Wrześniówki 2015
-
WIADOMOŚĆ
-
A ja dzisiaj bylam zmienic siec komorkowa. Nie dosc,ze wyczekalam sie w kolejce to jeszcze trafilam na rozgadana babke (zamiast pracowac to gada i gada) i stracilam tyle czasu.. Wrocilam do domu, dzwoni telefon i ze mam przyjechac do konca przyszlego tygodnia bo babka cos tam nie zauwazyla,mam cos jeszcze podpisac. No wnerwiona jestem max! Wcale nie mam blisko zeby tam jechac i czas marnowac..
-
Easymum my również byliśmy na Fuercie w Aparthotel Stella Jandia. Jeśli chodzi o nasze wrażenia to ogólnie podobało nam się. Ośrodek fajnie położony na stromym stoku, tylko ilość schodów do pokonania momentami przerażała. Obsługa bardzo przyjazna.
Wybieracie się na wyspy ? -
Witam się po kilku dniach przerwy. Mój mały miał potworna biegunkę. Robił po ponad 20 kup dziennie. Do tego doszła nam gorączka z którą walczyliśmy jakieś 3 dni. Na szczęście dzisiaj nastąpiła poprawa i młody wraca do siebie.
Udało nam się uniknąć szpitala bo ciągle go dopajalismy woda. Tzn on nie wypije wody z butelki tylko musieliśmy ja podawać strzykawka do leków. Jestem wykończona tym tygodniem a wiadomo najgorsze przed nami jak dzieci pójdą do przedszkola czy żłobka.
Najgorsze ze po tych kilku dniach moje dziecko się totalnie rozregulowalo. Tzn w nocy ciągle się budzi, usypia na rękach i domaga się lulania. Masakra trzeba się ogarnąć i wrócić do dawnych nawyków. Plus nocnego wstawania jest taki ze młody pobudzil mi laktacje i piersi coraz więcej produkują.
Do tego dzisiaj w mojej rodzinie przyszła na świat kruszyna ważąca 850 g. Urodziła się w 6 miesiącu. .trzymajcie za nią kciuki. -
Anitko dobrze że z synkiem już lepiej, super że daliście radę bez szpitala. Oby rytm waszego dnia szybko wrócił do normy. Dużo zdrówka dla Was i nowo narodzonego maluszka.
Magnolia moje dziecię najczęściej zasypia przy cycu, A wiem że to też nie za dobrze. Czasem jak zje i mimo to nie śpi, włączam jej projektor z pozytywka i powoli zasypia. Przy skokach jest najgorzej, wtedy opatulanie ścislo kocem, bujanie i kuchenny wentylator.Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 lutego 2016, 23:14
Anitka201 lubi tę wiadomość
-
mmalutka wrote:Easymum my byliśmy na Fuercie. Elba Lucia Sport&Suite. Hotel super bo cichy, spokojny, nie za duzo, no i mielismy apartament 2 pokoje. No i pycha żarcie!
No patrz, a ja dziś właśnie wybrałam też z sieci Elba, ale Castillo San Jorge, tez apartament z osobną sypialnią. Co prawda tylko 3*, ale z opinii na tripadvisor wynika, że śmiało 3,5 a nawet 4. Polecimy, zobaczymy
-
Magnolia, moja generalnie po kąpieli dostaję butlę, pod koniec przysypia, więc półśpiącą przenoszę do łóżeczka, buziak w czółko i zwykle śpi do 7-8 rano. Lulanie to kojarzę ostatnio jak miała może z miesiąc. A z Twojej niezła imprezowiczka rośnie
Magnolia3 lubi tę wiadomość
-
Anitko i co z malenstwem, jak przetrwalo nocke? Mysle caly czas i modle sie do Boziulki.Co prawda nie mialam kruszynki tak malenkiej, ale serce mi trzaskalo kiefy rka zabierala ja na OIOM do innego miasta po porodzie.Wszystkich prosilam o modlitwe i wiem ze modlitwa ma wielką moc:-)
Anitka201 lubi tę wiadomość
-
easymum wrote:No patrz, a ja dziś właśnie wybrałam też z sieci Elba, ale Castillo San Jorge, tez apartament z osobną sypialnią. Co prawda tylko 3*, ale z opinii na tripadvisor wynika, że śmiało 3,5 a nawet 4. Polecimy, zobaczymy
u nas też niby tylko 3, ale mnie niczego nie brakowało -
Aaaaaaaaaa moje dziecko od 3 odstawiała taką szopkę, że szok. Co chwilę płacz i marudzenie, gadanie, zero spania. Zasnęła nad ranem i nawet nam się udało przysnąć.
