X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Wrześniówki 2015
Odpowiedz

Wrześniówki 2015

Oceń ten wątek:
  • la_lenka Autorytet

Wysłany: 2 maja 2016, 16:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A jakie masz krzesełko? Ot tak wyślizgnął się z pasów?

Córeczka <3
    kYd4p2.png
  • przyszła mama Autorytet

Wysłany: 2 maja 2016, 16:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja mam takie krzesełko, które robił mój tata - on jest stolarzem a mlody czy w pasacgh czy bez to juz nam rozne fikołki wyczyniał czy w wózku czy w leżaczku- potrafil sie tak powykrecac ze pasy nic nie dały.

Marzenia się spełniają :)

relgi09kd0jrtcj6.png
  • 4me Autorytet

Wysłany: 2 maja 2016, 19:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    O matko przyszla mama- współczuję stresu. My ostatnio przeżyliśmy upadek z lozka i wiem jaki to stres a i tak bylo niżej niz z krzeselka.

Jak tam u Was wszystko w porządku????

Dziewczyny tak ba przyszłość jesli, ktores z dzieci spadnie i uderzy die q główkę nigdy nie pozwólcie mu spac przez 3 godziny po upadku. Nigdy!

No i jesli dziecko choć na chwile straci przytomność, nawet jak szybko ja odzyska, to zawsze do szpitala!

mhsvj48aqvgzp38a.png

l22nhdgestw22l2o.png
  • ela Autorytet

Wysłany: 2 maja 2016, 22:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ale tu cisza, u nas wszystko w porządku, mała zaczęła mówić tatatata mam nadzieję że to nie znaczy iż jako pierwsze powie tata ☺

5b09tv73mjpedncc.png
    Moje kochane chłopaki Michał lat 10, Paweł lat 7, no i jeszcze jest tata, teraz doszła Marysia
  • 4me Autorytet

Wysłany: 3 maja 2016, 11:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wszyscy grillują :D
    U nas bardzo ladna pogoda majowkowa! W końcu bo ostatnie lata nas nie rozpieszczaly ;)

Dziewczyny żyjecie??? Czy pękłyście od nadmiaru kielbasek ? :)

mhsvj48aqvgzp38a.png

l22nhdgestw22l2o.png
  • karolcia87 Autorytet

Wysłany: 3 maja 2016, 11:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ją tylko jedna kielbache mam na liczniku więc chyba przyzwoicie całkiem ;)

aniołek w niebie Mikołaj 12.2013
    Córka Aurelka 09.2015 <3
    klz9krhm9br6smg4.png
  • la_lenka Autorytet

Wysłany: 3 maja 2016, 15:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Weźcie nic nie mówcie o grillu. Tak bym zjadła taką kielbachę, mocno podpieczoną... Tylko gdzie, na balkonie sobie grilla nie rozpale.

U nas się urodził pomysł na przemeblowanie mieszkania, zrobienie pokoju dla małej z dużym łóżkiem żebyśmy mogły spać tam razem. Mam dość mojego chrapiącego męża, dziś ponad godzinę małą lulałam w nocy, bo co przysypiala to ją chrapnięcie wybudzało. Bardziej byłam wyspana jak ząbkowała i budziła się na żarcie milion razy (ale wtedy mąż poszedł na sofę).
    Sama nie wiem jak to rozkminić żeby było fajnie i na dłużej.

Córeczka <3
    kYd4p2.png
  • chabasse Autorytet

Wysłany: 3 maja 2016, 17:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No u nas tez pogoda piękna do teraz. Grilowalismy ostatnie dwa dni. Kiełbaski mi już bokiem wychodza, za to szaszłyczki... Mmm z warzywami mogłabym jeszcze wciągnąć. Teraz troszkę pada, ale jest cieplo. Młody przebywa po kilka godzin na powietrzu i śpi ja nigdy. Niestety pora spania nocnego przesunęła się na wczesniej.. czyli zamiast o 22, 23.. chodzi o 18... i wstaje o 4 z kilkoma przebudzeniami na cycka.
    Mój mąż też okropnie chrapie i juz mam dosc. Mam wrażenie ze bardziej jestem przez niego nie wyspana niż przez dziecko. Zwłaszcza, że we trójkę śpimy po drugiej pobudce mlodego, to on tez ma problemy z zasypianiem przy tym chrapoleniu.

