X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Wrześniówki 2015
Odpowiedz

Wrześniówki 2015

Oceń ten wątek:
  • Lady Savage Autorytet

Wysłany: 10 lutego 2015, 15:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    zwariuję zaraz jutro na zaliczenie łaciny mam przetłumaczyć 11 str tekst, jestem na 6 str i od wczoraj nic nie zrobiłam, najłatwiesze zaliczenie mnie czeka i nie zalicze ;/ bo nie będę mieć gotowego tekstu, no nie mogę przez tą głowę nic mi nie pasuje, słowa sie nie łączą ;/

3 cykl :) Zuzanna Zofia, 20.08.2015, 3180, 56 cm
    relgcwa1lijp26p7.png
    mhsvanli8fgm8ue4.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 10 lutego 2015, 15:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dżuls wrote:
    Jakoś tak się złożyło niestety. Do pierwszego gina poszłam za wczesnie, kiedy można było zobaczyć tylko tyle, no ale miałam sytuację kryzysową i chciałąm sięupewnić czy wogóle jestem w ciąży. Potem gin z nfz powiedziała, że pierwsze usg robi dopiero w 12-13 tygodniu, wcześniej nie ma co. A jak w końcu poszłam do mojego własciwego lekarza prowadzącego, to on uznał, że przecież to pierwsze usg świadczy o ciąży i nie ma co robić następnego przed 13 tygodniem. I tak mnnie wszyscy zlali, a ja ciągle nie widziałam dziecka.
    O masakra, to jak ja bylam w dniu @ lekarz mowil ze ciaza moze byc i odrazu mialam przyjsc po 3tyg bylam i serduszko widzialam wtedy, tylko nie spodobalo mi sie ze wtedy nie zapisał leteiny tylko gadal moge krwawic za 2/3 tyg ale mimo tego mam przyjsc i podejrzewam ze gdybym prywatnie nie poszla to ta @ bym miala i pewnie nazwac bym mogla poronieniem samoistnym ale prywatny dal mi lutka 50 i teraz 2tyg temu jak u swojego na NFZ bylam to dostalam 100

• Alicja83 Autorytet

Wysłany: 10 lutego 2015, 15:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    czesc dziewczyny

bylam u lekarza z tymi moimi dziwnymi zolto brazowymi plamieniami

notabene te plamienia z zolto przerodzily sie na brazowe

lekarz potwierdzil ze dzidzius nadal zyje, nie dostalm jednak zadnych lekarstw badz zwolnienia lekarskiego

jedyne co mi powiedzial to mam sie oszczedzac i nieuprawiac seksu

martwie sie co bedzie i jak to bedzie

zostaly mi 2 tygodnie do 12 tygodnia ciazy - tak dobrze sie czulam i czuje nadal, bardzo chcialabym uczymac ta ciaze

sorry ze sie zale ale niemam jeszcze do kogo bo tylko mama i tato i maz wiedza o ciazy , ich niechce marwtic bo tak dlugo zemna czekali na ta ciaze

ug37p07wjuiy1hl1.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 10 lutego 2015, 15:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Alicja83 wrote:
    czesc dziewczyny

bylam u lekarza z tymi moimi dziwnymi zolto brazowymi plamieniami

notabene te plamienia z zolto przerodzily sie na brazowe

lekarz potwierdzil ze dzidzius nadal zyje, nie dostalm jednak zadnych lekarstw badz zwolnienia lekarskiego

jedyne co mi powiedzial to mam sie oszczedzac i nieuprawiac seksu

martwie sie co bedzie i jak to bedzie

zostaly mi 2 tygodnie do 12 tygodnia ciazy - tak dobrze sie czulam i czuje nadal, bardzo chcialabym uczymac ta ciaze

sorry ze sie zale ale niemam jeszcze do kogo bo tylko mama i tato i maz wiedza o ciazy , ich niechce marwtic bo tak dlugo zemna czekali na ta ciaze
    Badz dobrej mysli! I jak masz możliwośc to duzo lez sobie :)

• Ursa Autorytet

Wysłany: 10 lutego 2015, 15:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Myślę, że powinnaś zaufac lekarzowi, Alicja83 :) Jeśli powiedział, że dzidzia żyje i ma się dobrze to na pewno tak jest.

