X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Wrześniówki 2015
Odpowiedz

Wrześniówki 2015

Oceń ten wątek:
  • Dżuls Autorytet

Wysłany: 9 lutego 2016, 18:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam teraz monstrualne cycki, serio, jak jakaś krowa wysokomleczna. Dość rzec, że moja pani promotor, jak zobaczyła mnie przed obroną, to na dzień dobry pokazała rękami jaki mam wielki cyc, a teraz zaczynam mieś taki, jak wtedy, jakbym znów miała nawał. I bolą. Także tego :>

4me lubi tę wiadomość

8pdp47e.png
  • la_lenka Autorytet

Wysłany: 9 lutego 2016, 18:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dżuls wrote:
    Ja mam teraz monstrualne cycki, serio, jak jakaś krowa wysokomleczna. Dość rzec, że moja pani promotor, jak zobaczyła mnie przed obroną, to na dzień dobry pokazała rękami jaki mam wielki cyc, a teraz zaczynam mieś taki, jak wtedy, jakbym znów miała nawał. I bolą. Także tego :>
    Mnie znajoma podsumowała, że moje cycki to chyba ze 30kg ważą :P

edysia5, Carolline lubią tę wiadomość

Córeczka <3
    kYd4p2.png
  • 4me Autorytet

Wysłany: 9 lutego 2016, 18:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A co do spania - pisałam Wam, ze mieliśmy koszmar- czy to w dzień, czy to w nicy tragedia! Nawet ręce nie pomagaly a maly tak plakal, ze ja płakałam razem z nim!!! Raz spróbowałam cycka bo myślałam, ze glodny no i zasnal w minutę. Ale tak byc u nas nie moze, ze młody zasypia na cycku :/
    W akcie desperacji wrocilam do Tracy Hogg i zastosowalam metodę poloz- podnieść. Kurcze no co by o niej nie mówić działa! Trzeba byc tylko wytrwalym. wczoraj moj facet usypial go 40 min, w nocy juz tylko 20 min, ja dzis w dzień 10 a na ostatnia drzemkę maluszek zasnal sam prawie od razu- w końcu spokojnie bez placzu. Pewnie jeszcze bedzie regres, bo jakos szybko nam poszlo a czasami moze zająć to nawet dwa tygodnie. Ale widac postęp :) i mama szczesliwa, ze młody nie zdziera sobie juz gardla :)

mhsvj48aqvgzp38a.png

l22nhdgestw22l2o.png
  • 4me Autorytet

Wysłany: 9 lutego 2016, 18:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hehe moje cycki małe ;) wbrew opiniom chyba jednak rozmiar ma znaczenie w produkcji mleka ;)

Jeeeeny jak przeczytalam swoje posty o karmieniu i Tracy to chyba mam Malo popularne, na tym forum, poglądy ;)
    Ale zapewniam moj synek szczęśliwy i usmiechniety- wlasnie sie chichra na glos :D

mhsvj48aqvgzp38a.png

l22nhdgestw22l2o.png
  • Dżuls Autorytet

Wysłany: 9 lutego 2016, 18:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    4me wrote:

Jeeeeny jak przeczytalam swoje posty o karmieniu i Tracy to chyba mam Malo popularne, na tym forum, poglądy ;)
    Ale zapewniam moj synek szczęśliwy i usmiechniety- wlasnie sie chichra na glos :D
    Wiesz, żeby nie było - ja też nie jestem zachwycona, że młoda zasypia głównie na cycku i w moim łóżku. Starszak zasypiał sam, u siebie, w swoim pokoju, tylko młodą tak rozpuściłam, ale to z wygody i zmęczenia, bo na serio przy dwójce dzieci liczy się niestety skuteczność i żeby mieć szybko z głowy :P Pewnie (na pewno) to się obróci przeciwko mnie, ale pomyślę o tym później :P
    No a co do karmienia piersią, to nie zakładam sobie ile będę karmić, na razie karmię z wygody i bo mam czym, ale nie robię z tego jakiejś religii. Starszaka karmiłam równiutko rok, bo akurat samo tak wyszło.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 lutego 2016, 18:40

Carolline lubi tę wiadomość

8pdp47e.png
  • 4me Autorytet

Wysłany: 9 lutego 2016, 18:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wiadomo. Ja tez miałam NIGDY nie usypiać na rękach a zdarzało mi sie- bo szybciej :/ niestety dotarliśmy do muru i nawet ręce nie dzialaly wiec ja musiałam szukac innych rozwiązań.
    A karmieniu w łóżku? Tez miałam nie robic a zdarza mi się o 5 rano brać go na cyca do naszego lozka bo jedyne o czym marze to sen! Na szczęście to rzadziej bo pozniej jestem cala polamana a kręgosłup boli przez pól dnia- to mnie skutecznie zniecheca jesli choc troche dotrze do mej głowy o 5 rano ;)
    Kazdy ma jakies grzeszki na sumieniu - zazwyczaj wlasnie z wygody ;)

