X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Wrześniówki 2015
Odpowiedz

Wrześniówki 2015

Oceń ten wątek:
  • mmalutka Autorytet

Wysłany: 5 lutego 2016, 20:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Easymum my byliśmy na Fuercie. Elba Lucia Sport&Suite. Hotel super bo cichy, spokojny, nie za duzo, no i mielismy apartament 2 pokoje. No i pycha żarcie!

easymum lubi tę wiadomość

tb734z17s9scq0zt.png
  • edysia5 Autorytet

Wysłany: 5 lutego 2016, 20:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zapomnialam wam powiedziec przed wczoraj malemu nadmuchalam balona - wielkosctak mniej wiecej dwie pilki do tenisa. Alęeeeeeeeee radosc az piszczy, ciagle sie nim bawi, i raczkami mietoli. Jak chcecie to sprobujcie :-).

4me lubi tę wiadomość

edysia5
  • Kassie Autorytet

Wysłany: 5 lutego 2016, 20:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja dzisiaj bylam zmienic siec komorkowa. Nie dosc,ze wyczekalam sie w kolejce to jeszcze trafilam na rozgadana babke (zamiast pracowac to gada i gada) i stracilam tyle czasu.. Wrocilam do domu, dzwoni telefon i ze mam przyjechac do konca przyszlego tygodnia bo babka cos tam nie zauwazyla,mam cos jeszcze podpisac. No wnerwiona jestem max! Wcale nie mam blisko zeby tam jechac i czas marnowac..

ug373e5esgfin09c.png
    rg50gox1ycplbhk5.png
  • bellaVi Przyjaciółka

Wysłany: 5 lutego 2016, 21:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Easymum my również byliśmy na Fuercie w Aparthotel Stella Jandia. Jeśli chodzi o nasze wrażenia to ogólnie podobało nam się. Ośrodek fajnie położony na stromym stoku, tylko ilość schodów do pokonania momentami przerażała. Obsługa bardzo przyjazna.
    Wybieracie się na wyspy ?

• Magnolia3 Autorytet

Wysłany: 5 lutego 2016, 21:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja walczę z moją fruzią żeby zasnęła, ech...

1usa8u69die0y60t.png
  • Magnolia3 Autorytet

Wysłany: 5 lutego 2016, 21:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jak wieczorem lulacie maluchy? Bo moja to niezła zawodniczka.
    To ma reku, to w hustawce, teraz w foteliku w wozku.
    A jak ja klade na poduszke do swojego lozka to specjalnie dupą rzuca i sie zsuwa.

1usa8u69die0y60t.png
  • Anitka201 Autorytet

Wysłany: 5 lutego 2016, 22:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam się po kilku dniach przerwy. Mój mały miał potworna biegunkę. Robił po ponad 20 kup dziennie. Do tego doszła nam gorączka z którą walczyliśmy jakieś 3 dni. Na szczęście dzisiaj nastąpiła poprawa i młody wraca do siebie.
    Udało nam się uniknąć szpitala bo ciągle go dopajalismy woda. Tzn on nie wypije wody z butelki tylko musieliśmy ja podawać strzykawka do leków. Jestem wykończona tym tygodniem a wiadomo najgorsze przed nami jak dzieci pójdą do przedszkola czy żłobka.
    Najgorsze ze po tych kilku dniach moje dziecko się totalnie rozregulowalo. Tzn w nocy ciągle się budzi, usypia na rękach i domaga się lulania. Masakra trzeba się ogarnąć i wrócić do dawnych nawyków. Plus nocnego wstawania jest taki ze młody pobudzil mi laktacje i piersi coraz więcej produkują.
    Do tego dzisiaj w mojej rodzinie przyszła na świat kruszyna ważąca 850 g. Urodziła się w 6 miesiącu. .trzymajcie za nią kciuki.

• Magnolia3 Autorytet

Wysłany: 5 lutego 2016, 22:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Trzymam mocno!!!!

Anitka201 lubi tę wiadomość

1usa8u69die0y60t.png
  • bellaVi Przyjaciółka

Wysłany: 5 lutego 2016, 23:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anitko dobrze że z synkiem już lepiej, super że daliście radę bez szpitala. Oby rytm waszego dnia szybko wrócił do normy. Dużo zdrówka dla Was i nowo narodzonego maluszka.
    Magnolia moje dziecię najczęściej zasypia przy cycu, A wiem że to też nie za dobrze. Czasem jak zje i mimo to nie śpi, włączam jej projektor z pozytywka i powoli zasypia. Przy skokach jest najgorzej, wtedy opatulanie ścislo kocem, bujanie i kuchenny wentylator.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 lutego 2016, 23:14

• easymum Autorytet

Wysłany: 6 lutego 2016, 01:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mmalutka wrote:
    Easymum my byliśmy na Fuercie. Elba Lucia Sport&Suite. Hotel super bo cichy, spokojny, nie za duzo, no i mielismy apartament 2 pokoje. No i pycha żarcie!

