X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Wrześniówki 2015
Odpowiedz

Wrześniówki 2015

Oceń ten wątek:
  • 4me Autorytet

Wysłany: 1 czerwca 2016, 23:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    la_lenka wrote:
    Które klocki?
    My na razie mamy kultową "kolejkę" i domek-sorter.

A drewniane zabawki są w ogromnej ilości na aliexpress, ale nie wiem o jakie "modne sklepy" Ci chodzi.
    Ja mam takie klocki na jeżdżącej podstawie. Różne kształty, mozna budować wieze do rozwalania- najlepsza zabawa młodego ;)

Oprócz tego podobała mi sie lazda inna drewniana z Ikei - kolejka, dźwig z klockami, wieza ale narazie młody do nich ne dorosl. Sprawę utrudnia to, ze on ciągle nie siedzi a ciezko sie bawić niektórymi zabawkami w pozycji leżącej :/

Generalnie miałam na myśli, ze modne sa teraz zabawki z drewna i q związku z tym maja ceny z kosmosu np plan toys albo takie superowe drewniane auta jeździki- nie pamiętam firmy- cos na V- za bagatela 500-700 pln ;)

Aaaa i Ikea ma fajnego konia na biegunach ;) szkoda, ze tylko czerwony ;)

mhsvj48aqvgzp38a.png

l22nhdgestw22l2o.png
  • 4me Autorytet

Wysłany: 1 czerwca 2016, 23:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ali expres generalnie dobry pomysl ale nie dla dzieci, które WSZYSTKO biorą do buzi jak moj. Nie ufalabym tym farbom i lakierom ;) w zasadzie ulubiona zabawa mojego jest wkladanie rzeczy do buzi ;)

mhsvj48aqvgzp38a.png

l22nhdgestw22l2o.png
  • la_lenka Autorytet

Wysłany: 1 czerwca 2016, 23:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aaa, wiem które. Moja jest obecnie nieprzystosowana na takie twarde klocki, bo zdarza się jej wywalić z siedzenia, więc wolałabym żeby nie akurat na kancik klocka.
    Z Ikea na pewno kiedyś kupię domek dla lalek FLISAT, czadowy jest!
    Z takich dużo mniej trendy - mała uwielbia takie plastikowe kubeczki, ale nie mogę ich znaleźć na stronie, czyżby wycofali?

http://www.bangla.pl/opinie/p2039/ikea-mula-foremki

Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 czerwca 2016, 23:30

Córeczka <3
    kYd4p2.png
  • la_lenka Autorytet

Wysłany: 1 czerwca 2016, 23:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    4me wrote:
    Aaaa i Ikea ma fajnego konia na biegunach ;) szkoda, ze tylko czerwony ;)
    To łoś :P

Córeczka <3
    kYd4p2.png
  • bellaVi Przyjaciółka

Wysłany: 2 czerwca 2016, 00:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Do Ikei nam daleko ale chętnie popatrzę nas te klocki skoro polecacie :)
    Co do zajęć, to mu chodzimy na Aktywna Mama. Generalnie chodzi o ćwiczenia, taki fitness dla mam. Dzieciaki głównie siedzą na matach,.albo czasami są wykorzystywane do ćwiczeń jako dodatkowy obciążnik. Lila zachwycona innymi dziećmi. przygląda sie, zaczepia i zabiera zabawki:) Wszystkie maluchy są w wieku 8-9 miesięcy.

• 4me Autorytet

Wysłany: 2 czerwca 2016, 07:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Le lenka takich plastikowych juz nie widzialam- a szkoda.
    Jesli chodzi o kanty to klocki sa takie ciut zaokrąglone ale podstawka juz rzeczywiście wygląda na srednio bezpieczną.

Bellavi takie zajęcia u nas tez są ale w takiej godzinie, ze maly to,zazwyczaj spi więc byłby tam mega marudny. Zreszta ja myslalam o czyms typowo dla małego ;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 czerwca 2016, 09:23

mhsvj48aqvgzp38a.png

l22nhdgestw22l2o.png
  • PePePe Autorytet

Wysłany: 2 czerwca 2016, 09:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Znajoma ze swoim dzieckiem (11 mcy) chodzi na te gordonki. Mowi, ze swietna zabawa. Jej dziecko az sie wyrywa jak tam sa a i ona chetnie chodzi, bo jakas odskocznie ma, z ludzmi pogada. My nie poszlismy, bo zawsze cos, a te gdzie oni uczeszczaja sa tylko do konca miesiaca, bo pozniej jest przerwa wakacyjna.

