X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Wrześniówki 2015
Odpowiedz

Wrześniówki 2015

Oceń ten wątek:
  • agatka196 Autorytet

Wysłany: 9 lutego 2016, 14:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas malutka od początku śpi w swoim łóżeczku. Jednak przy chorobie lub skoku śpimy razem w salonie by tatuś spał spokojnie. U nas nocne karmienia chyba nigdy się nie skończą i już nawet nadzieji nie mam że prześpie całą noc. Na początku karmila my się do 3-4 razy w nocy, potem 1 Góra 2 a teraz nawet nie liczę ile razy wstaje. :-) i Karmimy się w nocy na siedząco a do drzemkę w dzień na leżąco :-)

Mam 4 Aniołki w niebie. Boże czuwaj nad nami
    16udk0s3stit4jg4.pngklz9df9hfp6o5oq3.png
  • Anitka201 Autorytet

Wysłany: 9 lutego 2016, 14:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny mam szybkie pytanie. U nas rozwinęła się infekcja i potrzebujemy jakiś inhalator. Omron czy medel family plus??

• la_lenka Autorytet

Wysłany: 9 lutego 2016, 14:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wszędzie widuje, że ten drugi jest chwalony

Córeczka <3
    kYd4p2.png
  • 4me Autorytet

Wysłany: 9 lutego 2016, 15:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anitka201 wrote:
    Dziewczyny mam szybkie pytanie. U nas rozwinęła się infekcja i potrzebujemy jakiś inhalator. Omron czy medel family plus??
    Ja mam medele i jestem zadowolona ale porównania brak.

mhsvj48aqvgzp38a.png

l22nhdgestw22l2o.png
  • ela Autorytet

Wysłany: 9 lutego 2016, 15:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pojechałam dziś obejrzeć spacerówkę dla małej i wniosek jeden jeszcze jej nie wyprodukowali. Upatrzyłam jeden w necie, ale w trzech gdańskich sklepach go nie mieli, nie wiem czy brać w ciemno. W jednym pani postara się zamówić no to jest nadzieja. Te wszystkie małe kółka nie są w moim typie.

5b09tv73mjpedncc.png
    Moje kochane chłopaki Michał lat 10, Paweł lat 7, no i jeszcze jest tata, teraz doszła Marysia
  • Magnolia3 Autorytet

Wysłany: 9 lutego 2016, 16:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anitka' tylko medela.!!!

1usa8u69die0y60t.png
  • Magnolia3 Autorytet

Wysłany: 9 lutego 2016, 16:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja uwielbiam karmic z pod pachy, :-)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 lutego 2016, 16:05

1usa8u69die0y60t.png
  • moka89 Autorytet

Wysłany: 9 lutego 2016, 16:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czy zagęszczanie mleka na nocne karmienie coś daje? Jest jakaś nadzieja, ze moj dziec pospi dłużej? Siedzę sama w domu i tak węszę po necie i gdybam :)

Gabrysia <3
    klz9df9h2mnehf2h.png
  • ela Autorytet

Wysłany: 9 lutego 2016, 16:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moje doświadczenie mówi, że zagęszczanie nic nie daje, ćwiczyłam to z chłopakami trzeba przetrwać.

5b09tv73mjpedncc.png
    Moje kochane chłopaki Michał lat 10, Paweł lat 7, no i jeszcze jest tata, teraz doszła Marysia
  • moka89 Autorytet

Wysłany: 9 lutego 2016, 17:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ela - zabiłaś moją nadzieję ;P

Gabrysia <3
    klz9df9h2mnehf2h.png
  • edysia5 Autorytet

Wysłany: 9 lutego 2016, 17:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Z tym karmieniem to moze i kwestia rozmaru piersi- ja mam duze czyli teoretycznie moge nim manewrowac hahaha ale napreawde nie potrafie i do tego maly chyba tez juz sie tak prYzwyczail na siedzaco, ze jak patrzy ma akrobacje matki jak sie wygina, ustawia i siebie i jego do tego lezacego karmienia, to z wrazenia przechodzi juz mu głod i bardziej go ciekawi co ja robie...ityle nam wychodzi ze ostatecznie siadamy i jemy :-). No trudno trzeba sie przemeczyc.

