X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Wrześniówki 2015
Odpowiedz

Wrześniówki 2015

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 10 lutego 2015, 11:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kasig mówisz ? Chyba też założę

• Anitka201 Autorytet

Wysłany: 10 lutego 2015, 11:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Też często kupuję w rossmannie więc chyba wyrobię tę kartę :-)

• kasig Autorytet

Wysłany: 10 lutego 2015, 12:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    tak dziewczyny, zniżki do porodu są małe bo chyba 3%, ale zawsze coś, po za tym do 3 roku życia dziecka zawsze jakieś prezenty i rosnące zniżki. A na początek ten olejek w prezencie. Jak dla mnie fajny program. Kartę należy zarejestrować, wszystko jest opisane na karcie gdzie i potem dostaje się informacje aby odebrać prezent. Te karty rossne stoją na kasach ale też są na półeczkach na dziale dziecięcym

• eM Autorytet

Wysłany: 10 lutego 2015, 12:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dawno mówiłam że te z rosmana z serii for mama są mega :P

Staraczka23 lubi tę wiadomość

Aniołek 12tc -18.04.2014 [*]
    Aniołek 8tc -25.08.2014 [*]
    Maks - ur 08.09.2015
    Nataniel 18tc - 20.12.2017 [*]
  • 4me Autorytet

Wysłany: 10 lutego 2015, 12:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kurczaki a ja używam palmersa :// musze spr czy sklad sie nie zmienił bo to podsumowanie z 2011 roku chyba...

Co do badan ja jestem w 9 tygodniu i tez dopiero idę na te wszystkie badania :) co więcej mam abonament na usługi medyczne z pracy a chodzę do prywatnego ginekologa. Mój abonament jest tak fajny, ze nic nie place nawet jesli prywatny gin wystawił mi skierowanie- 400 stówki w kieszeni :D
    Sprawdźcie swoje abonamenty dokladnie moze tez tak macie i nie musialybyscie chodzić podwójnie na NFZ tylko po skierowania ;) a i jeszcze mogę dostać zwrot za część prywatnej wizyty u ginekologa :)

Co do badania na cukier - czy wy juz wszystkie mialyscie to obciążenie glukoza? Bo ja dostalam skierowanie tylko na zwykly cukier z krwi bez tego paskudnego plynu ???/

mhsvj48aqvgzp38a.png

l22nhdgestw22l2o.png
  • 4me Autorytet

Wysłany: 10 lutego 2015, 12:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Staraczka niezla przygoda :D
    Moja siostra jak byla w ciazy poszla do fryzjera. Komuś obok robili trwala- zemdlilo ja na maksa, zrobili jej sie ciemno przed oczami i zwymiotowala na środek salonu ;) uppsa ale się wstydu najadla. Pani fryzjerka posprzątala sama ale siostra juz tam nigdy nie wrocila ;)
    Byla juz w mocno widocznej ciazy wiec pewnie co niektóre kobitki zrozumialy ;)

Staraczka23 lubi tę wiadomość

mhsvj48aqvgzp38a.png

l22nhdgestw22l2o.png
  • kasig Autorytet

Wysłany: 10 lutego 2015, 12:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja też mam na razie skierowanie na zwykłe badanie glukozy we krwi, skierowanie na to z obciążeniem chyba dostaje się tylko wtedy gdy wyniki tej zwykłej są za wysokie

easymum lubi tę wiadomość

• 4me Autorytet

Wysłany: 10 lutego 2015, 12:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzieki Kasig za info :)
    Dziewczyny ja sprawdziłam sklad palmersa balsamu na rozstępy- nie ma tam juz tej substancji. Jest tez napisane na opakowaniu, ze produkt jest rekomendowany przez naczelna rade pielęgniarek i położnych, nie wiem czy to chwyt marketingowy czy nie ;) no ale jet napisane.
    Ma tez laury za rok 2014 ale w takie konkursy to ja w ogóle nie wierze ;))

mhsvj48aqvgzp38a.png

l22nhdgestw22l2o.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 10 lutego 2015, 12:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    4me wrote:
    Staraczka niezla przygoda :D
    Moja siostra jak byla w ciazy poszla do fryzjera. Komuś obok robili trwala- zemdlilo ja na maksa, zrobili jej sie ciemno przed oczami i zwymiotowala na środek salonu ;) uppsa ale się wstydu najadla. Pani fryzjerka posprzątala sama ale siostra juz tam nigdy nie wrocila ;)
    Byla juz w mocno widocznej ciazy wiec pewnie co niektóre kobitki zrozumialy ;)
    Hahaha no to nie jestem jedyną ale myślę ze takich przypadków jest mało bo ciężarne omijają zamknięte pomieszczenia zeby właśnie takich sytuacji nie było, jak dobrze że koleżanka fryzjerka od jakiś 8lat przychodzi do domu :D

• nick nieaktualny

Wysłany: 10 lutego 2015, 12:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    4me wrote:
    Kurczaki a ja używam palmersa :// musze spr czy sklad sie nie zmienił bo to podsumowanie z 2011 roku chyba...

Co do badan ja jestem w 9 tygodniu i tez dopiero idę na te wszystkie badania :) co więcej mam abonament na usługi medyczne z pracy a chodzę do prywatnego ginekologa. Mój abonament jest tak fajny, ze nic nie place nawet jesli prywatny gin wystawił mi skierowanie- 400 stówki w kieszeni :D
    Sprawdźcie swoje abonamenty dokladnie moze tez tak macie i nie musialybyscie chodzić podwójnie na NFZ tylko po skierowania ;) a i jeszcze mogę dostać zwrot za część prywatnej wizyty u ginekologa :)

Co do badania na cukier - czy wy juz wszystkie mialyscie to obciążenie glukoza? Bo ja dostalam skierowanie tylko na zwykly cukier z krwi bez tego paskudnego plynu ???/

Kazda kobieta dostaje na poczatku glukoza na czczo, bez obciazenia. Jesli ta jest powyzej normy to wtedy jest obciazenie. Jesli jest ok to ok 24 tc kazda ciezarne przechodzi obciazenie 50g glukozy.

• Lady Savage Autorytet

Wysłany: 10 lutego 2015, 12:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja dostałam od mamy tych dziewczynek którymi się zajmowałam krem na rozstępy, jak przez przypadek zobaczyłam dziś w aptece ile on kosztuje to o mały włos a bym kopnęła w kalendarz

2ynmayx.jpg

3 cykl :) Zuzanna Zofia, 20.08.2015, 3180, 56 cm
    relgcwa1lijp26p7.png
    mhsvanli8fgm8ue4.png
  • 4me Autorytet

Wysłany: 10 lutego 2015, 12:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No i dzieki za info- teraz wszystko jasne :)

mhsvj48aqvgzp38a.png

l22nhdgestw22l2o.png
  • 4me Autorytet

Wysłany: 10 lutego 2015, 13:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mustela to jeden z najbardziej polecanych kremów w necie. Choc ocena na tym blogu sroki byla slaba znam wiele dziewczyn, które go stosowaly i nie miały żadnych rozstępów. Znam tez jednak takie, które uzywaly serii rosmanna i tez nie miały ;) wiele na pewno zalezy od predyspozycji naszego ciała. Miejmy nadzieje, ze jak będziemy dbać, nawilzac to nie będziemy ich miec- nie wazne dzieki czemu ;)

mhsvj48aqvgzp38a.png

l22nhdgestw22l2o.png
  • Lady Savage Autorytet

Wysłany: 10 lutego 2015, 13:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja nie miałam zamiaru się smarować XD bo mam pełno rozstępków i klika dodatkowych by nie robiło róźnicy, ale jak dostałam to trzeba używać :P co ma się zmarnować, i to za taką cenę

3 cykl :) Zuzanna Zofia, 20.08.2015, 3180, 56 cm
    relgcwa1lijp26p7.png
    mhsvanli8fgm8ue4.png
  • Anitka201 Autorytet

