X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Wrześniówki 2015
Odpowiedz

Wrześniówki 2015

Oceń ten wątek:
  • ela Autorytet

Wysłany: 7 lutego 2016, 16:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Inchalujesz maseczką na nos i usta.

5b09tv73mjpedncc.png
    Moje kochane chłopaki Michał lat 10, Paweł lat 7, no i jeszcze jest tata, teraz doszła Marysia
  • 4me Autorytet

Wysłany: 7 lutego 2016, 17:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nasz maly tez mial katarek tylko rano i do tego chrypa jak u starego dziada- dostaliśmy caly kosz leków po jakis 5 dniach przeszlo ale inhalacji mial znacznie mniej niz powinien bo zrobić mu inhalacje i to jeszcze efektywna to byl nie lada wyczyn ;)

mhsvj48aqvgzp38a.png

l22nhdgestw22l2o.png
  • edysia5 Autorytet

Wysłany: 7 lutego 2016, 19:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej :-). My dzis zaliczylismy pierwsze jabluszko :-). Na poczatku krzywienie sie i wstrzasy hahhaa ale buziak ciagle sie otwieral :-). I tak zjedlismy objetosciowo pol sloiczka. Aha i mamy postep zaczynamy kumac o co chodzi z kubkiem niekapkiem na razie trenujemy picie na herbatce i dzis udalo mi sie sciagnac troche mleczka wiec ono tez bylo pite w ramach treningu i nawet nam to wyszlo. Takze dzis super dzien, rano wyjazd na kawke do mojej may, potem obiadek, spacer z tatusiem bo piekne sloneczko u nas i wogole marudzenia zerooooo! A teraz moj malutki juz spi od 15 min :-). A my mamy wieczor dla siebie.UWIELBIAM!

edysia5
  • Dżuls Autorytet

Wysłany: 7 lutego 2016, 19:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziś wieczór zaliczyliśmy kąpiel z baby swimmerem :) Młoda najpierw nie wiedziała o co chodzi, dryfowała i uśmiechała się nieśmiało, po czym w pewnym momencie w końcu zatrybiła i zaczęło się wściekłe napierniczanie w wodę rękami i nogami, próby odkręcania się na brzuch itd. Po 30 min jak już młoda rozmiękła i pomarszczyła się kurczak, została wyjęta z wody i jeszcze na przewijaku "pływała" żabką nogami ;)
    mz6bwpbm4bku_t.jpg

Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 lutego 2016, 19:39

la_lenka, agatka196, bento, Czarna_88, 4me, karolcia87, julita, easymum, Magnolia3, chabasse, Carolline, trix, Strazaczka1990 lubią tę wiadomość

8pdp47e.png
  • la_lenka Autorytet

Wysłany: 7 lutego 2016, 20:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja zaliczyłam wizytę siostry z moją chrześnica, potem weekend i nawet nie miałam za bardzo kiedy czytać co na forum.

Teściowa nakupila małej ciuchów w lidlu, wszystko było by ok gdyby nie to, że wzięła rozmiary na 92, "no bo ona taka duża". Taa, będzie na za parę lat. A dałam kartkę co kupić i w jakich rozmiarach, ale po co się słuchać? :P

Córeczka <3
    kYd4p2.png
  • Dżuls Autorytet

Wysłany: 7 lutego 2016, 20:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    la_lenka wrote:
    Ja zaliczyłam wizytę siostry z moją chrześnica, potem weekend i nawet nie miałam za bardzo kiedy czytać co na forum.

Teściowa nakupila małej ciuchów w lidlu, wszystko było by ok gdyby nie to, że wzięła rozmiary na 92, "no bo ona taka duża". Taa, będzie na za parę lat. A dałam kartkę co kupić i w jakich rozmiarach, ale po co się słuchać? :P
    A najgorsze, że teraz trzeba to gdzieś trzymać :P ja mam ten odwieczny problem. Ok, cieszę się, że babcia nakupowała młodej ciuchów, tylko gdzie u licha ma to teraz trzymać? Ledwo się mieścimy z naszymi rzeczami.

