X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Wrześniówki 2015
Odpowiedz

Wrześniówki 2015

Oceń ten wątek:
  • 4me Autorytet

Wysłany: 31 maja 2016, 09:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Srodowiskowa a po co? One tak w ramach tych wizyt pierwszych chodzą jeszcze?

mhsvj48aqvgzp38a.png

l22nhdgestw22l2o.png
  • la_lenka Autorytet

Wysłany: 31 maja 2016, 09:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moja się dziś obudziła wymiotami. Zaliczylysmy już lekarza, niby okaz zdrowia, a już 4 razy chlusnela. Nastrój zupełnie ok, bawi, śmieje. Nie wiem o co chodzi...

Córeczka <3
    kYd4p2.png
  • easymum Autorytet

Wysłany: 31 maja 2016, 10:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moja wczoraj raz wymiotowała i sama była zdziwiona co to było. Ale u nas długi dystans z zębami, potoki śliny, gryzak wkłada prawie do gardła, dziąsła swędzą strasznie więc zrzucam to na karb ząbkowania.
    No i moja też tak często śpi. Zresztą pozycje jakie przyjmuje czasami w czasie spania lub zasypiania to już granice akrobacji ;)

gg64rl68s121551a.png
  • wisieninka_89 Autorytet

Wysłany: 31 maja 2016, 10:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    la_lenka wrote:
    Moja się dziś obudziła wymiotami. Zaliczylysmy już lekarza, niby okaz zdrowia, a już 4 razy chlusnela. Nastrój zupełnie ok, bawi, śmieje. Nie wiem o co chodzi...

Jakis czas temu tez mielismy problem z wymiotami i tez dziecko pogodne. Myslalam ze to od smazonego bo zjadlam rybe a raczej jest wrazliwy na to co jem, a ze czesto ulewal to pewnie nawet nie pojechalibysmy do lekarze tylko znalazlam zaschnieta krew w tym co ulal. Dostalismy dicoflor i elektrolitki zeby sie nie odwodnil, lekarka obstawiala ze to może byc jakas infekcja/wirus, a krew bo za duzo razy i z wysilku jakis "babelek" mogl peknac. Przeszlo chyba po 3 dniach

zrz6x1hpk730yji7.png
    f2wlh371shb33oc3.png
  • Dżuls Autorytet

Wysłany: 31 maja 2016, 10:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja z anginą, starszak z kaszlem (jeszcze nie wiem co to, bo nie dałam rady się jeszcze dodzwonić do lekarza), młoda markotna, mąż wściekły, bo mu się wszyscy kisimy w domu na głowie.
    Ale w końcu kupiliśmy starszakowi lego, a dokładnie klocki blocki, czyli idealną podróbę lego, jakościowo też zupełnie dają radę i wczoraj zabawy z młodym weszły na inny level, mam chyba z tego więcej radochy niż on :) I cena to jakieś 1/3 ceny lego :P Dobrze, że zestaw dojechał akurat na chorobę, bo bym chyba oszalała z nim w domu, a tak to przynajmniej mamy co robić.
    La_lenka, lekarz powiedział że nie wie skąd te wymioty?

8pdp47e.png
  • moka89 Autorytet

Wysłany: 31 maja 2016, 10:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zdrowka dziewczyny dla was i maluchów :)

Gabrysi katar minął po 2 tygodniach, nawdychała się dziewczyna jodku i od razu przeszło :) Byliśmy w weekend nad morzem, także pierwsze śliwki robaczywki za nami. Posiedzieliśmy nawet na kocyku na plaży, młoda zadowolona a mnie juz przeraża ilośc rzeczy jakie będziemy musieli targać na plażę w sierpniu xD zabawki, parasol, namiot, parawan...lista będzie długa :D Chyba kupię taki wózeczek zakupowy jak babcie mają, żeby mąż nie wyglądał jak wielbłąd :)
    Dobrze, że na dłuższe wakacje mamy apartament, bo przebywanie ze śpiącym dzieckiem w jednym pokoju jest średnio wygodne.

Przez ten wyjazd siadła mi laktacja, albo dopiero na nim to do mnie dotarło. Młoda przebudzajac się w nocy nie jest w stanie zasnąć ciumkajac cyca, tak jakby się nie najadała, a jak już zaśnie to budzi się często. O 3 dawałam jej butle i ładnie spała do rana, w ogole jak teraz zmieniliśmy mleko pepti na bebiko lepiej spi. Trochę mi smutno, że ten etap się kończy, ale i tak uważam ze długo ją karmiłam piersią.

