X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Wrześniówki 2015
Odpowiedz

Wrześniówki 2015

Oceń ten wątek:
  • Kucykowa Autorytet

Wysłany: 8 lutego 2016, 06:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    4me,to ten jebany skok rozwojowy na pewno...Tule <3

4me lubi tę wiadomość

relgh371dtao2ef4.png

Córcia <3
  • moka89 Autorytet

Wysłany: 8 lutego 2016, 08:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MadziaRatMed wrote:
    Pałąka nie ma w większości wozkow poniewaz przez niego rodzice nie zapinaja pasow a wtedy kazde nagle hamowanie czy cos to dzieckona glebie, sprawdzone info, siostra pracuje w smyku na dziale z wozkami, wiec nie jest on potrzebny. ;)) ja chce kupic bartex b-agile bo sklada sie jedna reka do rozmiaru malej walizeczki :) no i siostra mowi ze jest dobry no i chyba cos tam wie, wiadomo maclareny niby najlepsze no ale ani mi sie nie podobaja ani cena tes mi sie nie podoba ;D

Pytanie do wssystkich GADZETOMAM!! Moze polecacie jakas super torbe do wozka, ktora wyglada jak torebka w sensie ze jest bardziej kobieca niz te badziewie co dają do wozka no ale w dobrej cenie, zeby nie byla drozszq niz wozek! Poki co jestem zakochana w babyono style no ale moze gdzies kryje sie wieksza milosc!!
    KTOS COS??
    Madziu - skip hop duo signature! Mam tą w kolorowe trójkąty i kocham ją :) wszędzie ją zabieram i pasek na ramię bardzo wygodny, nie zsuwa się :)

Gabrysia <3
    klz9df9h2mnehf2h.png
  • 4me Autorytet

Wysłany: 8 lutego 2016, 08:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kucykowa wrote:
    4me,to ten jebany skok rozwojowy na pewno...Tule <3
    Oby, oby :/

mhsvj48aqvgzp38a.png

l22nhdgestw22l2o.png
  • Anitka201 Autorytet

Wysłany: 8 lutego 2016, 09:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dobra mocz pobrany i dostarczony do laboratorium. Na razie do woreczka a jak wyjdą bakterie to zrobimy wg opisu 4me.
    4me współczuję..mój mały nie chcial spać w czasie choroby i chodziliśmy juz jak zabiaki. Co najlepsze chyba idą kolejne żeby (znowu dolne) bo ponownie zaczął się ślinic na potęgę i wszystko pcha do japy, dziasla opuchniete. Oszaleje

• 4me Autorytet

Wysłany: 8 lutego 2016, 09:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kids are Fun ! ;) ;) ;)

mhsvj48aqvgzp38a.png

l22nhdgestw22l2o.png
  • moka89 Autorytet

Wysłany: 8 lutego 2016, 09:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gabrysia dzisiaj postanowiła zacząć dzien o 5, wbrew moim protestom :P wykorzystałam sytuację,że mąż wstawał do pracy, dałam mu ją do salonu do bujaczka i sama zakopałam się pod kołdrą. Oddał mi ją po poł godzinie, wrzuciłam ja pod karuzelę, a o 6 udało mi się ją nakarmić i posypaliśmy jeszcze do 7. Nadrobiłam was przy śniadanku, a teraz młoda fika na puzzlach a ja piję kawkę i zajadam ciasto - chwilo trwaj :)

Gabrysia <3
    klz9df9h2mnehf2h.png
  • edysia5 Autorytet

Wysłany: 8 lutego 2016, 09:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    4me lacze sie z toba!!! Ja tez mam szal!!! Maly budszi mi sie w nocy jak w zegarku co 1,5 h na cycka i idzie dalej spac! Normalnie padam! A w dzien to gardzi cyckiem i moze ze 2 gora 3 razy go zlapie i to jeszcze po akrobacjach z lulaniem itp ze niby przez przypadek przystawiony do cycka, bo po dobroci to taki ryk ze uszy wiedna. Nie wiem o co chodzi ale mam dosc! Za tydzien bedzie mial 5 miesiecy - znow to jest jakis skok czy co?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 lutego 2016, 09:46

4me lubi tę wiadomość

edysia5
  • moka89 Autorytet

Wysłany: 8 lutego 2016, 09:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny czy do łóżeczka turystycznego trzeba mieć normalny materac? Mąż coraz cześciej będzie pracował w Warszawie i będzie wynajmował tam mieszkanie, od czasu do czasu będziemy z nim jeździć na te 3-4 dni w tygodniu i zastanawiam się jak rozwiązać spanie młodej. W sumie chyba bez sensu kupować drugie drewniane łóżeczko :/ Help!

