X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Wrześniówki 2015
Odpowiedz

Wrześniówki 2015

Oceń ten wątek:
  • 4me Autorytet

Wysłany: 10 maja 2016, 22:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    la_lenka wrote:
    Zrób zdjęcie na żywo. Bo niebieski byłby ok, ale na sklepie wygląda na taką paskudną zimną zieleń...
    Dobra jutro moze będziemy sie byczyć na trawie to sykne. Raczej to zimne nie bylo... No ale sprawdzę.

la_lenka lubi tę wiadomość

mhsvj48aqvgzp38a.png

l22nhdgestw22l2o.png
  • la_lenka Autorytet

Wysłany: 11 maja 2016, 00:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    easymum wrote:
    4me, mój akurat owoce dodał bez przypominania :) a jaki był zadowolony, że mała całą kaszkę zjadła - no jak miała nie zjeść takiej wodzianki ;)
    Moja tylko taką na wodzie je i nie narzeka :P

easymum lubi tę wiadomość

Córeczka <3
    kYd4p2.png
  • Anitka201 Autorytet

Wysłany: 11 maja 2016, 06:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    4me wrote:
    no wlasnie tylko, żeby tego spania w ciągu dnia nie było za dużo bo później nam w nocy będą harcować...
    Ja już kiedyś pisałam, ze jak młody się budzi podczas tej pierwszej drzemki po 40 min to zazwyczaj, ja go utulę i spi jeszcze prawie 1,5h- to taka prawie Tracy ;)

a ile i jak długich macie drzemek w ciągu dnia?
    Mój ma 2- 3 drzemki. W tym wieku powinny być juz 2. Np wczoraj podczas 1 drzemki spał 2 godziny, 2 mial w aucie i spał pół godz, a podczas 3 drzemki spał do 40 min bo juz go sama wybudzalam.
    Ta nocka była koszmarna. Młody ewidentnie się buntowal i ryczał nam co godzinę. Koniec spania z nami, rano po obudzeniu chętnie bierzemy go do naszego łóżka ale cała noc ma spać w łóżeczku.

• karolcia87 Autorytet

Wysłany: 11 maja 2016, 07:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    czy wasze dzieciaczki też mają katar przy ząbkowaniu? bo już nie wiem na co to zwalić.. nic jej nie było a tu nagle wczoraj gluty po pas, taka przeźroczysta wydzielina i zasnąć nie potrafiła a jak już jej się udało to budziła się co pół godziny. Dodatkowo wczoraj byłyśmy na szczepieniu i już sama nie wiem czy marudna przez ząbkowanie, szczepienie czy przez katar, który pojawił się tak nagle? tak mi jej szkoda, teraz za to śpi jak suseł chyba nadrabia za nockę.

aniołek w niebie Mikołaj 12.2013
    Córka Aurelka 09.2015 <3
    klz9krhm9br6smg4.png
  • karolcia87 Autorytet

Wysłany: 11 maja 2016, 07:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anitka łącze się w bólu co do nocki. Ja już od 3 tygodni odkładałam małą do łóżeczka i sama spała, dopiero o 4 jak się budziła na drugie karmienie to ją z nami zostawiałam ale dzisiaj całą spała z nami przez te pobudki widać było, że potrzebuje bliskości.

aniołek w niebie Mikołaj 12.2013
    Córka Aurelka 09.2015 <3
    klz9krhm9br6smg4.png
  • easymum Autorytet

Wysłany: 11 maja 2016, 08:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karolcia, moja ma straszny katar, pediatra zbadała i mówi, że to przez ząbki. Dzisiaj jest lepiej, ale przez 2-3 dni lało się ciurkiem i każde odciąganie katarkiem to pełny zbiornik. Też nie mogła oddychać i się budziła. Ząbki już lada moment wyjdą i katar przechodzi :)

gg64rl68s121551a.png
  • 4me Autorytet

Wysłany: 11 maja 2016, 08:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No i u nas noc byla do dupy! Maly obudzil sie juz przed północą i zaczął się maraton. 7 razy go lulalismy do snu i za każdym razem, gdy juz myśleliśmy,ze spi to die wybudzał.... Nawet po drodze dalam mu jesc choc to dwie godziny za wczesnie bylo- ale to i tak nie pomoglo. Zasnelismy chyba gdzies po drugiej wiec dwie godziny walki. Dobrze, ze juz do rana nie wybudzil sie na jedzenie.

Nasz spi sam w łóżeczku ale niestety musimy go lulać na rękach. I srednio mam ochotę sie zabrać za oduczabie tego bo tu po prostu bez płaczów godzinnych sie nie obędzie. Ja jestem za miekka na to albo mam za wrażliwe uszy :/

mhsvj48aqvgzp38a.png

l22nhdgestw22l2o.png
  • la_lenka Autorytet

Wysłany: 11 maja 2016, 08:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas dziś próba wstania o 5.20
    Ale udało się jeszcze zalulac po długich bojach.

