X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Wrześniówki 2015
Odpowiedz

Wrześniówki 2015

Oceń ten wątek:
  • Ursa Autorytet

Wysłany: 9 lutego 2015, 18:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agnieszka, nie jestem w stanie wyrazic, jak strasznie, strasznie mi przykro :( Trzymajcie się, Kochani!

7v8rdqk33hu2gxwc.png
    Aniołek [*] 8.01.2013 (7,2 tc)
    Aniołek [*] 10.05.2013(7.4 tc)
  • Anitka201 Autorytet

Wysłany: 9 lutego 2015, 18:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    4me wrote:
    Prawda dziewczyny nie palilam. Wiem, ze papierosy to pewnie najsilniejsze uzaleznienie ale ja tez musialam z wielu rzeczy zrezygnowac bo obawa, ze dziecko mogloby przeze mnie urodzic sie chore jest silniejsza.
    Uwielbialam pic winko wieczorem, w weekendy dobre drineczki- moze nawet za bardzo ;) nie wypilabym teraz nawet karmi z 0,5% alkoholu.
    Uwielbialam zyc, przebywac poza domem, bywac... Teraz musze lezec i choc spokojnie moglabym lamac zalecenia lekarza, bo nie jestem w szpitalu, siedze w tym wieziennym domu- blada, co raz grubsza i nie do konca z tego powodu szczesliwa... Choc pokusa zamiany mojej kanapy na kanape kolezanki jest wielka nie pozwalam sobie na to....
    Uwielbialam pracowac na swoim cialem- chodzic na te wszystkie fajne wymyslne zajecia i patrzec, ze pomimo 33 lat to moje cialo wyglada co raz lepiej- 2 moim przypadku juz nie moge i moze do konca ciazy nie bede mogla. Przez lezenie juz zanikly mi miesnie, przytylam i zapewne na koniec bede wygladac jak wielki slon przez brak mozlwosci ruszania sie....
    Coz to wszystko mnie boli, meeeega boli ale ciaza byla moja planowana decyzja i wiedzialam z jakim ograniczeniami sie to wiaze....
    Tak, tak wiem, ze zaraz powiecie, ze tego nie mozna porownywac do nalogu palenia.... Moim zdaniem mozna.
    Kazdy ma swoje zdanie. Ja wyrazilam swoje- jak chcecie palcie- nie mam zamiaru prawic Wam kazan- od tego macie rodzicow ;)) wasze zdrowie, wasze dzieci...
    Ja tam ciebie rozumie ponieważ uwielbialam w weekendy się zabawić. Do tego intensywne ćwiczenia, udział wpolmaratonach biegowych, które niestety w tym roku przejdą mi koło nosa i będę na nie jezdzila jako kibic małżona :-( no smutno mi się zrobiło ale to był mój świadomy wybór. A zamierzasz cos ćwiczyć w ciąży?

• Anitka201 Autorytet

Wysłany: 9 lutego 2015, 18:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agnieszka bardzo współczuję :-( od kilku dni myślałam o tobie, nawet dzisiaj weszłam na twojego bloga bo myślam że tam coś napisałaś. Jakie to wszystko niesprawiedliwe :-(

• Nancy87 Autorytet

Wysłany: 9 lutego 2015, 18:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agnieszka bardzo mi przykro:(

atdce6yd8pusr0mr.png
    3i49e6ydnzlh0jxr.png
  • chabasse Autorytet

Wysłany: 9 lutego 2015, 18:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kasig wrote:
    Agnieszka strasznie mi przykro. Ale może jeszcze nie wszystko stracone, skoro serduszko drugiego dzidziusia bije. Z całego serca Ci życzę, żeby jednak z dzidziusiem było dobrze
    Wiesz.. właśnie też tak pomyślałam, że może to jeszcze nie jest przesądzone.. przecioeż serce bije.. nie chciałabym wzbudzać fałaszywych nadziei.. ale wiesz dopóki jest życie doputy trzeba walczyć.. Moja znajoma miała podobną sytuację i już była umówiona w szpitalu na wywołanie ale wostatniejchwili postanowiła pójśc do innego lekarza, który jej tą ciąże uratował.. Nie mówię, żde to lekarze się mylą, ale czasami może im coś umknąć, czego dowodem jest ta znajoma..

