Wrześniówki 2015
-
WIADOMOŚĆ
-
Hej
. My dzis zaliczylismy pierwsze jabluszko
. Na poczatku krzywienie sie i wstrzasy hahhaa ale buziak ciagle sie otwieral
. I tak zjedlismy objetosciowo pol sloiczka. Aha i mamy postep zaczynamy kumac o co chodzi z kubkiem niekapkiem na razie trenujemy picie na herbatce i dzis udalo mi sie sciagnac troche mleczka wiec ono tez bylo pite w ramach treningu i nawet nam to wyszlo. Takze dzis super dzien, rano wyjazd na kawke do mojej may, potem obiadek, spacer z tatusiem bo piekne sloneczko u nas i wogole marudzenia zerooooo! A teraz moj malutki juz spi od 15 min
. A my mamy wieczor dla siebie.UWIELBIAM!
edysia5 -
Dziś wieczór zaliczyliśmy kąpiel z baby swimmerem
Młoda najpierw nie wiedziała o co chodzi, dryfowała i uśmiechała się nieśmiało, po czym w pewnym momencie w końcu zatrybiła i zaczęło się wściekłe napierniczanie w wodę rękami i nogami, próby odkręcania się na brzuch itd. Po 30 min jak już młoda rozmiękła i pomarszczyła się kurczak, została wyjęta z wody i jeszcze na przewijaku "pływała" żabką nogami
Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 lutego 2016, 19:39
la_lenka, agatka196, bento, Czarna_88, 4me, karolcia87, julita, easymum, Magnolia3, chabasse, Carolline, trix, Strazaczka1990 lubią tę wiadomość
-
Ja zaliczyłam wizytę siostry z moją chrześnica, potem weekend i nawet nie miałam za bardzo kiedy czytać co na forum.
Teściowa nakupila małej ciuchów w lidlu, wszystko było by ok gdyby nie to, że wzięła rozmiary na 92, "no bo ona taka duża". Taa, będzie na za parę lat. A dałam kartkę co kupić i w jakich rozmiarach, ale po co się słuchać? -
la_lenka wrote:Ja zaliczyłam wizytę siostry z moją chrześnica, potem weekend i nawet nie miałam za bardzo kiedy czytać co na forum.
Teściowa nakupila małej ciuchów w lidlu, wszystko było by ok gdyby nie to, że wzięła rozmiary na 92, "no bo ona taka duża". Taa, będzie na za parę lat. A dałam kartkę co kupić i w jakich rozmiarach, ale po co się słuchać?ja mam ten odwieczny problem. Ok, cieszę się, że babcia nakupowała młodej ciuchów, tylko gdzie u licha ma to teraz trzymać? Ledwo się mieścimy z naszymi rzeczami.
-
Dżuls wrote:A najgorsze, że teraz trzeba to gdzieś trzymać
ja mam ten odwieczny problem. Ok, cieszę się, że babcia nakupowała młodej ciuchów, tylko gdzie u licha ma to teraz trzymać? Ledwo się mieścimy z naszymi rzeczami.
Wczoraj jak teściowie pytali co nam jeszcze potrzeba to powiedziałam, że patentu na dobudowania nowego pokoju (w bloku mieszkam) żeby to wszystko trzymać
-
Anitka201 wrote:Dziewczyny miałyście jakiś konkretny sposób na pobranie moczu? Musimy pobrać od młodego i szczerze mówiąc nie wiemy jak się za to zabrać.
My pobieraliśmy do woreczka, u syna też samo jak by niemowlęciem. Tylko w aptece trzeba powiedzieć, że dla chłopca bo się różnią.
Po przyklejeniu od razu do piersi i po chwili było siku w woreczku. Kilka razy źle przyklejałam i wyciekło do pieluszki.Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 lutego 2016, 21:01
Anitka201, Magnolia3 lubią tę wiadomość
-
Hejka mamuśki
Mój mały przystojniak jest taki kochany ♡ zwarjowalam na jego punkcie już do końca hehe
Byliśmy w czwartek na pneumokokach i mały waży już 7500 i ma 71 cm ♡♡♡♡♡♡♡♡
Pozdrawiamy :-*Magnolia3, easymum, Carolline, chabasse lubią tę wiadomość
-
Anitka201 wrote:Dziewczyny miałyście jakiś konkretny sposób na pobranie moczu? Musimy pobrać od młodego i szczerze mówiąc nie wiemy jak się za to zabrać.
Opisze Ci jak to wygląda u nas- za rada lekarza.