Córeczka <3
    kYd4p2.png
  • easymum Autorytet

Wysłany: 11 maja 2016, 08:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas też pierwsze ruchy 5:30, tylko moja ni płacze, a gada i śpiewa ... Nie reagowałam tto na godzinę jeszcze zasnęła ...

gg64rl68s121551a.png
  • easymum Autorytet

Wysłany: 11 maja 2016, 08:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A, jakby ktoś był zainteresowany - w Auchan są fajne bluzeczki dla dzieci na lato po 8 pln. Fajna bawełna, różne wzory, kupiłam 2 i nie wiem czy nie wrócę. I jest promo na pampersy - 68 szt za 39 pln

gg64rl68s121551a.png
  • easymum Autorytet

Wysłany: 11 maja 2016, 08:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bluzeczki
    https://naforum.zapodaj.net/thumbs/017be5acfdc5.jpg

gg64rl68s121551a.png
  • la_lenka Autorytet

Wysłany: 11 maja 2016, 09:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A jak taki bluzki skomponować? Moja jak nie ma bodziaka nakrywajacego pampersa to zaraz szarpie za krawędź i próbuje odpiac pieluche. :/

Córeczka <3
    kYd4p2.png
  • easymum Autorytet

Wysłany: 11 maja 2016, 09:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lenka, u nas do legginsów, spodenek, krótkich spodenek. Moja za za zapięcie pampersa jeszcze nie szarpie ;)

Np taki zestaw
    https://naforum.zapodaj.net/thumbs/270b33b00713.jpg

gg64rl68s121551a.png
  • la_lenka Autorytet

Wysłany: 11 maja 2016, 09:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ubrałam dziś małą na próbę w taki zestaw. Jak zakryłam legginsami to nawet nie szarpie pampka. Ale nadal mi się nie podoba, z tyłu wystaje jej krawędź pieluchy, nery na wierzchu. Chyba bez żonobijki pod spód się nie da, ale wtedy gorąco na lato :/

Córeczka <3
    kYd4p2.png
  • easymum Autorytet

Wysłany: 11 maja 2016, 09:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lenka, u nas czasem nery też na wierzchu, ale poprawiam i już, latem działamy bez body. Chyba że samo body ;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 maja 2016, 10:20

gg64rl68s121551a.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 11 maja 2016, 10:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    karolcia87 wrote:
    czy wasze dzieciaczki też mają katar przy ząbkowaniu? bo już nie wiem na co to zwalić.. nic jej nie było a tu nagle wczoraj gluty po pas, taka przeźroczysta wydzielina i zasnąć nie potrafiła a jak już jej się udało to budziła się co pół godziny. Dodatkowo wczoraj byłyśmy na szczepieniu i już sama nie wiem czy marudna przez ząbkowanie, szczepienie czy przez katar, który pojawił się tak nagle? tak mi jej szkoda, teraz za to śpi jak suseł chyba nadrabia za nockę.

Taaaaaaaaaaakkkkkkk.........my mamy już 4 zęby ( 1 - gora i dól) i jakiś koszmar...tak jak piszesz non stop gluty do pasa , i mala nie w sosie bo się wiecznie bbudzi :(

• easymum Autorytet

Wysłany: 11 maja 2016, 10:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Alutka, ale super Cię widzieć :) Jak się masz? Jak dzieciaczki?

gg64rl68s121551a.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 11 maja 2016, 10:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć Dziewczyny,

dawno mnie tu nie było...

Ale borykam się dokladnie z tymi samymi problemmai co część z Was,

ząbkowanie = się u Nas wieczne gluty do pasa, a ja się lekko schizuje bo mala ma wadę serca i każą nam robić wszystko by nie złapała infekcji bo to obciąża serducho...łatwo powiedzieć trudniej wykonać...strasznie to frustrujące

No i njeiszczęsne raczkowanie - posadzona siedzi , na czeterek kończynach ładnie stoi i...tyle :P buja się przód - tył i po 30 sek. ryk :P leń z niej straszny...

i zaczęła wymuszac - wiecznie byłaby na rękach :(

4me podczytuje Was od czasu do czasu i pisałaś że Twojego małego wysłali do OWI - z doświadczenia powiem Ci , że to w Gdyni to jakaś porażka...nie dosc że terminy dzikie to jeszcze Pani rehabilitantka do której my trafilismy to jakas pomyłka, czulam sie tak bezradna gdy po 3 miesiącach u mlodego nie było zadnych efektów, że nie wiedziałam co robić...wtedy pediatra nasza poleciła mi rehablitanta prywatnego nazywa się Wojciech Saj - od razu mówię - jest drogi 1 wizyta 150 zl kolejne 100, ale.....po 2 wizytach ( raz w tygodniu po 60 min) mlody zaczął podnosić główkę, po 6 raczkować ! Ten czlwoeik dziala cuda..wielki, wysportowany facet, mało wylewny, ale naprawde zna się na rzeczy...to namiar gdybys potrzebowala
    http://www.wojciechsaj.pl/
    i najwazniejsze jeżeli uzna , że z Twoim synkiem jest wszystko okm i po prostu jest leniwy ( ;) ) to nie bedzie cię naciągał tylko powie , że masz mu dać spokój :P
    My poszliśmy do Niego z Nasza Amelka i po godzinie jej rehabilitacji powiedział, że to jest jej pierwsza i ostatnia wizyta u niego i mamy nie świrować bo dziecku nic nie jest, rozwija się w swoim tempie, i po prostu ten typ tak ma ;)

Lalenka do Ciebie prosba o kiljka przepisów bo mi się kończy inwencja twórcza na posiłki dla małej :( i nie martw się - my tez wstajemy o 6.15 :( wiem marne pocieszenie, ale niestety nie da pospać...tym bardziej mnie to wkurza , że młody wstaje o 9 jak mu pozwole..

