X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Wrześniówki 2015
Odpowiedz

Wrześniówki 2015

Oceń ten wątek:
  • Kassie Autorytet

Wysłany: 29 czerwca 2016, 22:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    4me tez obstawiam potowki. Tez sie z nimi zmagam :-/

ug373e5esgfin09c.png
    rg50gox1ycplbhk5.png
  • 4me Autorytet

Wysłany: 29 czerwca 2016, 23:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tez myślałam ze to potówki ale przeczytal gdzies w googlach, ze są białe, jakby pęcherzyki wiec odrzuciłam te ewentualność. Generalnie nie wygląda to jakos groźnie wiec jesli sie nie bedzie pogłębiać to wstrzymam wizytę u lekarza. Temp tez to byla dziwna sprawa... Ponad 38 mial cale dwie godziny w sobotę a później jakos tak powyżej tych 37.

No nic, zobaczymy.

Dziewczyny ze mną jest zle psychicznie, dzis bylo bardzo zle wieczorem- nie bede tu tego opisywać. I tez mam problem, ze jestem beznadziejna matka i powinnam sobie kupic psa a nie robić dziecko. Ale przeżyłam katarsis wieczorem ;) ;) i kopnelam sie w dupe! Mam cudowne, ZDROWE dziecko, super faceta- naprawde Malo takich, co tak dbają o rodzine, niczego nam nie brakuje z dóbr materialnych... Generalnie chyba mi sie w glowie poprzewracało i nie chce by los potraktował mnie jakas tragedia bym zrozumiała, ze nie jest zle. Biorę sie w garść bo tak k...a byc dalej nie moze...
    Bedzie ciezko, bede czasem narzekać ale musze zrobic,wszystko by to byly zwykle male smutki a nie załamanie nerwowe i jakies depresje, bo juz chyba nie wiele mi brakuje...
    Idę spac! Dobrej nocy :)

chabasse, Anitka201, edysia5 lubią tę wiadomość

mhsvj48aqvgzp38a.png

l22nhdgestw22l2o.png
  • chabasse Autorytet

Wysłany: 30 czerwca 2016, 08:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    4me jak ja Cię rozumiem.. tez z psycha niedomaga i z byle gówna robie tragedię a przecież zdrowe dziecko jest najwazniejsze. I tak jak ty pomyslalam, że gdyby mnie terez coś spotkało złego to bym dopiero zrozumiała jakie dotychczas miałam hajlajf. I nie chce się przekonywać o ym w ten sposob, wiec czas się cieszyć z każdego dnia z dzidzia , bo przecież w gruncie rzeczy tego pragnelysmy z całym dobrodziejstwem inwentarza. Miłego dnia dziewczynki.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 30 czerwca 2016, 07:59

4me, Anitka201, edysia5 lubią tę wiadomość

Synek Antoś
    1usaanli6w2njq4a.png
    wniddf9h5gbbmtsy.png
    Emilia
  • chabasse Autorytet

Wysłany: 30 czerwca 2016, 08:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anitka201 wrote:

A ja mam dzisiaj gorszy dzień. Dopadł mnie jakiś kryzys. Ciągle jesteśmy zdani na siebie, zero pomocy ze strony najbliższej rodziny.
    I u nas tez jest ten problem i coś mi mowi, że to jest główny powód mojej frustracji. Przedwczoraj na przykład miałam gorączkę i dziecko pod opieką a nie miałam kompletnie do kogo się zwrócić o pomoc a z niemocy tylko się poryczalam a dziecko na to patrzylo. Całe szczęście się śmiał wiec szybko obróciłam to w zabawe, żeby się nie udzieliło. Po prostu czasem nie daje rady i potrzebuje pomocy. A nie mam gdzie o nią poprosic.
    Brakuje mi także znajomych z dzieciaczkami. Chcialabym chodzić na spacery z kimś a nie ciągle sama. W parku jest zawsze mnóstwo kobiet z wozkamiale niestety głównie babcie chodzą ze spacerowka mi w ciągu dnia, bo mamy pewnie do pracy poszly. Czasem widzę grupkę dziewczyn z małymi dziećmi w podobnym wieku i patrze z zazdrością ze sobie tak trajkotaja o różnych sprawach. Tylko, że głupio tak podejść i się mieszać a chętnie bym jakoś mamuske zagaila. Z resztą prawie każda jak jest sama to nos w telefonie albo w ksiazce.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 30 czerwca 2016, 08:10

