X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Wrześniówki 2015
Odpowiedz

Wrześniówki 2015

Oceń ten wątek:
  • la_lenka Autorytet

Wysłany: 27 maja 2016, 19:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wyjęłam właśnie małej malutką gumkę do ścierania z buzi. Oszaleję z tym dzieciakiem. Kiedy się kończy ta faza na wsadzanie wszystkiego do buzi?

Córeczka <3
    kYd4p2.png
  • apaczka Autorytet

Wysłany: 27 maja 2016, 19:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Julita spróbuj Dicopeg Junior, mojej małej bardzo fajnie pomógł na zaparcia. Z czystym sercem polecam :-)

9f7jpx9i1ln9kxb1.png
  • la_lenka Autorytet

Wysłany: 27 maja 2016, 19:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    julita wrote:

la_lenka dałam jej o 15 zalecaną dawkę syropu ale kupy brak, podam jej jeszcze espumisan - wymęczy nas ten temat :/
    Na mnie też zadziałało dopiero po 2-3 dawkach. Ja piłam cały czas, dzień w dzień bo w ciąży zaparcia miałam straszne, nie dawało się inaczej.

Córeczka <3
    kYd4p2.png
  • 4me Autorytet

Wysłany: 27 maja 2016, 20:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Miałam to samo:/

Lalenka u mojego faza na wkladanie do buzi zaczela sie jak tylko nauczył sie trafiać reka do buzi i trwa nieprzerwanie...
    Każde otoczenie jest najpierw sprawdzane pod katem tego co na ziemi ;)

mhsvj48aqvgzp38a.png

l22nhdgestw22l2o.png
  • julita Autorytet

Wysłany: 27 maja 2016, 20:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    apaczka wrote:
    Julita spróbuj Dicopeg Junior, mojej małej bardzo fajnie pomógł na zaparcia. Z czystym sercem polecam :-)

długo stosowałaś ten środek? i po odstawieniu zaparcia nie powróciły?

tb73e6ydt52f9usr.png
    5b09e6ydos8pxq3s.png
    h44es65g5xhwh8nn.png
  • Anitka201 Autorytet

Wysłany: 27 maja 2016, 20:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mój też wszystko wkłada do buzi. Ostatnio złapałam go na podgryzaniu drewna kominkowego..

• apaczka Autorytet

Wysłany: 27 maja 2016, 21:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    julita wrote:
    długo stosowałaś ten środek? i po odstawieniu zaparcia nie powróciły?
    Dałam kilka saszetek codziennie a później jeszcze kilka co drugi dzień. Efekty były po paru dniach ale jak odstawialam to póki co też jest ok dlatego polecam. Po laktulozie nie było takich rezultatów.

julita lubi tę wiadomość

9f7jpx9i1ln9kxb1.png
  • easymum Autorytet

Wysłany: 28 maja 2016, 07:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej wszystkim, chwilkę mnie nie było, bo wzięłam na cel gruntowne ogarnięcie chaty, a ponieważ wyszły nam 3 nowe zęby i kolejne w drodze, to sprzątanie i robienie wszystkiego mega na raty. W kojcu, na tarasie, w pokoju - ciągła asysta, bo co chwilka marudzenie. Ale okna pomyłam, rozprawiłam się z zimowymi ciuchami, z ubraniami młodej, z szufladami w kuchni i jeszcze z paroma ogniskami bałaganu :).
    U młodej oprócz nowych zębów intensywny kurs wspinaczki, w stylu jak wejść po schodach w w weekend ;) Generalnie wejście na pierwsze stopnie schodów na czworaka mamy zaliczone, a ja mało zawału nie dostałam ... Bo schody są bez poręczy ... Tak jak u Was młoda jest wszędzie i na wszystkim, oczywiście po drodze wszystko co nie ucieka ląduje w buzi. Mamusia musi za to przejść intensywny kurs ćwiczenia refleksu i orientacji w przestrzeni, bo coraz częściej udaje mi się dosłownie w ostatniej chwili złapać młodą lub przedmioty zrzucane małymi rączkami. No i mojej królewnie ostatnio parę razy zapomniało się i stojąc oparta puściła się rączkami i tak stała przez chwilkę. Zaraz potem klap na pieluchę oczywiście. Ale teraz to już idzie w postępie geometrycznym ;)
    Refleksu nam wszystkim!

