X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Wrześniówki 2015
Odpowiedz

Wrześniówki 2015

Oceń ten wątek:
  • julita Autorytet

Wysłany: 4 lutego 2016, 12:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    acha oki, bo ostatnio robiłam małej morfologię i nie widziałam wyników, trafiły prosto do pediatry i tylko, powedziała że wszystko jest dobrze ale przy następnej wizycie z ciekawości zapytam jakie wyszły wyniki hemoglobiny

tb73e6ydt52f9usr.png
    5b09e6ydos8pxq3s.png
    h44es65g5xhwh8nn.png
  • moka89 Autorytet

Wysłany: 4 lutego 2016, 12:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Teraz czytam na parenting.pl ze norma dla 3 mies dziecka (jest dla 3 mies i pozniej 12 mies) jest między 9,5, a12,5. Gabi ma 11.3 wiec po środku normy.. Wtf? Wydaje mi się, że niepotrzebnie lekarka panikę sieje :/

Gabrysia <3
    klz9df9h2mnehf2h.png
  • Dżuls Autorytet

Wysłany: 4 lutego 2016, 12:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    julita wrote:
    młoda cały czas leży na poduszce, wierci się strasznie ale nie ucieka z poduchy, główka jest już elegancka :)

Dzięki Julita, na bogato! :D Małż wrócił ze sklepu, na razie na liczniku skromne dwa pączki.
    U mnie młoda spada z poduszki, i mam wrażenie że główka znów jej się trochę odkształciła, albo to po prostu moje schizy i urojenia. No perfekcyjna główka już raczej nie będzie, ale wiadomo, nobody's perfect. Byleby na buzi nie było nic widać i uszy były na swoim miejscu :P

8pdp47e.png
  • Kassie Autorytet

Wysłany: 4 lutego 2016, 12:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    moka89 wrote:
    I bądź tu człowieniu mądry. Młoda ma 4,5 miesiąca, a mięso wprowadza się ok 7 :/
    My juz mieso jemy w postaci cieleciny :-) nic mlodemu sie nie dzieje, a przynajmniej dolegliwosci brzuszkowe minely, kupki sa codziennie i wogole inne dziecko odkad rozszerzamy diete :-)

ug373e5esgfin09c.png
    rg50gox1ycplbhk5.png
  • Kassie Autorytet

Wysłany: 4 lutego 2016, 12:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    moka89 wrote:
    Byłam też w mopsie w sprawie kosianikowego i na chwilę obecną nam nie przysługuje, ale jadą kobity na szkolenie, bo już wg 500+ by nas objęło. Nie wiem o co dokładnie chodzi, ale czegoś tam się nasze ministry dopatrzyli. Jak mówiłam, że inne dziewczyny w takiej sytuacji fostają, to babka się dziwiła, bo przepisy mówią, że żadne z rodziców nie moze pracować. No nic, mam przyjść pod koniec miesiąca :]
    Serio tego nie rozumiem :-D przeciez musza rozpatrzyc wniosek i napewno 100 razy wszystko sprawdzaja i dopiero daja kase. To czemu jednym sie nalezy a drugim nie? :-D

ug373e5esgfin09c.png
    rg50gox1ycplbhk5.png
  • moka89 Autorytet

Wysłany: 4 lutego 2016, 13:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kassie - to jest Polska wlasnie :P interpretacja przepisów dowolna :P liczę, że czegoś się te panie dowiedzą na szkoleniu i dadzą nam tą kasę, zawsze coś nadzieje w domowym budżecie :)

Madiiiii - nie chcę się spieszyć z tym rozszerzaniem diety. Uważam, ze mamy jeszcze czas. Skoro wyniki nie są tragiczne, to chyba się wstrzymam kilka tygodni jeszcze. Chcę iść normalnym schematem żywieniowym a nie marchewka i mięcho - z grubej rury od razu :)

madiiiii lubi tę wiadomość

Gabrysia <3
    klz9df9h2mnehf2h.png
  • edysia5 Autorytet

Wysłany: 4 lutego 2016, 14:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej :-).
    A ja dzis o 8.30 zapakowalam malego do samochodu otwieram brame i wyjezdzam z planem zajechania do sklepu po paczki i do mojej mamy na kawe :-)
    Cofam z pod garazu ......a tam moi rodzice zajezdzaja pod dom z paczkami :-). I taka mialam niewpodzianke!!!
    Na koncie mam juz 2 zjedzone i zbieram sie do trzeciego:-)

