X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Wrześniówki 2015
Odpowiedz

Wrześniówki 2015

Oceń ten wątek:
  • agatka196 Autorytet

Wysłany: 9 lutego 2015, 19:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 lutego 2016, 20:44

Mam 4 Aniołki w niebie. Boże czuwaj nad nami
    16udk0s3stit4jg4.pngklz9df9hfp6o5oq3.png
  • agatka196 Autorytet

Wysłany: 9 lutego 2015, 19:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

• anulka20 Autorytet

Wysłany: 9 lutego 2015, 19:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzięki kochane jesteście dam wam znać czy udało się wygrać :)

Anulka20

Synek :) Wiktor
    3jvz82c38h6gh3mk.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 9 lutego 2015, 19:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    agatka196 wrote:
    No ja będę wyganiać infekcje wirusowa z organizmu. Akysz Akysz paskudo :-) Ale nigdy nie słyszałam że można tak schudnać :-)
    Pewnie zasługa caynne :)

Jestem przykładem ze mozna :D

Wysłałam męża po cosmopolitana bo zapomnialam ze nowy numer wyszedl :P

• Nancy87 Autorytet

Wysłany: 9 lutego 2015, 19:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Staraczka23 wrote:
    Wiem ze za szybko na takie pytania moze większość pierwszy raz o tym sie dowie ale nie wiem o co chodzi z tym wypadaniem czopa przed porodem i jak to wygląda :)

Czop pojawia się na początku ciąży i to jest taki nasz korek żeby nie dostały się żadne dziadostwa do szyjki. Wypada on pod koniec ciąży. Chyba nawet może minąć dwa tygodnie od wypadnięcia do porodu. Hmmm a jak to wygląda? Wydaje mi się, że jak taka galaretka, która może być zabarwiona krwią...ale nie jestem pewna.

atdce6yd8pusr0mr.png
    3i49e6ydnzlh0jxr.png
  • Lady Savage Autorytet

Wysłany: 9 lutego 2015, 19:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nancy87 wrote:
    Lady jaki ładny avatar:D Jeszcze 6 dni:D Odliczam do zobaczenia mojego cudu:)

No ba :) mam zdjęcie swojego krasnala to mogę go ustawić, a :) jak wiem że wszystko ok, najgorszy okres za mną :) to sobie kupiłam 3 kaftaniki i body :) jak przyjdą to oczywiście zrobię fotki i tu wrzucę :)

3 cykl :) Zuzanna Zofia, 20.08.2015, 3180, 56 cm
    relgcwa1lijp26p7.png
    mhsvanli8fgm8ue4.png
  • Lady Savage Autorytet

Wysłany: 9 lutego 2015, 19:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Staraczka23 wrote:
    Wiem ze za szybko na takie pytania moze większość pierwszy raz o tym sie dowie ale nie wiem o co chodzi z tym wypadaniem czopa przed porodem i jak to wygląda :)

Wszystko w swoim czasie :P

3 cykl :) Zuzanna Zofia, 20.08.2015, 3180, 56 cm
    relgcwa1lijp26p7.png
    mhsvanli8fgm8ue4.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 9 lutego 2015, 20:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A tak zapytalam bo zagladam czasami na lutowe i tam mignelo mi o czopie :)

• 4me Autorytet

Wysłany: 9 lutego 2015, 20:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agnieszka bardzo mi przykro :(
    Dla spokojuoszlabym jeszcze do innego lekarza...
    Mojej kolezance powiedzieli, ze ciaza umarla i ma po weekendzie zglosic sie do szpitala na zabieg. Ona byla przerazona, powiedziala, ze nie chce z martwym plodem chodzic w brzuchu i pojechala gdzie indziej by jej to od razu usuneli. Jakie bylo jej zdziwienie, gdy okazalo sie, ze serce bije... Julka ma dzis 4 lata i jest totalnie zdrowym dzieckiem.
    Gdyby nie atak paniki mojej kolezanki to usuneliby jej zywe dziecko....
    Zawsze w ciazy ciezki przypadki warto konsultowac u dwoch roznych lekarzy....
    Trzymaj sie !!!

