X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Wrześniówki 2015
Odpowiedz

Wrześniówki 2015

Oceń ten wątek:
  • Kassie Autorytet

Wysłany: 29 czerwca 2016, 22:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    4me tez obstawiam potowki. Tez sie z nimi zmagam :-/

ug373e5esgfin09c.png
    rg50gox1ycplbhk5.png
  • 4me Autorytet

Wysłany: 29 czerwca 2016, 23:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tez myślałam ze to potówki ale przeczytal gdzies w googlach, ze są białe, jakby pęcherzyki wiec odrzuciłam te ewentualność. Generalnie nie wygląda to jakos groźnie wiec jesli sie nie bedzie pogłębiać to wstrzymam wizytę u lekarza. Temp tez to byla dziwna sprawa... Ponad 38 mial cale dwie godziny w sobotę a później jakos tak powyżej tych 37.

No nic, zobaczymy.

Dziewczyny ze mną jest zle psychicznie, dzis bylo bardzo zle wieczorem- nie bede tu tego opisywać. I tez mam problem, ze jestem beznadziejna matka i powinnam sobie kupic psa a nie robić dziecko. Ale przeżyłam katarsis wieczorem ;) ;) i kopnelam sie w dupe! Mam cudowne, ZDROWE dziecko, super faceta- naprawde Malo takich, co tak dbają o rodzine, niczego nam nie brakuje z dóbr materialnych... Generalnie chyba mi sie w glowie poprzewracało i nie chce by los potraktował mnie jakas tragedia bym zrozumiała, ze nie jest zle. Biorę sie w garść bo tak k...a byc dalej nie moze...
    Bedzie ciezko, bede czasem narzekać ale musze zrobic,wszystko by to byly zwykle male smutki a nie załamanie nerwowe i jakies depresje, bo juz chyba nie wiele mi brakuje...
    Idę spac! Dobrej nocy :)

chabasse, Anitka201, edysia5 lubią tę wiadomość

mhsvj48aqvgzp38a.png

l22nhdgestw22l2o.png
  • chabasse Autorytet

Wysłany: 30 czerwca 2016, 08:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    4me jak ja Cię rozumiem.. tez z psycha niedomaga i z byle gówna robie tragedię a przecież zdrowe dziecko jest najwazniejsze. I tak jak ty pomyslalam, że gdyby mnie terez coś spotkało złego to bym dopiero zrozumiała jakie dotychczas miałam hajlajf. I nie chce się przekonywać o ym w ten sposob, wiec czas się cieszyć z każdego dnia z dzidzia , bo przecież w gruncie rzeczy tego pragnelysmy z całym dobrodziejstwem inwentarza. Miłego dnia dziewczynki.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 30 czerwca 2016, 07:59

4me, Anitka201, edysia5 lubią tę wiadomość

Synek Antoś
    1usaanli6w2njq4a.png
    wniddf9h5gbbmtsy.png
    Emilia
  • chabasse Autorytet

Wysłany: 30 czerwca 2016, 08:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anitka201 wrote:

A ja mam dzisiaj gorszy dzień. Dopadł mnie jakiś kryzys. Ciągle jesteśmy zdani na siebie, zero pomocy ze strony najbliższej rodziny.
    I u nas tez jest ten problem i coś mi mowi, że to jest główny powód mojej frustracji. Przedwczoraj na przykład miałam gorączkę i dziecko pod opieką a nie miałam kompletnie do kogo się zwrócić o pomoc a z niemocy tylko się poryczalam a dziecko na to patrzylo. Całe szczęście się śmiał wiec szybko obróciłam to w zabawe, żeby się nie udzieliło. Po prostu czasem nie daje rady i potrzebuje pomocy. A nie mam gdzie o nią poprosic.
    Brakuje mi także znajomych z dzieciaczkami. Chcialabym chodzić na spacery z kimś a nie ciągle sama. W parku jest zawsze mnóstwo kobiet z wozkamiale niestety głównie babcie chodzą ze spacerowka mi w ciągu dnia, bo mamy pewnie do pracy poszly. Czasem widzę grupkę dziewczyn z małymi dziećmi w podobnym wieku i patrze z zazdrością ze sobie tak trajkotaja o różnych sprawach. Tylko, że głupio tak podejść i się mieszać a chętnie bym jakoś mamuske zagaila. Z resztą prawie każda jak jest sama to nos w telefonie albo w ksiazce.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 30 czerwca 2016, 08:10