No patrz, a ja dziś właśnie wybrałam też z sieci Elba, ale Castillo San Jorge, tez apartament z osobną sypialnią. Co prawda tylko 3*, ale z opinii na tripadvisor wynika, że śmiało 3,5 a nawet 4. Polecimy, zobaczymy :)

gg64rl68s121551a.png
  • easymum Autorytet

Wysłany: 6 lutego 2016, 01:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anitka, dobrze, że synek i Wy macie to już za sobą. A maleństwo w pamięci :)

Anitka201, Strazaczka1990 lubią tę wiadomość

gg64rl68s121551a.png
  • easymum Autorytet

Wysłany: 6 lutego 2016, 01:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magnolia, moja generalnie po kąpieli dostaję butlę, pod koniec przysypia, więc półśpiącą przenoszę do łóżeczka, buziak w czółko i zwykle śpi do 7-8 rano. Lulanie to kojarzę ostatnio jak miała może z miesiąc. A z Twojej niezła imprezowiczka rośnie ;)

Magnolia3 lubi tę wiadomość

gg64rl68s121551a.png
  • karolcia87 Autorytet

Wysłany: 6 lutego 2016, 08:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anitka ogromne kciuki zaciśnięte. Wiem co to znaczy walczyć o taką kruszyne. Dużo zdrowia życzę.

aniołek w niebie Mikołaj 12.2013
    Córka Aurelka 09.2015 <3
    klz9krhm9br6smg4.png
  • Magnolia3 Autorytet

Wysłany: 6 lutego 2016, 08:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anitko i co z malenstwem, jak przetrwalo nocke? Mysle caly czas i modle sie do Boziulki.Co prawda nie mialam kruszynki tak malenkiej, ale serce mi trzaskalo kiefy rka zabierala ja na OIOM do innego miasta po porodzie.Wszystkich prosilam o modlitwe i wiem ze modlitwa ma wielką moc:-)

1usa8u69die0y60t.png
  • mmalutka Autorytet

Wysłany: 6 lutego 2016, 09:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    easymum wrote:
    No patrz, a ja dziś właśnie wybrałam też z sieci Elba, ale Castillo San Jorge, tez apartament z osobną sypialnią. Co prawda tylko 3*, ale z opinii na tripadvisor wynika, że śmiało 3,5 a nawet 4. Polecimy, zobaczymy :)

u nas też niby tylko 3, ale mnie niczego nie brakowało :)

tb734z17s9scq0zt.png
  • moka89 Autorytet

Wysłany: 6 lutego 2016, 09:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aaaaaaaaaa moje dziecko od 3 odstawiała taką szopkę, że szok. Co chwilę płacz i marudzenie, gadanie, zero spania. Zasnęła nad ranem i nawet nam się udało przysnąć.

U nas problem z usypianiem jest taki, źe ona tylko przy cycu usypia :/ zje butle i muszę jej dać cycka, bo inaczej się nie wyciszy. Moze dam jej smoczek 1 zeby się bardziej umęczyla przy jedzeniu?

Anitka - kciuki za maluszka :*

Gabrysia <3
    klz9df9h2mnehf2h.png
  • Magnolia3 Autorytet

Wysłany: 6 lutego 2016, 10:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moja przy cycu rzadko zasypia na dobre.Wieczorami to od urodzenia jest szopka.Noszenie, cycek, noszenie, cycek, hustawka, noszenie.....I tak zasypia ok.22-23.Za to w dzien potrafi sama zasnac w hustawce ale to jest naprawde rzadkosc.

1usa8u69die0y60t.png
  • chabasse Autorytet

Wysłany: 6 lutego 2016, 12:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, mam takie pytanko... czy któreś z waszych dzieciątek ma lub miało zeza ? Chodzi mi o taki fizjologiczny zez, który powinien ustępować z czasem. Jeśli tak to czy konsultowalyscie to już z okulista ?? Bo mój mąż dopatrzyl się zeza u naszego bąka i bardzo się tym martwi. Będąc we czwartek na szczepieniach pytaliśmy lekarki o to, ale ta oczywiście zbyla nas twierdzac, że do roku może się wszystko unormowac. Tymczasem w większości artykułów napisane jest, że do pół roku może się zez utrzymywać a potem należy niezwłocznie skonsultować się z okulista, gdyż może to mieć poważniejsze konsekwencje. I teraz jak zwykle nie wiem komu wierzyc. Niby lekarz to lekarz, ale jeśli zaniedbam i bączek będzie miał w przyszłości problem to wolę jednak wcześniej to sprawdzic.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 lutego 2016, 12:26

