X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Wrześniówki 2015
Odpowiedz

Wrześniówki 2015

Oceń ten wątek:
  • Anitka201 Autorytet

Wysłany: 6 lutego 2016, 12:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziękuję za kciuki. Malutka przeżyła noc, teraz jej mama włączy o pokarm. Mam nadzieje ze szybko sie pojawi. Mam kuzynke (34 lata) która urodziła się jako wcześniak (właśnie w 6 miesiacu) i jest zdrowa wiec i tu mamy nadzieję że wszystko się ułoży.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 lutego 2016, 12:55

• Anitka201 Autorytet

Wysłany: 6 lutego 2016, 12:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nasz maluch dzisiaj skończył 5 miesięcy :-) jej ale ten czas leci :-)

edysia5, easymum, przyszła mama lubią tę wiadomość

• Anitka201 Autorytet

Wysłany: 6 lutego 2016, 13:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wiecie mój mąż chciał podać młodemu mm jak mnie nie było w domu. I co?? Mały potwór plul nim dalej niż widział. Mam nadzieje ze to chwilowe.

• edysia5 Autorytet

Wysłany: 6 lutego 2016, 13:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anitka kciuki za maluszka :-)
    A co do mm to powiem ci ze ja juz dobre dwa tyg walcze i nic!! Tak samo az torsji dostaje jak mu podaje hahahahha.
    U nas jeszcze byl problem bo tomek nir mogl zakumac z butelki ale wczoraj kupilismy miloin roznych wydalam kupe kasy, ale w koncu zalapal :-). I tym sposobrm na razie dajemy herbatke i cyculek :-)

Anitka201 lubi tę wiadomość

edysia5
  • edysia5 Autorytet

Wysłany: 6 lutego 2016, 13:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magnolia moj maly tez zasypia najczesciej przy cycku a jak nie chce cycka to do wozka i go bujam do przodu i tylku uruchamiajac moje beztalencie wokalne ale jemu najwidocznniej odpowiada bo zasypia :-).
    Tylko ja go na sile nie usypiam. Jak jest na chodzi ok 2h i zaczyna ziewac i trzec oczy i tulic sie do mnie to wtedy albo cycek albo wozek 10 min i spi. Najgorzej tylko ze on jak w zegarku przez caly dzien 3-4 kimki po pol godz i nic dluzej.

edysia5
  • Kucykowa Autorytet

Wysłany: 6 lutego 2016, 13:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas tez usypianie przy cycu.Od 2 dni probuje z lozeczkiem i nawet nie jest najgorzej.Olcia musi miec moja reke polozona na klatce piersiowej i wtedy odplywa :)
    Ale Wam zazdroszcze Dziewczynki tych zagranicznych wakacji...Z naszym wrazliwcem to moze za rok sie uda...

Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 lutego 2016, 13:46

relgh371dtao2ef4.png

Córcia <3
  • Dżuls Autorytet

Wysłany: 6 lutego 2016, 16:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    chabasse wrote:
    Dziewczyny, mam takie pytanko... czy któreś z waszych dzieciątek ma lub miało zeza ? Chodzi mi o taki fizjologiczny zez, który powinien ustępować z czasem. Jeśli tak to czy konsultowalyscie to już z okulista ?? Bo mój mąż dopatrzyl się zeza u naszego bąka i bardzo się tym martwi. Będąc we czwartek na szczepieniach pytaliśmy lekarki o to, ale ta oczywiście zbyla nas twierdzac, że do roku może się wszystko unormowac. Tymczasem w większości artykułów napisane jest, że do pół roku może się zez utrzymywać a potem należy niezwłocznie skonsultować się z okulista, gdyż może to mieć poważniejsze konsekwencje. I teraz jak zwykle nie wiem komu wierzyc. Niby lekarz to lekarz, ale jeśli zaniedbam i bączek będzie miał w przyszłości problem to wolę jednak wcześniej to sprawdzic.
    Ja bym poszła dla świętego spokoju z młodą do okulisty albo neurologa, albo jednego i drugiego, wydaje mi się, że to może zależeć od źródła problemu, najwyżej jedna odeśle do drugiej. (Nie wiem, nie znam się, ale o fizjologicznym zezie mojej małej wypowiadała się pani neurolog. Miało przejść i przeszło już jakiś czas temu, a zez miał wynikać z niedojrzałości układu nerwowego. Młoda poza tym lubiła sobie też mrugnąć tylko jednym oczkiem, co czasem jej się jeszcze zdarza).
    Anitka - nie wyobrażam sobie co musi czuć mama maleństwa, chyba wszystkie tu trzymamy za obie kciuki mocno zaciśnięte.

