X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Wrześniówki 2015
Odpowiedz

Wrześniówki 2015

Oceń ten wątek:
  • Lady Savage Autorytet

Wysłany: 10 lutego 2015, 15:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    zwariuję zaraz jutro na zaliczenie łaciny mam przetłumaczyć 11 str tekst, jestem na 6 str i od wczoraj nic nie zrobiłam, najłatwiesze zaliczenie mnie czeka i nie zalicze ;/ bo nie będę mieć gotowego tekstu, no nie mogę przez tą głowę nic mi nie pasuje, słowa sie nie łączą ;/

3 cykl :) Zuzanna Zofia, 20.08.2015, 3180, 56 cm
    relgcwa1lijp26p7.png
    mhsvanli8fgm8ue4.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 10 lutego 2015, 15:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dżuls wrote:
    Jakoś tak się złożyło niestety. Do pierwszego gina poszłam za wczesnie, kiedy można było zobaczyć tylko tyle, no ale miałam sytuację kryzysową i chciałąm sięupewnić czy wogóle jestem w ciąży. Potem gin z nfz powiedziała, że pierwsze usg robi dopiero w 12-13 tygodniu, wcześniej nie ma co. A jak w końcu poszłam do mojego własciwego lekarza prowadzącego, to on uznał, że przecież to pierwsze usg świadczy o ciąży i nie ma co robić następnego przed 13 tygodniem. I tak mnnie wszyscy zlali, a ja ciągle nie widziałam dziecka.
    O masakra, to jak ja bylam w dniu @ lekarz mowil ze ciaza moze byc i odrazu mialam przyjsc po 3tyg bylam i serduszko widzialam wtedy, tylko nie spodobalo mi sie ze wtedy nie zapisał leteiny tylko gadal moge krwawic za 2/3 tyg ale mimo tego mam przyjsc i podejrzewam ze gdybym prywatnie nie poszla to ta @ bym miala i pewnie nazwac bym mogla poronieniem samoistnym ale prywatny dal mi lutka 50 i teraz 2tyg temu jak u swojego na NFZ bylam to dostalam 100

• Alicja83 Autorytet

Wysłany: 10 lutego 2015, 15:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    czesc dziewczyny

bylam u lekarza z tymi moimi dziwnymi zolto brazowymi plamieniami

notabene te plamienia z zolto przerodzily sie na brazowe

lekarz potwierdzil ze dzidzius nadal zyje, nie dostalm jednak zadnych lekarstw badz zwolnienia lekarskiego

jedyne co mi powiedzial to mam sie oszczedzac i nieuprawiac seksu

martwie sie co bedzie i jak to bedzie

zostaly mi 2 tygodnie do 12 tygodnia ciazy - tak dobrze sie czulam i czuje nadal, bardzo chcialabym uczymac ta ciaze

sorry ze sie zale ale niemam jeszcze do kogo bo tylko mama i tato i maz wiedza o ciazy , ich niechce marwtic bo tak dlugo zemna czekali na ta ciaze

ug37p07wjuiy1hl1.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 10 lutego 2015, 15:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Alicja83 wrote:
    czesc dziewczyny

bylam u lekarza z tymi moimi dziwnymi zolto brazowymi plamieniami

notabene te plamienia z zolto przerodzily sie na brazowe

lekarz potwierdzil ze dzidzius nadal zyje, nie dostalm jednak zadnych lekarstw badz zwolnienia lekarskiego

jedyne co mi powiedzial to mam sie oszczedzac i nieuprawiac seksu

martwie sie co bedzie i jak to bedzie

zostaly mi 2 tygodnie do 12 tygodnia ciazy - tak dobrze sie czulam i czuje nadal, bardzo chcialabym uczymac ta ciaze

sorry ze sie zale ale niemam jeszcze do kogo bo tylko mama i tato i maz wiedza o ciazy , ich niechce marwtic bo tak dlugo zemna czekali na ta ciaze
    Badz dobrej mysli! I jak masz możliwośc to duzo lez sobie :)

• Ursa Autorytet

Wysłany: 10 lutego 2015, 15:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Myślę, że powinnaś zaufac lekarzowi, Alicja83 :) Jeśli powiedział, że dzidzia żyje i ma się dobrze to na pewno tak jest.