Synek Antoś
    1usaanli6w2njq4a.png
    wniddf9h5gbbmtsy.png
    Emilia
  • la_lenka Autorytet

Wysłany: 30 czerwca 2016, 08:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pospałyśmy do 7.20. Co przy ostatnich ekscesach mogę uznać jako "wyspanie się". Ale... od rana jest jęk i płacz, co mnie natychmiastowo nastawia negatywnie. :/ Poziom cierpliwości skacze na łeb jeśli jeszcze nie zdążę wyjść z łóżka już musiałam kilka histerii zażegnać. Ostatnio jest płacz bo... Łucja zapomniała jak się "schodzi" ze stania. Pięknie sobie radziła, wstawała przy różnych pudłach, łóżku, szczebelkach, wersalce, a jak się znudziła to siadała/klękała i leciała dalej. A od kilku dni nie wie co ma robić, tylko stoi i płacze. Próbuję jej ponownie pokazywać, ale nie chce załapać, albo się boi. Sama nie wiem, może się kiedyś przewróciła siadając i teraz się boi?

Córeczka <3
    kYd4p2.png
  • Anitka201 Autorytet

Wysłany: 30 czerwca 2016, 08:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Chabasse ja mam to szczęście ze często na spacery chodzę z koleżanką. Jej córka niedawno skoczyła roczek wiec maluchy są z jednego roku.
    Wczoraj mój facet nie wytrzymał i trochę mną potrzasnal. Dał mi za przykład znajoma z którą spaceruje. Spierniczyli jej poród i ta dziewczynka jest non stop rehabilitowana. Ona sama rehabilituje ja 4 razy dziennie i 3 razy w tygodniu od roku jeżdżą z nią po lekarzach. Mała mimo że starsza od naszych dzieci nie siedzi. Sukcesem jest ze zaczęła pełzac. I wiecie co? Nigdy nie słyszę od niej narzekania. Zawsze uśmiechnięta, uwielbia spędzać czas z małą. I tak jak 4me myślę że mi się w dupie poprzewracało. Do tego musze przeprosić małza bo jemu się ciągle ode mnie obrywa. .a za co?? Sama nie wiem
    Trzeba dobrze wykorzystać czas z naszymi maluchami :-) dzisiaj rozkładam basenik i wskakuje do niego razem z małym. A niech sąsiedzi patrzą :-)

chabasse, edysia5 lubią tę wiadomość

• 4me Autorytet

Wysłany: 30 czerwca 2016, 10:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No właśnie dziewczynki! Narzekać tu czasem mozemy- bo od tego tez jest forum ale nastawienie w glowie musi być, ze jestesmy meeeega szczesciarami ;)

Młody dzis wstal o 5.50 co tez jest wielkim sukcesem. Ale niestety caly w o wiele gorzej wyglądającej wysypce :/ wezwałam lekarza, chociaż juz jestem prawie pewna, ze to wirusowka bo rozmwialam z moja siostra i dwojka jej dzieci miala dokladnie to samo- dopiero co z tego wyszli - a razem sie bawily w zeszłym tygodniu....