Carolline lubi tę wiadomość

edysia5
  • bellaVi Przyjaciółka

Wysłany: 4 lutego 2016, 14:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witamy w tłusty czwartek ;) u mnie na koncie 2 pączki mamimej roboty pyyycha ;) jakoś sobie wmawiam, że takie domowe to mniej kalorii ;D Taaaa
    Widzę że was też dopadają bóle kręgosłupa, 5 miesięcy noszenia malucha jednak robi swoje ;/
    Nasze dni jakoś się ostatnio popsuły, mała ciągle potrzebuje uwagi, a jak chce zrobić coś poza jej wzrokiem to zaraz beee i łee . Nocki też kiepskie po 5 pobudek, a było kiedyś tak ładnie. Myślałam nawet czy nie podać jej jakiejś kaszki wieczorem, może wtedy lepiej by pospała? Może wiecie czy są jakieś kaszki które można zrobić na moim mleku ?

• Dżuls Autorytet

Wysłany: 4 lutego 2016, 14:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    bellaVi wrote:
    Może wiecie czy są jakieś kaszki które można zrobić na moim mleku ?

Możesz zagęścić kleikiem ryżowym, takim całkowicie bezsmakowym i niesłodzonym. Ja tak robiłam przy starszaku i przymierzam się do młodej, tylko kurde nie pamiętam, kiedy zaczęłam u niego. Ogólnie to potem dawałam mu kozie mleko zagęszczone kleikiem, bo był tak wielki, że nie chciałam go dodatkowo paść sztucznym.

8pdp47e.png
  • 4me Autorytet

Wysłany: 4 lutego 2016, 14:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    moka89 wrote:
    No dlatego jaja przepiórcze, bo są mniej alergenne. Jakoś to wszystko do mnie nie przemawia, ale ponoc to najlepsze źrodła żelaza.

Ile wasze dzieciaki mają hemoglobiny? Moze ta nasza lekarka za bardzo panikuje?
    Ja Ci powiem za dwa, trzy tygodnie co wymyślili u nas bo my mamy ten sam problem. Wciagamy teraz żelazo w formie leku i za dwa tygodnie kontrola. Jednak jesli poszedł w mamusie to mozemy miec slabe wyniki bo ja zawsze miałam cos nie tak z żelazem a w ciąży to juz w ogóle pomimo branie leków caly czas pozniej normy bylo.

mhsvj48aqvgzp38a.png

l22nhdgestw22l2o.png
  • easymum Autorytet

Wysłany: 4 lutego 2016, 15:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, czy wiecie coś na temat wózka - parasolki PegPerego pliko3? Mam okazję kupić i nie wiem czy to dobry wybór. A jaki inne oprócz maclarena możecie polecić?

gg64rl68s121551a.png
  • bellaVi Przyjaciółka

Wysłany: 4 lutego 2016, 15:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dżuls wrote:
    Możesz zagęścić kleikiem ryżowym, takim całkowicie bezsmakowym i niesłodzonym. Ja tak robiłam przy starszaku i przymierzam się do młodej, tylko kurde nie pamiętam, kiedy zaczęłam u niego. Ogólnie to potem dawałam mu kozie mleko zagęszczone kleikiem, bo był tak wielki, że nie chciałam go dodatkowo paść sztucznym.

Czyli ten kleik można dodawać do mleka matki ? Bez gotowania i podgrzewania ?

• Magnolia3 Autorytet

Wysłany: 4 lutego 2016, 15:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Och dziewczyny, co za dzien...Mala tak marudzi, tak marudzi, caly czas na reku, nic nie moge zrobic, nawet do lazienki nie moge isc.
    Dzuls napisalas kiedys ze jak bylas na spacerze to o mal nie rzucalas kur ... we wlasne dziecko.Otoz ja dzis to zrobilam, wybuchlam jak czeski plastik. Syf na kolkach, dzieci maja wszystko w d....taki pierdolnik ze przejsc z mala nie moge, oni tylko w xboxa daja a jal cos do nich mowie, to jak grochem o sciane, mala marudzi jak nigdy, ja niewyspana i eksplozja.Zal mi tylko tej malej ze slucha jak sie na nich wydzieram.I zaluje ze klelam na nich, ale cala reszta im sie nalezala.

