X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Wrześniówki 2015
Odpowiedz

Wrześniówki 2015

Oceń ten wątek:
  • Ursa Autorytet

Wysłany: 10 lutego 2015, 11:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lady Savage wrote:
    ??? 3 tabletki plus to co masz w femibion, masakra to strasznie dużo

Kwas foliowy to witamina rozpuszczalna w wodzie więc nawet jeśli bierze się go więcej organizm weźmie tyle ile mu potrzeba a nadmiar jest usuwany z organizmu :) Przedawkowanie jest niemożliwe :) Więc w zasadzie nie znając wchłanialności danego kwasu foliowego można brac więcej by miec pewnośc, że te obowiązkowe 400mg się wchłonie :)

Ja widzę Twój suwaczek :)

7v8rdqk33hu2gxwc.png
    Aniołek [*] 8.01.2013 (7,2 tc)
    Aniołek [*] 10.05.2013(7.4 tc)
  • adzia Autorytet

Wysłany: 10 lutego 2015, 11:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kasig wrote:
    dzień dobry :) Adzia dzidziuś prześliczny i taki już duży :)
    Kasig cudowne uczucie jak te 4 cm szczęścia skacze w tym brzuchu jak taka pchelka☺

Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 lutego 2015, 11:06

Misi@, kasig, easymum lubią tę wiadomość

3i49df9hy5b5npd4.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 10 lutego 2015, 11:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A gin zabroniła brać w 1 trymestrze witaminy. Mam brać tylko kwas foliowy. Dziwne co lekarz to inne zalecenia o.O :)

• nick nieaktualny

Wysłany: 10 lutego 2015, 11:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Boże dziewczyny !!! Jakiego wstydu narobiłam sobie , poszłam do przychodni na pobranie tam chyba z 15osób i mówią że co 20min wpuszczają bo ludzie na ktg są , wisi na tablicy KOBIETY W CIĄŻY I KOBIETY Z DZIEĆMI DO LAT 6 WCHODZĄ POZA KOLEJNOŚCIĄ gdyby były te 3 czy 4 osoby przede mną to ok ale nie tyle ja na czczo wymiotować mi się chce a tu jakaś młoda dziewczyna z krzywymi nogami i zezem rozbieżnym do mnie z jadaczką !! Powiedziałam że dobra skoro nie mogę przed nią wejść na dosłownie 3minuty jak zawsze i po niej też nie to z chęcią na nią narzygam bo jestem głodna i w głowie mi się kręci , po 10min stało się zaczęłam rzygać !!! Baba wyleciała z zabiegowego na mnie z ryjem że czemu ja rzygam w przychodni ludzie zaczęli do niej gadać że ta przede mną nie chciała mnie wpuścić a ostrzegałam że mnie bierze !! Facet do mnie że mogłam na nią rzygać to mniej do sprzątania by było , ludzie zaczęli się śmiać a ta patafianka żebym jednak weszła przed nią to podziękowałam bo musiałam umyć buzię , oczywiście kazały mi sprzątać wyobrażacie sobie ? Powiedziałam że do jutra nie sprzątne bo co patrzę to znwu mnie cofa , takiej akcji jeszcze nie miałam ;/