Drugie pytanie - gdzie na wakacje? W tym roku chyba polskie morze, bo czytałam ze na wakacje zagraniczne z takim maluchem nie jedzie się na tydzień, bo to za szybka i krótka zmiana klimatu. Na dwa tygodnie raczej nie ma co liczyć w kwestii urlopu mężowego :)

Gabrysia <3
    klz9df9h2mnehf2h.png
  • 4me Autorytet

Wysłany: 8 lutego 2016, 10:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    edysia5 wrote:
    4me lacze sie z toba!!! Ja tez mam szal!!! Maly budszi mi sie w nocy jak w zegarku co 1,5 h na cycka i idzie dalej spac! Normalnie padam! A w dzien to gardzi cyckiem i moze ze 2 gora 3 razy go zlapie i to jeszcze po akrobacjach z lulaniem itp ze niby przez przypadek przystawiony do cycka, bo po dobroci to taki ryk ze uszy wiedna. Nie wiem o co chodzi ale mam dosc! Za tydzien bedzie mial 5 miesiecy - znow to jest jakis skok czy co?
    My mamy 20 tydzien- moze to ostatni tydzień tego długiego skoku u nas. Nie wiem...
    Skok jest do 19 tygodnia tak dlugi i później kolejny dlugi jest od 23 do 27 tygodnia :/

edysia5 lubi tę wiadomość

mhsvj48aqvgzp38a.png

l22nhdgestw22l2o.png
  • 4me Autorytet

Wysłany: 8 lutego 2016, 10:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kucykowa wrote:
    No i stalo sie...zapalenie kosci po wyrwaniu zeba :( Co za bol...Okazalo sie,ze stomatolog,ktory wyrywal spierdolil sprawe.Nie wyczyscil rany i powstala tkanka martwicza :( Pojechalam dzis miedzy karmieniami taxi,zostawiajac gosci z Mezem i Olcia. Zabulilam 190zl i czeka mnie dalsze leczenie...Jutro dzwonie do tego gnojka co zjebal i chce zwrotu kosztow.Puszcza znieczulenie i znow mnie tak boli,ze nie wyrabiam... :(
    Kucykowa dopiero doczytałam - współczuję. Przy małym dziecki kazdy bol jest upierdliwy a co dopiero to co opisujesz:/ karmisz piersią czy nie i możesz jakies mocniejsze leki typu ketanol ?

mhsvj48aqvgzp38a.png

l22nhdgestw22l2o.png
  • 4me Autorytet

Wysłany: 8 lutego 2016, 10:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    moka89 wrote:
    Dziewczyny czy do łóżeczka turystycznego trzeba mieć normalny materac? Mąż coraz cześciej będzie pracował w Warszawie i będzie wynajmował tam mieszkanie, od czasu do czasu będziemy z nim jeździć na te 3-4 dni w tygodniu i zastanawiam się jak rozwiązać spanie młodej. W sumie chyba bez sensu kupować drugie drewniane łóżeczko :/ Help!

Drugie pytanie - gdzie na wakacje? W tym roku chyba polskie morze, bo czytałam ze na wakacje zagraniczne z takim maluchem nie jedzie się na tydzień, bo to za szybka i krótka zmiana klimatu. Na dwa tygodnie raczej nie ma co liczyć w kwestii urlopu mężowego :)
    Te lozeczka maja materac ale taki lichy i cienki. Jak bym miała często korzystać i stacjonarnie w jednym miejscu to chyba bym dokupiła. Ludzie pisali, ze ratują sie jakimiś kocami pdkladanymi itp ale to chyba srednio wygodne ...

mhsvj48aqvgzp38a.png

l22nhdgestw22l2o.png
  • Kucykowa Autorytet

Wysłany: 8 lutego 2016, 11:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    4me wrote:
    Kucykowa dopiero doczytałam - współczuję. Przy małym dziecki kazdy bol jest upierdliwy a co dopiero to co opisujesz:/ karmisz piersią czy nie i możesz jakies mocniejsze leki typu ketanol ?
    Karmie piersia...Biore tylko ibuprom i zaciskam dupe,bo butli nie podam. Najgorsze te znieczulenia co wizyte,bo bez tego ani rusz-to zywa rana do kosci :( O 14 dzwonie to tego luja,ktory zjebal sprawe z wyrwaniem i zadam zwrotu kosztow obecnego leczenia.Wiedzial,ze karmie i prosilam o antybiotyk wlasciwy to okazalo sie,ze nie mozna przy nim kp. Naraza nie tylko na koszty,a przede wszystkim na zle samopoczucie mojego dziecka. O tej 14 chyba zapali mi sie telefon!

relgh371dtao2ef4.png

Córcia <3
  • moka89 Autorytet

Wysłany: 8 lutego 2016, 12:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kucykowa - masakra, współczuje. Z każdym innym bólem można jakoś funkcjonować, ale ból zęba wyłącza z życia, a dzieckiem zająć się trzeba. Trzymam kciuki i daj gościowi popalić! Jak tak można... :/

Kucykowa lubi tę wiadomość

Gabrysia <3
    klz9df9h2mnehf2h.png
  • MadziaRatMed Autorytet

Wysłany: 8 lutego 2016, 12:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    moka89 wrote:

Ja bym kupila uzywane często za 100zl juz mozna dostac :) a turystyczne sa drozsze

relgio4pxlxziakh.png
  • edysia5 Autorytet

Wysłany: 8 lutego 2016, 12:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    4em u nas za tydzien maly bedzie mial 5 miesiacy to moze u nas pomalu zaczyna sie ten kolejny. Sama nie wiem - no ale nieistotne w kazdym razie jest nie do wytrzymania ciagle na recqch, bawic sie nie, wozek nie, spacer nie, cycek nie. Juz brakuje mi sily! I do tego w nocy chyba nadrabia z jedzieniem z tymi pobudkami co 1,5 h

edysia5
  • easymum Autorytet

Wysłany: 8 lutego 2016, 13:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kucykowa, współczuję, trzymaj się i nie odpuść temu lekarzowi. Ból zęba i ucha to dwa mega koszmary.