edysia5
  • edysia5 Autorytet

Wysłany: 9 lutego 2016, 17:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    O to to to... Ja tez chcialam karmic 6 miesiecy ale z moich obserwacji to raczej slabo z tym bedzie. Od trzech tyg probuje malego nauczyc z butelki i slabo nam to idzie - chociaz juz troche lapie ale z niekapka ale do sensownego picia z niego to jeszcze daleka droga. Po drugie jak chce mu podac mm to krzywi sie, wstrzasa, wypluwa itp wogole mu chyba nie smakuje - jakas masakra. Tylko cycek. Takze zostal nam miesiac ale cos czuje ze moj plan połrocxznego karmienia legnie w gruzach ehh.

edysia5
  • Kucykowa Autorytet

Wysłany: 9 lutego 2016, 18:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    moka89 wrote:
    Gabi zaczyna w swoim łóżeczku, a po pierwszej fazie snu ląduje u nas, z naszej wygody nad czym ubolewam, no ale kiedyś miałam siłę wstawać i ją odkładać i usypiać ponownie w łóżeczku. teraz muszę jakoś funkcjonować kiedy jesteśmy same całe dnie.
    Dzisiaj budziła się chyba milion razy! To jesteś straszne :/ 22,23,24,2,4 przed 6 w międzyczasie jeszcze jakies mega płacze i tylko cyc ją uspokajał. Nie wiem jak ja przejdę na butlę skoro na nią jedzenie z piersi działa uspokajająco :/
    No dokladnie u nas to samo! Z tym,ze lacznie spalam 4,5h,bo Ola pol nocy broila i od 6.30 gotowa do zabawy...
    Dziekuje za kciuki,Dziewczynki ! Dziura po zebie o niebo lepiej :) Wczoraj zadzwonil ten dentysta co wyrywal i zaproponowal leczenienie u swojego szefa za friko.Bylam i pomoglo :)

relgh371dtao2ef4.png

Córcia <3
  • la_lenka Autorytet

Wysłany: 9 lutego 2016, 18:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moja dziś nauczyła się piszczeć podczas śmiechu, mało szyby nie pękają w oknach. Wcześniej też piszczała, ale to co dziś odstawia to przekracza wszystko. Moje biedne uszy.

Magnolia3 lubi tę wiadomość

Córeczka <3
    kYd4p2.png
  • Dżuls Autorytet

Wysłany: 9 lutego 2016, 18:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Potem Was nadrobię, ale teraz tak na szybko napiszę odn. karmienia na leżąco, że ja już nie wyrabiam, bo mimo sporego biustu, to i tak muszę leżeć w tak dziwnej pozycji, że rano bolą mnie całe plecy. No i u nas młoda zasypia niestety w moim łóżku (bo ostatnio są tragedie przy usypianiu. Tylko na rękach, albo w moim łóżku...), przy pierwszym cycaniu koło 23 odkładam ją do niej, a potem przy pierwszym nocnym cycaniu biorę do siebie. Śpimy z małżem rozwodowo - on na kanapie w salonie :P

Dziś byłyśmy u rehabiltantki i młoda ma skierowanie do ponownej konsultacji neurologicznej, ze względu na kształt główki. Trochę jej się odkształciła od asymetrii, ale teraz w jednym miejscu tyłu główki, o dziwo u góry, ma taki jakby dołeczek, wklęsłe miejsce. Rehabilitantka powiedziała, że na wszelki wypadek powinniśmy sięz tym przejść do neurologa :/

Ogólnie to szykują się dwa tygodnie wizyt u lekarzy - ja mam usg tarczycy i endo, młoda miała dziś tę rehabilitację i w przyszłym tygodniu neurolog.

