Wrześniówki 2015
-
WIADOMOŚĆ
-
O ja pierdolę, Dziewczyny, ale miałam akcję przed chwilą. Młoda dostała taką grzechotkę do zabawy, a ja idę do kuchni gotować. Zaglądam do niej na chwilę, żeby zobaczyć jak się ładnie bawi, że tak cicho siedzi, wchodzę do pokoju, a tam młoda leży w bujadle z jedną z tych żółtych kulek w buzi, macha rączkami i nie może tego wyjąć, utknęła jej cała grzechotka w buzi, coś na zasadzie włożenia żarówki, młoda cała czerwona, już miała łezki w oczach. Jak jej to w końcu wyciągnęłam, to był taki ryk, że ją 10 minut uspokajałam. Ja pierdole, kto wymyśla takie zabawki dla takich maluchów i kto je dopuszcza potem do sprzedaży.
-
moka89 wrote:O matko! Ale wszystko w porządku? Napisałabym do producenta o zaistniałej sytuacji
Wszystko w porządku, ale pierwsza myśl była taka, że jej tego kurna nie wyjmę (wspomniana żarówka) więc od razu szarpnęłam żeby wyskoczyło za pierwszym razem. I nie wiem co by było, gdybym do niej nie zajrzała. I to kurde nie jest jakaś zabawka no name firmy krzak, tylko bodajże Canpol.Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 lutego 2016, 17:45
-
la_lenka wrote:My też, ale już za małe się zrobiły. Obecnie jedziemy na takich ze Smyka, też fajne. Ale te Lidlowe jakaś porażka
takze z lidlowych jestem bardzo zadowolona
-
Dziś próba pływania z kółkiem numer dwa. Wlazlam z małą do wanny i obyło się bez płaczu. Ale nadal zero szalenstw, jak nogą ruszy to maks. Pozycja to tylko na pieska, na plecach nie chce, od raz się przekreca na brzuch, dupa w górę i odpycha się nogami od dna. Na pewno nie działa to jako zmęczenie na lepsze spanie.
-
Witajcie. Kilka dni mnie nie było a tu tyle sie działo. .
U nas z sukcesów to impreza urodzonowa małża bez zabicia teściowej.
Bylismy się zaszczepić i mój wielkolud ma 7600g i 71cm!
Na rehabilitacji powoli postępy.
Za to wichura u nas wyrwala mi drzwi z fuyryny wejściowe. A teraz napadalo z 20cm śniegu. Zwariuje z tą pogodną. Od niedzieli bez spaceru -
Kiedyś w przychodni spotkałam babkę z synkiem 10,5 miesiąca i tak gadamy i mówi że on na mm i że od urodzenia nie przestała ani jednej całej nocy. On ma swoje godziny do jedzenia i koniec. Mówi że już wszystkiego próbowali. Kasze manne zageszczaczy że nawet dostawał dosłownie kit a i tak wstaje o swoich porach na mleko.
Wiec wydaje mi się że tu nie ma znaczenia co podasz bo to zależy od dziecka.
Bo znowu mam koleżankę która syna i kładzie go spać o 21 a wstaje o 7 rano i jest tylko na piersi. I tak ma od urodzenia go. Ja się śmieje że w cyckach ma śmietanę
Dżuls dobrze że nic małej się nic nie stało.
Trzeba faktycznie zabawki oglądać z każdej strony.
Lenka ja mam te skarpetki i sama jestem ciekawa jakie po praniu będą. Małej każde jedne spadają z gir bo tak nimi jeździ.
U nas pierwsza kąpiel z baby swimmer udana -
Jeśli chodzi o hemoglobinę to pamiętam, że Michu w 5mc leżał w szpitalu miał jakąś bakterię (nieistotne teraz) i przy wypisie czepili się hemoglobiny zlecili żelazo. Na to moja pediatra, że 5mc to czas przejściowy kiedy dziecko zaczyna samo produkcję i nie ma co go faszerować i po miesiącu skątrolowaliśmy i było idealnie. Dlatego ja bym się nie przejmowała, szczególnie jeśli wynik jest w normie.
Moje kochane chłopaki Michał lat 10, Paweł lat 7, no i jeszcze jest tata, teraz doszła Marysia -
Ja dzis tak sie wciagnelam w książkę, ze dopiero tu zaglądam
Poranna dwugodzinna drzemka młodego cala "przeczytałam", pozniej poszliśmy na spacer i teoche pochodzilam ale później znalazłam wygodne miejsc w kawiarnianym ogrodku i z kawa dalej czytałam książkę. A wieczorem juz tak bardzo chciałam skończyć, ze kryminal czytałam młodemu na gloshaha u tym sposobem w dwa dni przy dziecku pochlonelam czytadło:D
Kucykowa, mmalutka, la_lenka, bento, Carolline, karolcia87, Anitka201, Dżuls lubią tę wiadomość
-
Dżuls wrote:Anitka - jak tam u Was na froncie?
biegunka i temperatura to żebyśmy się za bardzo nie nudzili to w tym tygodniu mamy infekcje wiec młody kaszle i ciężko jemu oddychać.
Dziękuję za rady dot inhalatora zamówiłam medel
Do tej pory obsługiwałam go frida ale małż kupił katarek i w końcu wszystkie gile są sprawnie usuwane
Najgorsze ze ja też się zarazilam od małego i ciężko mi ogarnąć marudzace dziecko jak sama najchętniej bym przelezala cały dzień w lozku.
Czekam na ta cholera wiosne i mam nadzieje ze bedźle trochę łatwiej. -
W h&m online kolekcja basic-owa jest w ofercie 3 w cenie 2. Wczesniej obowiązywało to tylko sklepach stacjonarnych. Ja przez to ze jestem 2 tydzień uziemiona w domu to wczoraj złożyłam swoje zamówienie. Jeszcze trochę i u nas wchodzi rozmiar 80..z torbami pójdę prz tym wielkoludzie.
wcześniej doczytałam ze pisałyscie o tkaninach. Ja ostatnio zamówiłam dresowkę z nadrukiem (ze stron: metry i centymetry oraz sprzedajemytkaniny.pl) i mam zamiar uszyć młodemu dresowe spodenki. U mojej mamy stoi maszyna do szycia wiec może mi się udaa jak nie to krawcowa poradzi sobie z tematem
Co do poscielowych tkanin to polecam stronę :sweetcraft. Cena za MB do 40 zł i bardzo dobra jakość tkanin4me lubi tę wiadomość