X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Wrześniówki 2015
Odpowiedz

Wrześniówki 2015

Oceń ten wątek:
  • Dżuls Autorytet

Wysłany: 9 lutego 2015, 17:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kasig wrote:
    ja też mam prenatalne 2.03 :) ale to jeszcze tyle czasu, aż się doczekać nie mogę i zazdroszczę Nancy, że ma je już za kilka dni :) Może poznamy wówczas płeć pierwszego dziecka na forum :)
    Ja też :D Już przebieram nogami ze zniecierpliwienia.

8pdp47e.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 9 lutego 2015, 17:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A gdyby chodziło o przemoc wobec dzieci? Bicie ich? Awantury? Dawanie dzieciom alkoholu? Też należałoby odpuścić?
    Dlaczego w naszym społeczeństwie stosowanie używek w ciąży jest wciąż traktowane jako kwestia wyboru matki, a nie temat, który powinien być społecznie napiętnowany?
    Papierosy są sprzedawane pełnoletnim dlatego, że są szkodliwe - jeżeli dorosły pali, to robi to na własną odpowiedzialność, wiedząc, że szkodzi swojemu zdrowiu. Jeżeli dorosły nie chce sobie szkodzić - nikt go do palenia nie zmusza. A co ma powiedzieć dziecko? Jaki ono ma wybór? Ono póki co dostaje od matki wszystko jak leci - z nikotyną włącznie. I jak ma powiedzieć matce: Nie chcę mieć raka? Albo: Nie chcę mieć rozszczepu kręgosłupa, niskiej masy urodzeniowej, upośledzenia intelektualnego, nie chcę być wcześniakiem, itd.? Mówienie "moje dziecko, moja sprawa" to dokładnie ten sam argument, którego użyje ojciec bijący syna albo pozwalający 10-latkowi pić wódkę.

I dziwię się, że to kobiety po poronieniach mają takie lekkie podejście do fajek - w końcu nie od dziś wiadomo, że palenie we wczesnej ciąży może powodować poronienia. Ale pewnie, lepiej myśleć, że to przez założone na szyję korale albo przez czarnego kota - wtedy obwinia się świat dookoła, a nie siebie samego.

la_lenka, wiaraczynicuda, sowa28, Carolline, kapturnica, hakorośl, Magnolia3, agniesja, Kucykowa, Małgorzatka lubią tę wiadomość

• eM Autorytet

Wysłany: 9 lutego 2015, 17:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Staraczka23 wrote:
    ceara6t4rbbs_t.jpg

:)
    :D :D :D aaaa dopiero jak jedna dziewczyna napisała to się zorientowałam co to :P a myślałam że to jakaś ciekawa tablica sensoryczna dla dziecka na ścianie :D :D :D fajny brzusio :)

chabasse lubi tę wiadomość

Aniołek 12tc -18.04.2014 [*]
    Aniołek 8tc -25.08.2014 [*]
    Maks - ur 08.09.2015
    Nataniel 18tc - 20.12.2017 [*]
  • Lady Savage Autorytet

Wysłany: 9 lutego 2015, 17:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mój dzidzia ma 6 cm :) tańczył nam lambadę XD, popatrzyłam na monitor i sobie myślę: jerunku mam dziecko z ADHD XD, bo tak się wierciło, i ruszało czym tylko mogło, a jak tatuś chciał zrobić zdjęcie to tak się zatrzymał i rękami robił akuku XD normalnie kładł sobie rączki na buzie i zdejmował, kładł i zdejmował, świetne :3

w6wmj8.jpg

Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 lutego 2015, 17:59

kasig, sweety, la_lenka, Sigma, eM, wiaraczynicuda, Ursa, Nancy87, agatka196, chabasse, przyszła mama, 4me, Kasiarzynka, Magnolia3, agniesja, monaaa85 lubią tę wiadomość

3 cykl :) Zuzanna Zofia, 20.08.2015, 3180, 56 cm
    relgcwa1lijp26p7.png
    mhsvanli8fgm8ue4.png
  • kasig Autorytet

Wysłany: 9 lutego 2015, 18:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lady piękny dzidziolek :) i aż 6cm wow :) pewnie puchniesz z dumy :)

• eM Autorytet

Wysłany: 9 lutego 2015, 18:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lady Savage wrote:
    Mój dzidzia ma 6 cm :) tańczył nam lambadę XD, popatrzyłam na monitor i sobie myślę: jerunku mam dziecko z ADHD XD, bo tak się wierciło, i ruszało czym tylko mogło, a jak tatuś chciał zrobić zdjęcie to tak się zatrzymał i rękami robił akuku XD normalnie kładł sobie rączki na buzie i zdejmował, kładł i zdejmował, świetne :3

w6wmj8.jpg
    Ale to już olbrzym :D super że jest dobrze :D

Aniołek 12tc -18.04.2014 [*]
    Aniołek 8tc -25.08.2014 [*]
    Maks - ur 08.09.2015
    Nataniel 18tc - 20.12.2017 [*]
  • nick nieaktualny