8pdp47e.png
  • la_lenka Autorytet

Wysłany: 7 lutego 2016, 20:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dżuls wrote:
    A najgorsze, że teraz trzeba to gdzieś trzymać :P ja mam ten odwieczny problem. Ok, cieszę się, że babcia nakupowała młodej ciuchów, tylko gdzie u licha ma to teraz trzymać? Ledwo się mieścimy z naszymi rzeczami.
    Noo, dokładnie to samo mam. A jak próbuję delikatnie napomknąć, że za duże to tylko słyszę, że no przecież dorośnie do tego. I, że jak coś jest ładne to szkoda nie kupić - bo przecież od jutra przestają produkować dziecięce ubranka i więcej nic ładnego się nie spotka, nie?

Wczoraj jak teściowie pytali co nam jeszcze potrzeba to powiedziałam, że patentu na dobudowania nowego pokoju (w bloku mieszkam :P) żeby to wszystko trzymać :P

Córeczka <3
    kYd4p2.png
  • Anitka201 Autorytet

Wysłany: 7 lutego 2016, 20:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny miałyście jakiś konkretny sposób na pobranie moczu? Musimy pobrać od młodego i szczerze mówiąc nie wiemy jak się za to zabrać.

• bento Autorytet

Wysłany: 7 lutego 2016, 21:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas też zatrzęsienie ciuchów, a rano każdy jęczy że nie ma co na tyłek włożyć.
    Dzięki dziewczyny za info w temacie tych inhalacji :-)

Jak na chwile obecną efekt po lekach super, mała śpi spokojnie i się nie męczy.

sRUqp2.png
  • bento Autorytet

Wysłany: 7 lutego 2016, 21:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anitka201 wrote:
    Dziewczyny miałyście jakiś konkretny sposób na pobranie moczu? Musimy pobrać od młodego i szczerze mówiąc nie wiemy jak się za to zabrać.

My pobieraliśmy do woreczka, u syna też samo jak by niemowlęciem. Tylko w aptece trzeba powiedzieć, że dla chłopca bo się różnią.
    Po przyklejeniu od razu do piersi i po chwili było siku w woreczku. Kilka razy źle przyklejałam i wyciekło do pieluszki.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 lutego 2016, 21:01

Anitka201, Magnolia3 lubią tę wiadomość

sRUqp2.png
  • Czarna_88 Autorytet

Wysłany: 7 lutego 2016, 21:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hejka mamuśki :-D
    Mój mały przystojniak jest taki kochany ♡ zwarjowalam na jego punkcie już do końca hehe
    Byliśmy w czwartek na pneumokokach i mały waży już 7500 i ma 71 cm ♡♡♡♡♡♡♡♡

Pozdrawiamy :-*

Magnolia3, easymum, Carolline, chabasse lubią tę wiadomość

Z Miłości Stworzeni
    ♡Kacper♡ Naszą Miłością Jest ♡
    zrz6p07wp0k766o1.png
    ♡Naszą Miłością Pozostaną♡
    3.10.2013r [*]Michałek[*] <3
    30.01.2014[*]Moja Bratanica <3
    26.06.2014[*] <3
  • 4me Autorytet

Wysłany: 7 lutego 2016, 21:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anitka201 wrote:
    Ojjj Anitka współczuję. Ja to już robilam milion razy. Ogólnie worki sa slabe bo zawsze wyjdą jakies bakterie, zawsze! Dlatego nawet jesli to ogólny to polecam jednak do pojemniczka.

Opisze Ci jak to wygląda u nas- za rada lekarza.
    Wieczorem przygotowuje wszystko w łazience, jalowy pojemnik w foli, nożyczki, plyn da mycia. Budzimy sie na godzine lub pól przed spodziewanym wybudzeniem sie małego- dzieci tak jak dorośli robią siku wkrótce po wybudzeniu- satd ta cala zabawa. Oczywsice trzeba sie spieszyć by nie zrobil siku za szybko ;) Ja ide do łazienki odkręcam prysznic by nagrzala sie woda, w tym czasie moj facet wyciąga śpiącego małego z lozka, rozbiera go do naguska :( i przychodzi pod prysznic. Myjemy mu siusiaka i cale okolice by byl czysty i czekamy, trzymając go na rękach lub kladac na podłodze na reczniku aż młody zacznie sikać. Przy tym lapiemy środkowy mocz- powaga- udaje nam sie ;)no i oczywiście pojemnik trzymam zamknięty póki maly nie zacznie sikac- inaczej nici z jego jalowosci. cala heca po to, aby mocz byl naprawde czysty bo wystarczy lekkie zabrudzenie aby cos wyhodowali no i młody moze nie potrzebnie zostac skierowany do szpitala z zakazaniem układu moczowego lub dostać zbędny antybiotyk :/
    Wiem, ze brzmi to jak lekka przesada ale mimo to nie udalo nam sie nigdy pobrać calkowicie czystego moczu. Zawsze udalo im sie cos tam wychodowac. Chociaż przy takim sposobie pobierania bakterii bylo na takim poziomie, ze dawali nam to nadzieje na zanieczyszczona próbkę a nie faktyczne zakazenie- takie uwagi tez pisali laboratorium. Dla lekarzy jednak to bylo za mało. Teraz mamy jednak pewność, ze maly nie ma nic, bo tydzień temu byl cewnikowany i posiew wyszedł totalnie ujemny.

