Wrześniówki 2015
-
WIADOMOŚĆ
-
4me wrote:Prawda dziewczyny nie palilam. Wiem, ze papierosy to pewnie najsilniejsze uzaleznienie ale ja tez musialam z wielu rzeczy zrezygnowac bo obawa, ze dziecko mogloby przeze mnie urodzic sie chore jest silniejsza.
Uwielbialam pic winko wieczorem, w weekendy dobre drineczki- moze nawet za bardzonie wypilabym teraz nawet karmi z 0,5% alkoholu.
Uwielbialam zyc, przebywac poza domem, bywac... Teraz musze lezec i choc spokojnie moglabym lamac zalecenia lekarza, bo nie jestem w szpitalu, siedze w tym wieziennym domu- blada, co raz grubsza i nie do konca z tego powodu szczesliwa... Choc pokusa zamiany mojej kanapy na kanape kolezanki jest wielka nie pozwalam sobie na to....
Uwielbialam pracowac na swoim cialem- chodzic na te wszystkie fajne wymyslne zajecia i patrzec, ze pomimo 33 lat to moje cialo wyglada co raz lepiej- 2 moim przypadku juz nie moge i moze do konca ciazy nie bede mogla. Przez lezenie juz zanikly mi miesnie, przytylam i zapewne na koniec bede wygladac jak wielki slon przez brak mozlwosci ruszania sie....
Coz to wszystko mnie boli, meeeega boli ale ciaza byla moja planowana decyzja i wiedzialam z jakim ograniczeniami sie to wiaze....
Tak, tak wiem, ze zaraz powiecie, ze tego nie mozna porownywac do nalogu palenia.... Moim zdaniem mozna.
Kazdy ma swoje zdanie. Ja wyrazilam swoje- jak chcecie palcie- nie mam zamiaru prawic Wam kazan- od tego macie rodzicow) wasze zdrowie, wasze dzieci...
no smutno mi się zrobiło ale to był mój świadomy wybór. A zamierzasz cos ćwiczyć w ciąży?
-
kasig wrote:Agnieszka strasznie mi przykro. Ale może jeszcze nie wszystko stracone, skoro serduszko drugiego dzidziusia bije. Z całego serca Ci życzę, żeby jednak z dzidziusiem było dobrze
Sigma lubi tę wiadomość
-
Cześć dziewczyny
LadySavage o ranyy ale śliczny bobas i taki duży już szok:D w którym tygodniu jesteś?
mam pytanie, ginka zleciła mi kilka badań i mam glukozę na czczo, czy to jest tylko badanie z krwi czy to co wypija się to coś słodkiego?
Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 lutego 2015, 21:41
Anitka201, kasig, chabasse, eM, skabarka lubią tę wiadomość
to naszszczęśliwy cykl!
nasz mały CUD
CÓRECZKA
-
chabasse wrote:Wiesz.. właśnie też tak pomyślałam, że może to jeszcze nie jest przesądzone.. przecioeż serce bije.. nie chciałabym wzbudzać fałaszywych nadziei.. ale wiesz dopóki jest życie doputy trzeba walczyć.. Moja znajoma miała podobną sytuację i już była umówiona w szpitalu na wywołanie ale wostatniejchwili postanowiła pójśc do innego lekarza, który jej tą ciąże uratował.. Nie mówię, żde to lekarze się mylą, ale czasami może im coś umknąć, czego dowodem jest ta znajoma..
Ja czytałam tu na forum pamiętnik dziewczyny, której powiedzieli, że serduszko nie bije, nawet babka polecała jej szpital, gdzie może się udać. Poszła do innego lekarza i co? Serduszko pięknie biło. W ogóle ona miała kilka razy jakieś takie sytuacje z tą babką. -
asiek191 wrote:Cześć dziewczyny
LadySavage o ranyy ale śliczny bobas i taki duży już szok:D w którym tygodniu jesteś?
mam pytanie, ginka zleciła mi kilka badań i mam glukozę na czczo, czy to jest tylko badanie z krwi czy to co wypija się to coś słodkiego?
a to my w 8 tyg:)
Ja jutro idę na m.in. to badanie. To tylko z krwi. Pije się jak jest badanie z obciążeniem. -
nick nieaktualnyasiek191 wrote:Cześć dziewczyny
a to my w 8 tyg:)
]
najpierw z krwi glukoze zrobia a jak wynik podwyższony bedzie to dostaniesz skierowanie na badanie z obciazeniem
tez pytalam o to hehe -
nick nieaktualnyAgnieszka - może naprawdę warto jeszcze poczekać kilka dni i skonsultować sprawę jeszcze gdzie indziej, na innym aparacie Usg? strasznie mi przykro, ale może jeszcze wydarzy się cud? Takie przypadki się zdarzają
póki co mocno trzymam kciuki, żeby jednak było dobrze.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 lutego 2015, 19:22
-
Agnieszka trzymaj się przykro mi bardzo
Mam prośbę ogólnie do was do osob ktore maja facebboka biorę udział w konkursie do wygrania bilety do kina helios na Greya i prosiłabym by wejść tutaj:
https://www.facebook.com/FhuSwistak/photos/a.361181903988769.81621.352298721543754/722612947845661/?type=1&theater
i polubić o to zdjęcie:
-
nick nieaktualnyagatka196 wrote:Agnieszko tak strasznie mi przykro. Tule
Ja właśnie zrobiłam sobie drinkaz wody, cytryny i miodu i będę się rozgrzewać
-
nick nieaktualny