1usa8u69die0y60t.png
  • Magnolia3 Autorytet

Wysłany: 4 lutego 2016, 15:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Easymum, Ty to masz zlote dziecko.Zeby moja sobie zasnela w dzien od tak.....ba, zeby Ona sobie polezala, nie wykonalne.Nad ranem czasem gada do karnisza i zaciesza, ale zazwyczaj i tak musze ja powozic czy cos zeby zasnela.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 lutego 2016, 15:51

1usa8u69die0y60t.png
  • MadziaRatMed Autorytet

Wysłany: 4 lutego 2016, 16:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja od rana z mezem w kuchni, mamy tone paczkow, chruscikow i gniazdek :)) i teraz czekamy na gosci co przyjdą i pomoga zjesc od rana tylko to jemy hehe ;D kocham tlusty czwartek!! No a jutro znow dieta :))

Carolline lubi tę wiadomość

relgio4pxlxziakh.png
  • Magnolia3 Autorytet

Wysłany: 4 lutego 2016, 16:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hmmm, u mnie paczusiow jednak nie bedzie:-(

1usa8u69die0y60t.png
  • Magnolia3 Autorytet

Wysłany: 4 lutego 2016, 16:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    http://naforum.zapodaj.net/thumbs/3e1326e13f4b.jpg

Zobaczcie jaką fruzia sobie branskletke zalozyla.Nawet poszla z Nia spac.

Kassie, chabasse, Dżuls, karolcia87, easymum, la_lenka, julita, 4me, przyszła mama, Carolline, Gusiak, trix lubią tę wiadomość

1usa8u69die0y60t.png
  • Magnolia3 Autorytet

Wysłany: 4 lutego 2016, 16:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magnolia3 wrote:
    http://naforum.zapodaj.net/thumbs/3e1326e13f4b.jpg

Zobaczcie jaką fruzia sobie bransoletke zalozyla.Nawet poszla z Nia spac.

trix lubi tę wiadomość

1usa8u69die0y60t.png
  • Kassie Autorytet

Wysłany: 4 lutego 2016, 16:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magnolia3 wspolczuje Ci bardzo. Oby jutro hyl lepszy dzien :-) moj tez sobie ostatnio taka bransoletke zrobil,ale jednak bardziej pasuje to dziewczynkom :-D

Magnolia3 lubi tę wiadomość

ug373e5esgfin09c.png
    rg50gox1ycplbhk5.png
  • Magnolia3 Autorytet

Wysłany: 4 lutego 2016, 16:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzięki chabasse.Mam nadzieję.To nic milego drzec sie na wlasne dzieci.

1usa8u69die0y60t.png
‹‹ 2931 2932 2933 2934 2935 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Jak zajść w ciążę? 4 składniki na poprawę płodności, które znajdziesz w koktajlach.

Jak zajść w ciążę? Jak w naturalny, łatwy, a przy tym smaczny sposób możesz poprawić swoją płodność? Wystarczy, że każdego dnia będziesz przygotowywać super-odżywczy koktajl płodności. Jakie dobroczynne składniki możesz znaleźć w naszych przepisach? Jaką rolę odgrywają one w kontekście płodności? Oto 4 najważniejsze składniki na poprawę płodności, które znajdziesz w smoothies! 

CZYTAJ WIĘCEJ

100% nauki, czyli badania i rozwój w OvuFriend!

OvuFriend to jedna z nielicznych aplikacji na rynku, których działanie opiera się na wieloletnich pracach badawczo-rozwojowych, a jej skuteczność została potwierdzona badaniami naukowymi. Od 10 lat najlepszej klasy naukowcy i lekarze pracują nad tym, aby OvuFriend z najwyższą wiarygodnością analizowało cykl miesiączkowy, wyznaczało dni płodne, owulację i miesiączkę. W rezultacie wielu badań naukowych system OvuFriend uczy się płodności każdej kobiety, jej indywidualnych cech, trendów i zależności w cyklu. 

CZYTAJ WIĘCEJ

"Nie mogę zajść w ciążę" - moja historia starania o dziecko

"Prawdziwe historie kobiet starających się o dziecko". Opowieść o kobiecie, która nie traci nadziei... "Nie mogę zajść w ciążę, ale nie tracimy nadziei..." - nieplodna_optymistka opowiada o swoich staraniach, drodze do macierzyństwa, leczeniu niepłodności i niegasnącej wierze w to, że się uda! 

CZYTAJ WIĘCEJ