X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Wrześniówki 2015
Odpowiedz

Wrześniówki 2015

Oceń ten wątek:
  • Angelaa Autorytet

Wysłany: 11 lutego 2015, 16:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Staraczka23 wrote:
    Łyk pepsi i 10min w wc :D

Wiecie czy można na zgage pić ranigast ten co w szklance sie rozpuszcza?

ja mam refluks i zgagi mam bardzo często , biore ortanol na recepte , oczywiscie teraz stram sie unikac ale jak juz nie moge wytrzymać to biere :)
    gin mówił że nie widzi przeciwskazań w lekach na bazie omeprazolu , oczywiscie w granicach rozsadku

km5se6ydozmkg5fc.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 11 lutego 2015, 16:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Uzależnienie od nikotyny nie ma nic wspólnego z czuciem smaku. Dziecko dostające stałe dawki nikotyny w czasie ciąży (i być może również po urodzeniu z mlekiem matki) staje się tak samo uzależnione jak każdy inny człowiek, który przez 9 miesięcy (lub dłużej) regularnie pali papierosy. Odstawienie dziecka od nikotyny po urodzeniu lub zaprzestaniu karmienia będzie powodowało zespół odstawienny taki, jak u każdego innego uzależnionego.

Magnolia3 lubi tę wiadomość

• la_lenka Autorytet

Wysłany: 11 lutego 2015, 16:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, skonczcie drążyć temat fajek, bo się znowu awantura skończy...

Córeczka <3
    kYd4p2.png
  • Lady Savage Autorytet

Wysłany: 11 lutego 2015, 16:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sigma wrote:
    Uzależnienie od nikotyny nie ma nic wspólnego z czuciem smaku. Dziecko dostające stałe dawki nikotyny w czasie ciąży (i być może również po urodzeniu z mlekiem matki) staje się tak samo uzależnione jak każdy inny człowiek, który przez 9 miesięcy (lub dłużej) regularnie pali papierosy. Odstawienie dziecka od nikotyny po urodzeniu lub zaprzestaniu karmienia będzie powodowało zespół odstawienny taki, jak u każdego innego uzależnionego.

No właśnie to miałam na myśli :)

Sigma lubi tę wiadomość

3 cykl :) Zuzanna Zofia, 20.08.2015, 3180, 56 cm
    relgcwa1lijp26p7.png
    mhsvanli8fgm8ue4.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 11 lutego 2015, 17:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Angelaa wrote:
    ja mam refluks i zgagi mam bardzo często , biore ortanol na recepte , oczywiscie teraz stram sie unikac ale jak juz nie moge wytrzymać to biere :)
    gin mówił że nie widzi przeciwskazań w lekach na bazie omeprazolu , oczywiscie w granicach rozsadku
    Nie liczę, a mi zgaga przychodzi jak wymiotuje tzn po i zauwazylam taki myk jak chce zasnac na prawym boku to czuje zgage wielkimi krokami przekrecam sie na lewy i nic :D

• nick nieaktualny

Wysłany: 11 lutego 2015, 17:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    la_lenka wrote:
    Dziewczyny, skonczcie drążyć temat fajek, bo się znowu awantura skończy...
    No tak dlatego tylko odpowiadam na pyyania a nie zaczepki słowne, teraz temat ZGAGA

• agatka196 Autorytet

Wysłany: 11 lutego 2015, 17:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 lutego 2016, 20:48

eM, Magnolia3 lubią tę wiadomość

Mam 4 Aniołki w niebie. Boże czuwaj nad nami
    16udk0s3stit4jg4.pngklz9df9hfp6o5oq3.png
  • Angelaa Autorytet

Wysłany: 11 lutego 2015, 17:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    przy skłonnosciach do zgagi lepiej jak się spi miec głowe dosyc wysoko , chodzi o to że treść pokarmowa nie przesuwa sie w tedy do przełyku

km5se6ydozmkg5fc.png
  • agatka196 Autorytet

Wysłany: 11 lutego 2015, 17:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

• nick nieaktualny

Wysłany: 11 lutego 2015, 17:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agata z tym roznie jest bo dam przyklad siostry dla odmiany, palila cala ciążę urodzila karmila piersia pol roku i w nocy musiala wstawac 2x odstawila od piersi a maly cala noc przesypial nie wiem czy z racji swoich miesiecy czy mlek,, a dziecko bylo spokojne nigdy nie bylo w domu histerii jak go uspokoic bo placze

