X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Wrześniówki 2015
Odpowiedz

Wrześniówki 2015

Oceń ten wątek:
  • 4me Autorytet

Wysłany: 24 maja 2016, 23:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hehe dziewczyny nie zazdraszczajcie ;) temperatura tu czasem nizsza niz u Was. Serio prognozy pokazują czasem tylko 23 stopnie a ze wieje zimny wiatr bywa różnie- raz marzniemy, innym razem juz nie wiem, gdzie sie chować przed słońcem;)

No i wakacje z takim pelzajacym/raczkujacym szkrabem to nie lada wyczyn - jest wszędzie, chce jesc piasek, poleruję podłogę w całym domu, gdzie nikt nie ściąga butów itp itd ;) nie nadążysz! Musiałam wyluzować z jego czystością bo by trzeba bylo do domu wracać. Jak go wieczorem kapiemy to sie za głowę lapie ;)

Młody ma tu utrudniony rozwój bo jak nie w foteliky, to w wózku a w najlepszym wypadku na kocu, który ślizga sie na kaflach w domu albo zapada w piachu ;) mimo to zdarza mu sie juz stać na czworakach - z wysokim podporem- juuhu! A posadzony w krzesleku ikei siedzi wzorowo! Tak, tak wiem, ze nie wolno ale musiałam chociaż sprawdzić raz :)
    No i mówi mmamamamammaamma - tak czasem bo woli tatatatatata ;)

Mysle, ze jak wrócimy do domu na nasza mate i panele to smignie szybciej niż zdążę sie rozpakować ;)

Anitka201, easymum lubią tę wiadomość

mhsvj48aqvgzp38a.png

l22nhdgestw22l2o.png
  • 4me Autorytet

Wysłany: 24 maja 2016, 23:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mmalutka a jak Twój maly? Wrocila milosc do cycka ?

Moj ostatnio choc nakarmiony juz miesiac zaczął sie przytulać do mnie! Boszz jakie to,cudowne uczucie. Zazwyczaj ucieka i tylko patrzy co by zbroić a tu nagle takie przytulasy ;)

mhsvj48aqvgzp38a.png

l22nhdgestw22l2o.png
  • mmalutka Autorytet

Wysłany: 25 maja 2016, 08:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    4me figura boska!
    U nas nad morzem też piękna pogida, ale nóg do Bałtyku nie wsadze :P

U nas mały progres- wczoraj wieczorem zjadł z butli, a dzis rano zjadł cyca :)

Chyba jest przekarmiony po tygodniu z dziadkami, bo zjada 100-120 ml i śpi całą noc. Rano budzi się uśmiechnięty i gotowy do zabawy.

Dziś drugi dzień lekkiej diety ilościowej i jakościowej i mam nadzieję, że wieczorem znów zaskoczy..
    A do wszystkiego mam chyba kryzys laktacyjny, bo zawsze sciagalam 150-200ml na raz a teraz z biedą 90.
    Leci femaltiker, spacery, przytulanie i jakoś to będzie :)

W ogóle po tych naszuch przeżyciach mały był trochę marudny, nieswoj, ale od wczoraj wrócił moj syn: owsiko-wierarko-wkretarkoalpinista, gadułka i śmieszek.
    Oby to był koniec przygód!

la_lenka, chabasse, Anitka201, Dżuls, 4me, karolcia87, przyszła mama lubią tę wiadomość

tb734z17s9scq0zt.png
  • Hagne Koleżanka

Wysłany: 25 maja 2016, 08:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A za nami nocka z goraczka pod 39. Zbijalam paracetamolem. Do tej pory nie było ŻADNYCH akcji po szczepieniu, a teraz takie coś....

Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 maja 2016, 09:53

zem36iyeidfqcl88.png
    ex2btgf6n08qf43o.png
  • moka89 Autorytet

Wysłany: 25 maja 2016, 11:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hagne - nie jestem pewna, ale czy nie trzeba takiej temperatury zgłosić jako nop?

Jutro wyjeżdżamy na weekend, więc pewnie pogoda się spieprzy :P

Czy jeśli chcę na wyjezdzie robić mm na wodzie Żywiec, to wystarczy że ją podgrzeję w podgrzewaczu czy trzeba zagotować?