chabasse, Anitka201 lubią tę wiadomość

8pdp47e.png
  • 4me Autorytet

Wysłany: 6 lutego 2016, 16:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ehhh nasz tez od dwóch dni meeeeega wrażliwy - ze tak to nazwę. Jestem załamana. Mam nadzieje, ze to skok i minie :/
    My juz wszystko oplacone, bilety kupione wiec teraz tylko trzymam kciuki, żeby choroby wszelkie trzymamy sie od nas z daleka...

easymum lubi tę wiadomość

mhsvj48aqvgzp38a.png

l22nhdgestw22l2o.png
  • Anitka201 Autorytet

Wysłany: 6 lutego 2016, 17:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    4me a kiedy lecicie? ? Ja mam jeszcze nadzieję że my gdzieś polecimy lub pojedziemy. Może we wrześniu nam się uda wyskoczyć na wakacje ;-)

• MadziaRatMed Autorytet

Wysłany: 6 lutego 2016, 17:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    easymum wrote:
    Madzia, ja mam niemal identyczną, identyczne kolory (szary z ciemnym różem) tylko nie BabyOno. Dostałam w promocji za 1pln przy zakupie produktów Nuk :) Polecam, jest naprawdę pakowna, spokojnie mieści pieluszki, chusteczki, kremy, termos, tetrówki, dokumenty ( jest przegródka na dużą teczkę), ja wożę jeszcze pudełko z porcjami mleka a i tak zostaje dużo miejsca. Chowam do niej ubranka młodej jak jesteśmy u lekarza, czasem mały kocyk, swego czasu wrzucałam też kosmetyczkę z moimi szpargałami. Moim zdaniem - super. Dobrze się czyści, no i ma fajny design, te kropki są naprawdę urocze :) A, czasem wrzucam drobne zakupy jak mi ręki brakuje ;)
    A jaka firma?? Moze tansza bedzie :)

relgio4pxlxziakh.png
  • 4me Autorytet

Wysłany: 6 lutego 2016, 18:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anitka201 wrote:
    4me a kiedy lecicie? ? Ja mam jeszcze nadzieję że my gdzieś polecimy lub pojedziemy. Może we wrześniu nam się uda wyskoczyć na wakacje ;-)
    W drugiej połowie maja. Troche wcześnie ale moze i dobrze - przynajmniej nie bedzie upałów po 30-40 stopni. Mysle, ze optymalny jest czerwiec lub wrzesnie ale we wrześniu to ja sie juz pewnie bede szykować do pracy a w czerwcu nie możemy za bardzo.

mhsvj48aqvgzp38a.png

l22nhdgestw22l2o.png
  • 4me Autorytet

Wysłany: 6 lutego 2016, 19:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anitka a tak w ogóle to bylam dzis oglądać spacerówkę Elodie i jeszcze kilka innych i chyba se jednak zdecydujemy. Kurcze kazdy model ma jakies plusy i minusy a ta mi juz tyle chodzi po glowie,ze chyba dzis siadam i zamawiam przez neta. W sklepie nie bylo graphic grace a mi akurat na tym zalezy.
    Mega plus to jest wielki daszek- bedzie super chronil od słońca. Minus to tak jakby zbyt miękkie i cienkie siedzisko ??? Ale moze to moja wrażenie bo nie znam się kompletnie na spacerowkach- nidzie tez nie doczytałam sie w opiniach, ze to jakas wada. Za to inne spacerowki miały dość twarde siedziska- jak deski wiec tez nie za dobrze... Generalnie kupujemy :D
    A wy zdecydowaliście sie na cos juz?