mhsvj48aqvgzp38a.png

l22nhdgestw22l2o.png
  • MadziaRatMed Autorytet

Wysłany: 9 lutego 2016, 18:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dżuls mam to samo- po nocnym karmieniu w dziwnej pozycji cały dzien bolą plecy, zanęła o 18 i teraz pytanie czy o juz ten sen sen i czeka mnie za kare jutro rozpoczecie dnia o 5 czy moze jednak sie obudzi i wtedy witaj nocko bo nie zasnie do 1 albo i lepiej... ech :( przydałby się urlop na tym "urlopie macierzyńskim" i masazysta !

relgio4pxlxziakh.png
  • 4me Autorytet

Wysłany: 9 lutego 2016, 18:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Z innej beczki- musze malemu zorganizowac drugi i trzeci komplet pościeli. Piękne są na necie ale cena zawsze oczywiście 100-200 PLN a przeciez chyba nie ma nic prostszego dla krawcowej niz uszycie prostej poszewki!
    Kupie teraz materiały z tej strony- zaczynają sie od 19 pln i albo dam do krawcowej albo ojciec mi uszyje i jaka oszczędność ! A dostępne wszystkie, tak modne teraz wzory :D

http://drecotton.pl/pl/

Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 lutego 2016, 18:49

mhsvj48aqvgzp38a.png

l22nhdgestw22l2o.png
  • Kassie Autorytet

Wysłany: 9 lutego 2016, 18:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny! Nie poznaje mojego dziecka, nie spi w dzien, nie spi w nocy. Marudzi i marudzi i marudzi. Normalnie zwalilabym to na brzuszek ale byl juz spokoj.. nie wiem czy to juz zęby czy skok? Dzisiaj bylismy na dlugim spacerze, wrocilismy i dalam go jak zawsze na mate zeby wniesc wozek i sie rozebrac.. a ten w taki ryk jak za czasow kolki. I tak do teraz.. znowu spi tylko na rekach i to jeszcze z pobudkami z takim wrzaskiem i piskiem ze nie wyrabiam :-( nie nadrobie Was, glodowka caly dzien.. az sie boje co bedzie w nocy, bo dzis jakas kumulacja :-(

ug373e5esgfin09c.png
    rg50gox1ycplbhk5.png
  • la_lenka Autorytet

Wysłany: 9 lutego 2016, 18:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    4me, popatrz jeszcze na allegro, chyba taniej. Dziś właśnie szukałam i chyba wychodziło mniej, wzory modne.

Dżuls, 4me lubią tę wiadomość

Córeczka <3
    kYd4p2.png
  • MadziaRatMed Autorytet

Wysłany: 9 lutego 2016, 19:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    4me wrote:
    Z innej beczki- musze malemu zorganizowac drugi i trzeci komplet pościeli. Piękne są na necie ale cena zawsze oczywiście 100-200 PLN a przeciez chyba nie ma nic prostszego dla krawcowej niz uszycie prostej poszewki!
    Kupie teraz materiały z tej strony- zaczynają sie od 19 pln i albo dam do krawcowej albo ojciec mi uszyje i jaka oszczędność ! A dostępne wszystkie, tak modne teraz wzory :D

http://www.smyk.com/dziecko-mama/posciel-i-tekstylia/all?searchCategory=7218040301&hideUnavailable=true&qtype=facetForm&sort=priceAsc
    30zł ładne i duży wybóR :d

4me lubi tę wiadomość

relgio4pxlxziakh.png
  • MadziaRatMed Autorytet

Wysłany: 9 lutego 2016, 19:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    http://www.empik.com/dziecko/niemowleca/komplety-poscieli,4204050101,s?hideUnavailable=true&qtype=facetForm&sort=priceAsc i jeszcze tu

4me, Strazaczka1990 lubią tę wiadomość

relgio4pxlxziakh.png
  • Dżuls Autorytet

Wysłany: 9 lutego 2016, 19:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    4me wrote:

Częśc z tych wzorów masz po taniości na allegro. U mnie w stacjonarnym sklepie z tkaninami są za 12zł/m (te gwiazdki, zygzaki, łowicki, kotwice, pasy, marokański i inne, te najbardziej popularne)
    Ja za to zakochałam się we wzorach z tego sklepu, ale ceny nieco powalają: http://allegro.pl/listing/user/listing.php?id=76726&us_id=20735437

Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 lutego 2016, 19:09

4me, Strazaczka1990 lubią tę wiadomość

8pdp47e.png
  • 4me Autorytet

Wysłany: 9 lutego 2016, 19:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ooo dobrze, ze piszecie. Musze w takim razie poprzeglądać podczas nocnych karmien :)

Dzuls! Ale ładne te tkaniny! Wyladowaly w ulubionych :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 lutego 2016, 19:21

mhsvj48aqvgzp38a.png

l22nhdgestw22l2o.png
  • la_lenka Autorytet

Wysłany: 9 lutego 2016, 19:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A tak swoją drogą, pościel mojego dziecka to prześcieradło i pieluszka pod buzią. No, czasem kocyk.
    Do tego oczywiście śpiworek, ale to bardziej ubraniowo traktuje niż jako pościel.