mhsvj48aqvgzp38a.png

l22nhdgestw22l2o.png
  • 4me Autorytet

Wysłany: 9 lutego 2015, 20:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kurczaki alez tu kogos administrator powycinal az zaluje ze nie przeczytalam ;))))

No wybaczcie siedze w domu to mi sie nudzi :D

Mi ginka powiedziala, ze slabo jedna albo dwie kawy moge wypic- ale slabe! I trzeba tez pamietac, ze w wiekszosci herbat jest teina a to to samo co kofeina wiec jesli ktos pije duzo herbaty to lepiej kawe odpuscic i na odwrot ;)

mhsvj48aqvgzp38a.png

l22nhdgestw22l2o.png
  • 4me Autorytet

Wysłany: 9 lutego 2015, 20:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anitka201 wrote:
    Ja tam ciebie rozumie ponieważ uwielbialam w weekendy się zabawić. Do tego intensywne ćwiczenia, udział wpolmaratonach biegowych, które niestety w tym roku przejdą mi koło nosa i będę na nie jezdzila jako kibic małżona :-( no smutno mi się zrobiło ale to był mój świadomy wybór. A zamierzasz cos ćwiczyć w ciąży?

No niestety ja mam nakaz polegiwania w domu, zwolnienie z pracy, calkowity zakaz wysilku, nawet seksu zero!!! Bede przeszczesliwa, gdy lekarz pozwoli mi na powrot do normalnego zycia. Mam przeczucia, ze na cwiczenia sie nie zgodzi :(

mhsvj48aqvgzp38a.png

l22nhdgestw22l2o.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 9 lutego 2015, 20:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    4me wrote:
    Kurczaki alez tu kogos administrator powycinal az zaluje ze nie przeczytalam ;))))

No wybaczcie siedze w domu to mi sie nudzi :D

Mi ginka powiedziala, ze slabo jedna albo dwie kawy moge wypic- ale slabe! I trzeba tez pamietac, ze w wiekszosci herbat jest teina a to to samo co kofeina wiec jesli ktos pije duzo herbaty to lepiej kawe odpuscic i na odwrot ;)
    Ja odpuscilam herbaty bo od tygodnia czulam bol brzucha po wypiciu, myślę no na noc cos ciepłego bym wypila zastanawiam sie nad kakao

• nick nieaktualny

Wysłany: 9 lutego 2015, 20:23

Cytuj  /     /  Zgłoś

Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 lutego 2016, 22:52

eM, Kasiarzynka lubią tę wiadomość

• Agnieszka Autorytet

Wysłany: 9 lutego 2015, 20:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    4me to już właśnie była wizyta u innego lekarza, mój gin kiedy poszłam do niego na wizytę w piątek, tak mnie nastraszył, że cały weekend chodziłam jak struta, dlatego zadzwoniłam do ordynatorki szpitala w którym rodziłam, żeby pójść na konsultację. Lekarz powiedział, żebym się zgłosiła w piątek, jeżeli do tego czasu nie poronię, zrobią badanie usg i dopiero wtedy zadecydują co dalej, czy będzie zabieg czy nie

kasig, chabasse, Sigma to już była druga konsultacja w szpitalu, fakt serce bije, ale nie tak jak powinno, tylko 3x za wolno, po drugie łożysko zaczęło się już oddzielać i i jest już widoczna krew w macicy, po trzeci zarodek ani trochę nie wygląda tak jak powinien na ten tydzień ciąży, bardzo bym chciała, żeby to wszystko potoczyło się inaczej, jednak czasami tak się dzieje i nie możemy nic zrobić jak pogodzić się z tym faktem, gdzieś coś nie zagrało, ale to nie znaczy, ze już nie będę mogła urodzić zdrowego dziecka, wręcz przeciwnie, zaczniemy starania tak jak sobie "planowaliśmy" zanim pojawiły się dwie kreski, a o naszych aniołkach będziemy zawsze pamiętać

