X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Wrześniówki 2015
Odpowiedz

Wrześniówki 2015

Oceń ten wątek:
  • la_lenka Autorytet

Wysłany: 30 czerwca 2016, 20:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dałam jej maliny na kolację... Wygląda jak z "Vampire Diaries" albo True Blood. Ale radocha nieziemska :P

4me, Anitka201, karolcia87, Kassie, Dżuls lubią tę wiadomość

Córeczka <3
    kYd4p2.png
  • 4me Autorytet

Wysłany: 30 czerwca 2016, 20:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    karolcia87 wrote:
    A coś wam przepisała czy macie spokojnie czekać aż minie?
    Czekać aż minie, jesli będzie gorączka to przeciwgoraczkowe- tyle ;)

karolcia87 lubi tę wiadomość

mhsvj48aqvgzp38a.png

l22nhdgestw22l2o.png
  • chabasse Autorytet

Wysłany: 30 czerwca 2016, 23:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Koniec marzeń ,koniec snow. BRAWO za walecznosc biało czerwoni.

Synek Antoś
    1usaanli6w2njq4a.png
    wniddf9h5gbbmtsy.png
    Emilia
  • 4me Autorytet

Wysłany: 1 lipca 2016, 06:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja wiem kto spal dzis gorzej niz ja tralalalala ! Blaszczykowski bidulek ;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 lipca 2016, 06:10

mhsvj48aqvgzp38a.png

l22nhdgestw22l2o.png
  • Dżuls Autorytet

Wysłany: 1 lipca 2016, 09:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Błaszczykowskiego mi jest tak cholernie żal, że nie wiem :( Ale tym razem naprawdę nic się nie stało, bo grali super. Tylko wkurzają mnie ci Portugalczycy, bo uważają, że są tak boscy, że wygrali zasłużenie i ogólnie "to im się należało", za tę boskość chyba. A Ronaldo wścieka się jak baba. Tylko Kuby żal :((((

Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 lipca 2016, 09:19

4me lubi tę wiadomość

8pdp47e.png
  • Kassie Autorytet

Wysłany: 1 lipca 2016, 09:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tez mi tak zal Kuby :-( w kazdym meczu dawal z siebie wszystko, a w loterii karnych zabraklo mu troche szczescia :-(

ug373e5esgfin09c.png
    rg50gox1ycplbhk5.png
  • Dżuls Autorytet

Wysłany: 1 lipca 2016, 10:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ej, czy mi się tylko zdaje, czy już dawno nie widziałam Julity?

8pdp47e.png
  • MamaR Koleżanka

Wysłany: 1 lipca 2016, 11:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hejo , dziewczyny czy tylko ja się tak zagalopowalam czy wy też . Od tygodnia myślę o organizacji imprezy na roczek , wymyslam w co ubiore małą, jakie będą baloniki, szukam nawet wzoru torta :D
    I tak jeszcze myślę czy nie patrzeć za kombinezonem na zimę haha

• la_lenka Autorytet

Wysłany: 1 lipca 2016, 11:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MamaR wrote:
    I tak jeszcze myślę czy nie patrzeć za kombinezonem na zimę haha
    Jestem lepsza, kombinezon na zimę kupiłam z pół roku temu. :P

Za to o imprezie na roczek jeszcze nie myślę. Nawet krzeseł nie mam żeby ludzi posadzić :/

Córeczka <3
    kYd4p2.png
  • 4me Autorytet

Wysłany: 1 lipca 2016, 12:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hehehe ja tez nie mysle o roczku jeszcze. Ja generalnie jestem przeciwna jakis wielkim balangom, obojętnie jakaby to nie byla okazja ;)

Zaproszę rodzine, upiekę ciasta, postawie owoce, zaparzę dobra kawę. Ubiere młodego normalnie aczkolwiek ladnie i tyyyyle :)
    No i niech bedzie zamówię mu jeden z tych żadnych tortów co teraz robią - chociaż jestem pewna, ze on tego nie doceni ;) nawet biedaczek nie bedzie mogl zjeść ;)

mhsvj48aqvgzp38a.png

l22nhdgestw22l2o.png
  • la_lenka Autorytet

Wysłany: 1 lipca 2016, 12:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja też raczej na "skromnie", zaproszę dziadków i chrzestnych. Co i tak daje nam 15 osób. A mam dokładnie 2 sztuki krzesła. :P
    Pewnie nawet tortu nie będzie, bo u nas w rodzinie właściwie nikt nie lubi, ja to w ogóle nie tykam takich kremowych, śmietanowych rzeczy, blee.
    Świeczkę jej wstawię w jakieś normalne, domowe ciasto - najlepiej jakieś bezpieczne, żeby też mogła trochę zjeść.
    Chciałabym jakieś fajne dekoracje zrobić, sama, bo ja lubię takie ręczne robótki, ale zobaczymy jak z czasem będzie.