4me lubi tę wiadomość

• edysia5 Autorytet

Wysłany: 2 czerwca 2016, 10:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja ostatnio w ikei kupilam taka przekladanke z drutow i na niej sa klocki. Tomi momemt zajarzyl ze musi je przesuwac po drutach i ciagle jak siedzi to siega po nie i sie bawi :-)

edysia5
  • la_lenka Autorytet

Wysłany: 2 czerwca 2016, 10:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    edysia5 wrote:
    Ja ostatnio w ikei kupilam taka przekladanke z drutow i na niej sa klocki. Tomi momemt zajarzyl ze musi je przesuwac po drutach i ciagle jak siedzi to siega po nie i sie bawi :-)
    Czyli właśnie "kolejka". My też mamy, ale mojej szybko się to nudzi. :/

Córeczka <3
    kYd4p2.png
  • Hagne Koleżanka

Wysłany: 2 czerwca 2016, 11:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mój też chodzi na zajęcia. Takie umuzykalniajace. Nie gordonowskie. Zrobilyśmy sobie z dwiema koleżankami grupę dla naszych osobistych dzieciorow, przyłączyły się jeszcze dwie osoby "z zewnatrz" i jest fajnie :) Koleżanka prowadzi. Maly uwielbia :)
    Julita! Który to konkretnie syropek na zaparcia? Bo mój bidulek znów się męczy...

4me lubi tę wiadomość

zem36iyeidfqcl88.png
    ex2btgf6n08qf43o.png
  • julita Autorytet

Wysłany: 2 czerwca 2016, 11:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hagne wrote:
    Julita! Który to konkretnie syropek na zaparcia? Bo mój bidulek znów się męczy...

Lactulosum. w piątek, sobotę i niedzielę podawałam malutkiej jedną dawkę 2,5ml rozrobione z 5ml wody no i póki co kupy idą jak iść powinny! ale i tak mam dziś wizytę u pediatry - pogadam o tym śmierdzącym i twardym jak kamień problemie, może zaleci podawanie błonnika no i chcę się dopytać o syrop czy w razie w. mogę dalej go podawać, czy nie rozleniwi jelit etc.

Hagne lubi tę wiadomość

tb73e6ydt52f9usr.png
    5b09e6ydos8pxq3s.png
    h44es65g5xhwh8nn.png
  • Kassie Autorytet

Wysłany: 2 czerwca 2016, 14:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    edysia5 wrote:
    Kassie moj tez tak siedzi tylko trzeba go posadzic a jak sie przewroci to kombvinuje sie podniesc ale ostatecznie konczy sie na ryku i matka leci posadzic :-)
    Takze sprobuj moze tez bedzie siedzial
    Przewraca sie na wszystkie strony, wiec nic z tego :-/ a poza tym czekam az sam usiadzie. Tylko przy naszym obnizonym napieciu predko to nie nastapi..
    Ktoras z Was pisala o jogurcie typu greckiego z piatnicy. Wlasnie zakupilam ostatnio tylko nie wiem ile tego jogurtu podawalyscie na poczatku?

ug373e5esgfin09c.png
    rg50gox1ycplbhk5.png
  • 4me Autorytet

Wysłany: 2 czerwca 2016, 15:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My te "kolejke" z Ikei chcieliśmy kupic ale mieliśmy wątpliwości czy młody juz zaczai co z nią robic, zwłaszcza, ze nie siedzi. Daliśmy mu ba próbę w sklepie i co? Od razu druty poszly o buzi :D jeszcze nie gotowy;)

mhsvj48aqvgzp38a.png

l22nhdgestw22l2o.png
  • 4me Autorytet

Wysłany: 2 czerwca 2016, 15:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas tez są Gordonki- moze sie wybiorę. Tylko zanim sie zbiore to rzeczywiście mogą zrobi przerwę letnia;)

mhsvj48aqvgzp38a.png

l22nhdgestw22l2o.png
  • julita Autorytet

Wysłany: 2 czerwca 2016, 15:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kassie wrote:
    Ktoras z Was pisala o jogurcie typu greckiego z piatnicy. Wlasnie zakupilam ostatnio tylko nie wiem ile tego jogurtu podawalyscie na poczatku?

i ja dołączam się do pytania! jogurt mieszacie z owocami?

tb73e6ydt52f9usr.png
    5b09e6ydos8pxq3s.png
    h44es65g5xhwh8nn.png
  • chabasse Autorytet

Wysłany: 2 czerwca 2016, 16:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, czy sadzacie juz swoje maluchy na nocniki? Podobno należy już oswajać dzieciaczki z tym przyrządem. Ja juz mam pierwsza próbę za sobą. Oczywiście usiedział może ze 3 sekundy, ale jak na pierwszy raz to i tak szał.