Nancy87 to ja miałam kilka stresujących sytuacji z moim lekarzem w poprzedniej ciąży, w tej zresztą też, dlatego poszłam na konsultacje do innego

Anitka201 właśnie na blogu jakaś "dobra dusza" już jakiś czas temu zaczęła składać mi gratulację z okazji bycia w ciąży i życzenia chłopca, lub bliźniaków, szkoda, że ludzie czasami się nie zastanowią zanim zaczną klepać w klawisze bez sensu i nie poczekają, aż sama o tym poinformuje, całe szczęście jakoś udało mi się sprawę odkręcić, bo teraz nie chciałabym pisać, że czekam na stratę moich dzieci... bo ludzie to hieny i wykorzystają wszystko by tylko sprawić przykrość, nawet pod gratulacjami pojawiły się takie komentarze, ze szkoda słów

p19ucsqvxhad9jnf.png

h84fio4pjmll44p3.png

Aniołki 8tc [*] 13.02.2015 kochamy, tęsknimy, pamiętamy.
  • Anitka201 Autorytet

Wysłany: 9 lutego 2015, 20:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agnieszka czytałam te komentarze i może to napisał ktoś z tego forum w sensie ciąży? Ja mam taki sam login jak tutaj ale może zablokuj komentarze od gości bo czasami przeraza mnie głupota ludzi :-(

• kasig Autorytet

Wysłany: 9 lutego 2015, 21:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    z tego co pamiętam jeszcze Adzia miała dziś wizytę. Adzia daj znać co tam u Ciebie

• 4me Autorytet

Wysłany: 9 lutego 2015, 21:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To tym bardziej mi przykro Agnieszka. Widzę, ze masz dobre nastawienie- nim sie obejrzysz kolejny bobas bedzie juz w Waszej rodzince :)

mhsvj48aqvgzp38a.png

l22nhdgestw22l2o.png
  • agatka196 Autorytet

Wysłany: 9 lutego 2015, 21:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

• eM Autorytet

Wysłany: 9 lutego 2015, 21:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Chyba Andzia dopiero jutro nam opisze wrażenia :)

Aniołek 12tc -18.04.2014 [*]
    Aniołek 8tc -25.08.2014 [*]
    Maks - ur 08.09.2015
    Nataniel 18tc - 20.12.2017 [*]
  • nick nieaktualny

Wysłany: 9 lutego 2015, 22:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dobranoc i oby jutrzejszy dzień był lepszy od dzisiejszego :)

‹‹ 292 293 294 295 296 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Brak okresu a negatywny test ciążowy, czyli o przyczynach spóźniającej się miesiączki

Każda kobieta doświadczyła lub doświadczy spóźniającej się miesiączki, nie będąc w ciąży. Z jakich przyczyn miesiączka może się spóźniać? Co robić, kiedy krwawienie miesiączkowe nie wystąpiło, a testy ciążowe wychodzą negatywnie? Po ilu dniach warto zgłosić się do lekarza? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Choroba Hashimoto a ciąża - co musisz wiedzieć?

Hashimoto co to za choroba i jak się objawia? Przede wszystkim charakteryzuje się przewlekłym stanem zapalnym tarczycy (tzw. limfocytowym zapaleniem tarczycy). Jak ją rozpoznać i jak leczyć? Hashimoto a ciąża - jaki wpływ może mieć choroba Hashimoto na płodność kobiet oraz przebieg ciąży?

CZYTAJ WIĘCEJ

14 faktów na temat płodności kobiety - owulacja, miesiączka, dni płodne

Owulacja, dni płodne, miesiączka - słyszymy o nich często. Ale czy na pewno mamy wystarczającą wiedzą na temat płodności kobiety? Niektóre sprawy dotyczące cyklu kobiety nie są tak jasne i oczywiste jakby mogło się zdawać. Tutaj znajdziesz 14 najważniejszych faktów, które warto wiedzieć na temat płodności kobiety.   

CZYTAJ WIĘCEJ