spa wymiata. Może i u nas jest coś podobnego.. trza poszukać i koniecznie młodego tam wypieścić.

bellaVi, Magnolia3 lubią tę wiadomość

Synek Antoś
    1usaanli6w2njq4a.png
    wniddf9h5gbbmtsy.png
    Emilia
  • chabasse Autorytet

Wysłany: 2 lutego 2016, 16:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lenka.. Twoja niuńka juz ząbki ma..?? Czy dziąsełkami tak Cię łapie.?? Bo mój zanim miał ząbki to też juz potrafił boleśnie złapać. No może nie do krwi ale jednak boleśnie.

Synek Antoś
    1usaanli6w2njq4a.png
    wniddf9h5gbbmtsy.png
    Emilia
  • la_lenka Autorytet

Wysłany: 2 lutego 2016, 16:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jednego zęba ma i nim tak masakruje. Ostry jak sztylecik. A ona właśnie tak lubiła sobie złapać dziąsełkami. Tylko, że teraz jak jest ciut zębata to się robi boleśnie.

Córeczka <3
    kYd4p2.png
  • Kassie Autorytet

Wysłany: 2 lutego 2016, 18:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny,zamawiala ktoras z Was kiedys zdjecia w empiku? Zadowolone jestescie ze zdjec? Lepsze zdjecia z linii standard czy premium?

ug373e5esgfin09c.png
    rg50gox1ycplbhk5.png
  • karolcia87 Autorytet

Wysłany: 2 lutego 2016, 19:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja zamawialam duże zdjęcia 20x30 premium i jestem bardzo zadowolona parę dni temu puscilam skromne 300 zdjęć tych standard ale jeszcze nie doszły. Ogólnie zależy od zdjęcia jak masz dobrej rozdzielczości to te standard powinny wyjść ok.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 lutego 2016, 19:41

Kassie lubi tę wiadomość

aniołek w niebie Mikołaj 12.2013
    Córka Aurelka 09.2015 <3
    klz9krhm9br6smg4.png
  • la_lenka Autorytet

Wysłany: 2 lutego 2016, 20:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Córka śpi, mąż jeszcze z pracy nie wyszedł... Co by tu na kolację?

Córeczka <3
    kYd4p2.png
  • Dżuls Autorytet

Wysłany: 2 lutego 2016, 20:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja miałam gównianej rozdzielczości (zrobione badziewną komórką, wrzucone na fb, a potem na dodatek ściągnięte z netu) i w formacie 10x15 wyszły nawet nieźle :) Miałam premium.

Kassie lubi tę wiadomość

8pdp47e.png
‹‹ 2925 2926 2927 2928 2929 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

100% nauki, czyli badania i rozwój w OvuFriend!

OvuFriend to jedna z nielicznych aplikacji na rynku, których działanie opiera się na wieloletnich pracach badawczo-rozwojowych, a jej skuteczność została potwierdzona badaniami naukowymi. Od 10 lat najlepszej klasy naukowcy i lekarze pracują nad tym, aby OvuFriend z najwyższą wiarygodnością analizowało cykl miesiączkowy, wyznaczało dni płodne, owulację i miesiączkę. W rezultacie wielu badań naukowych system OvuFriend uczy się płodności każdej kobiety, jej indywidualnych cech, trendów i zależności w cyklu. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Mikrobiom intymny a infekcje - wakacyjny niezbędnik

Mikrobiom pochwy to złożony ekosystem mikroorganizmów, który pełni kluczową rolę w utrzymaniu zdrowia intymnego. Jego zaburzenie może prowadzić do różnorodnych dolegliwości, które są szczególnie uciążliwe podczas podróży. W tym artykule przyjrzymy się, jak działa mikrobiom pochwy, jakie czynniki mogą go zaburzyć podczas wakacji, a wreszcie jak skutecznie chronić zdrowie intymne w trakcie podróżowania oraz kiedy warto sięgnąć po sprawdzone wsparcie z apteki.  

CZYTAJ WIĘCEJ

Naprotechnologia - naturalna metoda podczas starania o dziecko i nie tylko.

Naprotechnologia (Natural Procreatice Technology, w skrócie: NPT lub NaPro) to metoda naturalnego wsparcia prokreacji. Ma wiele zwolenników, jak i całkiem sporo przeciwników, zanim wypowiesz swoją opinię, przeczytaj informacje jakie dla Ciebie zebraliśmy. Przeczytaj, na czym dokładnie polega naprotechnologia, czy jest przeznaczona tylko dla kobiet, czy również wspiera mężczyzn, w jakich przypadkach okazuje się najskuteczniejsza, a w jakich raczej się nie sprawdzi. 

CZYTAJ WIĘCEJ