X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Wrześniówki 2015
Odpowiedz

Wrześniówki 2015

Oceń ten wątek:
  • easymum Autorytet

Wysłany: 4 lutego 2016, 10:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kassie wrote:
    easymym a z jakiej przyczyny bola Cie nadgarstki?

Miałam usg, są zmiany przeciążeniowe, jakiś płyn w środku i stan zapalny ... Generalnie to od dźwigania młodej, i nie chodzi o jej ciężar, a raczej o moje drobne i wiotkie dłonie. Od dawna mam problemy z nadgarstkamai, Zanim zaszłam w ciążę nie byłam w stanie podnieść dużej patelni z zawartością, nie mam siły odkręcić słoika czy butelki, bo przy większym wysiłku pojawia się przeszywający ból. A teraz to się wszystko zaogniło. I nie ma za bardzo lekarstwa, zimne okłady, woda z sodą i czekanie aż przejdzie. Na razie trwa 2 miesiące, więc może niedługo minie ...

gg64rl68s121551a.png
  • easymum Autorytet

Wysłany: 4 lutego 2016, 10:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dżuls, no to ja dzisiaj też zgięta w pół, nasmarowana mobilatem i voltarenem drepczę jak babcia i czekam na cud, że szybko przejdzie.

Julita, jak mąż o mnie nie pomyśli i mi wieczorem nie przyniesie jakiegoś pączka, to ja nie zjem wcale :) ale jak patrzę na wagę to mi tylko na zdrowie wyjdzie :) nie mogę tylko zaglądać do neta, bo wszędzie takie piękne, lukrowane, z nadzieniem

gg64rl68s121551a.png
  • Dżuls Autorytet

Wysłany: 4 lutego 2016, 10:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    julita wrote:
    dobra dziewczyny, przyznawać mi się tu szybciutko kto ile pączków dziś zje? :D
    ja nie dam rady doczołgać się do sklepu.

8pdp47e.png
  • Dżuls Autorytet

Wysłany: 4 lutego 2016, 10:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    easymum wrote:
    Dżuls, no to ja dzisiaj też zgięta w pół, nasmarowana mobilatem i voltarenem drepczę jak babcia i czekam na cud, że szybko przejdzie.
    O, dokładnie to. Boli mnie w lędźwiach, biodrach i promieniuje do ud. Chciałam to jakoś rozchodzić na spacerze, ale zrobiłam parę kroków i mąż kazał mi wracać, ledwo doczłapałam się do klatki schodowej. Zjadłam już dwa ibufeny, teraz wygrzebałam voltaren, nasmaruje się, zakładam pas lędźwiowy i pod kołdrę wygrzać się.

8pdp47e.png
  • easymum Autorytet

Wysłany: 4 lutego 2016, 11:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, czy coś ominęłam, czy dawno nie było Anitki?

gg64rl68s121551a.png
  • easymum Autorytet

Wysłany: 4 lutego 2016, 11:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A moja córcia chyba wie, że mama się nie nadaje do zabawy, bo jak zjadła o 8:30, zasnęła po 9, przebudziła się przed 10, pofikała nogami w górze, chwilę pogadała i śpi dalej. Nikt mnie tak nie rozumie :)

4me, Kasiarzynka lubią tę wiadomość

gg64rl68s121551a.png
  • chabasse Autorytet

Wysłany: 4 lutego 2016, 11:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dobry.. Ja dzisiaj też jakaś niewyspana. Budziłam się co godzinkę w panice czy nie zaspałam, bo na 9 szczepienia.
    Na szczęście zdązyliśmy. Młody waży 8640, czyli od ostatniej wizyty przybrał jakies 600g. Zaczyna powoli schodzić ze szczytu siatki centylowej. Teraz chyba coś ok. 70. Sczepienia zniósł oczywiście lepiej niż ja. Ja cierpiałam pół godzinki a on pół minutki :) Potem oczywiście z mężem po pączki i szybciutko do domciu. Kupiliśmy 8 szt, ja już wtrąbiłam 2, mąż 3. A pozostałe 3 leżą i mnie wołają. Ajj.. muszę chyba je rozdać.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 lutego 2016, 11:20

easymum, Carolline lubią tę wiadomość

Synek Antoś
    1usaanli6w2njq4a.png
    wniddf9h5gbbmtsy.png
    Emilia
  • 4me Autorytet