• la_lenka Autorytet

Wysłany: 11 lutego 2015, 17:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To akurat głównie Twoje posty, Staraczko zostały wczoraj usunięte przez moderatora, to chyba powinno dać do myślenia...

agniesja lubi tę wiadomość

Córeczka <3
    kYd4p2.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 11 lutego 2015, 17:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja zgage to wczesniej czesto mialam pomagal ranigast stad pytanie czy i teraz mozna a rennie na mnie nie dzial kompletnie, najgorsze ze przed spaniem nie jem pikantnego czy takiego co by wplywalo na zgage i 3h przed spaniem jadam a spie na 2poduszkach tylko ciężko tak na wznak biorąc pod uwage ucisk biustu D

• agatka196 Autorytet

Wysłany: 11 lutego 2015, 17:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

• nick nieaktualny

Wysłany: 11 lutego 2015, 17:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    la_lenka wrote:
    To akurat głównie Twoje posty, Staraczko zostały wczoraj usunięte przez moderatora, to chyba powinno dać do myślenia...
    Wczoraj? Myślałam ze przedwczoraj..
    Nie cofam stron i nie obchodzi mnie czy ktos usuwa to co pisz e wyrazam swoje zdanie i tyle a teraz wybacz nie chce mi sie Z toba konwersowac bo zmierzasz do wymiany zdań pozdrawiam

• nick nieaktualny

Wysłany: 11 lutego 2015, 17:16

Cytuj  /     /  Zgłoś

Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 lutego 2016, 22:53

• la_lenka Autorytet

Wysłany: 11 lutego 2015, 17:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Najzdrowsza pozycja do leżenia w ciąży to na lewym boku. Ja sie staram powoli przyzwyczajać, bo do tej pory wolałam prawy bok.

Poza tym jaki mam zatkany nos, masakra. Momentami mam wrażenie, że sie udusze. Paskudne przeziębienie :(

Córeczka <3
    kYd4p2.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 11 lutego 2015, 17:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agata wspominalam o listopadach :D a dziewczyny pazdziernikowe to duzo tam piszą bo podczytuje czasami.
    Z tą listą fajny pomysł bo ja na telefonie nie mogłam się dopisać a jak siadam do laptopa to zapominam

• nick nieaktualny

Wysłany: 11 lutego 2015, 17:18

Cytuj  /     /  Zgłoś

Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 lutego 2016, 22:53

• agatka196 Autorytet

Wysłany: 11 lutego 2015, 17:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

• nick nieaktualny

Wysłany: 11 lutego 2015, 17:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Skabarka zapytam taty bo on to pił może pamięta nazwe

Lenka a czemu lepiej na tym lewym? U mnie problem bedzie jestem prawospiaca a z mężem nie zamienie sie miejscami bo w nocy spadne z łóżka strasznie sie krece podczas snu

‹‹ 306 307 308 309 310 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Jak szybko zajść  w ciążę? Unikaj tych 7 rzeczy!

Na pierwszy rzut oka poczęcie dziecka wydaje się proste – wystarczy kochać się i potem tylko czekać na brak miesiączki. Dla potwierdzenia zrobić test ciążowy i załatwione! W rzeczywistości często wygląda to nieco inaczej. Dla wielu par podjęcie decyzji o powiększeniu rodziny i pojawienie się pozytywnego testu ciążowego nie następuje w tym samym miesiącu, kwartale bądź roku. Dlaczego? Przeczytaj, co może utrudniać zajście w ciążę i czego unikać, aby szybko zajść w ciążę. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Wybór dawczyni komórki jajowej – o czym warto pamiętać?

Odkryj kluczowe aspekty wyboru dawczyni komórki jajowej i dowiedz się wszystkiego o procedurze in vitro z wykorzystaniem komórki jajowej dawczyni lub nasienia dawcy. Jak to dokładnie działa? Gdzie i w jaki sposób można znaleźć odpowiednią dawczynię? Rozmawiamy z lek. med. Włodzimierz Sieg z Kliniki INVICTA, który opowiedział nam również o innowacyjnym narzędziu wykorzystującym algorytm machine learning (AI) do doboru fenotypowego pomiędzy biorcami a dawcą komórek. 

CZYTAJ WIĘCEJ

TOP 5 gadżetów ułatwiających życie młodej mamy

Rynek produktów dla przyszłych rodziców i maluszków jest ogromny. O jakich gadżetach warto pomyśleć kompletując wyprawkę? Które produkty są warte uwagi i mogą ułatwiać codzienność świeżo upieczonych rodziców? 

CZYTAJ WIĘCEJ