Sigma lubi tę wiadomość

Synek Antoś
    1usaanli6w2njq4a.png
    wniddf9h5gbbmtsy.png
    Emilia
  • asiek191 Autorytet

Wysłany: 9 lutego 2015, 18:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczyny :)

LadySavage o ranyy ale śliczny bobas i taki duży już szok:D w którym tygodniu jesteś?:)

mam pytanie, ginka zleciła mi kilka badań i mam glukozę na czczo, czy to jest tylko badanie z krwi czy to co wypija się to coś słodkiego :D?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 lutego 2015, 21:41

Anitka201, kasig, chabasse, eM, skabarka lubią tę wiadomość

to nasz <3 <3 <3 <3 <3 <3 <3 <3 <3 szczęśliwy cykl!:) nasz mały CUD <3
    CÓRECZKA <3

3i49hdgee1o4pbfq.png
  • Nancy87 Autorytet

Wysłany: 9 lutego 2015, 18:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    chabasse wrote:
    Wiesz.. właśnie też tak pomyślałam, że może to jeszcze nie jest przesądzone.. przecioeż serce bije.. nie chciałabym wzbudzać fałaszywych nadziei.. ale wiesz dopóki jest życie doputy trzeba walczyć.. Moja znajoma miała podobną sytuację i już była umówiona w szpitalu na wywołanie ale wostatniejchwili postanowiła pójśc do innego lekarza, który jej tą ciąże uratował.. Nie mówię, żde to lekarze się mylą, ale czasami może im coś umknąć, czego dowodem jest ta znajoma..

Ja czytałam tu na forum pamiętnik dziewczyny, której powiedzieli, że serduszko nie bije, nawet babka polecała jej szpital, gdzie może się udać. Poszła do innego lekarza i co? Serduszko pięknie biło. W ogóle ona miała kilka razy jakieś takie sytuacje z tą babką.

atdce6yd8pusr0mr.png
    3i49e6ydnzlh0jxr.png
  • Nancy87 Autorytet

Wysłany: 9 lutego 2015, 18:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    asiek191 wrote:

LadySavage o ranyy ale śliczny bobas i taki duży już szok:D w którym tygodniu jesteś?:)

mam pytanie, ginka zleciła mi kilka badań i mam glukozę na czczo, czy to jest tylko badanie z krwi czy to co wypija się to coś słodkiego :D?

a to my w 8 tyg:)

2my8f4p.jpg

Ja jutro idę na m.in. to badanie. To tylko z krwi. Pije się jak jest badanie z obciążeniem.

atdce6yd8pusr0mr.png
    3i49e6ydnzlh0jxr.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 9 lutego 2015, 18:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    asiek191 wrote:

a to my w 8 tyg:)

]
    Chyba za duze foto :P
    najpierw z krwi glukoze zrobia a jak wynik podwyższony bedzie to dostaniesz skierowanie na badanie z obciazeniem :)
    tez pytalam o to hehe

• Lady Savage Autorytet

Wysłany: 9 lutego 2015, 18:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    asiek191 wrote:

]

Ja jestem w 12 tyg

Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 lutego 2015, 18:59

3 cykl :) Zuzanna Zofia, 20.08.2015, 3180, 56 cm
    relgcwa1lijp26p7.png
    mhsvanli8fgm8ue4.png
  • eM Autorytet

Wysłany: 9 lutego 2015, 19:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agnieszko tak strasznie mi przykro :(

Aniołek 12tc -18.04.2014 [*]
    Aniołek 8tc -25.08.2014 [*]
    Maks - ur 08.09.2015
    Nataniel 18tc - 20.12.2017 [*]
  • nick nieaktualny

Wysłany: 9 lutego 2015, 19:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agnieszka - może naprawdę warto jeszcze poczekać kilka dni i skonsultować sprawę jeszcze gdzie indziej, na innym aparacie Usg? strasznie mi przykro, ale może jeszcze wydarzy się cud? Takie przypadki się zdarzają :) póki co mocno trzymam kciuki, żeby jednak było dobrze.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 lutego 2015, 19:22

• agatka196 Autorytet

Wysłany: 9 lutego 2015, 19:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 lutego 2016, 20:44

Mam 4 Aniołki w niebie. Boże czuwaj nad nami
    16udk0s3stit4jg4.pngklz9df9hfp6o5oq3.png
  • anulka20 Autorytet