Wysłany: 4 lutego 2016, 11:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja podobnie jak ktos o mnie nie pomyśli i nie przyniesie to pewnie nie zjem wcale ;)

mhsvj48aqvgzp38a.png

l22nhdgestw22l2o.png
  • ela Autorytet

Wysłany: 4 lutego 2016, 11:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hej, zabieram się za robienie faworków

karolcia87 lubi tę wiadomość

5b09tv73mjpedncc.png
    Moje kochane chłopaki Michał lat 10, Paweł lat 7, no i jeszcze jest tata, teraz doszła Marysia
  • Dżuls Autorytet

Wysłany: 4 lutego 2016, 11:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Słuchajcie, ja tam nie wiem o co chodzi z tym ograniczaniem pączków. Nie to, żebym na co dzień jakoś szczególnie ograniczała sobie słodycze, ale naprawdę w tłusty czwartek to już wpierniczam pączki bez skrupułów i wyrzutów sumienia, nie zamierzam nikomu ich rozdawać :D Jedyny warunek, że to muszą być pączki, a nie inne słodycze :P Inna sprawa, że teraz ciężko dostać gdzieś takie pączki jak dawniej, a nie chce mi się robić wyprawy do Bliklego, mimo że niedaleko. Łakoma i leniwa, cała ja :P

Carolline lubi tę wiadomość

8pdp47e.png
  • Dżuls Autorytet

Wysłany: 4 lutego 2016, 11:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ten Voltaren to jednak mocne draństwo, plecy trochę puściły, ale ciągle się wygrzewam pod kołdra.

easymum lubi tę wiadomość

8pdp47e.png
  • Dżuls Autorytet

Wysłany: 4 lutego 2016, 11:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    easymum wrote:
    Dziewczyny, czy coś ominęłam, czy dawno nie było Anitki?
    Fakt, nie było.

8pdp47e.png
  • moka89 Autorytet

Wysłany: 4 lutego 2016, 11:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mnie w lędźwiach też łupie :/ kiedyś wam pisałam, że tak mnie siekło, że wyłączyło mnie z życia. Mąż kupił mi wtedy taki pas rozgrzewający 2 szt za niecałe 20 zł, plastry się do tego umywają, niestety nazwy nie pamiętam :/

Wróciłam od pediatry, byłam z Gabi wynikami. Hemoglobina z 10coś podskoczyła na 12,6 a teraz po kolejnym miesiącu spadła do 11,3 nieby w normie, ale lekarka chce więcej. Nie kwalifikuje się, to do dalszego podawania żelaza w formie leku tylko mam spróbować rozszerzać dietę. Marchewka, gotowana cielęcina i żółtko przepiórcze. Kuzwa a chciałam zacząć po 6 miesiącu. I cały plan poszedł się walić :/

Byłam też w mopsie w sprawie kosianikowego i na chwilę obecną nam nie przysługuje, ale jadą kobity na szkolenie, bo już wg 500+ by nas objęło. Nie wiem o co dokładnie chodzi, ale czegoś tam się nasze ministry dopatrzyli. Jak mówiłam, że inne dziewczyny w takiej sytuacji fostają, to babka się dziwiła, bo przepisy mówią, że żadne z rodziców nie moze pracować. No nic, mam przyjść pod koniec miesiąca :]

Gabrysia <3
    klz9df9h2mnehf2h.png
  • moka89 Autorytet

Wysłany: 4 lutego 2016, 12:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    I bądź tu człowieniu mądry. Młoda ma 4,5 miesiąca, a mięso wprowadza się ok 7 :/

Gabrysia <3
    klz9df9h2mnehf2h.png
  • karolcia87 Autorytet

Wysłany: 4 lutego 2016, 12:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ela, faworki mmmm jami <3

aniołek w niebie Mikołaj 12.2013
    Córka Aurelka 09.2015 <3
    klz9krhm9br6smg4.png
  • Dżuls Autorytet

Wysłany: 4 lutego 2016, 12:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    moka89 wrote:
    I bądź tu człowieniu mądry. Młoda ma 4,5 miesiąca, a mięso wprowadza się ok 7 :/
    Ja widziałam jakieś mięsne słoiki już od 5 miesiąca, ale fakt, że jeśli już, to raczej najpierw warzywa, a potem stopniowo mięso, a nie wszystko od razu, jeszcze z jajkiem O_o I tu nawet nie chodzi o alergie, ale o te biedne jelitka, które powinny przestawiać się pomału, a nie tak od razu.

