Wrześniówki 2015
-
WIADOMOŚĆ
-
Dżuls u mojej też stopy mokre, nawet jak bez skarpetek fika, pediatra na każdej wizycie pyta się czy dziecko się poci, mowię więc że dłodnie i stópki bardzo a ona na to OK
właśnie wróciliśmy z cotygodniowej rehabilitacji o boziu Nastka 45 minut wiszczała podczas ćwiczeń, ale przynajmniej rehabilitantka pocieszyła że postępy widać
i u mnie strasznie wieje aż strach z domu wychodzić!
PS. kichanie wcale nie musi oznaczać nic złego, czasem wręcz przeciwnie- dziecko tak oczyszcza drogi oddechowe
Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 lutego 2016, 15:21
-
A ja mam jakąś załamkę z rehabilitacją. Mała nie chce się turlać. Podnoszenie główki, siadanie, unoszenie nóżek - spoko. A turlanie (w obie strony) i ćwiczenia wysokiego podporu - zapomnij matka.
I już nie wiem czy ona może jeszcze nie jest gotowa czy ja coś źle robię?
-
la_lenka wrote:A ja mam jakąś załamkę z rehabilitacją. Mała nie chce się turlać. Podnoszenie główki, siadanie, unoszenie nóżek - spoko. A turlanie (w obie strony) i ćwiczenia wysokiego podporu - zapomnij matka.
I już nie wiem czy ona może jeszcze nie jest gotowa czy ja coś źle robię?
-
Co za dzien...
Nie dosc,ze noc srednia:co 2h pobudki to dzien okropny.Bylismy z Olcia u lekarza,wazy 7600g. Niestety ma wzozone napiecie miesniowej lewej raczki:przykurvza od tyg przy ubieraniuProbuje umowic nas do neurologa i terminy sa na marzec...Bardzo sie martwie
Dostala tylko szczepienie WZW,bo o reszcie przy napieciu nie ma mowy.
W dodatku mialam dzis usuwany zab...Taaaa "usuwany"...Kurwa,rwany na chama ! Stomatolog az sie na nim uwieszal,zeby luj wyszedl.Musial go rozciac na pol i dlutowacGodzina samego rwania. Wyobrazacie sobie zatem jak wygladam,jak Golota po walce. Olcia zostala z Mezem i odstawila szopke na 40min placzu,ze az Maz mi sie poplakal,ze tak sie darla za cyckiem mimo,ze wypila odciagniete mlesio. Teraz spi przy cyculu,a ja z bolacym ryjem ledwo zyje. Musialam zeba usunac,bo baaardzo mnie bolal a jego leczenie to koszt 1200zl. Mam zapisany antybiotyk jesli z bolu nie odygom,ale wtedy nie moge kp. Zatem wytrzymam bez,chocbym sie zesrala. Po porodzie zniose kazdy bol,mam nadzieje
Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 lutego 2016, 17:10
Magnolia3 lubi tę wiadomość
Córcia
-
Kucykowa - upewnij się, że przy tym akurat antybiotyku nie można kp. Czasem nawet na zapalenie piersi dostaje się antybiotyk, więc nie jest powiedziane, że przy każdym karmienie jest zabronione.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 lutego 2016, 17:26
-
Kucykowa dokładnie sprawdz ten antybiotyk. Poza tym antybiotyk nie jest lekiem przeciwbólowym! Jesli masz zapisany, bo ząb wywołał stan zapalny to powinnaś go brac zanim dojdzie do infekcji calego organizmu, wtedy to juz na pewno nie będziesz karmic, pamiętaj, ze Twoja infekcja nie wpłynie korzystnie na mleko. A jesli nie mozna go przy kp to popros o inny, który mozna przy karmieniu!
-
No i ja dzis mam kiepski dzien. Od 2 tyg probuje malemu dac mm z butelki. Chcialabym zeby sie nauczyl u przyzwyczail bo my z mezem od maja chcemy starac sie o drugiego bobasa. I dobrze byloby jakby maly do tego czasu przestawil sie na mm. Bo jak zajde w ciaze to pewnie noe bede mogla karmic bo bede musiala brac acard, duphaston bo mam niedoczynnosc tarczycy - hashimoto i jedno poronienie na koncie. Dlatego kp i ciaza to bedzie za duze obciazenie dla organizmu.