Wysłany: 9 lutego 2015, 18:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hahaha dziewczyny ja tez bym nie zgadla ze to brzuch no ale wkleilam juz i nie sądziłam ze taki efekt wyjdzie a z telefonu pisze i nawet edytowac nie mogę, swój błąd naprawie jak bede przy laptopie, dzisiaj mama z tatą jednogłośnie powiedzieli ze zaczynam rosnąć i to widac w oczach a mój M wczoraj wspomnial a o wybrzyszeniu na wzgorku

• Nancy87 Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lady super człowieczek:D Kiedy kolejna wizyta? Mówiła coś o prenatalnych?

atdce6yd8pusr0mr.png
    3i49e6ydnzlh0jxr.png
  • Lady Savage Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magnolia3 wrote:
    Dziewczyny, a czemu robicie te badania genetyczne czy prenatalne?Tak same chcecie prywatnie czy to lekarz zleca? Ja nigdy nie mialam.

No mi dziś Pani dr powiedziała że mogę zrobić, ale musiałabym prywatnie i u innego ginekologa bo ona nie ma w ogóle takiego sprzętu.

A ktoś się pytał do kiedy trzeba kwas foliowy, mnie Pani dr powiedziała że jak skończę teraz paczkę którą biorę to mam już nie brać tylko przerzucić się na witaminki dla kobiet w ciąży II trymestru, jerunku ja już lada chwila mam II trymestr :)

relgcwa1lijp26p7.png
    mhsvanli8fgm8ue4.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 9 lutego 2015, 18:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lady Savage wrote:

w6wmj8.jpg
    Świetnie wygląd,, az sie swojego nie mogę doczekac hehe ale wyskoczylas z tym ADHD hehe wyszaleje sie w brzuchu przez miesiące to pozniej bedzie grzeczniutkie

• Lady Savage Autorytet

Wysłany: 9 lutego 2015, 18:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nancy87 wrote:
    Lady super człowieczek:D Kiedy kolejna wizyta? Mówiła coś o prenatalnych?

Kolejną wizytę mam 16 marca, a prenatalne jak chcę to muszę iść prywatnie do innego ginekologa

relgcwa1lijp26p7.png
    mhsvanli8fgm8ue4.png
  • Ursa Autorytet

Wysłany: 9 lutego 2015, 18:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lady Savage jaki piękny maluszek! Niesamowite. Ja idę na następna wizytę w 10t0d według OM,9t0d według ostatniego usg, bardzo jestem ciekawa czy zobaczę takie cuda jak wy dzisiaj :)

7v8rdqk33hu2gxwc.png
    Aniołek [*] 8.01.2013 (7,2 tc)
    Aniołek [*] 10.05.2013(7.4 tc)
  • Nancy87 Autorytet

Wysłany: 9 lutego 2015, 18:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lady Savage wrote:
    Kolejną wizytę mam 16 marca, a prenatalne jak chcę to muszę iść prywatnie do innego ginekologa

I jak, wybierasz się czy odpuszczasz te badanie:)? Ale Ci zazdroszczę tego widoku:)

atdce6yd8pusr0mr.png
    3i49e6ydnzlh0jxr.png
  • Lady Savage Autorytet

Wysłany: 9 lutego 2015, 18:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nancy87 wrote:
    I jak, wybierasz się czy odpuszczasz te badanie:)? Ale Ci zazdroszczę tego widoku:)

Sama sobie zazdroszczę, jestem strasznie dumna, i mój facet też, jak zobaczył XD to tak mówiłem Ci że to obcy, popatrz na jego buzię, istny kosmita, XD tym zdaniem rozśmieszył mnie i mojego ginekologia XD W sumie jak się tak przyjrzeć to nawet się można przerazić, taka czacha XD

relgcwa1lijp26p7.png
    mhsvanli8fgm8ue4.png
  • chabasse Autorytet

Wysłany: 9 lutego 2015, 18:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    LadyS.. gratulacje !!! kurcze jakie super bobo.. coś niesamowitego jak to sie szybko zmienia z fasolki.. czy mi się zdaje czy to nóżki skrzyżowane już widać..?
    Aaa i mialas juz przez brzuch..?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 lutego 2015, 18:27

Synek Antoś
    1usaanli6w2njq4a.png
    wniddf9h5gbbmtsy.png
    Emilia
  • Agnieszka Autorytet

Wysłany: 9 lutego 2015, 18:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny bardzo miło było mi być w Waszym gronie przez te kilka tygodni. W piatek mialam wizyte u swojego gina nastraszyl mnie jak cholera, ze ciaza blizniacza jednoowodniowa i jednokosmowkowa, przy czym jednemj zarodkowi juz bilo serce, a drugiemu jeszcze nie, kazal jechac do prywatnej kliniki do Waraszawy na usg. Zadzwoniłam do ordynatorki szpitala w którym rodzilam i kazala przyjechac do szpitala dzisiaj. Zostalo mi zrobione jeszcze raz usg i okazło się, że jeden zarodek juz przestal się rozwijać, a drugi ma bardzo słabą akcje serca, taką jak moja i dni tej ciąży są policzone. Jezeli nie poronie samoistnie, to w piatek musze znowu pojechac do szpitala, na wywolanie. W szpitalu zostalam potraktowana z wielką godniścią i taktem. Lekarz który robił mi usg, wszystko dokladnie mi wytłumaczyl, powiedzial, ze to nie jest nasza wina, czasami po prostu tak sie dzieje i nie mamy na to zadnego wpływu. Przez te kilka dni troche oswoilam sie z ta mysla, że tak może się stac, gorzej przezywa to moj mąz, ale nie poddajemy sie, jeszcze przyjdzie taki czas, że zostaniemy drugi raz rodzicami :)

