X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Wrześniówki 2015
Odpowiedz

Wrześniówki 2015

Oceń ten wątek:
  • la_lenka Autorytet

Wysłany: 18 lipca 2016, 18:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja egzamin zdałam za pierwszym razem. :P Tylko co z tego, jak jeździć po prostu nienawidziłam i skorzystałam z pierwszej nadarzającej się wymówki żeby więcej tego nie robić (już 10 lat nie siedziałam za kółkiem). Nawet teraz jak pomyślę, że miałabym się nauczyć od nowa, to aż mnie mrozi. W sumie nie wiem czemu wywołuje to u mnie taki strach, nigdy nie miałam wypadku, poważniejszej stłuczki (ani jako kierowca, ani pasażer), po prostu to chyba nie dla mnie.

Córeczka <3
    kYd4p2.png
  • Dżuls Autorytet

Wysłany: 18 lipca 2016, 20:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja pocieszam się tym, że gorsze idiotki ode mnie to w końcu zdają i, o zgrozo, jeżdżą.

8pdp47e.png
  • Dżuls Autorytet

Wysłany: 18 lipca 2016, 20:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja pocieszam się tym, że gorsze idiotki ode mnie to w końcu zdają i, o zgrozo, jeżdżą.

8pdp47e.png
  • Anitka201 Autorytet

Wysłany: 18 lipca 2016, 20:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja prawko zdałam za 2 razem ale to bylo jakies 12 lat temu wiec sie nie liczy. Ze mną zdawała kobieta, która oblała egzamin ponad 20 razy także tego...:) egzaminatorzy doskonale ja znali :-)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 lipca 2016, 20:45

• edysia5 Autorytet

Wysłany: 18 lipca 2016, 21:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja tez za pierwszym razem zdalam 15 lat temu. Boze ile to czasu...i texz jezdze wszedzie nawet moj maz to sie smieje ze jak jedziemy przez wioeksze miasta i trzeba byc baedzIejskupionym to zawsze sie przesiadamy bo uwgaga ...moj facet mowi ze ja to pirat miejski hahajhaa.
    Ale kiedys chyba latwiej bylo zdac prawko, takze dzuls zaciskaj posladki i dawaj drugie podejscie :-)

edysia5
  • Magnolia3 Autorytet

Wysłany: 18 lipca 2016, 22:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzuls ja zdalam za 4 razem i wykladalam sie wlasnie na placu, do dzis parkowanie to dla mnie koszmar.Takze szacun dla Ciebie za ten plac.
    Dziewczyny, z tym fotelikiem to ja to wszystko wiem....ale Ona az sie zanosi, spazmow dostaje po prostu, dzis jechalusmy tylko 10 km a Ona malo co sie nie wysadzila.Z Nia najlepiej bylo by nie jezdzic wcale.
    Patrzylam w rankingu ten fotelik britax reomer do jazdy przodem i on jest jednym z najlepszych, wiec chyba sie na niego przesiąde.Mysle ze byc moze Ona czuje dyskomfort ze strony ukl.pokarmowego i stad jej zachowanie.Jak jade z Nia sama to nie ma mowy zeby mnie nie widziala.
    Ja mojej niuni na podwieczorek gotuje ryz z jabluszkiem, ona to uwielbia.W ciagu dnia daje jej wszelakie owoce, polskie oczywiscie i czasem banana.Dzis byly sliweczki wegierki.

1usa8u69die0y60t.png
  • Magnolia3 Autorytet

Wysłany: 18 lipca 2016, 22:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zazdroszcze Wam, ze mozecie dawac dzieciom nabial, to jednak ulatwia jadlospis.Ola kaszek to nie bardzo...czasem troszke zje.Ale zawsze do zupki dosypuje kasze, jeczmienna np.Na sniadanko chlebek z szyneczka czy poledwica Potrm cyc.Potem obiadek, cyc, ryz z jabluszkiem, cyc.Dzis zjadla swoj obiad i potem jeszcze poprawila kalafiorem.Moze Ona, moze....

1usa8u69die0y60t.png
  • la_lenka Autorytet

Wysłany: 18 lipca 2016, 22:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wiecie, że ja też dostałam wysypke? Czyli co, u mnie też trzydniowka? Nie przechorowałam w dzieciństwie? Google twierdzi, że to możliwe, tylko u dorosłych cięższy przebieg, daje objawy zbliżone do mononukleozy. Ale że też żadne leki, tylko przeciwgoraczkowe itp. Dziwne to wszystko jakieś, ale mam nadzieję że to już jakiś przełom i teraz będzie szło ku lepszemu.

Córeczka <3
    kYd4p2.png
  • Magnolia3 Autorytet

Wysłany: 18 lipca 2016, 23:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zeczywiscie dziwne, masz taka sama wysypke jak mala?

1usa8u69die0y60t.png
  • la_lenka Autorytet

Wysłany: 18 lipca 2016, 23:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam dużo mniej, ale wygląd podobny - też takie różowe plamki.

Córeczka <3
    kYd4p2.png
  • Magnolia3 Autorytet

Wysłany: 18 lipca 2016, 23:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ola jak miala 3 dniowke to miala takie duze ogniska drobniutkuch krosteczek.Znikalt w jednym miejscu i pojawialy sie w drugim.W sumie to ze 3 dni to trwalo.W przychodni potraktowali to jako chorobe zakazna i musielismy 5 tygodni czekac ze szczepieniem.
    Moja szwagierka od swich dzieci zarazila sue ospą majac prawie 30 lat.Wiec pewnie tu tez mozna.

