WIELKA AKCJA PŁODNOŚCI   

Czasami życie pisze różne scenariusze.
Sprawdź jak zabezpieczyć płodność - swoją i partnera!
Sprawdź
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Wrześniówki 2015
Odpowiedz

Wrześniówki 2015

Oceń ten wątek:
  • MadziaRatMed Autorytet

Wysłany: 17 lutego 2016, 22:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja wyprasowalam tylko RAZ przed porodem, teraz nie mam czasu kompletnie na to! w kwestii fotelikow naprawde polecam wizyte w sklepie, doradza przymierza dziecko a potem jesli nie chcesz tam kupowac mozesz poszukac w internecie albo kupic podobny ale tanszy , wazne, ze bedziesz wiedziec jaki:) nie da sie dobrac fotelika przez internet:) (tak sie mądruje, bo moja siostra jest specjalistą w smyku własnie na fotelikach i wozkach:D)

relgio4pxlxziakh.png
  • la_lenka Autorytet

Wysłany: 17 lutego 2016, 22:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja wyprasowała tylko to co zabraliśmy do szpitala żeby siary nie było :P

Nie, przepraszam. Jeszcze ubranko na chrzest potem uprasowałam.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 lutego 2016, 23:04

MadziaRatMed, Magnolia3, bellaVi lubią tę wiadomość

Córeczka <3
    kYd4p2.png
  • Magnolia3 Autorytet

Wysłany: 17 lutego 2016, 23:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wiecie ja posiadam jeszcze w suuuper stanie fotelik graco taki z przed 13 lat, jest duzy, szeroki i mega wygodny.Teraz dla malej oczywiscie musialam roziowy maxi cosi i on wygodą sie usrywa do starego graco-nie wiem jakie graco robi teraz.
    Dzuls rysujesz namiare: MAM TALENT.
    My jeszcze cwiczylismy wlasnie z walkiem, ja kocyk w domu zwijalam
    I tego polpieska tez, bo z tej pozycji cwiczu sie tez siadanie potem.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 lutego 2016, 22:59

kapturnica lubi tę wiadomość

1usa8u69die0y60t.png
  • bellaVi Przyjaciółka

Wysłany: 17 lutego 2016, 23:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Obawiam się ze w mojej miescinie nie ma wielu kompetentnych ludzi w sprawie fotelików ale muszę spróbować, ten to już na maks miesiąc. Dobrze że my teraz jakoś dużo nie jeździmy autem. Wszędzie w zasadzie mamy blisko, dużo spraw załatwiam spacerem z wózkiem. Nasz graco też już leciwy bo go w spadku dostalismy, właśnie się zdziwiłam ze on tylko do 10 kg.
    Dzuls obrazki super, może i ja skorzystam i jutro poćwiczymy.

• Magnolia3 Autorytet

Wysłany: 17 lutego 2016, 23:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jakby ktos chcial to ten krem na wyprysk okoloustny to DELMALIBURE , to bez recepty jest i 2 razy dziennie sie smaruje.
    Nasz graco chyba do 13 kg, wciaz wyglada jak nowy, tylko od stania w garazu pasy zaplesnialy, ale mysle ze kupie jakies zastepcze.

1usa8u69die0y60t.png
  • Magnolia3 Autorytet

Wysłany: 17 lutego 2016, 23:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A co do toreb,,to jak bylam na szczepieniu to byla jedna laska, miala torbe skip hop, ale nie wiem jaki model, byla piekna, szaro srebrna.Tyle ze jak znalazlam ja na allegro to cena mnie zabila.350 zl.

1usa8u69die0y60t.png
  • la_lenka Autorytet

Wysłany: 18 lutego 2016, 00:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Znowu siedzę i coś robię (np. podszywam córkowy bodziak, sprzątam) zamiast iść spać. Niech mnie ktoś wykopie do łóżka :/ Ostatnio coraz później się kładę, a potem półprzytomna rano.

Córeczka <3
    kYd4p2.png
  • 4me Autorytet

Wysłany: 18 lutego 2016, 07:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja mam kryzys ogólny, wielki i wkurzający :/
    Od kilku tygodni śpię po 4,5 godzin- oczywiscie z przerwami. Co rano musze uciekać z domu i tulac sie po obcych mieszkaniach bo młoty pneumatyczne u sąsiadów lub udarowe wiertary nie są dla uszu mojego synka.
    Na dodatek wyzywam sie na swoim facecie bo na kimś musze. Ogólnie wszystko jest do dupy i marze by uciec na weekend i go przespać.

