X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Wrześniówki 2015
Odpowiedz

Wrześniówki 2015

Oceń ten wątek:
  • mmalutka Autorytet

Wysłany: 5 lutego 2016, 20:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Easymum my byliśmy na Fuercie. Elba Lucia Sport&Suite. Hotel super bo cichy, spokojny, nie za duzo, no i mielismy apartament 2 pokoje. No i pycha żarcie!

easymum lubi tę wiadomość

tb734z17s9scq0zt.png
  • edysia5 Autorytet

Wysłany: 5 lutego 2016, 20:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zapomnialam wam powiedziec przed wczoraj malemu nadmuchalam balona - wielkosctak mniej wiecej dwie pilki do tenisa. Alęeeeeeeeee radosc az piszczy, ciagle sie nim bawi, i raczkami mietoli. Jak chcecie to sprobujcie :-).

4me lubi tę wiadomość

edysia5
  • Kassie Autorytet

Wysłany: 5 lutego 2016, 20:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja dzisiaj bylam zmienic siec komorkowa. Nie dosc,ze wyczekalam sie w kolejce to jeszcze trafilam na rozgadana babke (zamiast pracowac to gada i gada) i stracilam tyle czasu.. Wrocilam do domu, dzwoni telefon i ze mam przyjechac do konca przyszlego tygodnia bo babka cos tam nie zauwazyla,mam cos jeszcze podpisac. No wnerwiona jestem max! Wcale nie mam blisko zeby tam jechac i czas marnowac..

ug373e5esgfin09c.png
    rg50gox1ycplbhk5.png
  • bellaVi Przyjaciółka

Wysłany: 5 lutego 2016, 21:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Easymum my również byliśmy na Fuercie w Aparthotel Stella Jandia. Jeśli chodzi o nasze wrażenia to ogólnie podobało nam się. Ośrodek fajnie położony na stromym stoku, tylko ilość schodów do pokonania momentami przerażała. Obsługa bardzo przyjazna.
    Wybieracie się na wyspy ?

• Magnolia3 Autorytet

Wysłany: 5 lutego 2016, 21:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja walczę z moją fruzią żeby zasnęła, ech...

1usa8u69die0y60t.png
  • Magnolia3 Autorytet

Wysłany: 5 lutego 2016, 21:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jak wieczorem lulacie maluchy? Bo moja to niezła zawodniczka.
    To ma reku, to w hustawce, teraz w foteliku w wozku.
    A jak ja klade na poduszke do swojego lozka to specjalnie dupą rzuca i sie zsuwa.

1usa8u69die0y60t.png
  • Anitka201 Autorytet

Wysłany: 5 lutego 2016, 22:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam się po kilku dniach przerwy. Mój mały miał potworna biegunkę. Robił po ponad 20 kup dziennie. Do tego doszła nam gorączka z którą walczyliśmy jakieś 3 dni. Na szczęście dzisiaj nastąpiła poprawa i młody wraca do siebie.
    Udało nam się uniknąć szpitala bo ciągle go dopajalismy woda. Tzn on nie wypije wody z butelki tylko musieliśmy ja podawać strzykawka do leków. Jestem wykończona tym tygodniem a wiadomo najgorsze przed nami jak dzieci pójdą do przedszkola czy żłobka.
    Najgorsze ze po tych kilku dniach moje dziecko się totalnie rozregulowalo. Tzn w nocy ciągle się budzi, usypia na rękach i domaga się lulania. Masakra trzeba się ogarnąć i wrócić do dawnych nawyków. Plus nocnego wstawania jest taki ze młody pobudzil mi laktacje i piersi coraz więcej produkują.
    Do tego dzisiaj w mojej rodzinie przyszła na świat kruszyna ważąca 850 g. Urodziła się w 6 miesiącu. .trzymajcie za nią kciuki.

• Magnolia3 Autorytet

Wysłany: 5 lutego 2016, 22:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Trzymam mocno!!!!

Anitka201 lubi tę wiadomość

1usa8u69die0y60t.png
  • bellaVi Przyjaciółka

Wysłany: 5 lutego 2016, 23:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anitko dobrze że z synkiem już lepiej, super że daliście radę bez szpitala. Oby rytm waszego dnia szybko wrócił do normy. Dużo zdrówka dla Was i nowo narodzonego maluszka.
    Magnolia moje dziecię najczęściej zasypia przy cycu, A wiem że to też nie za dobrze. Czasem jak zje i mimo to nie śpi, włączam jej projektor z pozytywka i powoli zasypia. Przy skokach jest najgorzej, wtedy opatulanie ścislo kocem, bujanie i kuchenny wentylator.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 lutego 2016, 23:14

• easymum Autorytet

Wysłany: 6 lutego 2016, 01:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mmalutka wrote:
    Easymum my byliśmy na Fuercie. Elba Lucia Sport&Suite. Hotel super bo cichy, spokojny, nie za duzo, no i mielismy apartament 2 pokoje. No i pycha żarcie!