Synek Antoś
    1usaanli6w2njq4a.png
    wniddf9h5gbbmtsy.png
    Emilia
  • la_lenka Autorytet

Wysłany: 2 czerwca 2016, 16:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Idę wam dziś sprzedać patent. Może komuś się przyda jak nam. U mnie w mieście większość huśtawek jest zupełnie nie przystosowana dla maluszków. Ale że mała lubi bujanie to z duszą na ramieniu wsadzałam ją na trochę. Dziś wykombinowałam rozwiązanie: http://allegro.pl/szelki-dzieciece-babyono-regulacja-dlugosci-i5142138077.html
    W końcu mogę na spokojnie huśtać małą bez obawy, że nagle się puści i wyleci. Boczne przypięcia mają regulację, więc da się dopasować do każdej bujawki.
    Jak widać, sprawdza się :D
    6486HaCm.jpg

easymum, 4me, agatka196, chabasse, Dżuls, Hagne, julita, bellaVi, przyszła mama, Anitka201 lubią tę wiadomość

Córeczka <3
    kYd4p2.png
  • la_lenka Autorytet

Wysłany: 2 czerwca 2016, 16:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    chabasse wrote:
    Dziewczyny, czy sadzacie juz swoje maluchy na nocniki? Podobno należy już oswajać dzieciaczki z tym przyrządem. Ja juz mam pierwsza próbę za sobą. Oczywiście usiedział może ze 3 sekundy, ale jak na pierwszy raz to i tak szał.
    Ja nie zamierzam. Realną władzę nad zwieraczami dziecko zyskuje koło 2 roku życia (albo później) i dopiero wtedy będę się tym zajmować. Będę czekać na gotowość małej, na razie zupełnie nie widzę takiej potrzeby.

Córeczka <3
    kYd4p2.png
  • easymum Autorytet

Wysłany: 2 czerwca 2016, 17:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Co do jogurtu - ja dawałam naturalny z piątnicy - też tylko mleko i kultury bakterii. Moja zjadała sam, bez owoców. Teraz dostaje Bielucha i też uwielbia sam. Owoce daję jej osobno zaraz po serku.

gg64rl68s121551a.png
  • easymum Autorytet

Wysłany: 2 czerwca 2016, 17:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lenka, ale Łucja szczęśliwa !

la_lenka lubi tę wiadomość

gg64rl68s121551a.png
‹‹ 3157 3158 3159 3160 3161 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Endometrioza a starania o ciążę - poruszające historie trzech kobiet

Endometrioza jest na tyle niezbadaną jeszcze do końca chorobą, że postawienie prawidłowej diagnozy może zająć lata... A właściwa diagnoza i szybkie podjęcie odpowiedniego leczenia, to najważniejsza kwestia szczególnie w przypadku kobiet, które starają się o dziecko. Trzy kobiety podzieliły się z nami swoimi doświadczeniami w drodze do diagnozy endometriozy i upragnionego macierzyństwa. Przeczytaj historie, które dodają skrzydeł i nadziei, że pomimo trudów będzie dobrze! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Pozytywny test ciążowy i co dalej?

A więc stało się! Zrobiłaś test ciążowy i wynik wyszedł pozytywny. Gratulacje! To co zapewne wiesz na pewno, to fakt, że przed Tobą wiele zmian. Jakie to będą zmiany, czego się teraz spodziewać? Przeczytaj na co powinnaś być gotowa, jak się do tego przygotować i co po kolei powinnaś  zrobić gdy już wiesz, że pod Twoim sercem zagościło nowe życie.

CZYTAJ WIĘCEJ

Witaminy na męską płodność - które najważniejsze?

Powszechnie wiadomo, że witaminy są niezbędne dla prawidłowego funkcjonowania organizmu człowieka. Jaką jednak rolę odgrywają witaminy na męską płodność? Po jakie produkty sięgać, by dostarczać witamin, które mogą poprawić jakość nasienia i zwiększyć szanse na zajście w ciążę? 

CZYTAJ WIĘCEJ