Wieczorem przygotowuje wszystko w łazience, jalowy pojemnik w foli, nożyczki, plyn da mycia. Budzimy sie na godzine lub pól przed spodziewanym wybudzeniem sie małego- dzieci tak jak dorośli robią siku wkrótce po wybudzeniu- satd ta cala zabawa. Oczywsice trzeba sie spieszyć by nie zrobil siku za szybkoJa ide do łazienki odkręcam prysznic by nagrzala sie woda, w tym czasie moj facet wyciąga śpiącego małego z lozka, rozbiera go do naguska
i przychodzi pod prysznic. Myjemy mu siusiaka i cale okolice by byl czysty i czekamy, trzymając go na rękach lub kladac na podłodze na reczniku aż młody zacznie sikać. Przy tym lapiemy środkowy mocz- powaga- udaje nam sie ;)no i oczywiście pojemnik trzymam zamknięty póki maly nie zacznie sikac- inaczej nici z jego jalowosci. cala heca po to, aby mocz byl naprawde czysty bo wystarczy lekkie zabrudzenie aby cos wyhodowali no i młody moze nie potrzebnie zostac skierowany do szpitala z zakazaniem układu moczowego lub dostać zbędny antybiotyk
Wiem, ze brzmi to jak lekka przesada ale mimo to nie udalo nam sie nigdy pobrać calkowicie czystego moczu. Zawsze udalo im sie cos tam wychodowac. Chociaż przy takim sposobie pobierania bakterii bylo na takim poziomie, ze dawali nam to nadzieje na zanieczyszczona próbkę a nie faktyczne zakazenie- takie uwagi tez pisali laboratorium. Dla lekarzy jednak to bylo za mało. Teraz mamy jednak pewność, ze maly nie ma nic, bo tydzień temu byl cewnikowany i posiew wyszedł totalnie ujemny.Anitka201 lubi tę wiadomość
-
Chociaż! Pewnie nie kazdy ma takie problemy jak my i moze worki wystarczają- na ogólne badanie moczu. Moze u nas bylo tak ciezko przez wąski napletek, bo bakterii na zewnątrz, które zanieczyszczaly mocz przy wylocie bylo wiecej.
Wiec jesli macie tylko ogólne badanie moczu to moze się aż tak nie męczcie i spróbujcie z woreczkiema nasz sposób zostaw sobie w razie zlych wyników pierwszego badania
-
Witam, ja mam problem z ubrankami z których młoda już wyrosła. Nie mam gdzie tego trzymać, chyba popakuje w worki próżniowe i do piwnicy.
Udało nam się wczoraj z mężem wyskoczyć na ostatkowa imprezę na 2 godzinymłoda z babcia została, a tak naprawdę to po prostu spała. Mimo że krótko to było fajnie.
Aaaa i od 3 wieczorów daje Lili moje mleko z kleikiem ryżowym. Teraz budzi się 3 razy w nocy, a bywało nawet 6. Mam nadzieję że jej tylko nie przekarmie,jej waga to już 8-kg a wzrost mierzony centymetrem ok 70 -
Lalenka my mamy plecak
z fisherprice. Nie polecę Ci konkretnego modelu bo chyba w PL jest niedostępny ale sam idea plecaka jest super
Moj facet go dostal w prezencie i jest typowo męski z wyglądujak juz raz spakowaliśmy na spacer na samym poczatku, tak juz go nosimy obydwoje. Nie chce mi sie przepakowywac codziennie torby lub trzymać dwóch gotowych do użytku.
Generalnie- olalam malo damski wygląd i jestem naprawde zadowolona.Jak idę gdzies sama to mama zawsze dwie ręce wolne i ciezka torba nie majta mi sie ba ramieniu. Pewnie wiosna, latem zmienię na cos damskiego ale narazie plecak sprawdza się wybornie
Ma dedykowane kieszenie na pieluchy, smoczki, chusteczki itd oraz mate do przewijania i nawet ma wymiary i kieszeń takie by zmiescil sie laptop - taki plecak dla pracującego tatusia
Znalazlam tylko jeden link, na allegro juz w archiwum- ale wygląda tak i jest mega praktyczny
http://archiwumallegro.pl/fisher_price_czarny_plecak_do_wozka_z_uchwytami-2889297288.html
-
No i stalo sie...zapalenie kosci po wyrwaniu zeba
Co za bol...Okazalo sie,ze stomatolog,ktory wyrywal spierdolil sprawe.Nie wyczyscil rany i powstala tkanka martwicza
Pojechalam dzis miedzy karmieniami taxi,zostawiajac gosci z Mezem i Olcia. Zabulilam 190zl i czeka mnie dalsze leczenie...Jutro dzwonie do tego gnojka co zjebal i chce zwrotu kosztow.Puszcza znieczulenie i znow mnie tak boli,ze nie wyrabiam...
Córcia
-
Kuuuuuuzzzzzwwwaaaa wiecie co wymiękam. Wyjeżdżam, wyprowadzam sie ! Moje dziecko od kilku dni nie chce spac w dzien, nie chce spać w nocy i bawic tez się nie chce, bo jest tak zmeczone, ze tylko placze- to jest jakaś pierdolona porażka!
Dziekuje- musiałam się tu wyżyć, żeby na rodzinie sie przypadkiem nie wyzywać bo jak tak dalej pójdzie to nasze dziecko nie scementuje naszego związku a raczej go rozwali