Ps. Kupiłam w lidlu ten blender do koktajli, będziemy zajadać pyszności :D

Gabrysia <3
    klz9df9h2mnehf2h.png
  • Hagne Koleżanka

Wysłany: 25 maja 2016, 21:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moka89 zglosze. Ale to ponoć może się zdarzyć po krztusccu. On jest taki paskudny. Z Ignasiem już całe szczęście ok. Gorączka zeszła, dzidź uśmiechnięty i rozgadany.
    Jutro grill u teściów w ogródku :) Tylko mój mąż bidulek będzie się świątecznie, ale cale szczescie wirtualnie łączył z pracą. Niech żyją korporacje! :\
    Wiecie co robi mój mały? Nie chce pić wody. To znaczy chętnie ja bierze do buzi, ale potem z wielką radością wszystko wypluwa. Jakby był przekonany, ze to o to chodzi.
    Próbowałam z butelki (bleee), ze zwykłego kubka (pluje) i z niekapka (pluje). Teraz kolezanka pozyczyla mi Doidy - moze zalapie z tego?

zem36iyeidfqcl88.png
    ex2btgf6n08qf43o.png
  • la_lenka Autorytet

Wysłany: 25 maja 2016, 22:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moja potrafi pół bidoniku 150-mililitrowego wydoić na raz. I owszem, dużo jest na koszuli, ale do brzuszka też coś na pewno wleci.

Dziś byliśmy na USG. Zdążyłam dojść do szpitala z małą i jak lunęło. Mąż już nie miał tyle szczęścia :P A jak już wracaliśmy to ulicami płynęła rzeka, przy przechodzeniu weszłam w wodę po kostki. W klapeczkach byłam, skórzanych... Nie wiem czy to przeżyją. :/

Na szczęście wynik badania spoko, nic nowego.
    Jutro jedziemy do teściów, po cichu liczę, że zrobią grilla, ale pewnie to złudna nadzieje. A zjadłabym taką kiełbaskę...

Córeczka <3
    kYd4p2.png
  • bellaVi Przyjaciółka

Wysłany: 26 maja 2016, 00:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Oj u nas ostatnio nocne awantury, nie wiem o co chodzi, dziecko mi się popsuło... może będzie ząb ? A i nie ma mowy o spaniu pod czymkolwiek. Śpi w rampersie bez żadnego przykrycia, jak próbuje ja nakryć to zaraz się kręci i przebudza.
    Dziś mam plan spróbować sposób z podaniem w nocy wody zamiast cyca, ciekawe co będzie, marzy mi się przyespana noc ehh

Życzę wam wszystkim kobietki cudownego dnia Mamy, zarówno pierwszorocznym jak i tym z dłuższym doświadczeniem :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 maja 2016, 00:05

• agatka196 Autorytet

Wysłany: 26 maja 2016, 09:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny Wszystkiego Najlepszego z Okazji dnia Mamy <3

U nas wszystko w porządku. W przyszłym tygodniu mamy ostatnie szczepienie wiec dowiem się ile moja kluska waży a chyba sporo bo troszkę już mi ciężko ją dźwigać. :-P
    Cycujemy się nadal ale i też już wszystko jemy. Od tygodnia raczkujemy z prędkością światła i stajemy na nóżki. Wchodzi wszędzie i wyciąga wszystko. Najadła się już ziemi z kwiatka i zasmakowala wielu innych ciekawych rzeczy.
    Wrzucilam juz na luz z czystością małej bo bym przebierala ja 10 razy i mała co chwila.
    Pozdrawiamy :-)

easymum lubi tę wiadomość

Mam 4 Aniołki w niebie. Boże czuwaj nad nami
    16udk0s3stit4jg4.pngklz9df9hfp6o5oq3.png
  • przyszła mama Autorytet

Wysłany: 26 maja 2016, 12:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    I ode mnie rowniez wszystkiego dla nas mamusiek

Marzenia się spełniają :)

relgi09kd0jrtcj6.png
  • chabasse Autorytet

Wysłany: 26 maja 2016, 12:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja również życzę wszystkim mamom wszystkiego najlepszego. Właściwie najlepsze to już mamy.. nasze skarby.. zatem zdrowka i siły dla naszych bąbli !!!