Synek Antoś
    1usaanli6w2njq4a.png
    wniddf9h5gbbmtsy.png
    Emilia
  • easymum Autorytet

Wysłany: 6 lutego 2016, 12:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MadziaRatMed wrote:
    patrzcie jaka torba !
    http://allegro.pl/babyono-pojemna-torba-do-wozka-przewijak-style-i5161115438.html

normalnie chyba sobie zafunduje, w końcu nie ma sie co oszukiwać będziemy przez najbliższych parę lat nosić ze sobą pół wyprawki, więc czemu nie w takiej torbie :D kurde jest mega!

Madzia, ja mam niemal identyczną, identyczne kolory (szary z ciemnym różem) tylko nie BabyOno. Dostałam w promocji za 1pln przy zakupie produktów Nuk :) Polecam, jest naprawdę pakowna, spokojnie mieści pieluszki, chusteczki, kremy, termos, tetrówki, dokumenty ( jest przegródka na dużą teczkę), ja wożę jeszcze pudełko z porcjami mleka a i tak zostaje dużo miejsca. Chowam do niej ubranka młodej jak jesteśmy u lekarza, czasem mały kocyk, swego czasu wrzucałam też kosmetyczkę z moimi szpargałami. Moim zdaniem - super. Dobrze się czyści, no i ma fajny design, te kropki są naprawdę urocze :) A, czasem wrzucam drobne zakupy jak mi ręki brakuje ;)

MadziaRatMed lubi tę wiadomość

gg64rl68s121551a.png
  • easymum Autorytet

Wysłany: 6 lutego 2016, 12:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Chabasse, ja byłam z lekkim zezem młodej u okulisty, jak młoda miała 1,5 m-ca. Na wszelki wypadek zbadała dno oka (koszmar jak ona płakała po kroplach, lekarka z pielęgniarką kazały mi wyjś z gabinetu, a ja zasłaniałam uszy...) No ale dowiedziałam się, że do pół roku każde oko dziecka żyje własnym życiem i widzi co innego ... Generalnie mięśnie i całe unerwienie kształtuje się do 2 roku życia. Oczywiście jeśli Cię to niepokoi, to idź do lekarza. To co ważne to po 4 miesiącu robienie dziecku zdjęcia co tydzień (!) w ramach tzw testu "red reflex". Chodzi o wczesne wykrycie niebezpiecznych zmian w oku. Poszukaj w necie w grafikach jakie zmiany mogą niepokoić.

chabasse lubi tę wiadomość

gg64rl68s121551a.png
‹‹ 2934 2935 2936 2937 2938 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Siatki centylowe wzrostu chłopców i dziewczynek - czym są i jak je czytać?

Siatki centylowe to narzędzie, które pomaga monitorować rozwój fizyczny dzieci, takich jak wzrost, waga czy obwód głowy. Są one ważnym wskaźnikiem zdrowia, umożliwiającym ocenę, czy dziecko rozwija się w normie dla swojego wieku i płci. Dzięki siatkom centylowym rodzice i specjaliści mogą wcześnie wykryć potencjalne problemy zdrowotne lub rozwojowe. W artykule wyjaśniamy, jak czytać siatki centylowe i na co zwracać uwagę podczas interpretacji wyników.

CZYTAJ WIĘCEJ

Pierwsze objawy ciąży - po czym poznać, że możesz być w ciąży

Starając się zajść w ciążę, często nie potrafimy przestać interpretować każdego, nawet najmniejszego ukłucia w jajniku i nie traktować go jako potencjalnego objawu ciąży. Które z objawów mogą faktycznie coś znaczyć i z czym możemy je pomylić? Które z objawów ciążowych na wczesnym etapie ciąży są po prostu rzadko spotykane? Zapoznaj się z listą pierwszych objawów ciążowych!

CZYTAJ WIĘCEJ

Owulacja – kiedy owulacja zwiększy szanse na zajście w ciążę

Kiedy owulacja? Większość kobiet wie, że owulacja to czas, w którym możliwe jest zajście w ciążę. Ale kiedy dokładnie ona występuje, jakie są objawy owulacji, jak ją rozpoznać lub co może na nią wpływać nie dla wszystkich jest oczywiste. Kilka faktów na ten temat oraz parę prostych instrukcji jak obserwować swoje ciało pomoże Ci wielokrotnie zwiększyć szanse na zajście w ciążę.

CZYTAJ WIĘCEJ