Synek Antoś
    1usaanli6w2njq4a.png
    wniddf9h5gbbmtsy.png
    Emilia
  • la_lenka Autorytet

Wysłany: 30 czerwca 2016, 08:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pospałyśmy do 7.20. Co przy ostatnich ekscesach mogę uznać jako "wyspanie się". Ale... od rana jest jęk i płacz, co mnie natychmiastowo nastawia negatywnie. :/ Poziom cierpliwości skacze na łeb jeśli jeszcze nie zdążę wyjść z łóżka już musiałam kilka histerii zażegnać. Ostatnio jest płacz bo... Łucja zapomniała jak się "schodzi" ze stania. Pięknie sobie radziła, wstawała przy różnych pudłach, łóżku, szczebelkach, wersalce, a jak się znudziła to siadała/klękała i leciała dalej. A od kilku dni nie wie co ma robić, tylko stoi i płacze. Próbuję jej ponownie pokazywać, ale nie chce załapać, albo się boi. Sama nie wiem, może się kiedyś przewróciła siadając i teraz się boi?

Córeczka <3
    kYd4p2.png
  • Anitka201 Autorytet

Wysłany: 30 czerwca 2016, 08:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Chabasse ja mam to szczęście ze często na spacery chodzę z koleżanką. Jej córka niedawno skoczyła roczek wiec maluchy są z jednego roku.
    Wczoraj mój facet nie wytrzymał i trochę mną potrzasnal. Dał mi za przykład znajoma z którą spaceruje. Spierniczyli jej poród i ta dziewczynka jest non stop rehabilitowana. Ona sama rehabilituje ja 4 razy dziennie i 3 razy w tygodniu od roku jeżdżą z nią po lekarzach. Mała mimo że starsza od naszych dzieci nie siedzi. Sukcesem jest ze zaczęła pełzac. I wiecie co? Nigdy nie słyszę od niej narzekania. Zawsze uśmiechnięta, uwielbia spędzać czas z małą. I tak jak 4me myślę że mi się w dupie poprzewracało. Do tego musze przeprosić małza bo jemu się ciągle ode mnie obrywa. .a za co?? Sama nie wiem
    Trzeba dobrze wykorzystać czas z naszymi maluchami :-) dzisiaj rozkładam basenik i wskakuje do niego razem z małym. A niech sąsiedzi patrzą :-)

chabasse, edysia5 lubią tę wiadomość

• 4me Autorytet

Wysłany: 30 czerwca 2016, 10:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No właśnie dziewczynki! Narzekać tu czasem mozemy- bo od tego tez jest forum ale nastawienie w glowie musi być, ze jestesmy meeeega szczesciarami ;)

Młody dzis wstal o 5.50 co tez jest wielkim sukcesem. Ale niestety caly w o wiele gorzej wyglądającej wysypce :/ wezwałam lekarza, chociaż juz jestem prawie pewna, ze to wirusowka bo rozmwialam z moja siostra i dwojka jej dzieci miala dokladnie to samo- dopiero co z tego wyszli - a razem sie bawily w zeszłym tygodniu....