Mocno trzymam kciuki, abyscie nigdy nie musialy tego przezywac oraz zeby Wasze ciaze przebiegly spokojnie i bez zadnych komplikacji. Duzo zdrowka dla Was i trzymajcie się! Powodzenia!

p19ucsqvxhad9jnf.png

h84fio4pjmll44p3.png

Aniołki 8tc [*] 13.02.2015 kochamy, tęsknimy, pamiętamy.
  • Lady Savage Autorytet

Wysłany: 9 lutego 2015, 18:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    chabasse wrote:
    LadyS.. gratulacje !!! kurcze jakie super bobo.. coś niesamowitego jak to sie szybko zmienia z fasolki.. czy mi się zdaje czy to nóżki skrzyżowane już widać..?
    Aaa i mialas juz przez brzuch..?

tak to są nóżki :3 , nie dopochwowo miałam, ponoć ostatni raz bo Pani dr powiedziała że w marcu to już przez brzuszek będzie USG

relgcwa1lijp26p7.png
    mhsvanli8fgm8ue4.png
  • Lady Savage Autorytet

Wysłany: 9 lutego 2015, 18:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agnieszka wrote:
    Dziewczyny bardzo miło było mi być w Waszym gronie przez te kilka tygodni. W piatek mialam wizyte u swojego gina nastraszyl mnie jak cholera, ze ciaza blizniacza jednoowodniowa i jednokosmowkowa, przy czym jednemj zarodkowi juz bilo serce, a drugiemu jeszcze nie, kazal jechac do prywatnej kliniki do Waraszawy na usg. Zadzwoniłam do ordynatorki szpitala w którym rodzilam i kazala przyjechac do szpitala dzisiaj. Zostalo mi zrobione jeszcze raz usg i okazło się, że jeden zarodek juz przestal się rozwijać, a drugi ma bardzo słabą akcje serca, taką jak moja i dni tej ciąży są policzone. Jezeli nie poronie samoistnie, to w piatek musze znowu pojechac do szpitala, na wywolanie. W szpitalu zostalam potraktowana z wielką godniścią i taktem. Lekarz który robił mi usg, wszystko dokladnie mi wytłumaczyl, powiedzial, ze to nie jest nasza wina, czasami po prostu tak sie dzieje i nie mamy na to zadnego wpływu. Przez te kilka dni troche oswoilam sie z ta mysla, że tak może się stac, gorzej przezywa to moj mąz, ale nie poddajemy sie, jeszcze przyjdzie taki czas, że zostaniemy drugi raz rodzicami :)

Mocno trzymam kciuki, abyscie nigdy nie musialy tego przezywac oraz zeby Wasze ciaze przebiegly spokojnie i bez zadnych komplikacji. Duzo zdrowka dla Was i trzymajcie się! Powodzenia!

Przytulam mocno

relgcwa1lijp26p7.png
    mhsvanli8fgm8ue4.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 9 lutego 2015, 18:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agnieszka wrote:

3maj sie współczuję bardzo :(

• kasig Autorytet

Wysłany: 9 lutego 2015, 18:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agnieszka strasznie mi przykro. Ale może jeszcze nie wszystko stracone, skoro serduszko drugiego dzidziusia bije. Z całego serca Ci życzę, żeby jednak z dzidziusiem było dobrze

‹‹ 290 291 292 293 294 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Zagnieżdżenie zarodka - ile dni po stosunku? Jakie mogą być objawy zagnieżdżenia?

Czym jest i kiedy następuje zagnieżdżenie zarodka w macicy, ile dni po stosunku dochodzi do implantacji? Czy zagnieżdżenie zarodka można zaobserwować? Jakie objawy mogą towarzyszyć implantacji? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Przygotowanie do porodu - o czym warto pamiętać?

Poród to wyjątkowe przeżycie dla każdej kobiety. Czy można się jakoś do niego przygotować? O czym warto pamiętać, kiedy termin porodu zbliża się wielkimi krokami? Kliknij i przeczytaj nasze sprawdzone sposoby! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Test owulacyjny. Jak działają testy owulacyjne i czy są skuteczne?

Testy owulacyjne są jednym z najprostszych narzędzi do samodzielnego wykrywania dni płodnych i zbliżającej się owulacji. Przeczytaj jak działają testy owulacyjne, jak je prawidłowo wykonać, ile kosztują i czy można im zaufać w 100%. Podpowiemy Ci również jak skutecznie zwiększyć działanie testów owulacyjnych! 

CZYTAJ WIĘCEJ