Wysłany: 10 lutego 2015, 13:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    4me wrote:
    Mustela to jeden z najbardziej polecanych kremów w necie. Choc ocena na tym blogu sroki byla slaba znam wiele dziewczyn, które go stosowaly i nie miały żadnych rozstępów. Znam tez jednak takie, które uzywaly serii rosmanna i tez nie miały ;) wiele na pewno zalezy od predyspozycji naszego ciała. Miejmy nadzieje, ze jak będziemy dbać, nawilzac to nie będziemy ich miec- nie wazne dzieki czemu ;)
    No właśnie z tego co czytam to niekoniecznie ta mustella jest tak bardzo polecana. Lepsze opinie ma palmers czy elancyl. O ile na palmersie już się przejechałam przez to cholerne uczulenie o tyle od 4 miesiąca będę stosowała elancyl. Zobaczymy co z tego będzie :-) myślę, że geny genami ale czymś wspomóc się trzema :-)

• Anitka201 Autorytet

Wysłany: 10 lutego 2015, 13:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja też miałam glukozę na czczo (bez obciążenia) i w sumie wyszła mi wg mnie wysoka bo 91. Przed ciążą cukier na czczo - 70.

• ceska Autorytet

Wysłany: 10 lutego 2015, 13:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja na obciązenie jeszcze nie dostałam może dostane później ja miałam wynik 77

oar8skjod4lwslof.png
  • justysss Autorytet

Wysłany: 10 lutego 2015, 13:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hey hey, a ja badania prenatalne mam 02.03 o 17.30...Chyba oszaleje do tego dnia;)

Szymcio :)3jgxskjo9y0m1v90.png
    9vk503.jpg
  • nick nieaktualny

Wysłany: 10 lutego 2015, 14:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    JA właśnie czytam o tych badaniach prenetalnych i mam do Was pytanie. Robicie tylko jedno miedzy 11-14 tc. Czy powtarzacie 15-20 i 18-23 tc?

Ja zrobie chyba tylko te pierwsze ewentualnie jeszcze te ostatnie.

• ceska Autorytet

Wysłany: 10 lutego 2015, 14:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja mam badania prenatalne 03.03 o 8.45 :s tez czekac nie umie

oar8skjod4lwslof.png
‹‹ 296 297 298 299 300 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Adaptogeny - Ashwagandha, Korzeń Maca, Shatavari

Każdego dnia przybywa par, które po wieloletnich staraniach o dziecko, osiągają swój cel dzięki unikalnym ziołom - adaptogenom. Powiedzmy sobie otwarcie: kto sprawniej przywróci ład i porządek w świecie sztucznie zdezorganizowanym przez człowieka, jak Matka Natura? Świetnie, że zaczynamy korzystać z jej pomocy. Jeśli to zagadnienie nie jest Ci jeszcze znane, koniecznie przeczytaj artykuł do końca.          

CZYTAJ WIĘCEJ

10 najczęstszych obaw kobiet w ciąży, czyli czego boją się kobiety w ciąży

Lęk i różnego rodzaju obawy to naturalny towarzysz kobiety w ciąży. Czego boi się większość kobiet oczekujących dziecka? Bólu porodowego, urodzenia chorego dziecka, utraty atrakcyjności czy może zrujnowania życia seksualnego po porodzie? Czego obawiasz się Ty? Przeczytaj czy zasadne jest zamartwianie się i jak sobie radzić, aby nasze obawy nie sprawdziły się.

CZYTAJ WIĘCEJ

Brak ochoty na seks... - najczęstsze przyczyny niskiego libido u kobiet

Czym jest libido i jakie czynniki mają największy wpływ na popęd seksualny? Co robić, kiedy brak ochoty na seks? Przeczytaj o najczęstszych przyczynach niskiego libido u kobiet oraz dowiedz się, jak możesz poradzić sobie z tym problemem. 

CZYTAJ WIĘCEJ