karolcia87, bellaVi, chabasse lubią tę wiadomość

gg64rl68s121551a.png
  • easymum Autorytet

Wysłany: 28 maja 2016, 09:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No i właśnie zabrakło mi refleksu ... Młoda weszła na dolny poziom przewijaka, mądra mamusia chciała zrobić zdjęcie a mała odwróciła się i wypadła na głowę ... Płacz nieziemski, siniak i otarta skóra na czole no i ogólne nieszczęście. I jeszcze zjebka od męża jak to jest, że pół metra od matki dziecko nie jest bezpieczne ... Mam ochotę przegryźć mu tętnicę ... Chciałam zrezygnować z wyjazdu firmowego, ale chyba jednak pojadę, mimo że nie mam ochoty. Niech mądry Tatuś radzi sobie z dzieckiem, które jest wszędzie i niech jeszcze dom ogarnia ... Eh, zepsułam sobie sobotę ...

gg64rl68s121551a.png
  • edysia5 Autorytet

Wysłany: 28 maja 2016, 10:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No makaron z truskawkami zaliczyl Tomus i ja tez :-) sezon truskawkowy uwazamy za otwarty!!!

edysia5
  • przyszła mama Autorytet

Wysłany: 28 maja 2016, 21:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    witam sie i ja :) widze, że cieplutko to i wpisów mało :) takie pytanko odnośnie tego co w dzień u nas za oknem- czym smarujecie swoje dzieciaczki aby ochronic je przed promieniami UV ? :)

Kacperek tez bierze wszystko do buzi co się da i przemieszcza się w tempie torpedy :) tez już stojąc puszcza się mebli i chwilke stoi po czym ląduje na pupie ;)
    Ząbki mamy dwa - dwie jedynki na gorze i chyba nastepna będzie górka lewa dwójka :)

Tak rośnie ten brzdąc, że czasem tak siedzę i wpadam w nostalgie, że zaraz nie będe odliczać miesięcy które skonczył a lata - szkoła i potem niewiadomo kiedy będzie dorosly a ja bym go chciała tak caly czas przy sobie mieć ...

easymum lubi tę wiadomość

Marzenia się spełniają :)

relgi09kd0jrtcj6.png
  • la_lenka Autorytet

Wysłany: 28 maja 2016, 21:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jak siedzimy na słońcu, na kocu albo mała w nosidle to żółty Babydream, jak tylko w wózku, ocieniona, to jak na razie nic.

Córeczka <3
    kYd4p2.png
  • ela Autorytet

Wysłany: 28 maja 2016, 21:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Chyba w nocy przesunął mi się stanik i ucisnął pierś bo od rana boli mnie od spodu pierś tak, że ciężko ręką ruszyć. Podstawiałam już parę razy małą, masowałam nic nie dało, gorący prysznic też ulgi nie przyniusł. Oj.

5b09tv73mjpedncc.png
    Moje kochane chłopaki Michał lat 10, Paweł lat 7, no i jeszcze jest tata, teraz doszła Marysia
  • Hagne Koleżanka

Wysłany: 28 maja 2016, 22:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No tak - jeśli coś nie było w buzi, to nie istnieje. U nas to samo ;)

zem36iyeidfqcl88.png
    ex2btgf6n08qf43o.png
  • la_lenka Autorytet

Wysłany: 28 maja 2016, 22:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ela, weź Ibuprom (działa przeciwzapalnie), a do stanika kapusta. Warto jeszcze łykać Lecytynę (pomaga się uporać z ewentualnym zatkaniem kanalika - ogólnie poszukaj czy nie ma białej kropki na sutku, jeśli jest trzeba ją przebić sterylną igłą). Najlepiej przystawiać dziecko tak, że jego bródka skierowana jest w stronę gdzie boli. Ewentualnie karmić w "zwisie" (pochylić się nad dzieckiem, żeby pierś "dyndała).