Wysłany: 9 lutego 2015, 19:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agnieszka trzymaj się przykro mi bardzo
    Mam prośbę ogólnie do was do osob ktore maja facebboka biorę udział w konkursie do wygrania bilety do kina helios na Greya i prosiłabym by wejść tutaj:
    https://www.facebook.com/FhuSwistak/photos/a.361181903988769.81621.352298721543754/722612947845661/?type=1&theater

i polubić o to zdjęcie:
    5a58k6.jpg

Anulka20

Synek :) Wiktor
    3jvz82c38h6gh3mk.png
  • Ursa Autorytet

Wysłany: 9 lutego 2015, 19:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zrobione, Aniu :) Życzę wygrania tych biletów :D

7v8rdqk33hu2gxwc.png
    Aniołek [*] 8.01.2013 (7,2 tc)
    Aniołek [*] 10.05.2013(7.4 tc)
  • nick nieaktualny

Wysłany: 9 lutego 2015, 19:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    agatka196 wrote:
    Agnieszko tak strasznie mi przykro. Tule <3

Ja właśnie zrobiłam sobie drinka :-) z wody, cytryny i miodu i będę się rozgrzewać :-)
    Ja to popijalam ze szczypta caynne jak sie chcialam pozbyc wody z organizmu 3x na dzien w miesiąc 8kg poszlo, w grudniu chxialam zaczac znowu ale zrezygnowałam myslalam ze nie mozba tej lenoniady pic a tu patrz ;)

• Nancy87 Autorytet

Wysłany: 9 lutego 2015, 19:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lady jaki ładny avatar:D Jeszcze 6 dni:D Odliczam do zobaczenia mojego cudu:)

eM lubi tę wiadomość

atdce6yd8pusr0mr.png
    3i49e6ydnzlh0jxr.png
  • chabasse Autorytet

Wysłany: 9 lutego 2015, 19:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    anulka20 wrote:

i polubić o to
    Juuż!

Synek Antoś
    1usaanli6w2njq4a.png
    wniddf9h5gbbmtsy.png
    Emilia
  • asiek191 Autorytet

Wysłany: 9 lutego 2015, 19:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dzięki dziewczyny za odpowiedź, wiec nie muszę brać wolnego w pracy :)

Agnieszka strasznie mi przykro, trzeba jednak wierzyć do końca że będzie dobrze:*

to nasz <3 <3 <3 <3 <3 <3 <3 <3 <3 szczęśliwy cykl!:) nasz mały CUD <3
    CÓRECZKA <3

3i49hdgee1o4pbfq.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 9 lutego 2015, 19:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wiem ze za szybko na takie pytania moze większość pierwszy raz o tym sie dowie ale nie wiem o co chodzi z tym wypadaniem czopa przed porodem i jak to wygląda :)

‹‹ 291 292 293 294 295 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

10 ważnych rzeczy dotyczących Twoich piersi, które warto wiedzieć

Piersi - symbol kobiecości, płodności i namiętności. Mężczyźni je uwielbiają, a kobiety często zbyt surowo je oceniają. Przeczytaj jak dbać o piersi, co wynaleźli ostatnio polscy naukowcy, jakie objawy powinny Cię zaniepokoić i w jaki sposób piersi mogą wesprzeć Twoje starania o ciążę.   

CZYTAJ WIĘCEJ

Kwas foliowy podczas starania o dziecko, kwas foliowy w ciąży - dlaczego tak ważny?

Kwas foliowy to witamina z grupy B, o której żadna starająca się o ciążę kobieta, nie powinna zapominać! Kwas foliowy ma ogromny wpływ na rozwój płodu, prawidłowy przebieg ciąży, ale i również płodność kobiety! Dodatkowo przeczytaj dlaczego suplementacja kwasu foliowego zalecana jest czasem również dla mężczyzn.   

CZYTAJ WIĘCEJ

Starania o dziecko i ciąża po poronieniu - prawdziwe historie ♡

"Prawdziwe historie kobiet starających się o dziecko" - opowieść o Karolinie, która doświadczyła bolesnej straty w 21. tygodniu ciąży... Jak sama mówi: wszystko układało się idealnie, nic nie wskazywało na to, że coś może być nie tak. "Starania o dziecko i ciąża po poronieniu" -  o bólu, bezsilności, traumie, ale również o pięknym odrodzeniu, niegasnącej nadziei i szczęśliwym zakończeniu. 

CZYTAJ WIĘCEJ