Wrześniówki 2015
-
WIADOMOŚĆ
-
U nas malutka od początku śpi w swoim łóżeczku. Jednak przy chorobie lub skoku śpimy razem w salonie by tatuś spał spokojnie. U nas nocne karmienia chyba nigdy się nie skończą i już nawet nadzieji nie mam że prześpie całą noc. Na początku karmila my się do 3-4 razy w nocy, potem 1 Góra 2 a teraz nawet nie liczę ile razy wstaje.
i Karmimy się w nocy na siedząco a do drzemkę w dzień na leżąco
-
Pojechałam dziś obejrzeć spacerówkę dla małej i wniosek jeden jeszcze jej nie wyprodukowali. Upatrzyłam jeden w necie, ale w trzech gdańskich sklepach go nie mieli, nie wiem czy brać w ciemno. W jednym pani postara się zamówić no to jest nadzieja. Te wszystkie małe kółka nie są w moim typie.
Moje kochane chłopaki Michał lat 10, Paweł lat 7, no i jeszcze jest tata, teraz doszła Marysia -
Z tym karmieniem to moze i kwestia rozmaru piersi- ja mam duze czyli teoretycznie moge nim manewrowac hahaha ale napreawde nie potrafie i do tego maly chyba tez juz sie tak prYzwyczail na siedzaco, ze jak patrzy ma akrobacje matki jak sie wygina, ustawia i siebie i jego do tego lezacego karmienia, to z wrazenia przechodzi juz mu głod i bardziej go ciekawi co ja robie...ityle nam wychodzi ze ostatecznie siadamy i jemy
. No trudno trzeba sie przemeczyc.
edysia5 -
O to to to... Ja tez chcialam karmic 6 miesiecy ale z moich obserwacji to raczej slabo z tym bedzie. Od trzech tyg probuje malego nauczyc z butelki i slabo nam to idzie - chociaz juz troche lapie ale z niekapka ale do sensownego picia z niego to jeszcze daleka droga. Po drugie jak chce mu podac mm to krzywi sie, wstrzasa, wypluwa itp wogole mu chyba nie smakuje - jakas masakra. Tylko cycek. Takze zostal nam miesiac ale cos czuje ze moj plan połrocxznego karmienia legnie w gruzach ehh.edysia5
-
moka89 wrote:Gabi zaczyna w swoim łóżeczku, a po pierwszej fazie snu ląduje u nas, z naszej wygody nad czym ubolewam, no ale kiedyś miałam siłę wstawać i ją odkładać i usypiać ponownie w łóżeczku. teraz muszę jakoś funkcjonować kiedy jesteśmy same całe dnie.
Dzisiaj budziła się chyba milion razy! To jesteś straszne22,23,24,2,4 przed 6 w międzyczasie jeszcze jakies mega płacze i tylko cyc ją uspokajał. Nie wiem jak ja przejdę na butlę skoro na nią jedzenie z piersi działa uspokajająco
Dziekuje za kciuki,Dziewczynki ! Dziura po zebie o niebo lepiejWczoraj zadzwonil ten dentysta co wyrywal i zaproponowal leczenienie u swojego szefa za friko.Bylam i pomoglo
Córcia
-
Potem Was nadrobię, ale teraz tak na szybko napiszę odn. karmienia na leżąco, że ja już nie wyrabiam, bo mimo sporego biustu, to i tak muszę leżeć w tak dziwnej pozycji, że rano bolą mnie całe plecy. No i u nas młoda zasypia niestety w moim łóżku (bo ostatnio są tragedie przy usypianiu. Tylko na rękach, albo w moim łóżku...), przy pierwszym cycaniu koło 23 odkładam ją do niej, a potem przy pierwszym nocnym cycaniu biorę do siebie. Śpimy z małżem rozwodowo - on na kanapie w salonie
Dziś byłyśmy u rehabiltantki i młoda ma skierowanie do ponownej konsultacji neurologicznej, ze względu na kształt główki. Trochę jej się odkształciła od asymetrii, ale teraz w jednym miejscu tyłu główki, o dziwo u góry, ma taki jakby dołeczek, wklęsłe miejsce. Rehabilitantka powiedziała, że na wszelki wypadek powinniśmy sięz tym przejść do neurologa
Ogólnie to szykują się dwa tygodnie wizyt u lekarzy - ja mam usg tarczycy i endo, młoda miała dziś tę rehabilitację i w przyszłym tygodniu neurolog. -
Na Gemini przeglądania kaszki interesują mnie tylko bez mleczne bo kaszki różnych firm równa się różne mleko dla malucha i chyba decyduj3 się na holle one na 100g mają ok1 g cukru a Nestlé ok 20g
Moje kochane chłopaki Michał lat 10, Paweł lat 7, no i jeszcze jest tata, teraz doszła Marysia -
Ja mam plan karmić pól roku i tez czuje, ze pewnie tonocne karmienie mogloby potrwać dluzej a ja pewnie byłabym w stanie je pociągnąć ale jadę w maju na wakacje i baorawde chce byc wolna juz... Dla mnie częścią wakacji jest smakowanie kuchni danego kraju. Nie wyobrażam sobie nie jesc polowy Hiszpańskich specjałów, które albo surowe albo ostre. No i najlepiej smakują z winem
Mam wyrzuty sumienia- pewnie ale juz wystarczy. 15 miesięcy odmawiania sobie tego i owego juz moj synek i tak powinien docenić
No i jeszcze dochodzi fakt, ze naprawde konczy mi sie powoli mleko w dzien- musze juz małego dobawiac sztucznym. Cycki lekkie i puste a w nocy? Boszzz maly się nie obudzi i juz o 4 mam kwadratowe cyckii ze zgroza patrzę jak one beda sie trzymać po tym okresie - puste skarpety
edysia5 lubi tę wiadomość
-
ela wrote:Na Gemini przeglądania kaszki interesują mnie tylko bez mleczne bo kaszki różnych firm równa się różne mleko dla malucha i chyba decyduj3 się na holle one na 100g mają ok1 g cukru a Nestlé ok 20g
Ostatnio znów mnie zachwycilo gemini. Mediderm do kąpieli, który kupuje 16 pln a mojej aptece 28!