P.S. Jak kiedys uslysze, ze ktos sobie robi dziecko, żeby wzmnocnic związek to padnę na miejscu i juz mnie nie uratują.

mhsvj48aqvgzp38a.png

l22nhdgestw22l2o.png
  • Kucykowa Autorytet

Wysłany: 18 lutego 2016, 08:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    bento wrote:
    Kucykowa a to słoiczkowa marchewka?
    Tak...Hipp,marchewka z ziemniakiem.

relgh371dtao2ef4.png

Córcia <3
  • Magnolia3 Autorytet

Wysłany: 18 lutego 2016, 09:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja dzis zaczynam sinlac, boje sie okrutnie.Bo nie dosc, ze nowy pokarm, to jeszcze bede musiala w nim leki przemycac.Trzymajcie kciuki.Leki podobno okutnie ochydne.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 lutego 2016, 09:09

1usa8u69die0y60t.png
  • 4me Autorytet

Wysłany: 18 lutego 2016, 09:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jakie leki magnolia?

mhsvj48aqvgzp38a.png

l22nhdgestw22l2o.png
  • Dżuls Autorytet

Wysłany: 18 lutego 2016, 10:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MadziaRatMed wrote:
    skoro o DŻULS mowa, masz już tą torbę z BABYONO> ciekawa jestem jak na zywo!
    Przyszła! Trochę sztywna, ale nie aż tak, jak by się człowiek spodziewał, jest grubości grubego plecaka. Kupiłam minimalnie używaną i jest w dobrym stanie. Jak na razie jej minus to klapka, która nie zakrywa dokładnie całej torby, jeśli nie jest wypchana, ale o tym akurat wiedziałam przed zakupem. Kolory intensywne, pojemna, nawet spora. Wielkości typowej kuferkowej torby na ramię. Kupiłam za 50 zł i uważam, że za tę cenę jest ok. Małż jest na spacerze z młoda, więc jeszcze nie przytwierdzałam jej do wózka. Jeszcze też do niej nic nie wrzucałam, bo chcę ją najpierw przeprać. A tu fotki:
    ire9wrjcbqvs_t.jpg
    - trochę klapa sterczy do góry, ale torba jest pusta i płaska
    gmg2ru18askf_t.jpg

Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 lutego 2016, 10:55

MadziaRatMed lubi tę wiadomość

8pdp47e.png
  • moka89 Autorytet

Wysłany: 18 lutego 2016, 10:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dobry! Przerwa w sprzątaniu na karmienie :)

Moje dziecię jest nienażarte. Zjadła na kolację 180 mm z 2 miarkami kleiku, do tego 5 min cyca (musi se pomemłać przed snem bo inaczej nie uśnie) i po 3h księżna głodna się obudziła

Gabrysia <3
    klz9df9h2mnehf2h.png
  • julita Autorytet

Wysłany: 18 lutego 2016, 11:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    moja zapadła w sen zimowy, jak położyłam na drzemkę o 9.20 to śpi do teraz, to już 2 godziny a zazwyczaj drzemki trwają do 40 minut, aż chodzę i sprawdzam czy oddycha :D też tak czasem macie ze sprawdzaniem oddechu podczas snu czy tylko mi odbija?

tb73e6ydt52f9usr.png
    5b09e6ydos8pxq3s.png
    h44es65g5xhwh8nn.png
  • la_lenka Autorytet

Wysłany: 18 lutego 2016, 11:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    julita wrote:
    moja zapadła w sen zimowy, jak położyłam na drzemkę o 9.20 to śpi do teraz, to już 2 godziny a zazwyczaj drzemki trwają do 40 minut, aż chodzę i sprawdzam czy oddycha :D też tak czasem macie ze sprawdzaniem oddechu podczas snu czy tylko mi odbija?
    Nawet jak śpi na monitorze oddechu i podgladam kamerką. Choć dzięki tym sprzętom dużo rzadziej niż kiedyś.

Moja ma dziś dzień jeczenia. Śpi tylko z cyckiem, jak próbuję się ruszyć to ryk. Chyba nawet spacer się dziś nie uda.