Córeczka <3
    kYd4p2.png
  • 4me Autorytet

Wysłany: 28 maja 2016, 22:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja zawsze smaruje jak idziemy na dwór i swieci slonce. Swoja droga w domu używałam zawsze tylko na twarz, teraz na wakacjach uzywamy na cale ciało wlasnie babydream'a i niestety nie jestem zadowolona :( brudzi wszystko- ubranka, wózek tez upaćkany. Fakt z ubranek sie spralo ale z wózka juz trudniej to wyczyścić. Gdy używaliśmy tylko miejscowo- buzia, dlonie- problemu nie bylo a teraz na cale ciało wlasnie zaczelo sie wszystko niezle brudzić :(

Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 maja 2016, 23:04

mhsvj48aqvgzp38a.png

l22nhdgestw22l2o.png
  • przyszła mama Autorytet

Wysłany: 28 maja 2016, 23:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    4 me dziękuje za przestroge. To moze któraś z Was zna inny preparat na promieniowanie UV?

Marzenia się spełniają :)

relgi09kd0jrtcj6.png
  • mmalutka Autorytet

Wysłany: 29 maja 2016, 08:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mu używamy Ziajki 50+ i jesteśmy bardzo zadowoleni. Fajna jest też mustela :)

tb734z17s9scq0zt.png
  • chabasse Autorytet

Wysłany: 29 maja 2016, 16:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My używamy na zmianę ziajki 30 i babydreama..

Synek Antoś
    1usaanli6w2njq4a.png
    wniddf9h5gbbmtsy.png
    Emilia
  • la_lenka Autorytet

Wysłany: 29 maja 2016, 17:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mała zaczęła lęk separacyjny. Starczy że się odwrócę i na nią akurat nie patrzę to jest buuu. A że zaczęła gadać, to na okrągło słyszę mamamamama. Podpełza do moich kolan, wspina się i ryczy żeby ją podnieść. Jak wezmę to po sekundzie chce zejść na podłogę i cała zabawa od początku. Wesoło się zapowiada najbliższy czas...

easymum lubi tę wiadomość

Córeczka <3
    kYd4p2.png
‹‹ 3153 3154 3155 3156 3157 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Karuzela łóżeczkowa, która rośnie razem z dzieckiem

Karuzele do łóżeczka to nie tylko dekoracja – pomagają stymulować zmysły malucha i wspierają jego rozwój. Kolorowe, poruszające się elementy przyciągają uwagę dziecka, rozwijając wzrok oraz koordynację. Dodatkowo, delikatna muzyka i spokojne ruchy karuzeli mogą działać kojąco, pomagając maluchowi w wyciszeniu się przed snem.

CZYTAJ WIĘCEJ

Raport "Jak rodzą Polki?" - doświadczenia kobiet na temat opieki okołoporodowej w Polsce

Fundacja “Rodzić po ludzku” w czerwcu opublikowała najnowszy raport na temat opieki okołoporodowej w Polsce. Jak rodzą Polki? Jak wygląda opieka okołoporodowa w naszym kraju? Przeczytaj zaskakujące wnioski!   

CZYTAJ WIĘCEJ

5 rzeczy, które wesprą Twoje starania o dziecko!

Rozpoczynacie starania o dziecko. Wykonujesz kolejne testy ciążowe i… nic. Zastanawiasz się, dlaczego to tyle trwa, skoro „wszyscy” wokół informują o tym, że spodziewają się dziecka. Tak naprawdę wiele starań kończy się sukcesem dopiero po pewnym czasie, a niepłodność dotyczy już blisko 15-20% par. Sprawdź, co możesz zrobić, aby zwiększyć swoje szanse na szczęśliwe poczęcie.

CZYTAJ WIĘCEJ