Synek Antoś
    1usaanli6w2njq4a.png
    wniddf9h5gbbmtsy.png
    Emilia
  • julita Autorytet

Wysłany: 3 maja 2016, 18:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    no to się chyba zaczęło!
    bączek przemieszcza się z punktu A do punktu B z prędkością światła, nie jest to jeszcze raczkowanie a takie czołganie się do przodu na rękach z ciągnącymi się nogami albo ugina kolana i wybija się do przodu jak żaba. dobrze że drzwiczki przy schodach zostały zamontowane :)

la_lenka, chabasse, Hagne, easymum lubią tę wiadomość

tb73e6ydt52f9usr.png
    5b09e6ydos8pxq3s.png
    h44es65g5xhwh8nn.png
  • Dżuls Autorytet

Wysłany: 3 maja 2016, 22:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja jestem u rodziców na działce i nie zaglądałam do internetu :) u nas spoko, młoda pomału zmierza ku raczkowaniu, dupsko wreszcie wyszło do góry, podprór też jest bardzo wysoki, tylko szkoda, że nie jednocześnie, ale robi postępy :) Nóżki też zaczyna pomału zgniać.

la_lenka, easymum lubią tę wiadomość

8pdp47e.png
  • chabasse Autorytet

Wysłany: 3 maja 2016, 22:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Julita.. to tylko patrzeć jak zacznie raczkowac. U nas tez zaczęło się od takiego zabiego skakania a kilka dni później juz regularne raczkowanie bylo.
    Teraz młody ma etap wstawania na nóżki przy wszelkich przedmiotach, o które może się wesprzec. Można na upartego powiedziec, że już poczynił pierwsze kroki oczywiście opierając się przy tym np. o łóżko . Zastanawiam się teraz czy powinnam mu na to pozwalać czy raczej go uziemiac. Z jednej strony.. zupełnie sam się do tego rwie, wiec pewnie natura wie co robi a z drugiej wiem, że dobrze jest jak raczkowanie trwa jak najdluzej. Heh.. ze juz nie wspomnę o mojej formie. Juz teraz za nim nie nadążam a co dopiero jak będzie biegal.

Synek Antoś
    1usaanli6w2njq4a.png
    wniddf9h5gbbmtsy.png
    Emilia
  • bellaVi Przyjaciółka

Wysłany: 3 maja 2016, 23:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Oh jak te wolne dni szybko mijają... wróciliśmy z majówki w trójmieście i wszyscy jesteśmy bardzo zadowoleni z wyjazdu. Było super, pogoda dopisała, humory też. Młoda przetrwała 5 godzinną podróż samochodem bardzo dzielnie. Najgorsza końcówka, ewidentnie brakowało jej codziennych rytuałów typu kaszka, pierś, przytulańce i spanie. Dotarliśmy na miejsce dopiero o 22 i to było dla niej już późno, marudziła w samochodzie. Odwiedziliśmy akwarium gdyńskie i zoo w Gdańsku, o ile rybki bardzo się jej podobały to zwierzęta już mniej. Bardziej zaciekawiona była innymi dziećmi :) grila w tą majówkę nie posmakowalismy ale myślę że nadrobimy w weekend.
    Nowa umiejętność Lili to podnoszenie pupy przy wysokim podporze, stoi tak w miejscu i nie wie co dalej. Już się boję co będzie później :)

chabasse, easymum lubią tę wiadomość

• la_lenka Autorytet

Wysłany: 4 maja 2016, 09:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mała zgrzyta zębami, mam nadzieję że to naturalny etap "ooo, mam zęby", a nie jakiś problem :/

Poza tym zaraz idziemy na pneumokoki, od wczoraj przeżywam :(

julita lubi tę wiadomość

Córeczka <3
    kYd4p2.png
  • przyszła mama Autorytet

Wysłany: 4 maja 2016, 11:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    witam sie i ja :) mlody zbadany sprawdzony i wszystko w porządku także oby nigdy więcej takich przygód. Wczoraj byliśmy w Krakowie :) wycieczka udana chociaz ludzis trasznie dużo ale taki urok majowki w tym miescie ;p

chabasse lubi tę wiadomość

Marzenia się spełniają :)

relgi09kd0jrtcj6.png
  • 4me Autorytet

Wysłany: 4 maja 2016, 11:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Przyszła mama super, ze wszystko ok po tym upadku.

Dobrze, ze glowki malych dzieci są takie wytrzymale ;)

mhsvj48aqvgzp38a.png

l22nhdgestw22l2o.png
  • 4me Autorytet

Wysłany: 4 maja 2016, 11:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wiecie co moj młody zaczął robić cos dziwnego. Jak leży na plecach, to robi takie jakby mostki- ale takie niskie i kilka pod rząd - wygląda jakby ciwczyl sławne babskie ćwiczenie na pośladki... I nigdy nie podnosi lopatek i glowy- tylko miednicę niczym Elvis ;)

Niektórzy mówią, ze to wzmożone napięcie, inni, ze mostki sa normalne... Ale, ze tak późno? To sie chyba robi jak dziecko jeszcze nie umie sie obracać itp ???