No patrz, a ja dziś właśnie wybrałam też z sieci Elba, ale Castillo San Jorge, tez apartament z osobną sypialnią. Co prawda tylko 3*, ale z opinii na tripadvisor wynika, że śmiało 3,5 a nawet 4. Polecimy, zobaczymy :)

gg64rl68s121551a.png
  • easymum Autorytet

Wysłany: 6 lutego 2016, 01:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anitka, dobrze, że synek i Wy macie to już za sobą. A maleństwo w pamięci :)

Anitka201, Strazaczka1990 lubią tę wiadomość

gg64rl68s121551a.png
  • easymum Autorytet

Wysłany: 6 lutego 2016, 01:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magnolia, moja generalnie po kąpieli dostaję butlę, pod koniec przysypia, więc półśpiącą przenoszę do łóżeczka, buziak w czółko i zwykle śpi do 7-8 rano. Lulanie to kojarzę ostatnio jak miała może z miesiąc. A z Twojej niezła imprezowiczka rośnie ;)

Magnolia3 lubi tę wiadomość

gg64rl68s121551a.png
  • karolcia87 Autorytet

Wysłany: 6 lutego 2016, 08:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anitka ogromne kciuki zaciśnięte. Wiem co to znaczy walczyć o taką kruszyne. Dużo zdrowia życzę.

aniołek w niebie Mikołaj 12.2013
    Córka Aurelka 09.2015 <3
    klz9krhm9br6smg4.png
  • Magnolia3 Autorytet

Wysłany: 6 lutego 2016, 08:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anitko i co z malenstwem, jak przetrwalo nocke? Mysle caly czas i modle sie do Boziulki.Co prawda nie mialam kruszynki tak malenkiej, ale serce mi trzaskalo kiefy rka zabierala ja na OIOM do innego miasta po porodzie.Wszystkich prosilam o modlitwe i wiem ze modlitwa ma wielką moc:-)

1usa8u69die0y60t.png
  • mmalutka Autorytet

Wysłany: 6 lutego 2016, 09:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    easymum wrote:
    No patrz, a ja dziś właśnie wybrałam też z sieci Elba, ale Castillo San Jorge, tez apartament z osobną sypialnią. Co prawda tylko 3*, ale z opinii na tripadvisor wynika, że śmiało 3,5 a nawet 4. Polecimy, zobaczymy :)

u nas też niby tylko 3, ale mnie niczego nie brakowało :)

tb734z17s9scq0zt.png
  • moka89 Autorytet

Wysłany: 6 lutego 2016, 09:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aaaaaaaaaa moje dziecko od 3 odstawiała taką szopkę, że szok. Co chwilę płacz i marudzenie, gadanie, zero spania. Zasnęła nad ranem i nawet nam się udało przysnąć.

U nas problem z usypianiem jest taki, źe ona tylko przy cycu usypia :/ zje butle i muszę jej dać cycka, bo inaczej się nie wyciszy. Moze dam jej smoczek 1 zeby się bardziej umęczyla przy jedzeniu?

Anitka - kciuki za maluszka :*

Gabrysia <3
    klz9df9h2mnehf2h.png
  • Magnolia3 Autorytet

Wysłany: 6 lutego 2016, 10:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moja przy cycu rzadko zasypia na dobre.Wieczorami to od urodzenia jest szopka.Noszenie, cycek, noszenie, cycek, hustawka, noszenie.....I tak zasypia ok.22-23.Za to w dzien potrafi sama zasnac w hustawce ale to jest naprawde rzadkosc.