Jesli mimo jego zapewnień nadal masz wątpliwości możesz skonsultowac się z innym lekarzem. To powinno przynieśc CI spokój :)

7v8rdqk33hu2gxwc.png
    Aniołek [*] 8.01.2013 (7,2 tc)
    Aniołek [*] 10.05.2013(7.4 tc)
  • Alicja83 Autorytet

Wysłany: 10 lutego 2015, 15:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dzieki straczka 23 za rade ,

ale jak tu lezec jak ja codziennie do pracy od 6 do 17

oooojjjj

ug37p07wjuiy1hl1.png
  • agatka196 Autorytet

Wysłany: 10 lutego 2015, 16:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 lutego 2016, 20:45

Mam 4 Aniołki w niebie. Boże czuwaj nad nami
    16udk0s3stit4jg4.pngklz9df9hfp6o5oq3.png
  • Alicja83 Autorytet

Wysłany: 10 lutego 2015, 16:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dzieki za wszelkie podpowiedzi

w najgorszym wypadku wezme urlop i basta - dla dzidzi zrobie wszytsko

ug37p07wjuiy1hl1.png
  • 4me Autorytet

Wysłany: 10 lutego 2015, 16:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Alicja ja bym poszlo do innego giną, nawet prywatnie- w końcu teraz nie możemy oszczędzać.
    Moze Ci powie jaka przyczyna plamien i da zwolnienie a jak nie to znaczy, ze wszystko ok i nie ma co sie martwic.

mhsvj48aqvgzp38a.png

l22nhdgestw22l2o.png
  • nick nieaktualny

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No widzisz zawsze sa sposoby tylko trzeba myśleć :)

• nick nieaktualny

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No widzisz zawsze sa sposoby tylko trzeba myśleć :)

• Lady Savage Autorytet

Wysłany: 10 lutego 2015, 16:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wiecie co, moja mama mi kazała zjeść dużą łyżkę cukru, i kurde po 10 min mi przeszło

3 cykl :) Zuzanna Zofia, 20.08.2015, 3180, 56 cm
    relgcwa1lijp26p7.png
    mhsvanli8fgm8ue4.png
  • kasig Autorytet

Wysłany: 10 lutego 2015, 16:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    no widzisz Lady, czasem mamine sposoby są najlepsze :) najważniejsze, że pomogło :)

• PannaB Autorytet

Wysłany: 10 lutego 2015, 17:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny normalnie w pierwszej chwili otworzylam przeczytalam i zamknelam ale teraz sie zatanowilam- na jednym z moich ulubionych blogow wzmianka o promocji i link https://www.amelis-colour.com/content/11-promocja czytam na forum ze wozki super, wszyscy chwala, wedlug regulaminu wozek bym mogla kupic 50% taniej i dostac go nie wczesniej niz za 8 miesiecy czyli 14 -15 pazdziernika (od walentynek) i sie powaznie zaczelam zastaawiac, co sadzicie o tym????

93839fda79.png
    9747eadb3e.png
  • kasig Autorytet

Wysłany: 10 lutego 2015, 17:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Panna B całkiem ładne te wózki i naprawdę fajna ta cena promocyjna, ale jednak miesiąc będziesz bez wózka. Chociaż z drugiej strony przynajmniej przez dwa tygodnie i tak z maluszkiem nie będziesz wychodzić. Hmm warto przemyśleć

• justysss Autorytet

Wysłany: 10 lutego 2015, 17:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja mam dylemat. W pazdzierniku pojawil sie u nas kotek. Wszystko bylo w porzadku do czasu az u meza wznowila sie alergia. Nie chce izolowac kota albo przeniesc go do pomieszczenia gospodarczego. Myslalam o tym czy nie zawiesc kotka do babci do domku, wiedzialabym co sie z nim dzieje i napewno krzywda hy mu sie nie stala. Martwie sie i o kota i o meza. Niestety na meza leki nie dzialaja, a ja non stop chodze i sprzatam siersc. I co teraz zrobic??