ceska, Magnolia3 lubią tę wiadomość

• Lady Savage Autorytet

Wysłany: 10 lutego 2015, 11:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Staraczka23 wrote:
    Boże dziewczyny !!! Jakiego wstydu narobiłam sobie , poszłam do przychodni na pobranie tam chyba z 15osób i mówią że co 20min wpuszczają bo ludzie na ktg są , wisi na tablicy KOBIETY W CIĄŻY I KOBIETY Z DZIEĆMI DO LAT 6 WCHODZĄ POZA KOLEJNOŚCIĄ gdyby były te 3 czy 4 osoby przede mną to ok ale nie tyle ja na czczo wymiotować mi się chce a tu jakaś młoda dziewczyna z krzywymi nogami i zezem rozbieżnym do mnie z jadaczką !! Powiedziałam że dobra skoro nie mogę przed nią wejść na dosłownie 3minuty jak zawsze i po niej też nie to z chęcią na nią narzygam bo jestem głodna i w głowie mi się kręci , po 10min stało się zaczęłam rzygać !!! Baba wyleciała z zabiegowego na mnie z ryjem że czemu ja rzygam w przychodni ludzie zaczęli do niej gadać że ta przede mną nie chciała mnie wpuścić a ostrzegałam że mnie bierze !! Facet do mnie że mogłam na nią rzygać to mniej do sprzątania by było , ludzie zaczęli się śmiać a ta patafianka żebym jednak weszła przed nią to podziękowałam bo musiałam umyć buzię , oczywiście kazały mi sprzątać wyobrażacie sobie ? Powiedziałam że do jutra nie sprzątne bo co patrzę to znwu mnie cofa , takiej akcji jeszcze nie miałam ;/

Nie no fajna przygoda XD zapisz sobie to XD będziesz dzieciom opowiadać XD

3 cykl :) Zuzanna Zofia, 20.08.2015, 3180, 56 cm
    relgcwa1lijp26p7.png
    mhsvanli8fgm8ue4.png
  • kasig Autorytet

Wysłany: 10 lutego 2015, 11:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Staraczka, no to widzę że miałaś niezłą przygodę w przychodni. Ludzie to jednak są niektórzy wredni, tak jakby ja zbawiło te kilka minut gdyby Cie przepusciła

• Anitka201 Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Staraczka no dosłownie cholera mnie bierze na taką znieczulicę. A te babki w przychodni to też dobrze się czują? Szukają jelenia do sprzątania. Płacą im za obsługiwanie ludzi w przychodni to takie coś też do nich należy.

• ceska Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Staraczka23 wrote:

rzygnij na nią rzygnij na nia :D

oar8skjod4lwslof.png
  • Anitka201 Autorytet

Wysłany: 10 lutego 2015, 11:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny tu wklejam link do fajnej książki w formacie pdf "język niemowląt" myślę, że te które spodziewają się pierwszego dziecka powinny to przeczytać :-)
    http://ebookbrowsee.net/jezyk-niemowlat-tracy-hogg-1-pdf-d340450283

eM lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 10 lutego 2015, 11:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ale naprawdę takiej siary to nigdy sobie nie zrobiłam , jak rodzicom opowiadałam hahaha myślałam że ze śmiechu nie wyrobią chwilę siedziałam i co parę minut słyszałam żebym nie wymiotowała na nich hahaha

• nick nieaktualny

Wysłany: 10 lutego 2015, 11:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Staraczka OMG co za akcja!
    Mam nadzieję, że już lepiej się czujecie.

• Ursa Autorytet

Wysłany: 10 lutego 2015, 11:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Haha Staraczka, dobre :) Mnie też dzisiaj tak niedobrze, że szok.

7v8rdqk33hu2gxwc.png
    Aniołek [*] 8.01.2013 (7,2 tc)
    Aniołek [*] 10.05.2013(7.4 tc)
  • nick nieaktualny

Wysłany: 10 lutego 2015, 11:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anitka201 wrote:
    Dziewczyny tu wklejam link do fajnej książki w formacie pdf "język niemowląt" myślę, że te które spodziewają się pierwszego dziecka powinny to przeczytać :-)
    http://ebookbrowsee.net/jezyk-niemowlat-tracy-hogg-1-pdf-d340450283
    Tak to bardzo fajna książka :)

• ceska Autorytet

Wysłany: 10 lutego 2015, 11:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dzisiaj taki dzien mnie tez mdli co chwile ( jak anraize od poczatku wymiotowałam raz sokiem jabłkowym) ale mdli dzisiaj niesamowicie co chwile cos jem zeby brzuch pusty nie był i sssieeeee

oar8skjod4lwslof.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 10 lutego 2015, 11:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    zjadłam u rodziców śniadanie z przymusu i jest ok teraz siedzę o wodzie :D

jak tu nie narzekać zero tolerancji i zrozumienia dla kobiet w ciąży , jak ja siedziałam i nawet godzinę a przyszła kobieta w ciąży to puściłam nawet stałam w jej obronie , a tu taka znieczulica chcieli mieć widowisko to dostali