U nas problem z usypianiem jest taki, źe ona tylko przy cycu usypiazje butle i muszę jej dać cycka, bo inaczej się nie wyciszy. Moze dam jej smoczek 1 zeby się bardziej umęczyla przy jedzeniu?
Anitka - kciuki za maluszka :*Anitka201 lubi tę wiadomość
-
Dziewczyny, mam takie pytanko... czy któreś z waszych dzieciątek ma lub miało zeza ? Chodzi mi o taki fizjologiczny zez, który powinien ustępować z czasem. Jeśli tak to czy konsultowalyscie to już z okulista ?? Bo mój mąż dopatrzyl się zeza u naszego bąka i bardzo się tym martwi. Będąc we czwartek na szczepieniach pytaliśmy lekarki o to, ale ta oczywiście zbyla nas twierdzac, że do roku może się wszystko unormowac. Tymczasem w większości artykułów napisane jest, że do pół roku może się zez utrzymywać a potem należy niezwłocznie skonsultować się z okulista, gdyż może to mieć poważniejsze konsekwencje. I teraz jak zwykle nie wiem komu wierzyc. Niby lekarz to lekarz, ale jeśli zaniedbam i bączek będzie miał w przyszłości problem to wolę jednak wcześniej to sprawdzic.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 lutego 2016, 12:26
-
MadziaRatMed wrote:patrzcie jaka torba !
http://allegro.pl/babyono-pojemna-torba-do-wozka-przewijak-style-i5161115438.html
normalnie chyba sobie zafunduje, w końcu nie ma sie co oszukiwać będziemy przez najbliższych parę lat nosić ze sobą pół wyprawki, więc czemu nie w takiej torbiekurde jest mega!
Madzia, ja mam niemal identyczną, identyczne kolory (szary z ciemnym różem) tylko nie BabyOno. Dostałam w promocji za 1pln przy zakupie produktów NukPolecam, jest naprawdę pakowna, spokojnie mieści pieluszki, chusteczki, kremy, termos, tetrówki, dokumenty ( jest przegródka na dużą teczkę), ja wożę jeszcze pudełko z porcjami mleka a i tak zostaje dużo miejsca. Chowam do niej ubranka młodej jak jesteśmy u lekarza, czasem mały kocyk, swego czasu wrzucałam też kosmetyczkę z moimi szpargałami. Moim zdaniem - super. Dobrze się czyści, no i ma fajny design, te kropki są naprawdę urocze
A, czasem wrzucam drobne zakupy jak mi ręki brakuje
MadziaRatMed lubi tę wiadomość
-
Chabasse, ja byłam z lekkim zezem młodej u okulisty, jak młoda miała 1,5 m-ca. Na wszelki wypadek zbadała dno oka (koszmar jak ona płakała po kroplach, lekarka z pielęgniarką kazały mi wyjś z gabinetu, a ja zasłaniałam uszy...) No ale dowiedziałam się, że do pół roku każde oko dziecka żyje własnym życiem i widzi co innego ... Generalnie mięśnie i całe unerwienie kształtuje się do 2 roku życia. Oczywiście jeśli Cię to niepokoi, to idź do lekarza. To co ważne to po 4 miesiącu robienie dziecku zdjęcia co tydzień (!) w ramach tzw testu "red reflex". Chodzi o wczesne wykrycie niebezpiecznych zmian w oku. Poszukaj w necie w grafikach jakie zmiany mogą niepokoić.
chabasse lubi tę wiadomość