Szymcio :)3jgxskjo9y0m1v90.png
    9vk503.jpg
  • Anitka201 Autorytet

Wysłany: 10 lutego 2015, 17:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Najwcześniej za 8 miesięcy a jak jeszcze później? :-) ja bym na to nie poszła bo z dzieckiem trzeba będzie spacerować ale co kto lubi. Jeśli tobie to pasuje to kupuj :-)

• Dżuls Autorytet

Wysłany: 10 lutego 2015, 17:47

Cytuj  /     /  Zgłoś

Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 lutego 2016, 15:18

8pdp47e.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 10 lutego 2015, 17:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    justysss wrote:
    A ja mam dylemat. W pazdzierniku pojawil sie u nas kotek. Wszystko bylo w porzadku do czasu az u meza wznowila sie alergia. Nie chce izolowac kota albo przeniesc go do pomieszczenia gospodarczego. Myslalam o tym czy nie zawiesc kotka do babci do domku, wiedzialabym co sie z nim dzieje i napewno krzywda hy mu sie nie stala. Martwie sie i o kota i o meza. Niestety na meza leki nie dzialaja, a ja non stop chodze i sprzatam siersc. I co teraz zrobic??
    No jak taka sytuacja to chyba nawet dla zdrowia męża kota dac babci ale czy babcia go przygarnie? Ewentualnie ktos ze znajomych w najgorszym wypadku oddac do jakiegos stowarzyszenia bo na dwor kociaka nie wywalisz :(

• Dżuls Autorytet

Wysłany: 10 lutego 2015, 17:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    justysss wrote:
    Jak chcesz kota oddać, to polecam zostawienia ogłoszenia u weterynarza. Moja pani weterynarz zawodowo wciska ludziom różne zwierzaki ze swoich ogłoszeń ;)

8pdp47e.png
‹‹ 298 299 300 301 302 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Jak liczyć, który to tydzień ciąży?

Udało Wam się zajść w ciążę? Gratulacje! Określenie tygodnia ciąży jest kluczowe z wielu powodów. Przede wszystkim pozwala ustalić, czy dziecko rozwija się prawidłowo oraz umożliwia wykrycie wcześniejszego porodu bądź poronienia. Pozwala też rodzicom przygotować się do momentu przywitania nowego członka rodziny na świecie. Zobacz, w jaki sposób można ustalić wiek ciąży.

CZYTAJ WIĘCEJ

Mikrobiom intymny a infekcje - wakacyjny niezbędnik

Mikrobiom pochwy to złożony ekosystem mikroorganizmów, który pełni kluczową rolę w utrzymaniu zdrowia intymnego. Jego zaburzenie może prowadzić do różnorodnych dolegliwości, które są szczególnie uciążliwe podczas podróży. W tym artykule przyjrzymy się, jak działa mikrobiom pochwy, jakie czynniki mogą go zaburzyć podczas wakacji, a wreszcie jak skutecznie chronić zdrowie intymne w trakcie podróżowania oraz kiedy warto sięgnąć po sprawdzone wsparcie z apteki.  

CZYTAJ WIĘCEJ

Kwasy Omega-3 - ważny składnik w diecie przyszłej mamy

Kwasy omega-3 są bardzo istotnym składnikiem w diecie, o którym warto pomyśleć już na etapie starań o dziecko. Idealnie, aby po konsultacji z lekarzem, suplementować kwasy już od pierwszych dni ciąży. Dlaczego są takie ważne? Jaką pełnią rolę? Jak wybrać odpowiedni suplement? 

CZYTAJ WIĘCEJ