Jesli mimo jego zapewnień nadal masz wątpliwości możesz skonsultowac się z innym lekarzem. To powinno przynieśc CI spokój :)

7v8rdqk33hu2gxwc.png
    Aniołek [*] 8.01.2013 (7,2 tc)
    Aniołek [*] 10.05.2013(7.4 tc)
  • Alicja83 Autorytet

Wysłany: 10 lutego 2015, 15:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dzieki straczka 23 za rade ,

ale jak tu lezec jak ja codziennie do pracy od 6 do 17

oooojjjj

ug37p07wjuiy1hl1.png
  • agatka196 Autorytet

Wysłany: 10 lutego 2015, 16:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 lutego 2016, 20:45

Mam 4 Aniołki w niebie. Boże czuwaj nad nami
    16udk0s3stit4jg4.pngklz9df9hfp6o5oq3.png
  • Alicja83 Autorytet

Wysłany: 10 lutego 2015, 16:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dzieki za wszelkie podpowiedzi

w najgorszym wypadku wezme urlop i basta - dla dzidzi zrobie wszytsko

ug37p07wjuiy1hl1.png
  • 4me Autorytet

Wysłany: 10 lutego 2015, 16:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Alicja ja bym poszlo do innego giną, nawet prywatnie- w końcu teraz nie możemy oszczędzać.
    Moze Ci powie jaka przyczyna plamien i da zwolnienie a jak nie to znaczy, ze wszystko ok i nie ma co sie martwic.

mhsvj48aqvgzp38a.png

l22nhdgestw22l2o.png
  • nick nieaktualny

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No widzisz zawsze sa sposoby tylko trzeba myśleć :)

• nick nieaktualny

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No widzisz zawsze sa sposoby tylko trzeba myśleć :)

• Lady Savage Autorytet

Wysłany: 10 lutego 2015, 16:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wiecie co, moja mama mi kazała zjeść dużą łyżkę cukru, i kurde po 10 min mi przeszło

3 cykl :) Zuzanna Zofia, 20.08.2015, 3180, 56 cm
    relgcwa1lijp26p7.png
    mhsvanli8fgm8ue4.png
  • kasig Autorytet

Wysłany: 10 lutego 2015, 16:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    no widzisz Lady, czasem mamine sposoby są najlepsze :) najważniejsze, że pomogło :)

• PannaB Autorytet

Wysłany: 10 lutego 2015, 17:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny normalnie w pierwszej chwili otworzylam przeczytalam i zamknelam ale teraz sie zatanowilam- na jednym z moich ulubionych blogow wzmianka o promocji i link https://www.amelis-colour.com/content/11-promocja czytam na forum ze wozki super, wszyscy chwala, wedlug regulaminu wozek bym mogla kupic 50% taniej i dostac go nie wczesniej niz za 8 miesiecy czyli 14 -15 pazdziernika (od walentynek) i sie powaznie zaczelam zastaawiac, co sadzicie o tym????

93839fda79.png
    9747eadb3e.png
  • kasig Autorytet

Wysłany: 10 lutego 2015, 17:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Panna B całkiem ładne te wózki i naprawdę fajna ta cena promocyjna, ale jednak miesiąc będziesz bez wózka. Chociaż z drugiej strony przynajmniej przez dwa tygodnie i tak z maluszkiem nie będziesz wychodzić. Hmm warto przemyśleć

• justysss Autorytet

Wysłany: 10 lutego 2015, 17:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja mam dylemat. W pazdzierniku pojawil sie u nas kotek. Wszystko bylo w porzadku do czasu az u meza wznowila sie alergia. Nie chce izolowac kota albo przeniesc go do pomieszczenia gospodarczego. Myslalam o tym czy nie zawiesc kotka do babci do domku, wiedzialabym co sie z nim dzieje i napewno krzywda hy mu sie nie stala. Martwie sie i o kota i o meza. Niestety na meza leki nie dzialaja, a ja non stop chodze i sprzatam siersc. I co teraz zrobic??