Anitka201 lubi tę wiadomość

mhsvj48aqvgzp38a.png

l22nhdgestw22l2o.png
  • 4me Autorytet

Wysłany: 7 lutego 2016, 21:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Chociaż! Pewnie nie kazdy ma takie problemy jak my i moze worki wystarczają- na ogólne badanie moczu. Moze u nas bylo tak ciezko przez wąski napletek, bo bakterii na zewnątrz, które zanieczyszczaly mocz przy wylocie bylo wiecej.
    Wiec jesli macie tylko ogólne badanie moczu to moze się aż tak nie męczcie i spróbujcie z woreczkiem ;) a nasz sposób zostaw sobie w razie zlych wyników pierwszego badania ;);) ;)

mhsvj48aqvgzp38a.png

l22nhdgestw22l2o.png
  • bento Autorytet

Wysłany: 7 lutego 2016, 21:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My robiliśmy tylko ogóle w woreczku, wszystko wyszło ok. Jeżeli chodzi o posiew to tylko pojemniczek i tak jak napisała 4me.

sRUqp2.png
  • bellaVi Przyjaciółka

Wysłany: 7 lutego 2016, 21:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam, ja mam problem z ubrankami z których młoda już wyrosła. Nie mam gdzie tego trzymać, chyba popakuje w worki próżniowe i do piwnicy.
    Udało nam się wczoraj z mężem wyskoczyć na ostatkowa imprezę na 2 godziny :) młoda z babcia została, a tak naprawdę to po prostu spała. Mimo że krótko to było fajnie.
    Aaaa i od 3 wieczorów daje Lili moje mleko z kleikiem ryżowym. Teraz budzi się 3 razy w nocy, a bywało nawet 6. Mam nadzieję że jej tylko nie przekarmie,jej waga to już 8-kg a wzrost mierzony centymetrem ok 70 :-)

• Anitka201 Autorytet

Wysłany: 7 lutego 2016, 21:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bento dziękuję :-)
    4me o matko..dziękuję za wyczerpujacy opis. No to czeka mnie jutro niezła zabawa. Podejrzewam że jutro nie uda mi się pobrać tego moczu.

• la_lenka Autorytet

Wysłany: 8 lutego 2016, 00:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Doczytałam, że rozmawiałyście o torbach do wózka. A może ktoś z was używa plecaka? Ja z torbą, nawet najpiękniejszą, mam ciężko się zabrać i chodzi mi po głowie plecak, ale nie bardzo mogę niczego fajnego (i pojemnego!) znaleźć.

Córeczka <3
    kYd4p2.png
  • 4me Autorytet

Wysłany: 8 lutego 2016, 00:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lalenka my mamy plecak :D z fisherprice. Nie polecę Ci konkretnego modelu bo chyba w PL jest niedostępny ale sam idea plecaka jest super
    Moj facet go dostal w prezencie i jest typowo męski z wyglądu ;) jak juz raz spakowaliśmy na spacer na samym poczatku, tak juz go nosimy obydwoje. Nie chce mi sie przepakowywac codziennie torby lub trzymać dwóch gotowych do użytku.
    Generalnie- olalam malo damski wygląd i jestem naprawde zadowolona.Jak idę gdzies sama to mama zawsze dwie ręce wolne i ciezka torba nie majta mi sie ba ramieniu. Pewnie wiosna, latem zmienię na cos damskiego ale narazie plecak sprawdza się wybornie ;)
    Ma dedykowane kieszenie na pieluchy, smoczki, chusteczki itd oraz mate do przewijania i nawet ma wymiary i kieszeń takie by zmiescil sie laptop - taki plecak dla pracującego tatusia ;)
    Znalazlam tylko jeden link, na allegro juz w archiwum- ale wygląda tak i jest mega praktyczny ;)
    http://archiwumallegro.pl/fisher_price_czarny_plecak_do_wozka_z_uchwytami-2889297288.html