Jak z młodym bedzie ok jedziemy do tych urwisów co nas zarazili i tez wskoczymy do basenika :D o ile u nas tak ciepło... ale chyba tak bo za oknem pięknie.

mhsvj48aqvgzp38a.png

l22nhdgestw22l2o.png
  • karolcia87 Autorytet

Wysłany: 30 czerwca 2016, 12:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    4me daj znać co Ci lekarz powiedział, moja od 2 dni temperatura powyżej 38 i też ma lekką wysypkę na pleckach szczególnie na barkach. Lekarz mówi, że niby ząbki ale 6 już ma i wyszły prawie niezauważalnie a tu nagle by takie cuda się robiły? Jakoś wierzyć mi się nie chce. Przepisała nam antybiotyk ale na razie wstrzymuje się z podaniem A jest dokładnie tak jak opisujesz więc może to jakieś pierońswto. I daj znać ile u nich trwało.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 30 czerwca 2016, 11:59

aniołek w niebie Mikołaj 12.2013
    Córka Aurelka 09.2015 <3
    klz9krhm9br6smg4.png
  • anulka20 Autorytet

Wysłany: 30 czerwca 2016, 12:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja też narzekam i czasem mąż obrywa nie ma za co, bo jest kochany i dużo robi bardzo dużo. Wstaje do małego w nocy, wstaje rano bierze małego bym mogła pospac. I czasem obiad ugotuje i posprzata w domu. I też rozumiem was. Też sama na spacery chodzę i jak inne widzę też bym poszlabym z koleżanką na spacer, ale nie mam z kim. Ostatnio już mniej narzekam, bo właśnie na fb mnie podniosły olierdzielily nasze i kazaly wziąć się w garść.

Anulka20

Synek :) Wiktor
    3jvz82c38h6gh3mk.png
  • Anitka201 Autorytet

Wysłany: 30 czerwca 2016, 12:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My się już moczymy :-) młody w swoim żywiole. Właśnie wypija wodę z basenu :-)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 30 czerwca 2016, 20:55

Kassie, chabasse, karolcia87, la_lenka, agniesja, Natka88, edysia5, 4me lubią tę wiadomość

• Anitka201 Autorytet

Wysłany: 30 czerwca 2016, 13:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anulka dobrze pamietam ze Ty jesteś w ciąży?
    Chyba niektóre powinny sobie przypomnieć jak narzekały w ciazy :-) nie dość że małe dziecko to do tego te zmiany nastrojów i ogólne kiepskie sampoczucie w ciazy..ja dziękuję

• moka89 Autorytet

Wysłany: 30 czerwca 2016, 13:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anitka - pytałaś o książkę...ekhmmm pobudka o 24, 2, 4 hahaha ale my z P, tez kiepsko spaliśmy, więc o 4.30 zaczęliśmy dzień, zjedliśmy śniadanie i w drogę :) Wszędzie dobrze ale w domu najlepiej :)

Dzisiaj robię podejście nr dwa z lekturką :D

Anitka201 lubi tę wiadomość

Gabrysia <3
    klz9df9h2mnehf2h.png
  • la_lenka Autorytet

Wysłany: 30 czerwca 2016, 13:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wysmarowałam długiego posta, poszłam małą usypiać zostawiając go na komputerze (bo miałam jeszcze coś dopisać) i co zrobiłam? Radośnie zamknęłam stronę. Brawo ja.
    Może i lepiej, bo ja jak zwykle mam kontrowersyjne poglądy. ;)

Córeczka <3
    kYd4p2.png
  • Anitka201 Autorytet

Wysłany: 30 czerwca 2016, 14:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    LaLenka dajesz :-)
    Dawno tu sprzeczki nie było :-)

• anulka20 Autorytet

Wysłany: 30 czerwca 2016, 14:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anitka201 wrote:
    Anulka dobrze pamietam ze Ty jesteś w ciąży?
    Chyba niektóre powinny sobie przypomnieć jak narzekały w ciazy :-) nie dość że małe dziecko to do tego te zmiany nastrojów i ogólne kiepskie sampoczucie w ciazy..ja dziękuję
    Nie ja nie to inna o podobnym nicu

Wiadomość wyedytowana przez autora: 30 czerwca 2016, 14:26

Anulka20

Synek :) Wiktor
    3jvz82c38h6gh3mk.png
  • la_lenka Autorytet

Wysłany: 30 czerwca 2016, 14:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Już mi się nie chce, za gorąco :P
    Ogólnie uważam ponarzekanie w gronie osób które mają "tak samo" za bardzo terapeutyczne.