mhsvj48aqvgzp38a.png

l22nhdgestw22l2o.png
  • Anitka201 Autorytet

Wysłany: 6 lutego 2016, 19:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    4me ja wyczytałam na necie ze minusem jest składanie tej spacerowki. Kurcze musze znaleźć sklep we Wrocławiu w którym one są. O daszku czytałam ze jest b praktyczny bo jest tak duży ze ochroni dziecko zarówno przed słońcem jak i deszczem. Ja myślałam żeby do wózka dokupić wkładkę albo z elodie albo z la millou. Ogólnie la millu ma fajną kolekcje (w kolorze mietowym z takim dziwnym czarno białym stworem) i tak myślałam czy by do tego wózka dokupić właśnie torbę z yej serii.
    My wózek kupujemy ale mamy taki plan aby go zamówić na początku czerwca. Podobno czeka się na niego (w tym kolorze) jakiś miesiąc. Gdzieś za miesiąc zamawiam nosidlo tula i łóżeczko turystyczne wiec chcemy wydatki rozłożyć w czasie :-)

• Anitka201 Autorytet

Wysłany: 6 lutego 2016, 19:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aa I gdzieś czytałam ze w tych spacerowkach podobno trzeba osobno dokupić ten pałąk zabezpieczający dziecko. To prawda??

• Dżuls Autorytet

Wysłany: 6 lutego 2016, 19:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anitka201 wrote:
    Aa I gdzieś czytałam ze w tych spacerowkach podobno trzeba osobno dokupić ten pałąk zabezpieczający dziecko. To prawda??
    Często tak. Do Maclarena trzeba.

8pdp47e.png
  • Anitka201 Autorytet

Wysłany: 6 lutego 2016, 19:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzuls a jak to wygląda w praktyce? Tzn czy jest to potrzebne?

• Dżuls Autorytet

Wysłany: 6 lutego 2016, 20:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anitka201 wrote:
    Dzuls a jak to wygląda w praktyce? Tzn czy jest to potrzebne?
    Powiem tak. Ja na co dzień jednak używałam spacerówki emmaljungi, parasolka tylko wyjazdowo i przy jakiś wyjątkowych okazjach, bo jednak w emmie dziecko siedzi jak król, ma kupę miejsca i tam rzeczywiście konieczny jest pałąk. W parasolce... czy ja wiem? Z obserwacji mogę powiedzieć tyle, że zazwyczaj takiego wózka używa się przy starszych i ruchliwych dzieciach, które ciągle schodzą i wchodzą do wózka i ten pałąk nie jest niezbędny. Zawsze można dokupić, jak okaże się potrzebny.
    Swoją drogą niewykluczone, że z dwójką dzieci na spacerze jednak będę musiała szybciej zamienić emmę na parasolkę, cholera wie, zobaczymy. Wtedy sprzedaję starego maclarena, bo on do stałego użytku już się nie nadaje, bo trochę się sypie i kupuję nowszą używkę.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 lutego 2016, 20:16

Anitka201 lubi tę wiadomość

8pdp47e.png
  • 4me Autorytet

Wysłany: 6 lutego 2016, 21:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anitka201 wrote:
    4me ja wyczytałam na necie ze minusem jest składanie tej spacerowki. Kurcze musze znaleźć sklep we Wrocławiu w którym one są. O daszku czytałam ze jest b praktyczny bo jest tak duży ze ochroni dziecko zarówno przed słońcem jak i deszczem. Ja myślałam żeby do wózka dokupić wkładkę albo z elodie albo z la millou. Ogólnie la millu ma fajną kolekcje (w kolorze mietowym z takim dziwnym czarno białym stworem) i tak myślałam czy by do tego wózka dokupić właśnie torbę z yej serii.
    My wózek kupujemy ale mamy taki plan aby go zamówić na początku czerwca. Podobno czeka się na niego (w tym kolorze) jakiś miesiąc. Gdzieś za miesiąc zamawiam nosidlo tula i łóżeczko turystyczne wiec chcemy wydatki rozłożyć w czasie :-)