Szymcio :)3jgxskjo9y0m1v90.png
    9vk503.jpg
  • Anitka201 Autorytet

Wysłany: 10 lutego 2015, 17:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Najwcześniej za 8 miesięcy a jak jeszcze później? :-) ja bym na to nie poszła bo z dzieckiem trzeba będzie spacerować ale co kto lubi. Jeśli tobie to pasuje to kupuj :-)

• Dżuls Autorytet

Wysłany: 10 lutego 2015, 17:47

Cytuj  /     /  Zgłoś

Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 lutego 2016, 15:18

8pdp47e.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 10 lutego 2015, 17:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    justysss wrote:
    A ja mam dylemat. W pazdzierniku pojawil sie u nas kotek. Wszystko bylo w porzadku do czasu az u meza wznowila sie alergia. Nie chce izolowac kota albo przeniesc go do pomieszczenia gospodarczego. Myslalam o tym czy nie zawiesc kotka do babci do domku, wiedzialabym co sie z nim dzieje i napewno krzywda hy mu sie nie stala. Martwie sie i o kota i o meza. Niestety na meza leki nie dzialaja, a ja non stop chodze i sprzatam siersc. I co teraz zrobic??
    No jak taka sytuacja to chyba nawet dla zdrowia męża kota dac babci ale czy babcia go przygarnie? Ewentualnie ktos ze znajomych w najgorszym wypadku oddac do jakiegos stowarzyszenia bo na dwor kociaka nie wywalisz :(

• Dżuls Autorytet

Wysłany: 10 lutego 2015, 17:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    justysss wrote:
    Jak chcesz kota oddać, to polecam zostawienia ogłoszenia u weterynarza. Moja pani weterynarz zawodowo wciska ludziom różne zwierzaki ze swoich ogłoszeń ;)

8pdp47e.png
‹‹ 298 299 300 301 302 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Zrozumieć swoje ciało w każdym momencie cyklu menstruacyjnego. Poznaj nieoczywiste objawy przed okresem!

Większość kobiet doświadcza różnego rodzaju objawów fizycznych i emocjonalnych podczas ostatniej fazy cyklu menstruacyjnego. Warto wiedzieć, że nie tylko nietypowe bóle głowy, uczucie zmęczenia czy wzmożona podatność na infekcje mogą mieć związek z zespołem napięcia przedmiesiączkowego.

CZYTAJ WIĘCEJ

Starania o dziecko i ciąża po poronieniu - prawdziwe historie ♡

"Prawdziwe historie kobiet starających się o dziecko" - opowieść o Karolinie, która doświadczyła bolesnej straty w 21. tygodniu ciąży... Jak sama mówi: wszystko układało się idealnie, nic nie wskazywało na to, że coś może być nie tak. "Starania o dziecko i ciąża po poronieniu" -  o bólu, bezsilności, traumie, ale również o pięknym odrodzeniu, niegasnącej nadziei i szczęśliwym zakończeniu. 

CZYTAJ WIĘCEJ

"Nie mogę zajść w ciążę" - moja historia starania o dziecko

"Prawdziwe historie kobiet starających się o dziecko". Opowieść o kobiecie, która nie traci nadziei... "Nie mogę zajść w ciążę, ale nie tracimy nadziei..." - nieplodna_optymistka opowiada o swoich staraniach, drodze do macierzyństwa, leczeniu niepłodności i niegasnącej wierze w to, że się uda! 

CZYTAJ WIĘCEJ