X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Wrześniówki 2015
Odpowiedz

Wrześniówki 2015

Oceń ten wątek:
  • Magnolia3 Autorytet

Wysłany: 16 lipca 2016, 23:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    https://naforum.zapodaj.net/thumbs/0aaa7fd19eef.jpg
    Hello hello:-)

la_lenka, agatka196, edysia5, 4me, mmalutka lubią tę wiadomość

1usa8u69die0y60t.png
  • chabasse Autorytet

Wysłany: 16 lipca 2016, 23:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ale śliczniutka.. i jak grzecznie pozuje do zdjęcia.
    U nas z kolei nastała pora na zmianę fotelika i od kilku dni walczymy z tematem. Wczoraj nawet kupiliśmy juz maxi cosi 2way pearl z baza a w nocy mąż wyczytal, że dla naszego samochodu się nie nadaje i z reszta nie ma go na liście kompatybilnosi od mc. Dzisiaj go zwrocilismy. Mało tego.. okazało się ze nasz samochód nie może mieć bazy isofix z noga ( a teraz wszystko takie) bo pod w miejscu jej oparcia mamy schowek i dupa.. fotelik rwf montowany pasami tez ma nogi stabilizujacei jeszcze większą dupa. Po prostu nie ma dla nas fotelika rwf a tylko taki wchodzi w gre. Musi być mocowany na top tether. Macie jakieś doświadczenia z tym? Może któraś z was używa takiego. Kurcze bo jak na razie jesteśmy skazani na jedyny model mc axissfix.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 lipca 2016, 23:27

Magnolia3 lubi tę wiadomość

Synek Antoś
    1usaanli6w2njq4a.png
    wniddf9h5gbbmtsy.png
    Emilia
  • la_lenka Autorytet

Wysłany: 17 lipca 2016, 09:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    chabasse, a czytałaś stanowisko faceta od fotelików? http://osiemgwiazdek.blogspot.com/2014/03/schowki-podogowe-w-autach-i-noga.html

Córeczka <3
    kYd4p2.png
  • Magnolia3 Autorytet

Wysłany: 17 lipca 2016, 09:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My tez musimy zmienic fotelik, a ja jestem kompletnie zielona w tym temacie, teraz mamy cabrio fix, a co dalej nie mam pojecia.Zdam sie centralnie na Was.Moja mala jezdzi przodem do kierunku jazdy, inaczej sie drze i tak juz musi zostac,,wiec napewno taki tez musi byc nastepny fotelik.Chcialabym aby bylo jej wygodnie, bo to naprawde wymagajaca podrozniczka.

1usa8u69die0y60t.png
  • mmalutka Autorytet

Wysłany: 17 lipca 2016, 10:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A namm się wczoraj zrobił zastrzal na paluszku u reki. Wielki babel z ropa, paluszek obrzekniety i czerwony :( zdrenowalam ropę, psikam octaniseptem, smaruje antybiotykiem.. oby obyło się bez chirurga :/

tb734z17s9scq0zt.png
  • chabasse Autorytet

Wysłany: 17 lipca 2016, 12:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    La Lenka.. tak czytalam, ale u nas w instrukcji samochodu stoi jak byk, że nie wolno używać takich podporek. Podłoga jest tam pewnie zbyt cienka i mało bezpieczna.
    Magnolia.. jak to w cabriofix jeździ przodem ??? My też mamy cabriofix, ale on montowany jest tylko tylem.

Synek Antoś
    1usaanli6w2njq4a.png
    wniddf9h5gbbmtsy.png
    Emilia
  • la_lenka Autorytet

Wysłany: 17 lipca 2016, 14:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas się wyjaśniło o co chodziło z Łucji gorączką i marudzeniem. Zaliczylismy dziś lekarza i jak byk - "rumień nagły" czyli potocznie "trzydniówka". Mała wysypana na całym ciele, drobne różowe plamki wyszły jej dzisiaj. Teraz powinno być tylko lepiej. :)

Córeczka <3
    kYd4p2.png
  • chabasse Autorytet

Wysłany: 17 lipca 2016, 16:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ooo.. to rzeczywiście teraz coś panuje wszędzie ta trzydniowka. My na szczęście już po..ale mimo że z nazwy 3 dniowa to u nas było dluzej. Zdrowka dla Was.

