X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Wrześniówki 2015
Odpowiedz

Wrześniówki 2015

Oceń ten wątek:
  • Dżuls Autorytet

Wysłany: 3 lutego 2016, 09:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dlatego mówię - zależy jaka branża i ile z tego realnie masz, no bo wiadomo, musi się to zawracanie dupy opłacać. Psychika też musi być odpowiednia, żeby nie zwariować i umieć "wyjść z pracy" i wrzucić na luz.

8pdp47e.png
  • easymum Autorytet

Wysłany: 3 lutego 2016, 09:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A moja niuńka właśnie od 15 minut sobie "śpiewa" ;) ona na górze, drzwi otwarte, więc na dole wszystko słychać - uwielbiam to :) ten jej słodziutki głosik :)

Magnolia3, karolcia87, 4me, Kassie, Kasiarzynka lubią tę wiadomość

gg64rl68s121551a.png
  • easymum Autorytet

Wysłany: 3 lutego 2016, 10:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, z innej beczki - macie jakiś sprawdzony sposób na pohamowanie apetytu, głównie na słodycze ... Jestem non stop jak narkoman na głodzie, na wagę boję się wejść, jakiś koszmar, w życiu tak nie miałam ...

Carolline lubi tę wiadomość

gg64rl68s121551a.png
  • ela Autorytet

Wysłany: 3 lutego 2016, 10:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    u nas noc kiepska, jak większość ostatnio,(pobudki na cycusia co 2h) ale dziś dodatkowo o 6.10 Marysia obudziła się z płaczem i cyca już nie chciała tylko marudziła. Usnęła o 7.00 i śpi do teraz, ale niestety ja o 7.15 musiałam już wstać, więc jestem cała nieszczęśliwa.

5b09tv73mjpedncc.png
    Moje kochane chłopaki Michał lat 10, Paweł lat 7, no i jeszcze jest tata, teraz doszła Marysia
  • easymum Autorytet

Wysłany: 3 lutego 2016, 10:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ela, pewnie ząbki :) sama zresztą wiesz po chłopakach - trzeba przeczekać g) u nas co prawda nocki przespane, ale niespokojne. Młoda się nie budzi, ale trochę się rzuca, czasem zapłacze. A ja za każdym razem wstaję ją pogłaskać po główce, a nawet jak nie, to i tak się budzę. Nie wiem która to taka noc z rzędu, więc worki pod oczami mam prawie do kolan ...

gg64rl68s121551a.png
  • la_lenka Autorytet

Wysłany: 3 lutego 2016, 10:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    easymum wrote:
    Dziewczyny, z innej beczki - macie jakiś sprawdzony sposób na pohamowanie apetytu, głównie na słodycze ... Jestem non stop jak narkoman na głodzie, na wagę boję się wejść, jakiś koszmar, w życiu tak nie miałam ...
    Słyszałam, że to oznaka niedoboru dobrych tłuszczów. Ale nie wiem, ja też zre jak dzika. Zaczęłam dietę i mi nieźle szło, ale jak zachorowałam to się dieta poszła paść, nie mam siły sobie dietetycznie kucharzyć z gilem po pas.

Córeczka <3
    kYd4p2.png
  • bento Autorytet

Wysłany: 3 lutego 2016, 10:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 lutego 2016, 20:22

sRUqp2.png
  • Magnolia3 Autorytet

Wysłany: 3 lutego 2016, 10:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witajcie dziewczyny- och dwa dni musialal nadrobic.Wiecie, te nasze dzieci maja chyba przesilenie wiosenne.Moja mala tez sie przestroila
    Zawsze zasypiala ok.-22 i do 3 spala a teraz od 3 dni budzi sie 24- 1 i legalnie chce cyca a te spanie...takie wiercone.Dzis spala ze mna bo jestesmy od wczoraj u mamy.Wieczorem najpierw afera, bo synki nie chcieli spac razem na lozku, maly w ogole chcial ze mna spac.W koncu zasnal, ja tez cos nie moglam zasnac,.zaraz przed 1 obudzila sie mala, ledwo zasnelam przyszedl maly ze chce siku i znowu afera bo on chce spac ze mna a nie z Krystianem; po czym okazalo sie ze zlal sie w lozko i jest mokro i zimmo-ach...polozylam mu recznik i polozylam spac.Zasnelam.Znow przychodzi ze Krystian mu kołdre zabral, wiec wstalam i go nakrylam jak trzeba.Zasnelam.Mala sie obudzila, zjadla, zessssrala, wiec jak ja przebieralam to sie rozbudzila ale i tak bez dramatu zasnela na boczku.Po ok.godz.zeby nie bylo.Zasnelam.Przychodzi maly, wali klamka i jak co swit: mamoooo, mamooo, mamoooo moge grac? Mozesz!!! A potwm to juz tylko klotnie i krzyk o pada.Taka byla moja noc.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 lutego 2016, 10:56