Jak z młodym bedzie ok jedziemy do tych urwisów co nas zarazili i tez wskoczymy do basenika :D o ile u nas tak ciepło... ale chyba tak bo za oknem pięknie.

mhsvj48aqvgzp38a.png

l22nhdgestw22l2o.png
  • karolcia87 Autorytet

Wysłany: 30 czerwca 2016, 12:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    4me daj znać co Ci lekarz powiedział, moja od 2 dni temperatura powyżej 38 i też ma lekką wysypkę na pleckach szczególnie na barkach. Lekarz mówi, że niby ząbki ale 6 już ma i wyszły prawie niezauważalnie a tu nagle by takie cuda się robiły? Jakoś wierzyć mi się nie chce. Przepisała nam antybiotyk ale na razie wstrzymuje się z podaniem A jest dokładnie tak jak opisujesz więc może to jakieś pierońswto. I daj znać ile u nich trwało.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 30 czerwca 2016, 11:59

aniołek w niebie Mikołaj 12.2013
    Córka Aurelka 09.2015 <3
    klz9krhm9br6smg4.png
  • anulka20 Autorytet

Wysłany: 30 czerwca 2016, 12:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja też narzekam i czasem mąż obrywa nie ma za co, bo jest kochany i dużo robi bardzo dużo. Wstaje do małego w nocy, wstaje rano bierze małego bym mogła pospac. I czasem obiad ugotuje i posprzata w domu. I też rozumiem was. Też sama na spacery chodzę i jak inne widzę też bym poszlabym z koleżanką na spacer, ale nie mam z kim. Ostatnio już mniej narzekam, bo właśnie na fb mnie podniosły olierdzielily nasze i kazaly wziąć się w garść.

Anulka20

Synek :) Wiktor
    3jvz82c38h6gh3mk.png
  • Anitka201 Autorytet

Wysłany: 30 czerwca 2016, 12:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My się już moczymy :-) młody w swoim żywiole. Właśnie wypija wodę z basenu :-)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 30 czerwca 2016, 20:55

Kassie, chabasse, karolcia87, la_lenka, agniesja, Natka88, edysia5, 4me lubią tę wiadomość

• Anitka201 Autorytet

Wysłany: 30 czerwca 2016, 13:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anulka dobrze pamietam ze Ty jesteś w ciąży?
    Chyba niektóre powinny sobie przypomnieć jak narzekały w ciazy :-) nie dość że małe dziecko to do tego te zmiany nastrojów i ogólne kiepskie sampoczucie w ciazy..ja dziękuję

• moka89 Autorytet

Wysłany: 30 czerwca 2016, 13:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anitka - pytałaś o książkę...ekhmmm pobudka o 24, 2, 4 hahaha ale my z P, tez kiepsko spaliśmy, więc o 4.30 zaczęliśmy dzień, zjedliśmy śniadanie i w drogę :) Wszędzie dobrze ale w domu najlepiej :)

Dzisiaj robię podejście nr dwa z lekturką :D

Anitka201 lubi tę wiadomość

Gabrysia <3
    klz9df9h2mnehf2h.png
  • la_lenka Autorytet

Wysłany: 30 czerwca 2016, 13:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wysmarowałam długiego posta, poszłam małą usypiać zostawiając go na komputerze (bo miałam jeszcze coś dopisać) i co zrobiłam? Radośnie zamknęłam stronę. Brawo ja.
    Może i lepiej, bo ja jak zwykle mam kontrowersyjne poglądy. ;)

Córeczka <3
    kYd4p2.png
  • Anitka201 Autorytet

Wysłany: 30 czerwca 2016, 14:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    LaLenka dajesz :-)
    Dawno tu sprzeczki nie było :-)

• anulka20 Autorytet

Wysłany: 30 czerwca 2016, 14:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anitka201 wrote:
    Anulka dobrze pamietam ze Ty jesteś w ciąży?
    Chyba niektóre powinny sobie przypomnieć jak narzekały w ciazy :-) nie dość że małe dziecko to do tego te zmiany nastrojów i ogólne kiepskie sampoczucie w ciazy..ja dziękuję
    Nie ja nie to inna o podobnym nicu

Wiadomość wyedytowana przez autora: 30 czerwca 2016, 14:26

Anulka20

Synek :) Wiktor
    3jvz82c38h6gh3mk.png
  • la_lenka Autorytet

Wysłany: 30 czerwca 2016, 14:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Już mi się nie chce, za gorąco :P
    Ogólnie uważam ponarzekanie w gronie osób które mają "tak samo" za bardzo terapeutyczne.