Wiesz nie wiem jak z tym skladaniem- w sumie głupie ale nie spróbowaliśmy :/ Pani przy nas zlozyla bez najmniejszego problemu. A co czytałaś,ze ciezko czy ze sie cos zacina? Kurcze mogłam go złożyć ale jakos bylam chyba przekonana, ze spacerówka aż tak trudno sie nie moze skladac- jak dla mnie byle dalo sie dwoma rękami no i tej Pani udalo sie bez problemu. Ona cos mowila, ze patent na składanie jest jak w większości spacerowek.
    Co do palaka to prawda- nie ma go w komplecie- cóż czytałam, ze da się kupic uniwersalne i zamontować. My narazie nie kupujemy- zobaczymy czy bedzie potrzeba ;)
    Tak wkladke tez planujemy kupic :)

mhsvj48aqvgzp38a.png

l22nhdgestw22l2o.png
  • Anitka201 Autorytet

Wysłany: 6 lutego 2016, 21:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Podobno czasami przy rozkładaniu się zacina. Dlatego wolę to sprawdzić w sklepie. My właśnie chcemy mała spacerowke bo jednak często jeździmy gdzies z młodym i pakowanie wielkiej spacerowki do auta jakoś mnie nie przekonuje. Czasami pakujemy gondole i razem ze stelażem zajmuje nam cały bagażnik.

Dziewczyny znacie jakieś fajne strony z akcesoriami do domu? Szukam jakiegoś fajnego stojącego wieszaka i jak już znalazłam taki jak mi się podoba to zabiła mnie cena 2 tysie :-)

• Anitka201 Autorytet

Wysłany: 6 lutego 2016, 21:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ogólnie ostatnio siedziałam trochę na necie i szukałam jakiś fajnych ciuchów na lato dla młodego i po prostu odplynelam przy bucikach / paputkach z firmy zazzu. Juz się czaje na 2 pary :-) nie chce go męczyć w jakiś sztywnych butach (do momentu jak nie chodzi) wiec te wydają się idealne ;-)

‹‹ 2935 2936 2937 2938 2939 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Nieregularny okres. Przyczyny i objawy nieregularnych cykli miesiączkowych.

Nieregularny okres nie zawsze musi świadczyć o zaburzeniach, czy problemach hormonalnych. Na pewnych etapach życia nieregularne cykle są okresem przejściowym. Kiedy jednak nieregularne cykle warto skonsultować z lekarzem? Jakie są najczęstsze przyczyny nieregularnych cykli miesiączkowych? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Test Panorama – jeszcze dokładniejszy dzięki sztucznej inteligencji!

Jeszcze do niedawna wykonywanie dokładnych badań prenatalnych, takich jak amniopunkcja, wiązało się z ryzykiem dla rozwijającego się maleństwa. Rozwój technologii i medycyny przyczynił się powstania nieinwazyjnych testów prenatalnych nowej generacji (NIPT). Jednym z nich jest test Panorama, który jako jedyny wykorzystuje sztuczną inteligencję. Jak wykonuje się test? Na czym polega jego skuteczność? Jakie choroby i schorzenia mogą zostać dzięki niemu wykryte? 

CZYTAJ WIĘCEJ

7 pytań o poród, których wiele kobiet wstydzi się zadać!

Poród zbliża się wielkimi krokami, a w Twojej głowie w dalszym ciągu kłębią się pytania, których wstydzisz się zadać? Niektóre tematy są na tyle krępujące, że ciężko je poruszyć z partnerem,  na rutynowej wizycie u lekarza, czy przy kawie z koleżankami…Nadszedł jednak czas, żeby rozwiać Twoje wątpliwości! Przeczytaj odpowiedzi na 7 najbardziej wstydliwych pytań związanych z porodem.

CZYTAJ WIĘCEJ