Julita - jak tam Wam idzie z poduszką? Moja młoda już tak się wierci, że mi co chwilę z niej spada.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 lutego 2016, 12:14

8pdp47e.png
  • julita Autorytet

Wysłany: 4 lutego 2016, 12:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dżuls wrote:
    ja nie dam rady doczołgać się do sklepu.

proszę, pączki doczołgała się do ciebie!
    http://naforum.zapodaj.net/thumbs/b385139e9906.jpg

młoda cały czas leży na poduszce, wierci się strasznie ale nie ucieka z poduchy, główka jest już elegancka :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 lutego 2016, 12:23

Dżuls, Magnolia3, easymum, edysia5, Carolline lubią tę wiadomość

tb73e6ydt52f9usr.png
    5b09e6ydos8pxq3s.png
    h44es65g5xhwh8nn.png
  • moka89 Autorytet

Wysłany: 4 lutego 2016, 12:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dżuls wrote:
    Ja widziałam jakieś mięsne słoiki już od 5 miesiąca, ale fakt, że jeśli już, to raczej najpierw warzywa, a potem stopniowo mięso, a nie wszystko od razu, jeszcze z jajkiem O_o I tu nawet nie chodzi o alergie, ale o te biedne jelitka, które powinny przestawiać się pomału, a nie tak od razu.

Julita - jak tam Wam idzie z poduszką? Moja młoda już tak się wierci, że mi co chwilę z niej spada.
    No dlatego jaja przepiórcze, bo są mniej alergenne. Jakoś to wszystko do mnie nie przemawia, ale ponoc to najlepsze źrodła żelaza.

Ile wasze dzieciaki mają hemoglobiny? Moze ta nasza lekarka za bardzo panikuje?

Gabrysia <3
    klz9df9h2mnehf2h.png
  • julita Autorytet

Wysłany: 4 lutego 2016, 12:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    wyniki hemoglobiny uzyskuje się robiąc morfologię czy to jakieś odrębne badanie?

tb73e6ydt52f9usr.png
    5b09e6ydos8pxq3s.png
    h44es65g5xhwh8nn.png
  • moka89 Autorytet

Wysłany: 4 lutego 2016, 12:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Morfologia :)

Gabrysia <3
    klz9df9h2mnehf2h.png
‹‹ 2930 2931 2932 2933 2934 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

7 zaskakujących rzeczy, o których możesz się dowiedzieć prowadząc kalendarz owulacji OvuFriend

Wydaje Ci się, że działanie kalendarza owulacji sprowadza się tylko do wyznaczania dni płodnych i terminu owulacji? Nic bardziej mylnego! Podczas prowadzenia obserwacji w kalendarzu OvuFriend możesz dowiedzieć się o rzeczach, które wspomogą Twoje starania o dziecko. Poznaj 7 zaskakujących rzeczy, o których możesz się dowiedzieć prowadząc kalendarz dni płodnych! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Witaminy niezbędne podczas starań o dziecko, w czasie ciąży i podczas karmienia

Organizm podczas ciąży ma wyjątkowe potrzeby na składniki odżywcze, witaminy i minerały. Które są szczególnie istotne? Czego nie może zabraknąć w diecie przyszłej mamy? Jakie witaminy warto zażywać podczas starań o dziecko, w czasie ciąży i podczas karmienia? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Stres oksydacyjny w plemnikach jako przyczyna męskiej niepłodności

Wiadomo, że stres może mieć negatywny wpływ na funkcjonowanie całego organizmu. Ale co ma wspólnego stres oksydacyjny z plemnikami? Czy może być on przyczyną męskiej niepłodności? Dowiedz się, skąd bierze się stres oksydacyjny oraz jak diagnozuje się jego obecność w męskim nasieniu?

CZYTAJ WIĘCEJ