Idę pranie powiesić, bo już go drugi raz płukałam, w końcu się zakisi w pralce.

Córeczka <3
    kYd4p2.png
  • Magda_lenka Autorytet

Wysłany: 30 czerwca 2016, 15:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Chyba mi sie tęskni za ciążą bo coraz częściej tu zaglądam ;)

5qptx9z.png
    fybd8x1.png
  • la_lenka Autorytet

Wysłany: 30 czerwca 2016, 16:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mi się tęskni bardzo.
    Ale trochę mam wrażenie, że w tej chwili to mi się tęskni najbardziej za schowaniem Łucji na kilka dni z powrotem do brzucha. ;)
    Wyspać się, ogarnąć mieszkanie, załatwić kilka zaległych spraw których nie zdążyłam i do tej pory tak leżą...
    Tylko, że ponowny poród takiej prawie 10kg kluski... no chyba jednak nie. :P

Córeczka <3
    kYd4p2.png
  • 4me Autorytet

Wysłany: 30 czerwca 2016, 17:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karolcia lekarka potwierdzila, ze to wirusowka. Nazwala to 3 dniówka ale u nas to piąty dzien od pierwszych podejrzanych objawów ( temp 38,8 przez dwie godziny a pozniej juz ok. Następne dni 37,7 itp) plus kilka luźnych stolców.
    U mojej siostry dzieciaków 3, 4 dni to trwalo.

Tak to u nas wygląda dzis

212u4nc.jpg

Wiadomość wyedytowana przez autora: 30 czerwca 2016, 17:12

mhsvj48aqvgzp38a.png

l22nhdgestw22l2o.png
  • karolcia87 Autorytet

Wysłany: 30 czerwca 2016, 18:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A coś wam przepisała czy macie spokojnie czekać aż minie?

aniołek w niebie Mikołaj 12.2013
    Córka Aurelka 09.2015 <3
    klz9krhm9br6smg4.png
‹‹ 3195 3196 3197 3198 3199 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Problemy z zajściem w ciążę - 13 niepokojących objawów

Czy problemy z zajściem w ciążę można przewidzieć? Przeczytaj listę 13 potencjalnych symptomów, którym powinnaś się bliżej przyjrzeć. Nieregularme miesiączki, obfite miesiączki, niskie libido czy utrata włosów - nie ignoruj tych i innych symptomów mogących świadczyć o zaburzeniach hormonalnych czy innych schorzeniach powodujących problemy z zajściem w ciążę. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Zagnieżdżenie zarodka - ile dni po stosunku? Jakie mogą być objawy zagnieżdżenia?

Czym jest i kiedy następuje zagnieżdżenie zarodka w macicy, ile dni po stosunku dochodzi do implantacji? Czy zagnieżdżenie zarodka można zaobserwować? Jakie objawy mogą towarzyszyć implantacji? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Ciąża pozamaciczna - czym jest i jakie są objawy ciąży pozamacicznej?

Ciąża pozamaciczna (ektopowa) zdarza się raz na 90-100 przypadków ciąży. Jest to ciąża, która zamiast w macicy rozwija się poza nią. Objawy ciąży pozamacicznej nie są jednoznaczne. Trudno ją czasem rozpoznać, bo na początku objawy są podobne do ciąży o prawidłowym przebiegu. Na późniejszym etapie pojawia się ból podbrzusza, krwawienie oraz brak prawidłowego przyrostu hormonu hCG. 

CZYTAJ WIĘCEJ