1usa8u69die0y60t.png
  • Magnolia3 Autorytet

Wysłany: 18 lipca 2016, 23:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jeju dziewczyny moja corka zasnela sama w lozeczku.Pierwszy raz w zyciu....Jestem pod wrazeniem.A wogole to wiecie ze sa dwa wirusy wywolujace trzydniowke wiec mozna ja miec dwa razy.A Ola takie trzydniowki bez wysypki to juz miala ze 4 razy.Raz dobe, raz 4 doby a ostatnio bite 3 doby wysokiej gorączki.Na sama mysl robi mi sie slabo.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 lipca 2016, 23:21

1usa8u69die0y60t.png
  • 4me Autorytet

Wysłany: 19 lipca 2016, 07:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Le lenka a moze wy tez macie adenowirusa? To sa wirusy, których generalnie pelno... Co prawda ja na necie nie znalazłam info ale nasz pediatra twierdzi, ze to wlasnie adeno wywolalo te wysypkę na ciele małego i ze to sie zdarza.

mhsvj48aqvgzp38a.png

l22nhdgestw22l2o.png
  • karolcia87 Autorytet

Wysłany: 19 lipca 2016, 10:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Podajecie dzieciom coś ciepłego do picia przy śniadaniu? Właśnie tak się z mężem zastanawiany, że my ciepła herbatka a ona tylko tą wode i wodę. Są jakieś herbatki dla takich szkrabów?

aniołek w niebie Mikołaj 12.2013
    Córka Aurelka 09.2015 <3
    klz9krhm9br6smg4.png
  • moka89 Autorytet

Wysłany: 19 lipca 2016, 10:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dżuls - świetne te klocki :) a prawkiem się kochana nie przejmuj i się mie poddawaj :) ja zdałam za 4 i uważam, że to co jest na egzaminach ni jak się ma do rzeczywistości :P

Karolcia u nas też Gabi tylko wodę pije do śniadanka, czasem dostaje sok jabłkowy rozrobioną z wodą :)

Zdrówka dziewczyny!

Gabrysia <3
    klz9df9h2mnehf2h.png
  • Magnolia3 Autorytet

Wysłany: 19 lipca 2016, 13:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja daje ciepla herbatke do kanapeczek ale Ona nie zawsze chce...

1usa8u69die0y60t.png
  • Dżuls Autorytet

Wysłany: 19 lipca 2016, 15:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A moje żłopie wodę hektolitrami, jak się dorwie do niekapka to opija się jak bąk. Z rana czasem dam jej ciepłą herbatkę, takiego lekkiego liptonika cytrynowego, ale jednak woda to u nas absolutny przebój :)

8pdp47e.png
  • la_lenka Autorytet

Wysłany: 19 lipca 2016, 15:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas czasem bardzo lekki rumianek (lubi) albo mięta (trzy razy dzioba umoczy). Woda wygrywa, pije, pluje, ogólnie świetna zabawa ;)

Córeczka <3
    kYd4p2.png
  • chabasse Autorytet

Wysłany: 19 lipca 2016, 16:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie też woda górą. Nie tylko do picia.. kąpiel od czasu baseniku tak mu się spodobala, że jak go wyciągam z wanienki to ryyyyk, bo on by chciał dluzej. Przy przewijaniu tez mi łapki wkłada do miseczki z wodą i sobie chlapie. Nawet psu do miski się drwal i pluskal. A ostatnio to jak się pranie robilo, to usiadlam z nim na kibelku ( zamkniętym oczywiscie), odkrecilam wodę a synuś włożył łapkę i dziecka nie było dobre 15 minut. Pralka plus kran lepsze od fiszerow.

Synek Antoś
    1usaanli6w2njq4a.png
    wniddf9h5gbbmtsy.png
    Emilia
  • Magnolia3 Autorytet

Wysłany: 19 lipca 2016, 19:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas tak samo, a najlepsza zabawa jest jak polewam ja prysznicem, a jak zakrece wode to krzyczy i chce wiecej.
    A wiecie ze Ona nawet jak w nocy przez sen je cyca to klaszcze w rączki, tak jej sie spodobalo koci koci.

1usa8u69die0y60t.png
‹‹ 3210 3211 3212 3213 3214 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Ciąża - najważniejsze rzeczy, które powinnaś wiedzieć oczekując dziecka

Są rzeczy, które każda kobieta w ciąży powinna wiedzieć. Podstawowa wiedza o ciąży zapewni Ci komfort i bezpieczeństwo zarówno Twoje jak i Twojego dziecka. Przeczytaj między innymi od kiedy liczony jest początek ciąży, o jakich badaniach w ciąży nie możesz zapomnieć lub czy plamienie w ciąży jest niebezpieczne. 

CZYTAJ WIĘCEJ

5 sposobów jak zwiększyć inteligencję swojego dziecka jeszcze w brzuchu!

Czy wiesz, że na poziom inteligencji swojego dziecka możesz mieć już wpływ podczas ciąży? Połączenia nerwowe w mózgu dziecka tworzą się już na etapie życia płodowego. Stymulację neuronów w mózgu dziecka mogą zwiększać pewne aktywności. Sprawdź, co robić lub czego unikać, aby zadbać o optymalny rozwój mózgu Twojego dziecka! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Wysoki testosteron u kobiet - przyczyny, objawy, leczenie

Jakie mogą być przyczyny podwyższonego testosteronu w kobiecym organizmie? Jakie są najczęstsze objawy wysokiego testosteronu u kobiet? Jak wygląda diagnoza i leczenie? 

CZYTAJ WIĘCEJ