Ma któryś z waszych dzieciaczków takie odruchy?

mhsvj48aqvgzp38a.png

l22nhdgestw22l2o.png
  • Hagne Koleżanka

Wysłany: 4 maja 2016, 12:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Przyszła mama - cieszę się, ze wszystko ok.
    W Krakowie dużo ludzi, to prawda. Jak to zwykle w takie wolne. A i tak ogromną ilość mieszkancow wyjechała właśnie na majówkę...
    Zbkendowalam Ignasiowi pół jabłka, truskawek i kilka borówek. Myślałam, ze zje razem z łyżeczka - tak mu smakowało! :)

zem36iyeidfqcl88.png
    ex2btgf6n08qf43o.png
  • julita Autorytet

Wysłany: 4 maja 2016, 12:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    la_lenka wrote:
    Mała zgrzyta zębami, mam nadzieję że to naturalny etap "ooo, mam zęby", a nie jakiś problem :/

Poza tym zaraz idziemy na pneumokoki, od wczoraj przeżywam :(

u nas natomiast od kiedy pojawiły się pierwsze zęby to mała bada je jęzorem w rezultacie czego często wywala go na wierzch i wygląda to tak jakby pokazywała język, uroczo to wygląda ;)

tb73e6ydt52f9usr.png
    5b09e6ydos8pxq3s.png
    h44es65g5xhwh8nn.png
  • la_lenka Autorytet

Wysłany: 4 maja 2016, 13:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moja mała odmachała dziś pani papa. Nie jestem pewna czy to w pełni świadomie, ale i tak, spuchlam z dumy ;)

mmalutka, karolcia87, 4me lubią tę wiadomość

Córeczka <3
    kYd4p2.png
  • karolcia87 Autorytet

Wysłany: 4 maja 2016, 14:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    4me moja tak robiła ;) śmiałam się i nie widziałam w tym nic dziwnego ale fakt jak już zaczęła siadać i być bardziej zwinna to ustał ten jej taniec w stylu 'call on me' (tak mi się kojarzyło) :D

aniołek w niebie Mikołaj 12.2013
    Córka Aurelka 09.2015 <3
    klz9krhm9br6smg4.png
‹‹ 3124 3125 3126 3127 3128 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Jak przygotować się do ciąży i czy na pewno warto?

Czy zastanawiałaś się nad tym czy powinnaś jakoś szczególnie przygotować się do ciąży? Może odwiedzić lekarza, zmienić dietę lub styl życia? Tylko po co…tyle kobiet tego nie robi i zachodzi w ciążę?! Jednak eksperci są zgodni - kobiety, które świadomie planują swoją ciążę i przygotowują się do niej, w większości przypadków łatwiej w nią zachodzą i ich ciąża jest zdrowsza i częściej przebiega prawidłowo. Przeczytaj zatem co możesz zrobić, żeby bardziej świadomie i szczęśliwie wejść w macierzyństwo. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Starania o dziecko, niepłodność? - jak powiedzieć o tym innym?

Często bywa tak, że temat kłopotów z zajściem w ciążę jest owiany tajemnicą. Jak powiedzieć rodzinie i przyjaciołom o Waszych trudnych doświadczeniach związanych z przedłużającymi się staraniami o dziecko? Doświadczony psycholog, który na co dzień pracuje z parami zmagającymi się z niepłodnością - Justyna Kuczmierowska - proponuje napisanie listu. Sprawdź, co powinno znaleźć się w liście do bliskich osób. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Niedobór kwasu foliowego - zaskakujące wyniki badań

Niemalże każda kobieta starająca się o dziecko ma świadomość, że podczas starań oraz w czasie ciąży powinna suplementować kwas foliowy. Jednak najnowsze doniesienia lekarzy wskazują na duże problemy z jego przyswajalnością. Co to oznacza? Niedobór kwasu foliowego - jakie mogą być tego skutki? Nawet pomimo zażywania kwasu foliowego, kobiety w dalszym ciągu mogą być narażone na ryzyko chorób/powikłań związanych z jego niedoborami. Jak temu zaradzić? Przeczytaj najnowsze doniesienia i zalecenia ginekologów.  

CZYTAJ WIĘCEJ