X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Wrześniówki 2015
Odpowiedz

Wrześniówki 2015

Oceń ten wątek:
  • Dżuls Autorytet

Wysłany: 6 lutego 2016, 21:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Małż mi właśnie doniósł, że IKEA podobno będzie miała sprzedaż internetową <3 <3 <3 <3 <3 <3 Już wiem gdzie będę przepuszczać każdy zarobiony pieniądz, tym bardziej że kupiliśmy z małżem działkę z domkiem i zaczynam urządzać :D

Anitka201, bellaVi, trix lubią tę wiadomość

8pdp47e.png
  • Anitka201 Autorytet

Wysłany: 6 lutego 2016, 21:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzuls to jaram się razem z tobą :-)

• Dżuls Autorytet

Wysłany: 6 lutego 2016, 22:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    W sensie mam do IKEI tylko jeden most, ale czasem ciężko się zebrać, a jak już jedzie się po coś większego to też ogarnąć z przewozem. I żeby nie było - domek ma 36m2, a ja czuję się, jakbym miała urządzać co najmniej 400-metrową willę w Beverly Hills :D

trix lubi tę wiadomość

8pdp47e.png
  • Dżuls Autorytet

Wysłany: 6 lutego 2016, 22:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anitka201 wrote:
    Ogólnie ostatnio siedziałam trochę na necie i szukałam jakiś fajnych ciuchów na lato dla młodego i po prostu odplynelam przy bucikach / paputkach z firmy zazzu. Juz się czaje na 2 pary :-) nie chce go męczyć w jakiś sztywnych butach (do momentu jak nie chodzi) wiec te wydają się idealne ;-)
    Aaaaaaaa ja już wiem, że któreś kupię młodej, jak zacznie dreptać. Cudowne <3

8pdp47e.png
  • Anitka201 Autorytet

Wysłany: 6 lutego 2016, 22:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dżuls wrote:
    Aaaaaaaa ja już wiem, że któreś kupię młodej, jak zacznie dreptać. Cudowne <3
    To zerknij jeszcze na markę titot :-) tez super ;-)

• MadziaRatMed Autorytet

Wysłany: 6 lutego 2016, 22:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pałąka nie ma w większości wozkow poniewaz przez niego rodzice nie zapinaja pasow a wtedy kazde nagle hamowanie czy cos to dzieckona glebie, sprawdzone info, siostra pracuje w smyku na dziale z wozkami, wiec nie jest on potrzebny. ;)) ja chce kupic bartex b-agile bo sklada sie jedna reka do rozmiaru malej walizeczki :) no i siostra mowi ze jest dobry no i chyba cos tam wie, wiadomo maclareny niby najlepsze no ale ani mi sie nie podobaja ani cena tes mi sie nie podoba ;D

Pytanie do wssystkich GADZETOMAM!! Moze polecacie jakas super torbe do wozka, ktora wyglada jak torebka w sensie ze jest bardziej kobieca niz te badziewie co dają do wozka no ale w dobrej cenie, zeby nie byla drozszq niz wozek! Poki co jestem zakochana w babyono style no ale moze gdzies kryje sie wieksza milosc!!
    KTOS COS??

Anitka201 lubi tę wiadomość

relgio4pxlxziakh.png
  • easymum Autorytet

Wysłany: 7 lutego 2016, 04:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kto mi pozazdrościł śpiącego w nocy dziecka ??? Karmienie o 4, kupa i gadanie z karuzelką ... Na szczęście już przysypia, ale ja mam jutro gości i pewnie będę świeżutka jak powiew morskiej bryzy ;)
    W każdym razie miłego dnia Wam życzę :)

gg64rl68s121551a.png
  • 4me Autorytet

Wysłany: 7 lutego 2016, 05:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zazzu i titot ❤❤❤ zapisane :D

easymum lubi tę wiadomość

mhsvj48aqvgzp38a.png

l22nhdgestw22l2o.png
  • 4me Autorytet

Wysłany: 7 lutego 2016, 05:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mi przychodzi na myśl tylko torba skip hop- są cuudne no ale cena to 200-300 pln :/

mhsvj48aqvgzp38a.png

l22nhdgestw22l2o.png
  • mmalutka Autorytet

Wysłany: 7 lutego 2016, 10:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja kupiłam skip hop używaną, ale w stanie idealnym na allegro za 80zl :D

4me lubi tę wiadomość

tb734z17s9scq0zt.png
  • bento Autorytet

Wysłany: 7 lutego 2016, 10:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam,

dziewczyny czy któraś z Was stosowała Pulmicort do inhalacji maluszka??

sRUqp2.png
  • Magnolia3 Autorytet

Wysłany: 7 lutego 2016, 10:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tak, ja stosowalam.

1usa8u69die0y60t.png
  • Magnolia3 Autorytet

Wysłany: 7 lutego 2016, 10:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dla synkow, u Adinka jyz jak mial 3 mce czy nawet 2.