Córeczka <3
    kYd4p2.png
  • Carmen Ekspertka

Wysłany: 18 lutego 2016, 11:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Z tym podglądaniem czy dziecko oddycha mam to samo, jak się w nocy przebudze to zawsze zaglądam ,czy wszystko ok, tak więc to chyba normalne:p

Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 lutego 2016, 11:51

♥ Marcel ♥
    bxnej5d.png
    Aniołek 9tc [*] 05.09.2014
  • Dżuls Autorytet

Wysłany: 18 lutego 2016, 12:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, czy któraś z Was ma panią do sprzątania, taką z doskoku? Co ile wpada, jaki ma zakres i ile kasuje? Bo już pomału dojrzewam do zatrudnienia jakiejś pani, o by mi raz na tydzień ogarnęła chatę.

8pdp47e.png
  • chabasse Autorytet

Wysłany: 18 lutego 2016, 12:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    O właśnie Dżuls.. też taki mi wpadł pomysł do glowy. Nie wiem tylko co gdzie i jak. Wolałabym kogoś z polecenia, bo obcego żeby się po kątach snuł to chyba nie chcę. Jak coś znajdziesz to daj znac. Ja tez jak się gdzieś coś dowiem to dam cynk.

Dżuls lubi tę wiadomość

Synek Antoś
    1usaanli6w2njq4a.png
    wniddf9h5gbbmtsy.png
    Emilia
  • Anitka201 Autorytet

Wysłany: 18 lutego 2016, 12:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    julita wrote:
    Gdyby nie monitor oddechu to pewnie też bym sprawdzala :-)
    MadziaRatMed, Julita jak wam idzie dieta??
    Ja od tygodnia nie jem słodyczy i juz mam pol kg na minusie. Dzisiaj wracam na ćwiczenia. Czuje się już dobrze wiec trzeba się rozruszać :-)

• Anitka201 Autorytet

Wysłany: 18 lutego 2016, 12:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzuls moi rodzice mają taką która im sprząta raz w tyg. Pierwsze sprzątanie sporo kosztuje ale jak zamawiają ja raz na tydzień to płacą coś koło 100 zł ale ona przyjeżdża z własnymi środkami czystości. Nie wiem ile taka usługa kosztują w Warszawie :-)

‹‹ 2968 2969 2970 2971 2972 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Kwas foliowy podczas starania o dziecko, kwas foliowy w ciąży - dlaczego tak ważny?

Kwas foliowy to witamina z grupy B, o której żadna starająca się o ciążę kobieta, nie powinna zapominać! Kwas foliowy ma ogromny wpływ na rozwój płodu, prawidłowy przebieg ciąży, ale i również płodność kobiety! Dodatkowo przeczytaj dlaczego suplementacja kwasu foliowego zalecana jest czasem również dla mężczyzn.   

CZYTAJ WIĘCEJ

Mierzenie temperatury podczas starań o dziecko - kiedy owulacja i dni płodne?

Temperatura ciała jest reakcją naszego organizmu na to co się w nim dzieje. Prawie wszyscy wiedzą, że temperatura ciała informuje nas, o tym, że nasz organizm walczy z infekcją. Niewiele osób zaś wie, że temperatura ciała może również dawać zaskakująco dokładne informacje na temat płodności kobiety! Wystarczą zaledwie 3 minuty dziennie, a nie wydając ani grosza dowiesz się więcej niż możesz przypuszczać. Sprawdź, po co mierzyć temperaturę podczas starania o ciążę. Dowiedz się, jak prawidłowo mierzyć temperaturę i w jaki sposób OvuFriend Ci w tym pomoże! 

CZYTAJ WIĘCEJ

"Nie mogę zajść w drugą ciążę" - czym jest niepłodność wtórna?

Gdy wspomnienia z porodu zaczną blednąć, a pierworodny synek lub córeczka wyrosną z etapu pieluch i kaszek, pojawienie się myśli o dalszym powiększeniu rodziny najprawdopodobniej będzie tylko kwestią czasu. Niestety, nie każdej kobiecie udaje się zajść w ciążę po raz drugi. Dlaczego tak się dzieje? Czym jest niepłodność wtórna i jak sobie z nią radzić? 

CZYTAJ WIĘCEJ