Na razie to myślę o tym, że lada moment zaczynamy robić małej jej pokój (na razie z miejscówka do spania i dla niej i dla mnie, bo póki karmię w nocy nie mam samozaparcia żeby ją uczyć samodzielnego spania :P ) W tej chwili i tak nie śpimy z mężem, bo każda próba kończyła się groźbą rozwodu, więc to będzie chyba najbardziej optymalne wyjście.

Córeczka <3
    kYd4p2.png
  • 4me Autorytet

Wysłany: 1 lipca 2016, 13:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Oooo a my właśnie dzis przenieslimsy młodego i skończyliśmy oficjalnie jego pokój niemowlaka ;) ale juz mysle, ze trzeba robic pokój roczniaka i zrobic mu jakies fajne polki z których sam sobie bedzie sciagal zabawki, bo narazie wszystko ukryte... Ale to jeszcze trochę- jak opanuje bezpieczne stanie i najlepiej w miare stabilne chodzenia. Teraz wspina sie na wszystko i mnije niskich, otwartych polek tym lepiej!

I juz mam pomysł na super lóżko - ale to na dwa latka ;) a wcześniej tipi!!!

mhsvj48aqvgzp38a.png

l22nhdgestw22l2o.png
  • la_lenka Autorytet

Wysłany: 1 lipca 2016, 14:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My mamy maluteńki pokój, więc nic się tam nie zmieści z "atrakcji".
    Na pewno chcę fajne łóżko, takie baaardzoo niskie, może sam materac na ziemi. poza tym mamy dwa malmy (pewnie na zabawki) i ja marzę żeby gdzieś jeszcze wstawić szafę, tak żeby mieć gdzie powiesić wszystkie sukieneczki, płaszczyki itp. I to już zakończy jakiekolwiek miejsce w pokoju, to tylko 8m2. :(
    Jedynie dodatkami będzie można coś poszaleć. Na razie muszę zrobić ostre poprzestawianie mebli. Choć docelowo to pewnie dopiero koło roku uda się wszystko skończyć, na razie się tylko przymierzam.

Córeczka <3
    kYd4p2.png
  • la_lenka Autorytet

Wysłany: 1 lipca 2016, 15:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    4me wrote:
    Oooo a my właśnie dzis przenieslimsy młodego i skończyliśmy oficjalnie jego pokój niemowlaka ;)
    Zdjęć, zdjęć pożądam! Znając Twoje preferencje na pewno jest boski i bardzo w moim stylu.

Córeczka <3
    kYd4p2.png
  • ela Autorytet

Wysłany: 1 lipca 2016, 17:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jeśli chodzi o przejściowe łóżeczko-łóżko my zrobiliśmy na bazie dziecięcego miniaturę dorosłego łóżka, chłopcy bez problemu na nie wchodzili i schodzili, jak znajdę wkleję zdjęcie. Teraz też takie planujemy zrobić.

5b09tv73mjpedncc.png
    Moje kochane chłopaki Michał lat 10, Paweł lat 7, no i jeszcze jest tata, teraz doszła Marysia
  • 4me Autorytet

Wysłany: 1 lipca 2016, 18:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hehe Lalenka skończony to oznacza nie wiele więcej niz juz kiedys chyba pokazywałam. My mamy bardzo spokojny pokój, pewnie dla większości za spokojny jak na dziecinny. A z drugiej strony jeszcze niemowlaczkowy przez te literki ;)
    Nasz pokój tez maly 10m2 ale jest jakiś wyjątkowy nieustawny. No i plus taki, ze mamy tam mala garderobę wiec przynajmniej szafy nie trzeba wstawiać.