1usa8u69die0y60t.png
  • bento Autorytet

Wysłany: 7 lutego 2016, 12:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magnolia3 A w jakich dawkach i dlaczego dostaliście? My mamy 2 razy dziennie 1/2 ampułki z 1 ml soli fizjologicznej. Mała ma katar, którego nie da sie wyciągnąć, a krztusi się nim jak śpi lub leży na pleckach.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 lutego 2016, 10:57

sRUqp2.png
  • Lilla My Autorytet

Wysłany: 7 lutego 2016, 12:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    4me - daj mi znać, czy faktycznie po koleżeńsku mogłabyś coś doradzić w kwestii urządzania wnętrz :) . Jeśli tak, to odezwij się na priv (wyślij zaproszenie czy coś :) )

Synek <3
    atdc2n0ax1cd3lcr.png
    Cel: 2015 przynajmniej w dwupaku! :)
  • 4me Autorytet

Wysłany: 7 lutego 2016, 12:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lilla My wrote:
    4me - daj mi znać, czy faktycznie po koleżeńsku mogłabyś coś doradzić w kwestii urządzania wnętrz :) . Jeśli tak, to odezwij się na priv (wyślij zaproszenie czy coś :) )
    Hehe po koleżeńsku pewnie, ze mogę ale ja jestem totalnym laikiem. Interesuje sie tym na zasadzie przeglądania stron w sieci, urządzania tylko swojego M. Nie mam nawet żadnych programów do projektowania. Wszystko robiłam na kartce papieru albo jak w przypadku kuchni- swoja wizje zlecilam do zwizualizowania projektantce, ktora zrobila realne wizki, żebym mogla ocenić czy to co wymyśliłam ma ręce i nogi ;) jak pracowałam to miałam jeszcze dostęp do autocada a teraz juz nawet tego nie ma.
    Takze z mila chęcią pomogę ale nie wiem czy jestem w stanie ;)

mhsvj48aqvgzp38a.png

l22nhdgestw22l2o.png
  • Dżuls Autorytet

Wysłany: 7 lutego 2016, 14:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    bento wrote:
    Witam,

dziewczyny czy któraś z Was stosowała Pulmicort do inhalacji maluszka??
    Tak, w sumie chyba ze 3 razy, razem z jakimś lekarstwem na B, ale już dokładnie nie pamiętam. Pierwszy raz jak młody był bardzo malutki, na zapalenie oskrzelików. W rodzinie też inne dzieciaki to dostawały, a pamiętam, bo siostra obdzwoniła wszystkich w domu czy mamy Pulmicort, bo jej młoda dostałą małą dawkę, a trzeba było wykupić od razu całe pudło, które kosztowało wtedy koło 100 zł.

Edit: Razem z Berodualem.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 lutego 2016, 14:43

8pdp47e.png
  • Magnolia3 Autorytet

Wysłany: 7 lutego 2016, 16:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bento pulmicort to lek przeciwzapalny ( steryd) .Stosuje sie w stanach zapalnych oskrzeli, pluc, astmie idt.Pewnie dostaliscie dawke, 0,125. Czy ten katatek prubujesz najpierw rozmoczyc psikajac woda morska i potem aspiratorkiem czy jak? I tak mnie zastanawia czy to co opisujesz to poprostu nie mleczko cofniete zalega miedzy gardlem a nosem? U nas zawsze tak jest po nocy. Pulmicort raczej nie zaszkodzi ale jesli to nie katar tylko mleczko zalega to i nie pomoze.Dlugo juz Wam sie tak dzieje?

1usa8u69die0y60t.png
  • Magnolia3 Autorytet

Wysłany: 7 lutego 2016, 16:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie dzieci dostaja na oskrzela wlasnie albo na krtan. Dawkuje sie go wedlug nasilenia stanu zapalnego, im wieksze zmuany zapalne tym wieksxa dawka.Jesli macie 0,125 to ta najmniejsza.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 lutego 2016, 16:19

1usa8u69die0y60t.png
  • bento Autorytet

Wysłany: 7 lutego 2016, 16:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mamy zalecone 2 razy dziennie pól ampułki 0,25 mg / ml z 1 ml soli fiz.

To krztuszenie od piątku jest, a do tego chrypa jak u starego przepitego dziada. Próbowałam odciągać fridą, ale ten katar siedzi bardzo głęboko i nic nie chce wyjść.
    A inhalować to maseczka nos usta, czy tylko do ust?? My juz zrobiliśmy inhalację maseczką...

sRUqp2.png
‹‹ 2936 2937 2938 2939 2940 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Adaptogeny - Ashwagandha, Korzeń Maca, Shatavari

Każdego dnia przybywa par, które po wieloletnich staraniach o dziecko, osiągają swój cel dzięki unikalnym ziołom - adaptogenom. Powiedzmy sobie otwarcie: kto sprawniej przywróci ład i porządek w świecie sztucznie zdezorganizowanym przez człowieka, jak Matka Natura? Świetnie, że zaczynamy korzystać z jej pomocy. Jeśli to zagadnienie nie jest Ci jeszcze znane, koniecznie przeczytaj artykuł do końca.          

CZYTAJ WIĘCEJ

Nieregularny okres. Przyczyny i objawy nieregularnych cykli miesiączkowych.

Nieregularny okres nie zawsze musi świadczyć o zaburzeniach, czy problemach hormonalnych. Na pewnych etapach życia nieregularne cykle są okresem przejściowym. Kiedy jednak nieregularne cykle warto skonsultować z lekarzem? Jakie są najczęstsze przyczyny nieregularnych cykli miesiączkowych? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Pierwsze objawy ciąży - po czym poznać, że możesz być w ciąży

Starając się zajść w ciążę, często nie potrafimy przestać interpretować każdego, nawet najmniejszego ukłucia w jajniku i nie traktować go jako potencjalnego objawu ciąży. Które z objawów mogą faktycznie coś znaczyć i z czym możemy je pomylić? Które z objawów ciążowych na wczesnym etapie ciąży są po prostu rzadko spotykane? Zapoznaj się z listą pierwszych objawów ciążowych!

CZYTAJ WIĘCEJ