No i przez te dwa tyg zero postepu.... Bebiko, nan, hipp, butelki avent,lovi wszystko do dupy!!! Nawet probowalam mu z lyzeczki podawac to mleczko to i tak sie krzywi i wstrzasa jakbym cytryne mu wciskala.
Chcialam odciagac i mieszac swoje z mm ale moje cycki chyba juz sie tak przystosowaly ze nie moge nic sciagnac tylko butelke od latatora zabrudze i tyle - no masakra jakas! Juz nie wiem co mam robic.edysia5 -
Kucykowa postaraj się sobie przypomnieć co mówił lekarz, kiedy masz brać ten antybiotyk. Często się daje go po długim zabiegu tak trochę osłonowo albo jeśli obrzęk będzie się zwiększał (nie przeciw bólowo)ale tak jak piszą dziewczyny można dobrać dla karmiącej. Pamiętaj aby nie płukać bo może wypłukać się skrzep i to pioruńsko potem napiernicza choć przy długich zabiegach często powstaje tz suchy zębodół.Okładaj zimnym na policzek, wyciągaj coś z zamrażalki,ściereczka i trzymasz.
Kucykowa lubi tę wiadomość
Moje kochane chłopaki Michał lat 10, Paweł lat 7, no i jeszcze jest tata, teraz doszła Marysia -
A ja wróciłam od endo, bo jak byłam z małą u pediatry to zwróciła mi uwagę, że mam mocno widoczną tarczycę i powinnam się przebadać. Zawsze miałam wystającą tarczycę, nigdy nie przywiązywałam do tego uwagi. Przed ciążą Tsh 2,05, gin nie kazał robic badań.
Gość rzucił okiem, podotykał i stwierdził guz. Usg potwierdziło. Mam kilka guzków, prawy płat prawie cały zajęty. Nie wyglądają na nowotworowe zmiany. Mam zrobić Tsh i pod koniec miesiąca będzie mi wykonywał biopsję.
Jestem posranaobym nie musiała kłaść się do szpitala na wycięcie, bo co ja zrobię z moim maluszkiem?
-
Antybiotyki przy wyrywaniu zęba daje się na wszelki wypadek, żeby nie rozwinął się stan zapalny. Małż ostatnio leciał do teściowej do Rzymu wyrywać ósemkę i miał brać amoksycylinę (nasz np. augmentin) kilka dni przed i kilka po zabiegu.
Moka - u mnie choroby tarczycy są rodzinne. Dziadek miał i mama ma guzki, dziadek podobno bardzo dużo, mama sporo. Oprócz tego, że dziadek brał na to jakieś silne leki jak już był strasznie stary, to nic się nie działo. Mama to na tę tarczycę nawet nic nie bierze, jeśli się dobrze orientuję i nic się nie dzieje, wykryli jej i tyle. Moja siostra ma problemy z tarczycą, podobno poczarnobylskie. Z kolei teściu miał wycinane jakieś guzki, poszedł na trzy dni do szpitala i od tego czasu nic się nie dzieje.
Teraz ja zapisałam się na usg tarczycy i też jestem ciekawa wyniku, ze względu na obciążenia rodzinne i na to, że w ciąży coś tam się jednak przyplątało i musiałam brać eutyrox. Wynik TSH mam 2,79 i tu klops, bo gin-endo mówi, że w normie, a dziewczyny doświadczone w temacie mówią, że powinno być około 1. I bądź tu człowieku mądry.
Głowa do góry, rób wszystkie badania, grunt to nie zaniedbać sprawy i dobrze, że ktoś Ci na to w końcu zwrócił uwagę i zrobiłaś to usg. -
ela wrote:Kucykowa postaraj się sobie przypomnieć co mówił lekarz, kiedy masz brać ten antybiotyk. Często się daje go po długim zabiegu tak trochę osłonowo albo jeśli obrzęk będzie się zwiększał (nie przeciw bólowo)ale tak jak piszą dziewczyny można dobrać dla karmiącej. Pamiętaj aby nie płukać bo może wypłukać się skrzep i to pioruńsko potem napiernicza choć przy długich zabiegach często powstaje tz suchy zębodół.Okładaj zimnym na policzek, wyciągaj coś z zamrażalki,ściereczka i trzymasz.