X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Wrześniówki 2015
Odpowiedz

Wrześniówki 2015

Oceń ten wątek:
  • Magnolia3 Autorytet

Wysłany: 4 lutego 2016, 16:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sory. Napiepszylam w tych postach.

1usa8u69die0y60t.png
  • Dżuls Autorytet

Wysłany: 4 lutego 2016, 17:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dobra, bilans na dziś to 5 pączków, normalnie czuję, jak mi się tętnice zwężają od złogów cholesterolowych i płaczę insuliną :D
    Magnolia, jak ja Cię rozumiem. Jakbym miała trójkę, to bym chyba prowadzała zakneblowane i na smyczy przywiązane do wózka. Mój czterolatek do tego bardzo wcześnie zaczął mówić i ogólnie jest bardzo wygadany, wszyscy tylko chwalą jaki rozgarnięty, a ja, wstyd się przyznać, tylko marzę o tym, żeby się czasem przymknął.
    (Drogie mamy jedynaków, uprzejmie informuję, że nie jesteśmy jakąś patologią, Was też to czeka, prędzej czy później) :P

Magnolia3, la_lenka, Kucykowa, 4me, Gusiak lubią tę wiadomość

8pdp47e.png
  • Magnolia3 Autorytet

Wysłany: 4 lutego 2016, 17:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzuls, zebys Ty slyszala jakie moj piosenki spiewa, np.chwala na wysokosci chwala na wysokosci, grabiami w oko
    ....iiii rozne inne wymagające cenzury.Zlac sie mozna. Albo jak kaze mu cos zrobic, a On wyciaga z zamachem piąche ktora dostalam nie raz, po czym wyciaga palec wskazujacy wycelowany we mnie i mowi z wymownym spojrzeniem: PRZYJĄŁŁEM!

Dżuls, MadziaRatMed lubią tę wiadomość

1usa8u69die0y60t.png
  • chabasse Autorytet

Wysłany: 4 lutego 2016, 17:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    yyy a poza tym są jakieś dobre strony posiadania dwójki..??? Prawda..??? Bo ja bym bardzo chciała.

4me, Carolline, Magnolia3 lubią tę wiadomość

Synek Antoś
    1usaanli6w2njq4a.png
    wniddf9h5gbbmtsy.png
    Emilia
  • karolcia87 Autorytet

Wysłany: 4 lutego 2016, 17:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zachęcacie dziewczyny oj zachęcacie ;)

Magnolia3 lubi tę wiadomość

aniołek w niebie Mikołaj 12.2013
    Córka Aurelka 09.2015 <3
    klz9krhm9br6smg4.png
  • Dżuls Autorytet

Wysłany: 4 lutego 2016, 17:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    chabasse wrote:
    yyy a poza tym są jakieś dobre strony posiadania dwójki..??? Prawda..??? Bo ja bym bardzo chciała.
    Podobno jakieś są.

;)

kapturnica, la_lenka, karolcia87, Kasiarzynka, Magnolia3, Kassie, Carolline lubią tę wiadomość

8pdp47e.png
  • karolcia87 Autorytet

Wysłany: 4 lutego 2016, 17:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    2yx3wn4.jpg
    a tak moja kruszyna zareagowała na baby swimmera ;)

easymum, Dżuls, kapturnica, chabasse, Magnolia3, Kasiarzynka, la_lenka, Kassie, julita, 4me, przyszła mama, Carolline, monaaa85, Gusiak, trix lubią tę wiadomość

aniołek w niebie Mikołaj 12.2013
    Córka Aurelka 09.2015 <3
    klz9krhm9br6smg4.png
  • easymum Autorytet

Wysłany: 4 lutego 2016, 17:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magnolia, no i w samą porę to powiedziałaś ... Młoda od 11:30 do 16 bez drzemki i tylko ze mną, no i jeszcze taka dziś marudne i wszystko na nie. Nawet jej rozśmieszyć niczym nie mogę. A ja nawet jej nie mogę z łóżeczka wyjąć, żeby plecy nie bolały. Był taki moment, że chciałam ją wsadzić do huśtawki na karmienie i w tym momencie jak mnie siekło, to zaczelam na glos wyć. Doslownie, i tylko się modliłam, żebym jej z rąk nie wypuściła. A jutro mamy jechać na ostatnie szczepienie. Ciekawe jak ja wezmę fotelik i wsiądę/ wysiądę z auta. Dodatkowo w niedzielę goście i planowałam ogarnianie chaty. Pewnie dupa z tego. Dobrze, że w niedzielę robiłam to gruntowne sprzątanie, może chociaż uda się odkurzyć, to będzie git. Ciasto kupię i już.

gg64rl68s121551a.png
  • Magnolia3 Autorytet

Wysłany: 4 lutego 2016, 18:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Boziu Easymum nie ma kto Ci pomoc? Rodzice, kolezanka, kto kolwiek?