Wasi faceci też się nie pofatygowali żeby ten pierwszy dzien matki był wyjątkowy? Ja nawet kwiatka mie dostałam :/ smutne to

Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 czerwca 2016, 08:42

4me, karolcia87, la_lenka, julita, bellaVi, easymum, agatka196 lubią tę wiadomość

Gabrysia <3
    klz9df9h2mnehf2h.png
  • Dżuls Autorytet

Wysłany: 31 maja 2016, 10:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    moka89 wrote:
    Wasi faceci też się nie pofatygowali żeby ten pierwszy dzien matki był wyjątkowy? Ja nawet kwiatka mie dostałam :/ smutne to

Mój olał ("a czy ty jesteś moją matką, żebym ci życzenia skłądał?"). Bez komentarza. Za to dziecko cały dzień się awanturowało, więc życzenia złożyło mi dopiero wieczorem, wykopane na siłę przez tatę. Żadnego kwiatka, czy laurki. Taki lajf z moimi chłopami.

kapturnica lubi tę wiadomość

8pdp47e.png
  • Dżuls Autorytet

Wysłany: 31 maja 2016, 10:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    4me wrote:
    Dzuls głowa do góry i odłącz sobie neta do czasu wyników badań ;) bedzie dobrze!
    Dzięki, na razie stary nie był w stanie pobrać dziecku kupy do badań, a jak dziś tego nie zawieziemy, to trzeba będzie powtarzać całą procedurę. Mam ochotę go zastrzelić.

8pdp47e.png
  • 4me Autorytet

Wysłany: 31 maja 2016, 10:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Łoooo no to pelna mobilizacja- śliwki od młodej, jabluszka- fadzeruj, faszeruj!

mhsvj48aqvgzp38a.png

l22nhdgestw22l2o.png
  • PePePe Autorytet

Wysłany: 31 maja 2016, 11:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    la_lenka wrote:

Nie chce Cie straszyc, ale u nas jelitowka. Na szczescie bez wymiotow, ale tylu zielonych kup co wczoraj to ja w zyciu nie widzialam.

• chabasse Autorytet

Wysłany: 31 maja 2016, 12:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej.. my wróciliśmy z Podlasia do śmierdzącej Wawy.. Młody jest nie do opanowania. Chce dosłownie wszędzie włazić, gdzie najniebezpieczniej. Ostatnio jedynym sposobem na ujarzmienie go było wyjście na kocyk.. trawy bał się jak ognia. Ale po kilku próbach przełamał i to.. ehh. Dobra wiadomośc jest takla, że od kilku dni nie pojawiła się ani jedna zielona kupa, a od jakiegoś 4 tygodnia życia były właściwie codziennie zielone. Ponoć taka uroda mojego syna. Teraz z 8 zielonych, odparzających, wodnistych kupek dziennie zrobiły się 3 piękne musztardowe.. To pewnie zasługa rozszerzonej diety, bo coraz więcej zjada pokarmów stałych. Mam tylko problem z jajkiem, chciałabym go przemycić młodemu jakoś inaczej niż w kluchach.. a samego jajka młody nie chce przełknąć. Może macie jakieś pomysły, gdzie by tu jajo dołożyć.
    Co do spania w dziwnych pozycjach.. mój tez wywija się jak człowiek guma..
    Chciałabym również kupić już większy fotelik, bo w tym nosidełku to już karykaturalnie wygląda, nogi wystają, bary ściśnięte i do tego jakoś tam mu ciągle gorąco. Nie mam jednak żadnego pomysłu, co bym chciaa. Patrzyłam na ten husky w necie, ale nie zauważyłam, aby był przekręcany jak ktoś tu zasugerował. A chciałabym żeby była możliwość jazdy w dwóch kierunkach. No nic poszperam jeszcze, może się czegoś doczytam..
    No i Dżuls.. współczuję atmosfery.. Oby jak najszybciej to minęło. Zwłaszcz, że jeszcze te upały są dobijające.. a to dopiero poczętek. La_lenka.. Wam też zdrówka, oby to nic poważnego..

Synek Antoś
    1usaanli6w2njq4a.png
    wniddf9h5gbbmtsy.png
    Emilia
  • chabasse Autorytet

Wysłany: 31 maja 2016, 12:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aaa i w dzień Matki mój mąż złożył mi życzenia w imieniu syna..:)

Synek Antoś
    1usaanli6w2njq4a.png
    wniddf9h5gbbmtsy.png
    Emilia
  • Dżuls Autorytet

Wysłany: 31 maja 2016, 12:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    4me wrote:
    Łoooo no to pelna mobilizacja- śliwki od młodej, jabluszka- fadzeruj, faszeruj!
    Posunęłam się na razie do przekupstwa. Na razie poszedł do babci, jak go babcia podkarmi, to możliwe, że jedno popchnie drugie i może jeszcze dziś coś wyjdzie.

4me lubi tę wiadomość

8pdp47e.png
  • przyszła mama Autorytet

Wysłany: 31 maja 2016, 14:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam się i ja :) mój mąż na Dziuęń Matki wziął Kacperka na ręce, dał mu do rączki perfumy( oczywiście je podtrzymywal zeby młody nie upuścił) i przyszli do mnie złożyć mi życzenia :) Niesamowicie wzruszajace i miłe doświadczenie :)

Dżuls co do testów alergicznych to ja slyszalam, że powinno się je zrobić jak dziecko skonczy rok czasu bo teraz nie są wiarygodne - dlatego też ja czekam z tym dopóki młody roczku nie skonczy :)

Marzenia się spełniają :)

relgi09kd0jrtcj6.png
  • moka89 Autorytet

Wysłany: 31 maja 2016, 14:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mi pediatra mówiła, że testy wychodzą dopiero u 3/4 latka /)

Gabrysia <3
    klz9df9h2mnehf2h.png
  • przyszła mama Autorytet

Wysłany: 31 maja 2016, 14:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    no wlasnie czyli w sumie jeszcze później a tak chyba jestesmy zdane na intuicje i obserwowanie w jakich sytuacjach organizm naszego dziecka reaguje źle ...

Marzenia się spełniają :)

relgi09kd0jrtcj6.png
  • la_lenka Autorytet

Wysłany: 31 maja 2016, 15:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Na razie wymiotów więcej nie było. Mała odespała poranek, zjadła dwa cycki i się bawi. W miarę normalnie, tylko marudna. Ale ona ogólnie ostatnio marudna. Nie mam pojęcia co to było, oby nic więcej się z tego nie rozwinęło.

Na dzień matki nie dostałam nic, nawet życzeń. Zamierzam na dzień ojca stworzyć jakiś wypas, prezent, życzenia, kartkę od córy - tak żeby mężowi się zrobiło odpowiednio głupio :P

easymum lubi tę wiadomość

Córeczka <3
    kYd4p2.png
  • julita Autorytet

Wysłany: 31 maja 2016, 16:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    i Anastazja dziś się shaftowała ale to ewidentnie moja wina! za dużo pozwoliłam jej zjeść obiadku, no nic... rzygnęła, popila cyckiem i dalej do zabawy a raczej do szukania guza.

pierwszy dzień mamy zaskoczył mnie bardzo pozytywnie, kwiatek, laurka (wycięte odbicie rączek Buni z życzeniami) i kupon z grouponu na DaySpa B-) żyć nie umierać!

no i muszę pochwalić syrop na zaparcia, młoda robi kupy jak ta lala, tylko ciekawe czy to długotrwały efekt??

tb73e6ydt52f9usr.png
    5b09e6ydos8pxq3s.png
    h44es65g5xhwh8nn.png
  • anulka20 Autorytet

Wysłany: 31 maja 2016, 22:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    4me położna przychodzi w pierwszych tygodniach a środowiskowa na 3,6,9 miesięcy

Anulka20

Synek :) Wiktor
    3jvz82c38h6gh3mk.png
  • 4me Autorytet

Wysłany: 31 maja 2016, 22:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Łoł zielonego pojecia nie miałam! Ale, ze to taki mus i po prostu to NFZ zlewa czy to z założenia tylko dla chętnych?

Ja to juz teraz bym nie chciała nikogo u siebie w domu ;) jak młody byl maly to te pierwsze wizyty byly ok- polozna mieliśmy fajna, wątpliwości rozwiewała i do lekarza nie trzeba bylo latać.

mhsvj48aqvgzp38a.png

l22nhdgestw22l2o.png
‹‹ 3155 3156 3157 3158 3159 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Jak zajść w ciążę? 4 składniki na poprawę płodności, które znajdziesz w koktajlach.

Jak zajść w ciążę? Jak w naturalny, łatwy, a przy tym smaczny sposób możesz poprawić swoją płodność? Wystarczy, że każdego dnia będziesz przygotowywać super-odżywczy koktajl płodności. Jakie dobroczynne składniki możesz znaleźć w naszych przepisach? Jaką rolę odgrywają one w kontekście płodności? Oto 4 najważniejsze składniki na poprawę płodności, które znajdziesz w smoothies! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Sen a zdrowie hormonalne kobiety – jak na siebie wpływają?

Jak sen wpływa na zdrowie hormonalne kobiety? Jakie mogą być skutki niedoboru snu w kontekście kobiecej płodności? Jakie hormony są szczególnie wrażliwe na problemy z bezsennością u kobiet? Jak zadbać o prawidłową higienę snu?

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak przygotować się do ciąży i czy na pewno warto?

Czy zastanawiałaś się nad tym czy powinnaś jakoś szczególnie przygotować się do ciąży? Może odwiedzić lekarza, zmienić dietę lub styl życia? Tylko po co…tyle kobiet tego nie robi i zachodzi w ciążę?! Jednak eksperci są zgodni - kobiety, które świadomie planują swoją ciążę i przygotowują się do niej, w większości przypadków łatwiej w nią zachodzą i ich ciąża jest zdrowsza i częściej przebiega prawidłowo. Przeczytaj zatem co możesz zrobić, żeby bardziej świadomie i szczęśliwie wejść w macierzyństwo. 

CZYTAJ WIĘCEJ