Jak maly zacznie chodzić to na 100% musze wynaleźć mu jakies super bialo czarne tipi- miękkie poduchy u światełka i mam nadzieje, ze bedzie to jego baza ;)

Jak bedzie mial ze dwa lata to sam materac z taka ramą domku- na pewno widzialas na googlach. Pelno tego teraz- fajne faje możliwości do zabawy i jeszcze bezpieczne bo niskie jak materac.

zxm9o7.jpg

14xm51c.jpg

Anitka201, la_lenka, Natka88, chabasse lubią tę wiadomość

mhsvj48aqvgzp38a.png

l22nhdgestw22l2o.png
  • Anitka201 Autorytet

Wysłany: 1 lipca 2016, 19:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    4me super pokój :-) ja juz widzę jakby mój mały zrobił porządek z roślina w doniczce :-) ostatnio to jego ulubione zajęcie - grzebanie w ziemi :-)

• 4me Autorytet

Wysłany: 1 lipca 2016, 21:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cóż nie sadze by moje dziecko pod tym względem bylo wyjątkowe - czekam aż bede musiała tego kwiata gdzies ukryć ;)

mhsvj48aqvgzp38a.png

l22nhdgestw22l2o.png
  • moka89 Autorytet

Wysłany: 1 lipca 2016, 21:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja tez juz zaczynam myślec o roczku :D haha Chciałabym imorezę w ogrodzie, ale polowa września to już dość kiepska pogoda na takie zabawy. Zrobimy u mamy w domu, ma zdecydowanie więcej miejsca. Dzieciaki posadzę osobno, bo kilkoro będzie, będą balony z helem i mnóstwo czasowych dekoracji xD To będzie pewnie jakies moje spelnieńie dziecięcych marzeń :)

Tipi będzie szyła mi moja mama, bo wyjdzie za tanioszkę, a w internatach jest instrukcja jak zrobić :) no i domek łóżkowy obowiązkowo, ale to jeszcze kilka dobrych miesięcy albo kilkanaście?

Póki co czas sie wziąć za kompletowanie odzieży ma jesień, bo wyprz w pełni :) jakies bodziaki, koszulki i spodenki na pewno się znajdą :)

Co do meczu. Jestem dumna, że w końcu mamy prawdziwą drużynę :) Niestety karne to loteria, a boski Ronaldo? Żal normalnie. Marny aktorzyna i symulant

Gabrysia <3
    klz9df9h2mnehf2h.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 1 lipca 2016, 22:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześc dziewczyny...my borykamy się z zabkowaniem ......masakra...8 zębów i każdy gorzej przechodzi od poprzedniego...nawet nie specjalnie sie mloda ślini tylko gryzie kocyki, tetrowe pieluchy, bluzki ...generalnie co jej się nawinie :P

Co do roczku to ja już tez powoli kombinuje, bo ...muszę :P bo jak tu pomiescić 36 osób :P Ja mam 6 rodzeństwa , każdy z nich po 2 dzieci, rodzice no a jeszcze jest strona męża jakieś 6 osób co daje małe wesele :P :P

modle sie tylko o pogode bo urodziny planujemy w ogrodzie - nigdzie indziej nie pomieścimy takiej liczby ludzi...

Najgorsze jest to , że to jest ścisła rodzina ( na szczęście chrzestni młodej to nasze rodzeństwo) i nie ma kogo odrzucić...a że spotykamy się wszyscy co 2 weekend to nie ma opcji kogoś nie zaprosić....

‹‹ 3196 3197 3198 3199 3200 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Karuzela łóżeczkowa, która rośnie razem z dzieckiem

Karuzele do łóżeczka to nie tylko dekoracja – pomagają stymulować zmysły malucha i wspierają jego rozwój. Kolorowe, poruszające się elementy przyciągają uwagę dziecka, rozwijając wzrok oraz koordynację. Dodatkowo, delikatna muzyka i spokojne ruchy karuzeli mogą działać kojąco, pomagając maluchowi w wyciszeniu się przed snem.

CZYTAJ WIĘCEJ

Niepłodność u mężczyzn - najczęstsze przyczyny. Kiedy warto wykonać badanie nasienia?

Problem z poczęciem dziecka jest problemem obojga partnerów, dlatego jeśli już dłuższy czas czekasz na dziecko, to diagnostykę i ewentualne leczenie rozpocznij razem z partnerem. Niepłodność u mężczyzn występuje tak samo często, jak u kobiet. Przeczytaj jakie są najczęstsze przyczyny problemów z płodnością u mężczyzn, w jaki sposób można je wykryć i jakie są potencjalne rozwiązania na zajście w ciążę.

CZYTAJ WIĘCEJ

8 rzeczy, które warto wiedzieć o diagnostyce endometriozy

Diagnoza endometriozy niekiedy trwa latami... Wszystko za sprawą niespecyficznych objawów, które daje to schorzenie. A jak wiadomo - im szybsza diagnoza, tym większa szansa na podjęcie efektywnego leczenia. Przeczytaj najważniejsze i najbardziej kluczowe rzeczy o diagnostyce endometriozy. 

CZYTAJ WIĘCEJ