Moka - u nas młoda spała w turystycznym na poskładanym grubo kocu. Spała jak zabita, noc w noc, w sumie przez tydzień. Ja bym zobaczyła jak to zadziała, materacyk zawsze można dokupić.

A moja skubana odkryła, że paluchem u nogi można dziąsło podrapać jak swędzi ;) przy każdej okazji nogi lądują w buzi, na zmianę a od wczoraj obie na raz :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 lutego 2016, 13:50

gg64rl68s121551a.png
  • ela Autorytet

Wysłany: 8 lutego 2016, 14:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Też jestem nieprzytomna, Mańka budzi się co dwie godziny, a od trzech dni przy karmieniu między 5 a 6 już nie zasypia. Godzinę sobie fika i potem zasypia, ale niestety ją muszę już wstawać zająć się chłopakami, więc dziś np spałam od 23 do 5 z dwiema przerwami na karmienie.
    Wiem, że młody też tak spał, a teraz przesypia noce, więc tylko 5lat, dam radę☺

karolcia87, Magnolia3, bento lubią tę wiadomość

5b09tv73mjpedncc.png
    Moje kochane chłopaki Michał lat 10, Paweł lat 7, no i jeszcze jest tata, teraz doszła Marysia
  • Młodamama93 Debiutantka

Wysłany: 8 lutego 2016, 16:08

Cytuj  /     /  Zgłoś

Wiadomość została wyedytowana przez moderatora forum z powodu łamania zasad regulaminu- reklama.

Wiadomość wyedytowana przez moderatora forum: 12 lutego 2016, 17:32

Młodamama93
  • bento Autorytet

Wysłany: 8 lutego 2016, 16:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Młodamama93 mam fridę, ale udaje się odciągnąć coś dopiero po inhalacji solą fiz.

sRUqp2.png
  • easymum Autorytet

Wysłany: 8 lutego 2016, 16:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bento, tak jak radzi młodamama - katarek jest skuteczniejszy od fridy. Ja sama się przekonałam, jak prawie płuca straciłam, żeby fridą wyciągnąć głęboko siedzącego gęstego gluta (sorry za dosłowność) i się nie udało, a katarkiem 3 sekundy i już. No i przestałam używać soli fizjologicznej w ampułkach, bo młoda się wkurzała, teraz mam spray z wody morskiej Solbaby. I jest o niebo lepiej.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 lutego 2016, 16:50

bento lubi tę wiadomość

gg64rl68s121551a.png
‹‹ 2938 2939 2940 2941 2942 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Pierwsza wizyta w klinice leczenia niepłodności – jak się przygotować?

Nadszedł ten czas - przed Wami pierwsza wizyta w kierunku diagnostyki problemów z płodnością. Jak wygląda? Na co się przygotować? Czy przed wizytą warto wykonać wstępne badania? Jakie znaczenie mają obserwacje cyklu miesiączkowego podczas diagnostyki? Jak wygląda wywiad medyczny? 

CZYTAJ WIĘCEJ

3 kluczowe płaszczyzny wsparcia męskiej płodności

Za problemy z płodnością w równym stopniu odpowiadają czynniki żeńskie, jak męskie. Jednak problemy z płodnością u mężczyzn w dalszym ciągu są większym tabu. Czas to zmienić! Jakie są najważniejsze i kluczowe płaszczyzny wsparcia męskiej płodności? Co w sytuacji, gdy wyniki nasienia nie napawają optymizmem? Które składniki są istotne w kontekście męskiej płodności? Wszystko wyjaśnia diagnosta laboratoryjny, seminolog - mgr anal. med. Piotr Nazarek. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Endometrioza a starania o ciążę - poruszające historie trzech kobiet

Endometrioza jest na tyle niezbadaną jeszcze do końca chorobą, że postawienie prawidłowej diagnozy może zająć lata... A właściwa diagnoza i szybkie podjęcie odpowiedniego leczenia, to najważniejsza kwestia szczególnie w przypadku kobiet, które starają się o dziecko. Trzy kobiety podzieliły się z nami swoimi doświadczeniami w drodze do diagnozy endometriozy i upragnionego macierzyństwa. Przeczytaj historie, które dodają skrzydeł i nadziei, że pomimo trudów będzie dobrze! 

CZYTAJ WIĘCEJ