Córeczka <3
    kYd4p2.png
  • la_lenka Autorytet

Wysłany: 9 lutego 2016, 19:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dżuls wrote:
    Częśc z tych wzorów masz po taniości na allegro. U mnie w stacjonarnym sklepie z tkaninami są za 12zł/m (te gwiazdki, zygzaki, łowicki, kotwice, pasy, marokański i inne, te najbardziej popularne)
    Ja za to zakochałam się we wzorach z tego sklepu, ale ceny nieco powalają: http://allegro.pl/listing/user/listing.php?id=76726&us_id=20735437
    Świetne, ale ceny rzeczywiście... ciekawe. Ja raz na ciuchach upolowalam świetne materiały (jeden w żabki, drugi w kolorowe korony). Na razie kombinuje co by z tego moc zrobić.

Córeczka <3
    kYd4p2.png
  • Dżuls Autorytet

Wysłany: 9 lutego 2016, 19:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    la_lenka wrote:
    Świetne, ale ceny rzeczywiście... ciekawe. Ja raz na ciuchach upolowalam świetne materiały (jeden w żabki, drugi w kolorowe korony). Na razie kombinuje co by z tego moc zrobić.
    A na ciuchach to ja regularnie znajduję fajne zasłony, z których potem można coś uszyć, ale jak zwykle brakuje czasu, wiec oddaję mamie i ona sobie z tego szyje poszewki na poduszki, albo narzuty :)

8pdp47e.png
  • edysia5 Autorytet

Wysłany: 9 lutego 2016, 19:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzuls rzeczywiscie wzory swietne :-) chyba sie skusze na jqkis. Moja bratowa lubi szyc to taka posciel do lozeczka dla niej to pikus. W zamian wezme jej corke na kilka dni na ferie i luz jesscze na tym skorzystam bo tomek jak widzi kinge to ma traki zaciesz ze szok.

edysia5
  • Dżuls Autorytet

Wysłany: 9 lutego 2016, 19:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hehehehe, ładne, no nie? Tylko tam gdzie jest w tytule aukcji "1FQ" to mnóżcie sobie cenę x4, bo podana cena jest za ćwiartkę :P ;)

8pdp47e.png
  • la_lenka Autorytet

Wysłany: 9 lutego 2016, 19:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dżuls wrote:
    Hehehehe, ładne, no nie? Tylko tam gdzie jest w tytule aukcji "1FQ" to mnóżcie sobie cenę x4, bo podana cena jest za ćwiartkę :P ;)
    Czyli chyba wszędzie :P

Córeczka <3
    kYd4p2.png
‹‹ 2941 2942 2943 2944 2945 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Histeroskopia skuteczna metoda diagnostyki i leczenia niepłodności

Histeroskopia to metoda, która pozwala wykryć i wyleczyć niektóre przyczyny niepłodności: polipy macicy, zrosty, mięśniaki. Histeroskopia diagnostyczna czy histeroskopia zabiegowa - kiedy warto zdecydować się na zabieg?  Jak wygląda histeroskopia? W którym momencie cyklu wykonuje się zabieg? Jakie mogą być skutki uboczne? 

CZYTAJ WIĘCEJ

7 sposobów jak przetrwać przesilenie wiosenne i jak szybko zajść w ciążę!

Przesilenie wiosenne dla wielu kobiet jest trudnym okresem przejściowym, kiedy mogą pojawiać się problemy ze snem, nadmiernym zmęczeniem, brakiem energii, czy obniżoną koncentracją. Wszystko to może mieć wpływ na gospodarkę hormonalną i kobiecą płodność. Jak w tym czasie przygotować się do ciąży? Jakie są skuteczne sposoby na poprawę płodności? Jak szybko zajść w ciążę, wprowadzając proste nawyki do codziennego stylu życia?

CZYTAJ WIĘCEJ

5 rzeczy, które wesprą Twoje starania o dziecko!

Rozpoczynacie starania o dziecko. Wykonujesz kolejne testy ciążowe i… nic. Zastanawiasz się, dlaczego to tyle trwa, skoro „wszyscy” wokół informują o tym, że spodziewają się dziecka. Tak naprawdę wiele starań kończy się sukcesem dopiero po pewnym czasie, a niepłodność dotyczy już blisko 15-20% par. Sprawdź, co możesz zrobić, aby zwiększyć swoje szanse na szczęśliwe poczęcie.

CZYTAJ WIĘCEJ