1usa8u69die0y60t.png
  • ela Autorytet

Wysłany: 4 lutego 2016, 20:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My po szczepieniu, katar nie jest przeciwwskazaniem. Mała waży 6900 i wszystko ok.
    Chyba zapomniałam jak to jest mieć czteralatka na pokładzie bo moją trójcę ogarniam bez większych afer, a może temperament już nie ten.

5b09tv73mjpedncc.png
    Moje kochane chłopaki Michał lat 10, Paweł lat 7, no i jeszcze jest tata, teraz doszła Marysia
  • 4me Autorytet

Wysłany: 4 lutego 2016, 20:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magnolia, żeby moj tak chcial w foteliku siedzec! On nienawidzi tego fotelika i ja mu się nie dziwie. Za każdym razem jak go tam wsadzam to mam meeega wyrzuty sumienia. Jakis taki skurczony, z dupa zapadniętą w tej dziurze i w ogóle jakaś taka pozycja nie naturalna... Moze ja mam jakiegoś giganta a moze te foteliki maja jakis design z dupy ;) mamy maxi cosy.

Edit: No ale moze tez byc tak, żeby one byly bezpieczne a nie wygodne ;)

mhsvj48aqvgzp38a.png

l22nhdgestw22l2o.png
  • moka89 Autorytet

Wysłany: 4 lutego 2016, 20:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ten pas co wam pisałam dzis to thermacare. Easymum - poproś kogoś zeby ci kupił w aptece, mi na prawdę mocno pomógł. Dwa dni stosowania i było o niebo lepiej.

Ahh uspałam w końcu tą łobuziarę. Po całym dniu zacieszania i mimo drzemki to,chyba ze zmęczenia zasnąć nie umie

4me - czekam zatem na wieści, co tam u was wyjdzie z tym żelazem :)

easymum lubi tę wiadomość

Gabrysia <3
    klz9df9h2mnehf2h.png
  • Magnolia3 Autorytet

Wysłany: 4 lutego 2016, 21:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    4me wrote:
    Magnolia, żeby moj tak chcial w foteliku siedzec! On nienawidzi tego fotelika i ja mu się nie dziwie. Za każdym razem jak go tam wsadzam to mam meeega wyrzuty sumienia. Jakis taki skurczony, z dupa zapadniętą w tej dziurze i w ogóle jakaś taka pozycja nie naturalna... Moze ja mam jakiegoś giganta a moze te foteliki maja jakis design z dupy ;) mamy maxi cosy.

Edit: No ale moze tez byc tak, żeby one byly bezpieczne a nie wygodne ;)

Nie nie, zeby nie bylo, jak Ją wkladam w kombinezonie zimowym bo gdzies jedziemy to jest straszna afera, dokladnie tak jak opisujesz.Ona siedzi w nim tylko rozebrana i tylko wysoko na stelazu od wozka.Jestesmy pare dni u mamy i woze ją po chalupie, bo wiekszych atrakcji tu dla niej nie mam.Inaczej nic bym nie zrobila kompletnie, chodzi glownie o kuchnie.W domu m kuchnie z pokojem bez sciany i nawet jak sobie lezy na podlodze to ja widze a tu musze ja brac ze soba.No i nawet udaje sie czasem ja ululac.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 lutego 2016, 21:01

4me lubi tę wiadomość

1usa8u69die0y60t.png
  • easymum Autorytet

Wysłany: 4 lutego 2016, 21:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moka, jutro wyślę męża do apteki, dzięki :)

Magnolia, no nie ma mi kto pomóc. Mąż w pracy i ma teraz taki okres, że zero szans na zwolnienie. Rodzice i cała rodzina ponad 600 km stąd, znajomi głównie w Warszawie a najbliższa sąsiadka właśnie wróciła do pracy ... Zresztą od porodu radzę sobie sama, więc jakoś nie oczekuję i nie liczę na innych. Byle trochę odpuściło i żebym młodą mogła się normalnie zająć to będzie ok.:)

gg64rl68s121551a.png
  • Magnolia3 Autorytet

Wysłany: 4 lutego 2016, 21:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wspolczuje, ja tez wiekszosc czasu sama.A- szkoda gadac.Najgorsze początki ciazy gdzie naprawde myslalam ze umre, nie mialam sily do kibla wstac, zostawalam sama z 3 letnim wymagajacym dzieckiem, potem po porodzie, kiedy tez czlowiek potrzebuje pomocy.Ale, bylo, minelo.Mam jednak troche zal do meza, kiedys moze mu to powiem.