1usa8u69die0y60t.png
  • chabasse Autorytet

Wysłany: 6 lutego 2016, 12:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, mam takie pytanko... czy któreś z waszych dzieciątek ma lub miało zeza ? Chodzi mi o taki fizjologiczny zez, który powinien ustępować z czasem. Jeśli tak to czy konsultowalyscie to już z okulista ?? Bo mój mąż dopatrzyl się zeza u naszego bąka i bardzo się tym martwi. Będąc we czwartek na szczepieniach pytaliśmy lekarki o to, ale ta oczywiście zbyla nas twierdzac, że do roku może się wszystko unormowac. Tymczasem w większości artykułów napisane jest, że do pół roku może się zez utrzymywać a potem należy niezwłocznie skonsultować się z okulista, gdyż może to mieć poważniejsze konsekwencje. I teraz jak zwykle nie wiem komu wierzyc. Niby lekarz to lekarz, ale jeśli zaniedbam i bączek będzie miał w przyszłości problem to wolę jednak wcześniej to sprawdzic.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 lutego 2016, 12:26

Synek Antoś
    1usaanli6w2njq4a.png
    wniddf9h5gbbmtsy.png
    Emilia
  • easymum Autorytet

Wysłany: 6 lutego 2016, 12:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MadziaRatMed wrote:
    patrzcie jaka torba !
    http://allegro.pl/babyono-pojemna-torba-do-wozka-przewijak-style-i5161115438.html

normalnie chyba sobie zafunduje, w końcu nie ma sie co oszukiwać będziemy przez najbliższych parę lat nosić ze sobą pół wyprawki, więc czemu nie w takiej torbie :D kurde jest mega!

Madzia, ja mam niemal identyczną, identyczne kolory (szary z ciemnym różem) tylko nie BabyOno. Dostałam w promocji za 1pln przy zakupie produktów Nuk :) Polecam, jest naprawdę pakowna, spokojnie mieści pieluszki, chusteczki, kremy, termos, tetrówki, dokumenty ( jest przegródka na dużą teczkę), ja wożę jeszcze pudełko z porcjami mleka a i tak zostaje dużo miejsca. Chowam do niej ubranka młodej jak jesteśmy u lekarza, czasem mały kocyk, swego czasu wrzucałam też kosmetyczkę z moimi szpargałami. Moim zdaniem - super. Dobrze się czyści, no i ma fajny design, te kropki są naprawdę urocze :) A, czasem wrzucam drobne zakupy jak mi ręki brakuje ;)

MadziaRatMed lubi tę wiadomość

gg64rl68s121551a.png
  • easymum Autorytet

Wysłany: 6 lutego 2016, 12:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Chabasse, ja byłam z lekkim zezem młodej u okulisty, jak młoda miała 1,5 m-ca. Na wszelki wypadek zbadała dno oka (koszmar jak ona płakała po kroplach, lekarka z pielęgniarką kazały mi wyjś z gabinetu, a ja zasłaniałam uszy...) No ale dowiedziałam się, że do pół roku każde oko dziecka żyje własnym życiem i widzi co innego ... Generalnie mięśnie i całe unerwienie kształtuje się do 2 roku życia. Oczywiście jeśli Cię to niepokoi, to idź do lekarza. To co ważne to po 4 miesiącu robienie dziecku zdjęcia co tydzień (!) w ramach tzw testu "red reflex". Chodzi o wczesne wykrycie niebezpiecznych zmian w oku. Poszukaj w necie w grafikach jakie zmiany mogą niepokoić.

chabasse lubi tę wiadomość

gg64rl68s121551a.png
‹‹ 2934 2935 2936 2937 2938 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Krew miesiączkowa - kolor krwi podczas okresu

Czy to normalne, że krew miesiączkowa zmienia swój kolor i konsystencję? Czy brązowy kolor krwi podczas okres powinien Cię niepokoić, czy jest to zjawisko naturalne? Kiedy krwawienie miesiączkowe wymaga konsultacji z lekarzem? 

CZYTAJ WIĘCEJ

5 sposobów jak zwiększyć inteligencję swojego dziecka jeszcze w brzuchu!

Czy wiesz, że na poziom inteligencji swojego dziecka możesz mieć już wpływ podczas ciąży? Połączenia nerwowe w mózgu dziecka tworzą się już na etapie życia płodowego. Stymulację neuronów w mózgu dziecka mogą zwiększać pewne aktywności. Sprawdź, co robić lub czego unikać, aby zadbać o optymalny rozwój mózgu Twojego dziecka! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Problemy z zajściem w ciążę - 13 niepokojących objawów

Czy problemy z zajściem w ciążę można przewidzieć? Przeczytaj listę 13 potencjalnych symptomów, którym powinnaś się bliżej przyjrzeć. Nieregularme miesiączki, obfite miesiączki, niskie libido czy utrata włosów - nie ignoruj tych i innych symptomów mogących świadczyć o zaburzeniach hormonalnych czy innych schorzeniach powodujących problemy z zajściem w ciążę. 

CZYTAJ WIĘCEJ