Synek Antoś
    1usaanli6w2njq4a.png
    wniddf9h5gbbmtsy.png
    Emilia
  • mmalutka Autorytet

Wysłany: 26 maja 2016, 19:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Na dzień matki moje dziecko zrobiło mega prezent.
    I rano i przed snem zjadł cycucha.
    To jeszcze nie to co było, ale dla mnie sukces..

Wszystkiego najlepszego Mamy :)

tb734z17s9scq0zt.png
  • anulka20 Autorytet

Wysłany: 26 maja 2016, 20:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Odemnie również wszystkiego najlepszego z okazji dnia mamy

Anulka20

Synek :) Wiktor
    3jvz82c38h6gh3mk.png
  • ela Autorytet

Wysłany: 26 maja 2016, 20:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A mi Maryśka dziś na dzień dobry i pewnie z Wielkiej miłości użądziła pobudkę siadając na twarzy przy czym pielucha była z mega śmierdząca kupą. Taką laurkę potrafi sama zrobić, więc matka się cieszyła jak bąk.

5b09tv73mjpedncc.png
    Moje kochane chłopaki Michał lat 10, Paweł lat 7, no i jeszcze jest tata, teraz doszła Marysia
  • ela Autorytet

Wysłany: 26 maja 2016, 21:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mała zrobiła się mega mobilna, do tego staje przyczym tylko może, zbiła już wazon i to teściowej, młodego budowla z plasteliny, którą tworzył od miesiąca też została zaatakowana.
    Śpiąc też się przemieszcza, więc czasem dostanie się nam z nogi albo dziecko nam ginie pod kołdrą, ale już to przerabialiśmy dwa razy, więc i teraz damy radę

5b09tv73mjpedncc.png
    Moje kochane chłopaki Michał lat 10, Paweł lat 7, no i jeszcze jest tata, teraz doszła Marysia
  • julita Autorytet

Wysłany: 27 maja 2016, 10:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hej dziewczyny, czy któraś z was stosowała syrop na zaparcia maluszka Lactulosum, Duphalac lub Normalac? Moja mała cały czas męczy się z kupami (owoce nie pomagają a wodę pije niechętnie), robi co 2-4 dni, twarde jak kamień i z wielkim wysiłkiem, muszę jej pomagać :/ do pediatry idziemy dopiero w czwartek a chciałam jej jakoś ulżyć i trafiłam na info o powyższych syropach na zaparcia, są bez recepty. może ktoś coś wie o ich skuteczności?

tb73e6ydt52f9usr.png
    5b09e6ydos8pxq3s.png
    h44es65g5xhwh8nn.png
  • la_lenka Autorytet

Wysłany: 27 maja 2016, 11:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moja nie ma problemów z zaparciami, ale taki syrop piłam ja przez całą ciążę. Dawało radę. ;) Tylko warto dodatkowo Espumisan, bo skutkiem ubocznym jest wzmożona produkcja gazów.

Córeczka <3
    kYd4p2.png
  • anulka20 Autorytet

Wysłany: 27 maja 2016, 14:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Julitka a co je może mniej marchewki dawaj i mm mleko inne może?

Anulka20

Synek :) Wiktor
    3jvz82c38h6gh3mk.png
  • julita Autorytet

Wysłany: 27 maja 2016, 18:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    anulka20 wrote:
    Julitka a co je może mniej marchewki dawaj i mm mleko inne może?

właśnie marchewkę ograniczyłam, gotuję pozostałe warzywka a z deserki robię z surowych jabłek, gruszek, brzoskwiń, suszone śliwki, jagody. mleko tylko KP.

la_lenka dałam jej o 15 zalecaną dawkę syropu ale kupy brak, podam jej jeszcze espumisan - wymęczy nas ten temat :/

tb73e6ydt52f9usr.png
    5b09e6ydos8pxq3s.png
    h44es65g5xhwh8nn.png
  • 4me Autorytet

Wysłany: 27 maja 2016, 19:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja brałam w ciąży lactulosum ale np na mnie to dzialalo dopiero po dwóch, trzech dawkach czyli dniach o brałam zawsze rano. Na szczęście nie musiałam brac espumisanu bo wzdec nie bylo ;)

mhsvj48aqvgzp38a.png

l22nhdgestw22l2o.png
‹‹ 3152 3153 3154 3155 3156 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również: