X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Wrześniówki 2015
Odpowiedz

Wrześniówki 2015

Oceń ten wątek:
  • PePePe Autorytet

Wysłany: 31 maja 2016, 22:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Do nas nikt nigdy nie przyszedl... A na poczatku to moze i by sie przydalo.

• 4me Autorytet

Wysłany: 31 maja 2016, 22:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jeeeny bylam dzis u dentysty. Mam kanalowo leczonego zęba wiec prawie godzinę na fotelu i pierwszy raz w zyciu zasnęłam u dentysty! Tzn prawie- zamykajaca sie buzia mnie obudzila! Nigdy wczesniej nie sądziłam, ze u dentysty da sie zasnac- co te dzieci robią z ludźmi :D

moka89 lubi tę wiadomość

mhsvj48aqvgzp38a.png

l22nhdgestw22l2o.png
  • la_lenka Autorytet

Wysłany: 31 maja 2016, 22:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To chyba zależy od regionu, miasta - u nas nikt nigdy nie chodził.
    Znaczy położna to tak (raz była), ale środowiskowa nigdy.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 31 maja 2016, 22:46

Córeczka <3
    kYd4p2.png
  • 4me Autorytet

Wysłany: 31 maja 2016, 22:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    PePePe wrote:
    Do nas nikt nigdy nie przyszedl... A na poczatku to moze i by sie przydalo.
    Bo to chyba gdzies sie trzeba bylo zgłosić? Juz nie pamiętam, ja na pewno wybieralam pisemnie polozna, no i babka przyszła. W sumie to w ich interesie bo za kazda wizytę dostają kasę podobno ;)

mhsvj48aqvgzp38a.png

l22nhdgestw22l2o.png
  • bellaVi Przyjaciółka

Wysłany: 1 czerwca 2016, 00:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Oj dziewczyny dużo zdrówka dla Was i maluchów !!
    U nas dzień mija za dniem, pogoda super dopisuje więc przez większość dnia jesteśmy na podwórku. dzień mamy spędziliśmy z babciami Lili, mąż się jakoś nie domyślił...
    A z nowości Lila potrafi bić brawo :) może dla tego że ja zawsze po skończonym obiadku czy kaszki, bije jej brawo. Ona zaczęła kilka dni temu, w.różnych sytuacjach, często sama sobie :)
    A mnie drugi raz w tym miesiącu złapała opryszczka na ustach... nigdy nie miałam, a teraz podwójnie :/ nie wiem dlaczego. Chyba pójdę jakieś badania sobie zrobić.

• PePePe Autorytet

Wysłany: 1 czerwca 2016, 07:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    4me wrote:
    Bo to chyba gdzies sie trzeba bylo zgłosić? Juz nie pamiętam, ja na pewno wybieralam pisemnie polozna, no i babka przyszła. W sumie to w ich interesie bo za kazda wizytę dostają kasę podobno ;)

alez ja ja wybralam, ja sie zglosilam! ona raz zadzwonila do mnie a pozniej patrze w przychodni jakies kartki mi podsuwaja do podpisu, ze ona byla 6 razy! gdyby nie to, ze byla cala przychodnia ludzi a Maly mial 3 tygodnia a mi sie krew z cyckow lala to bym tam zrobila niezla awanture ;)

• moka89 Autorytet

Wysłany: 1 czerwca 2016, 09:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Do mnie środowiskowa się wybierała, ale nie dotarła, bo był mega sezon grypowy i nie chciała przynieść mi czegoś do domu. Teraz już jej nie potrzebuję, więc gdyby zadzwoniła to odmówię wizyty :P

Mojego małego trutnia brawo nie mogę nauczyć, za cholerę jej się nie chce powtórzyć po mamusi :P za to do klęcznika przy kanapie i moich nogach doszło układanie stopy i chęć wstania, ale póki co z marnym skutkiem :)

Noc tragiczna, nawet nie chce mi się komentować :/

Gabrysia <3
    klz9df9h2mnehf2h.png
  • anulka20 Autorytet

Wysłany: 1 czerwca 2016, 10:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Obowiązkowo na NFZ ale różnie to jest z tym

Anulka20

Synek :) Wiktor
    3jvz82c38h6gh3mk.png
  • chabasse Autorytet

Wysłany: 1 czerwca 2016, 11:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Meeeeega buziole dla wszystkich dzieciaczków.!!!!! Dzisiaj mają swoje święto, czy w związku z tym jakieś atrakcje dla nich macie przygotowane?? Myslalam, żeby na jakiś festyn go zabrac, bo on lubi jak jest dużo ludzi i coś się dzieje, ale chyba w okolicy nic nie ma u nas.. pewnie dopiero w weekend. A w ogóle to mamy dzisiaj wymianę zaworów w pionie i nonstop halas.. eeh.. jak się urodził to wymieniali piony a teraz to..

Synek Antoś
    1usaanli6w2njq4a.png
    wniddf9h5gbbmtsy.png
    Emilia
  • mmalutka Autorytet

Wysłany: 1 czerwca 2016, 15:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wszystkiego dobrego dla Waszych dzieciaczków.
    U nas dziś impreza rodzinna- wszystkie, dzieci, wnuki i prawnuki u dziadków :)
    Jana Dzień Matki dostałam życzenia i kwiatka:)

a nam wczoraj stuknęło 9 miesięcy!!

Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 czerwca 2016, 20:39

la_lenka, julita, chabasse, Kassie, karolcia87, Anitka201, Natka88, 4me, agatka196, bellaVi, easymum, przyszła mama lubią tę wiadomość

tb734z17s9scq0zt.png
  • Kassie Autorytet

Wysłany: 1 czerwca 2016, 19:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kurcze kiedy moj maly tak usiadzie.. :(
    Od wczoraj tak mi daje popalic ze juz nie wyrabiam. Kiedy on bedzie duzy.. :-)

ug373e5esgfin09c.png
    rg50gox1ycplbhk5.png
  • mmalutka Autorytet

Wysłany: 1 czerwca 2016, 20:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kassie mój tak nagle z dnia na dzień. Ale sam nie siada. A wspina się po meblach. Takie dziwadełko.
    Też ma coś ostatnio humorki.
    Ale na inprezie byl pępkiem świata, więc zadowolony i grzeczny. .

Kassie lubi tę wiadomość

tb734z17s9scq0zt.png
  • edysia5 Autorytet

Wysłany: 1 czerwca 2016, 21:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kassie moj tez tak siedzi tylko trzeba go posadzic a jak sie przewroci to kombvinuje sie podniesc ale ostatecznie konczy sie na ryku i matka leci posadzic :-)
    Takze sprobuj moze tez bedzie siedzial

Kassie lubi tę wiadomość

edysia5
  • la_lenka Autorytet

Wysłany: 1 czerwca 2016, 22:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moja zaczęła siadać bez podparcia z tydzień przed skończeniem 9. I to najpierw nauczyła się siadać, a dopiero potem łapać równowagę siedząc. Wcześniej nie było szansy żeby ją posadzić, leciała na wszystkie strony.
    A teraz ostro kombinuje żeby wstać na nóżki - ale tylko po mnie, sama się jeszcze boi. Trochę mnie martwi, że jedną nóżkę bardzo koślawi, przy raczkowaniu też. Dam jej jeszcze chwilę, a jak się nie poprawi to będzie trzeba jeszcze na chwilę wrócić na rehabilitacje :/

Ja dziś nic małej nie dałam, znaczy zamówiłam zabawki, ale jeszcze nie przyszły. Na szczęście nie zna się jeszcze na kalendarzu :P W sobotę wybieramy się na festyn jeśli pogoda pozwoli.

Córeczka <3
    kYd4p2.png
  • 4me Autorytet

Wysłany: 1 czerwca 2016, 22:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny a czy któraś z Was chodzi na jakies zajęcia z maluszkami- takie stymulujące rozwój przez zabawe? Np meroda Gordona?
    Moj młody uwielbia! wszystkie dzieci. Jak jestesmy gdzies na miescie i wyhaczy jakies dziecko wzrokiem to nie ma go przepada- albo zafasynowany patrzy albo zaczepia ;)

No i tak sie zastanawiam, czy sie gdzies z nim nie przejść...

mhsvj48aqvgzp38a.png

l22nhdgestw22l2o.png
  • 4me Autorytet

Wysłany: 1 czerwca 2016, 22:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moj dostal drewniane klocki z Ikei. Dopiero teraz się zorientowałam, ze Ikea ma takie cudne drewniane zabawki! I to za rozsądne ceny a nie jak w tych wszystkich super modnych sklepach z super modnymi zabawkami- cudnymi ale dużo za drogimi ;) i jeszcze teraz z Ikea family jest 15% zniżki na zabawki- albo bylo ;)

mhsvj48aqvgzp38a.png

l22nhdgestw22l2o.png
  • 4me Autorytet

Wysłany: 1 czerwca 2016, 22:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzuls jestes? Mam pytanie a propos smoczkow ;) z tego co pamiętam to Twoja tesciowa to ortodonta????
    Wiem, ze kazdy smoczek jest zly! ;) ale jak juz musimy- to pisalas, zeby używać tych ortodontycznych i teraz mam pytanie- moze będziesz umiala pomoc.
    Porobilo sie teraz tyle tych rodzajów smoków, ze człowiek głupieje! Czy smoczki lovi retro dynamiczne uspakajające beda ok? Jest na nich napisane, ze wspierają rozwój mowy i zgryzu.... No ale nie nazywają sie ortodontyczne a takie tez występują i zglupialam :/

Lovi retro
    http://akpolbaby.pl/pl/smoczki-uspokajajace-i-gryzaki/4187-smoczek-uspokajajacy-dynamiczny-silikonowy-retro-6-18m-lovi-5903407228051.html

Cos wiesz na ten temat ? :)

mhsvj48aqvgzp38a.png

l22nhdgestw22l2o.png
  • 4me Autorytet

Wysłany: 1 czerwca 2016, 22:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzuls jestes? Mam pytanie a propos smoczkow ;) z tego co pamiętam to Twoja tesciowa to ortodonta????
    Wiem, ze kazdy smoczek jest zly! ;) ale jak juz musimy- to pisalas, zeby używać tych ortodontycznych i teraz mam pytanie- moze będziesz umiala pomoc.
    Porobilo sie teraz tyle tych rodzajów smoków, ze człowiek głupieje! Czy smoczki lovi retro dynamiczne uspakajające beda ok? Jest na nich napisane, ze wspierają rozwój mowy i zgryzu.... No ale nie nazywają sie ortodontyczne a takie tez występują i zglupialam :/

Lovi retro
    http://akpolbaby.pl/pl/smoczki-uspokajajace-i-gryzaki/4187-smoczek-uspokajajacy-dynamiczny-silikonowy-retro-6-18m-lovi-5903407228051.html

Cos wiesz na ten temat ? :)

mhsvj48aqvgzp38a.png

l22nhdgestw22l2o.png
  • la_lenka Autorytet

Wysłany: 1 czerwca 2016, 22:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Które klocki?
    My na razie mamy kultową "kolejkę" i domek-sorter.

A drewniane zabawki są w ogromnej ilości na aliexpress, ale nie wiem o jakie "modne sklepy" Ci chodzi.

Córeczka <3
    kYd4p2.png
  • 4me Autorytet

Wysłany: 1 czerwca 2016, 23:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No dobra wiem juz są antomiczne (ortodonetyczne) i symetryczne- dziewczyny, które mniej szkodzą??

Ale podtrzymuję forum swoimi monologami :D

mhsvj48aqvgzp38a.png

l22nhdgestw22l2o.png
‹‹ 3156 3157 3158 3159 3160 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Naprotechnologia - naturalna metoda podczas starania o dziecko i nie tylko.

Naprotechnologia (Natural Procreatice Technology, w skrócie: NPT lub NaPro) to metoda naturalnego wsparcia prokreacji. Ma wiele zwolenników, jak i całkiem sporo przeciwników, zanim wypowiesz swoją opinię, przeczytaj informacje jakie dla Ciebie zebraliśmy. Przeczytaj, na czym dokładnie polega naprotechnologia, czy jest przeznaczona tylko dla kobiet, czy również wspiera mężczyzn, w jakich przypadkach okazuje się najskuteczniejsza, a w jakich raczej się nie sprawdzi. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Wybór dawczyni komórki jajowej – o czym warto pamiętać?

Odkryj kluczowe aspekty wyboru dawczyni komórki jajowej i dowiedz się wszystkiego o procedurze in vitro z wykorzystaniem komórki jajowej dawczyni lub nasienia dawcy. Jak to dokładnie działa? Gdzie i w jaki sposób można znaleźć odpowiednią dawczynię? Rozmawiamy z lek. med. Włodzimierz Sieg z Kliniki INVICTA, który opowiedział nam również o innowacyjnym narzędziu wykorzystującym algorytm machine learning (AI) do doboru fenotypowego pomiędzy biorcami a dawcą komórek. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Kalendarz dni płodnych - aplikacja - starania o dziecko

Postanowione - rozpoczynacie starania o dziecko. Mija pierwszy, drugi, trzeci miesiąc, a ciąży nie ma. Pojawia się lekki niepokój - co się dzieje? Tak rozpoczyna się historia wielu kobiet z OvuFriend, które używają aplikacji podczas starania o dziecko. Inteligentny kalendarz dni płodnych nie tylko szybko nauczy się Twojej płodności ale również wcześnie wykryje nieprawidłowości. Przeczytaj jak aplikacja pomoże Ci zajść w ciążę!  

CZYTAJ WIĘCEJ