Kwiauszek lubi tę wiadomość

1usa8u69die0y60t.png
  • Magnolia3 Autorytet

Wysłany: 3 lutego 2016, 11:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A tutaj u mamy Ostrow Maz. Tak wieje ze boje sie do okna podejsc.O spacerze nie ma mowy nawet.

1usa8u69die0y60t.png
  • chabasse Autorytet

Wysłany: 3 lutego 2016, 11:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    łoesuu, no tu też dmuchawa straszna. A mi się tak już chce na spacery długie najlepiej bez kurtek i w spacerówie. Czekam na wiosne jak na zbawienie i wybywam na podlaską wieś. Zima to jednak depresyjna pora. Ja też tylko bym słodycze wpieprzała... Natomiast wczorajszy chlebek dzisiaj na śniadanko to mmm.. no po prostu miodzio. Dzisiaj spróbuję pączki ziemniakami. Ajjj jutro tłusty czwartek , wyżera na legalu.

Synek Antoś
    1usaanli6w2njq4a.png
    wniddf9h5gbbmtsy.png
    Emilia
  • 4me Autorytet

Wysłany: 3 lutego 2016, 11:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Łał poszlam odespac te nieszczęsną noc a tu tyle naskrobane ;)

Oczywiscie, ze to korpo.... Ogólnie ja do tej pory bylam z korpo zadowolona- miało to naprawde dużo plusów. Mam do czegos wracać, praca taka sama czeka na mnie- narazie... Ale ogólnie to co oni wymyślili byloby dla mnie do przyjęcia na początku mojej kariery a teraz po 8 latach, doczlapaniu sie do stanowiska kierownika- nie chce godzić sie na to co wymyślili i raczej aby zachować szacunek do siebie nie powinnam.
    Wyspalam sie i juz mi troche lepiej. W sumie to ja zawsze uważałam, ze takie sytuacje powinno sie wykorzystywać tak, żeby wynikło z tego cos dobrego- moze właśnie nowa, lepsza, praca? Po 8 latach w korpo człowiek sie zasiedzi, wypala wiec moze to będzie dobry impuls do dobrych zmian.
    Tylko ode mnie zależy czy bedzie dobrze i bedzie! Jeszcze nie wiem jak to zrobię ale cos wymyśle ;)

Przykre w tym wszystkim jest to, ze kobieta w ciąży zawsze traci. Nie ważne, gdzie pracuje, jakie ma osiągnięcia na koniec dostanie po dupie! Taka rzeczywistość!

mhsvj48aqvgzp38a.png

l22nhdgestw22l2o.png
  • bento Autorytet

Wysłany: 3 lutego 2016, 11:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas temperatura... 38 stopni, podawać już leki? Lilka bardziej senna niż zwykle, ale gada i śmieje się, kaszlu i kataru nie ma.

Edit: podałam, mam nadzieję, że temperatura opuści nas na dobre...

Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 lutego 2016, 12:01

sRUqp2.png
  • Dżuls Autorytet

Wysłany: 3 lutego 2016, 12:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny z Warszawy - ma któraś z Was jakiegoś sprawdzonego endokrynologa i może polecić?

8pdp47e.png
  • easymum Autorytet

Wysłany: 3 lutego 2016, 12:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja chodzę do enelmedu, terminy straszne - Paulina Godlewska lub Małgorzata Smędek - nie wiem gdzie przyjmują poza enelmedem

gg64rl68s121551a.png
  • la_lenka Autorytet

Wysłany: 3 lutego 2016, 12:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zadzwoniłam do dentysty, wcisneli mnie na szybko, ząb oszlifowany. Boże, jaka ulga. Mala grzecznie posiedziala mi na kolanach. Ogólnie zapisałam się na wieczór kiedyś tam, żeby go zrobić jak trzeba, ale już teraz jest super. Teraz spacerujemy. Wiatr duży, ale mała oslonieta budka, wiec nie jest źle - piękne słońce i cieplutko.
    Jeszcze w ciucholandzie się splukalam :P

Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 lutego 2016, 12:37

Córeczka <3
    kYd4p2.png
  • Dżuls Autorytet

Wysłany: 3 lutego 2016, 12:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Co do żarcia - ja wpierniczam jak opętana. Co nie zmienia faktu, że przez ostanie jazdy z dzieciakami, chorobę małego itd, waga pokazuje dwa kg mniej.
    Easymum - dzięki, w końcu zapisałam się do lekarza wyszukanego w znanylekarz.pl, dr Issakiewicza. Mama też podrzuciła mi jakąś endokrynolog, ale jak o niej poczytałam, to mi się odechciało.

Czy Waszym maluchom też tak strasznie pocą się stópki? Młoda ma właściwie ciągle mokre w środku skarpetki, mimo że nie to nie jest jakaś plastikowa tandeta, tylko normalne oddychające skarpety.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 lutego 2016, 13:00

8pdp47e.png
  • 4me Autorytet

Wysłany: 3 lutego 2016, 13:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas wieje przeokrutnie a jak na złość ostatnio mam mega parcie na chodzenie na spacery. Jakos mi swiezego powietrza brakuje...

mhsvj48aqvgzp38a.png

l22nhdgestw22l2o.png
  • MadziaRatMed Autorytet

Wysłany: 3 lutego 2016, 13:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja byłam na spacerze to oczywiście wiało kosmicznie i slonca nie bylo, wrocilam do domu i pach! Slonce swieci jak szalone! Mala oczywiscie ledwo przekroczyla prog mieszkania to pobudka :( tez chcialam isc na dlugi spacer zeby sie wygrzac na slonceczku a tu dupa :(

relgio4pxlxziakh.png
  • ela Autorytet

Wysłany: 3 lutego 2016, 14:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Na zęby u małej to bym nie stawiała, chłopaki mieli późno i to z mega gorączką. Mania kicha jak oszalała, ale katar z nochala nie leci, zastanawiał się co jej podać. Jutro szczepienie ciekawe czy to kichanie nie będzie przeciwwskazaniem.
    LaLenka mowiłam, że się uda.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 lutego 2016, 13:59

la_lenka lubi tę wiadomość

5b09tv73mjpedncc.png
    Moje kochane chłopaki Michał lat 10, Paweł lat 7, no i jeszcze jest tata, teraz doszła Marysia
  • Magnolia3 Autorytet

Wysłany: 3 lutego 2016, 14:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzuls malej sie poca w tych mieciutkich skarpetkaxh puchatych albo jak ma calkiem gole nozie, wywdy szyvko robia sie zimne i mokre.

1usa8u69die0y60t.png
‹‹ 2927 2928 2929 2930 2931 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

7 zaskakujących rzeczy, o których możesz się dowiedzieć prowadząc kalendarz owulacji OvuFriend

Wydaje Ci się, że działanie kalendarza owulacji sprowadza się tylko do wyznaczania dni płodnych i terminu owulacji? Nic bardziej mylnego! Podczas prowadzenia obserwacji w kalendarzu OvuFriend możesz dowiedzieć się o rzeczach, które wspomogą Twoje starania o dziecko. Poznaj 7 zaskakujących rzeczy, o których możesz się dowiedzieć prowadząc kalendarz dni płodnych! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Witaminy niezbędne podczas starań o dziecko, w czasie ciąży i podczas karmienia

Organizm podczas ciąży ma wyjątkowe potrzeby na składniki odżywcze, witaminy i minerały. Które są szczególnie istotne? Czego nie może zabraknąć w diecie przyszłej mamy? Jakie witaminy warto zażywać podczas starań o dziecko, w czasie ciąży i podczas karmienia? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Stres oksydacyjny w plemnikach jako przyczyna męskiej niepłodności

Wiadomo, że stres może mieć negatywny wpływ na funkcjonowanie całego organizmu. Ale co ma wspólnego stres oksydacyjny z plemnikami? Czy może być on przyczyną męskiej niepłodności? Dowiedz się, skąd bierze się stres oksydacyjny oraz jak diagnozuje się jego obecność w męskim nasieniu?

CZYTAJ WIĘCEJ