Idę pranie powiesić, bo już go drugi raz płukałam, w końcu się zakisi w pralce.

Córeczka <3
    kYd4p2.png
  • Magda_lenka Autorytet

Wysłany: 30 czerwca 2016, 15:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Chyba mi sie tęskni za ciążą bo coraz częściej tu zaglądam ;)

5qptx9z.png
    fybd8x1.png
  • la_lenka Autorytet

Wysłany: 30 czerwca 2016, 16:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mi się tęskni bardzo.
    Ale trochę mam wrażenie, że w tej chwili to mi się tęskni najbardziej za schowaniem Łucji na kilka dni z powrotem do brzucha. ;)
    Wyspać się, ogarnąć mieszkanie, załatwić kilka zaległych spraw których nie zdążyłam i do tej pory tak leżą...
    Tylko, że ponowny poród takiej prawie 10kg kluski... no chyba jednak nie. :P

Córeczka <3
    kYd4p2.png
  • 4me Autorytet

Wysłany: 30 czerwca 2016, 17:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karolcia lekarka potwierdzila, ze to wirusowka. Nazwala to 3 dniówka ale u nas to piąty dzien od pierwszych podejrzanych objawów ( temp 38,8 przez dwie godziny a pozniej juz ok. Następne dni 37,7 itp) plus kilka luźnych stolców.
    U mojej siostry dzieciaków 3, 4 dni to trwalo.

Tak to u nas wygląda dzis

212u4nc.jpg

Wiadomość wyedytowana przez autora: 30 czerwca 2016, 17:12

mhsvj48aqvgzp38a.png

l22nhdgestw22l2o.png
  • karolcia87 Autorytet

Wysłany: 30 czerwca 2016, 18:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A coś wam przepisała czy macie spokojnie czekać aż minie?

aniołek w niebie Mikołaj 12.2013
    Córka Aurelka 09.2015 <3
    klz9krhm9br6smg4.png
‹‹ 3195 3196 3197 3198 3199 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Telemedycyna – co to jest? Zalety telemedycyny

Telemedycyna to pojęcie, z którym coraz częściej można się spotkać w obszarze usług zdrowotnych. Sprawdź, co ono oznacza i jakie korzyści wiążą się dla pacjenta z tym rozwiązaniem.

CZYTAJ WIĘCEJ

Dieta w ciąży - 10 najważniejszych zasad dla ciężarnej

O zdrowym odżywaniu i diecie w ciąży zostało napisane i powiedziane wiele. Zbyt duża ilość informacji potrafi przytłoczyć każdego. Przestrzeganie wszystkich tych zasad wydaje się wręcz niemożliwe. Jak zatem odróżnić rzeczy ważne od tych mniej istotnych? Zapytaliśmy znaną dietetyczkę Sylwię Leszczyńską co jest naprawdę ważne w diecie kobiet w ciąży. Przeczytaj co robić, aby zapewnić zdrowie sobie i swojemu dziecku! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Karmienie piersią - wszystko o diecie, która zapewni zdrowie Twojemu dziecku

Podawanie mleka matki to najlepszy, naturalny sposób karmienia niemowląt. Zapewnia on dziecku prawidłowy rozwój, zdrowie i umacnia więź emocjonalną z matką. Należy także pamiętać, że znaczenie ma długość okresu karmienia piersią. Najlepiej, jeśli do ukończenia szóstego miesiąca życia dieta malca składa się wyłącznie z mleka mamy.

CZYTAJ WIĘCEJ