A wyobrazcie sobie, ze po dniu marudzenia bzdziągwa zasnela przed 17 i juz spi na noc.Wstanie mi wesolutka o 4 rano:-)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 lutego 2016, 21:19

1usa8u69die0y60t.png
  • Magnolia3 Autorytet

Wysłany: 4 lutego 2016, 21:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Przebudzila sie teraz na cycola:-)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 lutego 2016, 21:15

1usa8u69die0y60t.png
  • easymum Autorytet

Wysłany: 4 lutego 2016, 21:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magnolia, współczuję, ale co zrobić, trzeba mieć twardy tyłek ...
    A młoda może da Ci dzisiaj pospać, tego Ci życzę :)

Ps. Moja ma taką samą grzechotkę i wiecznie tak samo ląduje na ramieniu :) Mamusia też bardzo lubi bransoletki, więc będzie miała mi co podbierać ;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 lutego 2016, 21:50

gg64rl68s121551a.png
  • bento Autorytet

Wysłany: 4 lutego 2016, 21:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 lutego 2016, 10:57

sRUqp2.png
  • Carolline Autorytet

Wysłany: 4 lutego 2016, 23:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My tez same głownie, a młoda dzis rownież popisowo cały dzień marudziła. Matka juz o kolkach zapomniała prawie, a tu dejavu było lekkie. Dobrze, ze normalnie o 22 zasnęła :) stawiam na skok, ale jutro jest nowy dzień to zobaczymy może bedzie lepiej.

28wh3e3k2h4xyjiq.png
    1usadf9h7i1th0n1.png
  • moka89 Autorytet

Wysłany: 5 lutego 2016, 08:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie spać! :)

Gabrysia <3
    klz9df9h2mnehf2h.png
‹‹ 2932 2933 2934 2935 2936 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

100% nauki, czyli badania i rozwój w OvuFriend!

OvuFriend to jedna z nielicznych aplikacji na rynku, których działanie opiera się na wieloletnich pracach badawczo-rozwojowych, a jej skuteczność została potwierdzona badaniami naukowymi. Od 10 lat najlepszej klasy naukowcy i lekarze pracują nad tym, aby OvuFriend z najwyższą wiarygodnością analizowało cykl miesiączkowy, wyznaczało dni płodne, owulację i miesiączkę. W rezultacie wielu badań naukowych system OvuFriend uczy się płodności każdej kobiety, jej indywidualnych cech, trendów i zależności w cyklu. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Pokój dziecka - 7 inspiracji na kreatywną aranżację

Urządzanie pokoju dziecka to jedno z najprzyjemniejszych, ale i wymagających zadań dla rodziców. Chcemy, aby przestrzeń była nie tylko bezpieczna i funkcjonalna, ale też sprzyjała rozwojowi wyobraźni, kreatywności oraz dawała dziecku poczucie komfortu i radości. Jeśli szukasz pomysłów na aranżację, które łączą estetykę z praktycznością, świetnie trafiłeś! Warto sięgnąć po sprawdzone i inspirujące rozwiązania, które sprawdzą się dla maluchów, przedszkolaków i starszych dzieci. W tym artykule znajdziesz 7 konkretnych, sprawdzonych propozycji, które odmienią każdy pokój.

CZYTAJ WIĘCEJ

Owulacja – kiedy owulacja zwiększy szanse na zajście w ciążę

Kiedy owulacja? Większość kobiet wie, że owulacja to czas, w którym możliwe jest zajście w ciążę. Ale kiedy dokładnie ona występuje, jakie są objawy owulacji, jak ją rozpoznać lub co może na nią wpływać nie dla wszystkich jest oczywiste. Kilka faktów na ten temat oraz parę prostych instrukcji jak obserwować swoje ciało pomoże Ci wielokrotnie zwiększyć szanse na zajście w ciążę.

CZYTAJ WIĘCEJ