• Anitka201 Autorytet

Wysłany: 10 lutego 2015, 11:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A tu dodaję link analizą składów kremów na rozstępy (dla kobiet w ciąży). Warto na to spojrzeć bo dopiero teraz widzę, że palmers który mnie tak uczulił ma w swoim składzie jakąś toksyczną substancję..
    http://www.srokao.pl/2011/03/analiza.html

Misi@ lubi tę wiadomość

• Anitka201 Autorytet

Wysłany: 10 lutego 2015, 11:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No i wychodzi na to że w mustelli był jakiś toksyczny składnik.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 lutego 2015, 11:46

• nick nieaktualny

Wysłany: 10 lutego 2015, 11:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anitka201 wrote:
    A tu dodaję link analizą składów kremów na rozstępy (dla kobiet w ciąży). Warto na to spojrzeć bo dopiero teraz widzę, że palmers który mnie tak uczulił ma w swoim składzie jakąś toksyczną substancję..
    http://www.srokao.pl/2011/03/analiza.html
    ja zaczęłam używać od póltora tygodnia olejek babydream mam fur plegen czy jakos tak i te stare blizny jak by bledsze nawet dziur nie czuc :D

• Anitka201 Autorytet

Wysłany: 10 lutego 2015, 11:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Staraczka23 wrote:
    ja zaczęłam używać od póltora tygodnia olejek babydream mam fur plegen czy jakos tak i te stare blizny jak by bledsze nawet dziur nie czuc :D
    Wiesz on w tym podsumowaniu ma bardzo dobrą opinię no i ta cena :-)

• kasig Autorytet

Wysłany: 10 lutego 2015, 11:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anitka fajnie, że to wkleiłaś :) widzę że produkt z rossmanna polecany. Apropo nie wiem czy wiecie, ale przy założeniu w rossmanie karty rossne ze stasusem spodziewam się dziecka dostaje się w prezencie ten olejek na rozstępy dla kobiet w ciąży za 1 grosz. Ja sobie już założyłam, bo stwierdziłam że jak będę kompletować kosmetyczną wyprawkę i pieluszki to zniżki się przydadzą.

‹‹ 295 296 297 298 299 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Smog - czy smog w Polsce może obniżać płodność?

Polska jest jednym z najbardziej zanieczyszczonych krajów na świecie. To niestety przykry fakt. Jesteśmy świadomi, że smog negatywnie wpływa na nasz organizm - płuca, serce. Ale czy może również upośledzać naszą płodność? Czy może dodatkowo obniżać parametry nasienia? Czy możemy mądrze się przed tym zabezpieczać, czy to już histeria? Zadaliśmy to pytanie ekspertom, przeczytaj co usłyszeliśmy!  

CZYTAJ WIĘCEJ

"Nie mogę zajść w ciążę" - moja historia starania o dziecko

"Prawdziwe historie kobiet starających się o dziecko". Opowieść o kobiecie, która nie traci nadziei... "Nie mogę zajść w ciążę, ale nie tracimy nadziei..." - nieplodna_optymistka opowiada o swoich staraniach, drodze do macierzyństwa, leczeniu niepłodności i niegasnącej wierze w to, że się uda! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Grzybica pochwy - przyczyny, objawy leczenie

Grzybica pochwy (drożdżyca pochwy, kandydoza pochwy) jest jedną z najczęstszych infekcji kobiecego układu rozrodczego. Jak i dlaczego dochodzi do infekcji? Jakie są objawy grzybicy pochwy? Kiedy warto zgłosić się do lekarza i jak wygląda leczenie drożdżycy pochwy?

CZYTAJ WIĘCEJ