mhsvj48aqvgzp38a.png

l22nhdgestw22l2o.png
  • Kucykowa Autorytet

Wysłany: 8 lutego 2016, 00:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No i stalo sie...zapalenie kosci po wyrwaniu zeba :( Co za bol...Okazalo sie,ze stomatolog,ktory wyrywal spierdolil sprawe.Nie wyczyscil rany i powstala tkanka martwicza :( Pojechalam dzis miedzy karmieniami taxi,zostawiajac gosci z Mezem i Olcia. Zabulilam 190zl i czeka mnie dalsze leczenie...Jutro dzwonie do tego gnojka co zjebal i chce zwrotu kosztow.Puszcza znieczulenie i znow mnie tak boli,ze nie wyrabiam... :(

relgh371dtao2ef4.png

Córcia <3
  • 4me Autorytet

Wysłany: 8 lutego 2016, 05:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kuuuuuuzzzzzwwwaaaa wiecie co wymiękam. Wyjeżdżam, wyprowadzam sie ! Moje dziecko od kilku dni nie chce spac w dzien, nie chce spać w nocy i bawic tez się nie chce, bo jest tak zmeczone, ze tylko placze- to jest jakaś pierdolona porażka!

Dziekuje- musiałam się tu wyżyć, żeby na rodzinie sie przypadkiem nie wyzywać bo jak tak dalej pójdzie to nasze dziecko nie scementuje naszego związku a raczej go rozwali :/

mhsvj48aqvgzp38a.png

l22nhdgestw22l2o.png
‹‹ 2937 2938 2939 2940 2941 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Wybór dawczyni komórki jajowej – o czym warto pamiętać?

Odkryj kluczowe aspekty wyboru dawczyni komórki jajowej i dowiedz się wszystkiego o procedurze in vitro z wykorzystaniem komórki jajowej dawczyni lub nasienia dawcy. Jak to dokładnie działa? Gdzie i w jaki sposób można znaleźć odpowiednią dawczynię? Rozmawiamy z lek. med. Włodzimierz Sieg z Kliniki INVICTA, który opowiedział nam również o innowacyjnym narzędziu wykorzystującym algorytm machine learning (AI) do doboru fenotypowego pomiędzy biorcami a dawcą komórek. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak przygotować się do ciąży i czy na pewno warto?

Czy zastanawiałaś się nad tym czy powinnaś jakoś szczególnie przygotować się do ciąży? Może odwiedzić lekarza, zmienić dietę lub styl życia? Tylko po co…tyle kobiet tego nie robi i zachodzi w ciążę?! Jednak eksperci są zgodni - kobiety, które świadomie planują swoją ciążę i przygotowują się do niej, w większości przypadków łatwiej w nią zachodzą i ich ciąża jest zdrowsza i częściej przebiega prawidłowo. Przeczytaj zatem co możesz zrobić, żeby bardziej świadomie i szczęśliwie wejść w macierzyństwo. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Pokój dziecka - 7 inspiracji na kreatywną aranżację

Urządzanie pokoju dziecka to jedno z najprzyjemniejszych, ale i wymagających zadań dla rodziców. Chcemy, aby przestrzeń była nie tylko bezpieczna i funkcjonalna, ale też sprzyjała rozwojowi wyobraźni, kreatywności oraz dawała dziecku poczucie komfortu i radości. Jeśli szukasz pomysłów na aranżację, które łączą estetykę z praktycznością, świetnie trafiłeś! Warto sięgnąć po sprawdzone i inspirujące rozwiązania, które sprawdzą się dla maluchów, przedszkolaków i starszych dzieci. W tym artykule znajdziesz 7 konkretnych, sprawdzonych propozycji, które odmienią każdy pokój.

CZYTAJ WIĘCEJ