8pdp47e.png
  • Dżuls Autorytet

Wysłany: 9 lutego 2016, 18:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Julita, masz jakąś nową fotkę Anastazji? Zaplatacie już warkocze? :D

8pdp47e.png
  • ela Autorytet

Wysłany: 9 lutego 2016, 18:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Na Gemini przeglądania kaszki interesują mnie tylko bez mleczne bo kaszki różnych firm równa się różne mleko dla malucha i chyba decyduj3 się na holle one na 100g mają ok1 g cukru a Nestlé ok 20g

5b09tv73mjpedncc.png
  • 4me Autorytet

Wysłany: 9 lutego 2016, 18:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam plan karmić pól roku i tez czuje, ze pewnie tonocne karmienie mogloby potrwać dluzej a ja pewnie byłabym w stanie je pociągnąć ale jadę w maju na wakacje i baorawde chce byc wolna juz... Dla mnie częścią wakacji jest smakowanie kuchni danego kraju. Nie wyobrażam sobie nie jesc polowy Hiszpańskich specjałów, które albo surowe albo ostre. No i najlepiej smakują z winem ;)

Mam wyrzuty sumienia- pewnie ale juz wystarczy. 15 miesięcy odmawiania sobie tego i owego juz moj synek i tak powinien docenić ;)
    No i jeszcze dochodzi fakt, ze naprawde konczy mi sie powoli mleko w dzien- musze juz małego dobawiac sztucznym. Cycki lekkie i puste a w nocy? Boszzz maly się nie obudzi i juz o 4 mam kwadratowe cycki ;) i ze zgroza patrzę jak one beda sie trzymać po tym okresie - puste skarpety :D

edysia5 lubi tę wiadomość

mhsvj48aqvgzp38a.png

l22nhdgestw22l2o.png
  • 4me Autorytet

Wysłany: 9 lutego 2016, 18:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ela wrote:
    Na Gemini przeglądania kaszki interesują mnie tylko bez mleczne bo kaszki różnych firm równa się różne mleko dla malucha i chyba decyduj3 się na holle one na 100g mają ok1 g cukru a Nestlé ok 20g
    Ooo dobre info. Zapamiętam.
    Ostatnio znów mnie zachwycilo gemini. Mediderm do kąpieli, który kupuje 16 pln a mojej aptece 28!

mhsvj48aqvgzp38a.png

l22nhdgestw22l2o.png
  • ela Autorytet

Wysłany: 9 lutego 2016, 18:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No właśnie czy Nastka zaczęła łysieć Marysi bardzo wypadają włosy, a nie miała takiej czupryna jak Twoja,mąż już się zaczyna martwić.

5b09tv73mjpedncc.png
‹‹ 2940 2941 2942 2943 2944 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Poronienie - stres, obniżony nastrój i depresja po poronieniu.

Poronienie - bolesna strata, często przeżywana w ukryciu, samotności, niezaopiekowana i nienazwana. Dlaczego jest taka trudna? Czy kobieta, która straciła swoje dziecko jeszcze przed przyjściem jego na świat, ma prawo do żałoby? W jaki sposób sobie z nią poradzić? Jak przetrwać? Co zrobić, kiedy pojawi się depresja po poronieniu? Dowiedz się dlaczego warto pozwolić sobie na przeżycie żałoby i gdzie szukać pomocy. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Hiperprolaktynemia: nieoczywista przypadłość mająca wpływ na płodność kobiet

Hiperprolaktynemia to stan charakteryzujący się podwyższonym poziomem prolaktyny we krwi. W niniejszym artykule przyjrzymy się hiperprolaktynemii, jej przyczynom, objawom i możliwościom leczenia.  

CZYTAJ WIĘCEJ

Dieta w ciąży - 10 najważniejszych zasad dla ciężarnej

O zdrowym odżywaniu i diecie w ciąży zostało napisane i powiedziane wiele. Zbyt duża ilość informacji potrafi przytłoczyć każdego. Przestrzeganie wszystkich tych zasad wydaje się wręcz niemożliwe. Jak zatem odróżnić rzeczy ważne od tych mniej istotnych? Zapytaliśmy znaną dietetyczkę Sylwię Leszczyńską co jest naprawdę ważne w diecie kobiet w ciąży. Przeczytaj co robić, aby zapewnić zdrowie sobie i swojemu dziecku! 

CZYTAJ WIĘCEJ