Rozpisałam się , ale tak rzadko mam czas tu zaglądac :(

easymum, 4me lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 11 maja 2016, 10:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    easymum wrote:
    Alutka, ale super Cię widzieć :) Jak się masz? Jak dzieciaczki?

Dziękuję ;) zaglądam do Was co jakiś czas, ale tempo życia mamy takie że o 22spię jak dziecko :P :P

Generalnie dzieciaki ok, młody łobuzuje, Amelka daje w kość przez ząbkowanie i brak raczkowania :P

Z moim zdrowiem wszystko ok - nawet zaczęłam jeździć autem :P co przy moim niedowidzeniu jest dla mnie osobistynm wyczynem :P :P

A to Moja Gwiazda :P :)
    2yy2gb7.jpg

la_lenka, easymum, Anitka201, karolcia87, 4me, Dżuls, agatka196, chabasse lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 11 maja 2016, 11:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    4me wrote:
    No i u nas noc byla do dupy! Maly obudzil sie juz przed północą i zaczął się maraton. 7 razy go lulalismy do snu i za każdym razem, gdy juz myśleliśmy,ze spi to die wybudzał.... Nawet po drodze dalam mu jesc choc to dwie godziny za wczesnie bylo- ale to i tak nie pomoglo. Zasnelismy chyba gdzies po drugiej wiec dwie godziny walki. Dobrze, ze juz do rana nie wybudzil sie na jedzenie.

Nasz spi sam w łóżeczku ale niestety musimy go lulać na rękach. I srednio mam ochotę sie zabrać za oduczabie tego bo tu po prostu bez płaczów godzinnych sie nie obędzie. Ja jestem za miekka na to albo mam za wrażliwe uszy :/

U nas jest to samo, jeżeli chodzi o uspuianie..mała zasypia lulana na rękach i odkładamy ją do lożeczka..

Wszyscy Nam mowią jakie to zle i be , ale wiecie co ?

Mam to gdzies...

Mlodego raz jeden próbowalam od tego odzwyczaić i jak sobie przypomnę pierwsza noc jego płaczu przechodzącego w skowyt to do dziś mam dreszcze odpuściłam iii jak miał 10 msc zamiast z nim chodzić po pokoju zaczełam stopniowo "likwidować" wszystko np. pierwszy tydzień przestałam chodzić i lulałam go wstojąc w miejscu, kolejny tydzień ( mniej więcej tyle to trwało) już z nim nie stalam tylko siadałam w fotelu i potem jak się do tego przyzwyczaił, to odłozylismy Go do łóżeczka i siedzieliśmy przy Nim az zasnął....i to trwało najdłużej bo potrafił usypiac i z 2 godziny, ale w wieku 12 msc zasypiał samodzielnie w łóżku..

Dla pocieszenia, teraz mowi: tata chodź juz spac bo mnie oczy szczypią :P i idzie do łożka kładzie się i w 20 sek odpada :P

i z młodą spróbuje zrobic tak samo, ale póki co widze po niej, że ani ona ani ja nie jestesmy na to gotowe :P daje nam miesiac i zaczne działać :P

Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 maja 2016, 11:12

4me lubi tę wiadomość

‹‹ 3136 3137 3138 3139 3140 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Ciąża po 40 - jak zwiększyć szanse na zajście w ciążę

Czy starania o ciążę po 40 roku życia różnią się? Na co zwrócić uwagę i jak zwiększyć swoje szanse? Przeczytaj 5 sprawdzonych sposobów na zwiększenie szans na zajście w ciążę po 40 roku życia. 

CZYTAJ WIĘCEJ

10 fascynujących faktów o ciąży, które poznasz dzięki aplikacji OvuFriend!

Jesteś ciekawa co czeka Cię w kolejnym tygodniu ciąży? Jak rozwija się Twój maluszek? A może chciałabyś na bieżąco śledzić objawy swojej ciąży i przyrost wagi na siatkach centylowych dopasowanych indywidualnie dla Ciebie? Sprawdź, co jeszcze fascynującego odkryjesz w trybie ciążowym w aplikacji OvuFriend! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Krew miesiączkowa - kolor krwi podczas okresu

Czy to normalne, że krew miesiączkowa zmienia swój kolor i konsystencję? Czy brązowy kolor krwi podczas okres powinien Cię niepokoić, czy jest to zjawisko naturalne? Kiedy krwawienie miesiączkowe wymaga konsultacji z lekarzem? 

CZYTAJ WIĘCEJ