Synek Antoś
    1usaanli6w2njq4a.png
    wniddf9h5gbbmtsy.png
    Emilia
  • Anitka201 Autorytet

Wysłany: 17 lipca 2016, 16:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A my mamy inny problem. Młody kilka razy porządnie nam zwymiotowal w aucie w trakcie np godzinnej trasy. I już nie wiem choroba lokomocyjna? ? W takim wieku?? My jeszcze jeździmy w 1 foteliku wiec tyłem. Za chwilę chcemy go zmienić. Co będzie jeśli on ma chorobę lokomocyjną. U mnie ma ja pół rodziny( w tym ja) i wtedy to nawet nie ma opcji jazdy tyłem bo każdy skręt głowy kończył się wymiotami. Z drugiej strony wydaje mi się ze to za wcześnie na chorobę lokomocyjną.

• Anitka201 Autorytet

Wysłany: 17 lipca 2016, 16:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    4me jak u was z jedzeniem? Dalej problem? Moj maly może nie jeść po 5-6 godzin. Sam nawet nie da znaku ze jest głodny. Doluje mnie ze ciągle wrzucam jego jedzenie. Tylko spojrzy, odwraca głowę i zaciska usta. Ostatnio miał kilka dni w trakcie których chętniej jadł i ponownie przestał. Może on ma jakieś pasożyty? Tylko skąd? Bo zwierząt nie mamy.

• Anitka201 Autorytet

Wysłany: 17 lipca 2016, 16:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magnolia3 wrote:
    My tez musimy zmienic fotelik, a ja jestem kompletnie zielona w tym temacie, teraz mamy cabrio fix, a co dalej nie mam pojecia.Zdam sie centralnie na Was.Moja mala jezdzi przodem do kierunku jazdy, inaczej sie drze i tak juz musi zostac,,wiec napewno taki tez musi byc nastepny fotelik.Chcialabym aby bylo jej wygodnie, bo to naprawde wymagajaca podrozniczka.
    Podobno romer britax jest bardzo dobry. Ale tylko model king II do 18 kg. Inne modele z tej firmy nie są szczególnie polecane.

Magnolia3 lubi tę wiadomość

• Anitka201 Autorytet

Wysłany: 17 lipca 2016, 16:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mmalutka wrote:
    A namm się wczoraj zrobił zastrzal na paluszku u reki. Wielki babel z ropa, paluszek obrzekniety i czerwony :( zdrenowalam ropę, psikam octaniseptem, smaruje antybiotykiem.. oby obyło się bez chirurga :/
    Też mieliśmy i u nas wystarczył octanisept i czyszczenie z ropy.

• la_lenka Autorytet

Wysłany: 17 lipca 2016, 17:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ma ktoś pomysł na prezent na roczek?
    U nas zostało 1,5 miesiąca i powoli zaczynają się pytania co mała by chciała. A ja nie wiem... Poza pomysłem zrzutki na zrobienie jej pokoju to zupełnie nie mam pojęcia. A zrzutka nie przejdzie u teściów, musi być konkretny prezent. :/

Córeczka <3
    kYd4p2.png
  • Anitka201 Autorytet

Wysłany: 17 lipca 2016, 20:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    La lenka ja na pewno będę chciała basen z kulkami "minibe" :-) Myślę że każdemu dziecku się spodoba :-) ja tez juz powoli zaczynam myśleć nad urządzeniem pokoju dla młodego ale ostatecznie pewnie zdecydujemy się na konkretne kroki kolo 2-3 roku życia bo pokój będzie na piętrze, a sypialnie mamy na parterze.

• 4me Autorytet

Wysłany: 17 lipca 2016, 22:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magnolia3 wrote:
    Magnolia jak jeździ przodem w cabriofix?????

My tez mieliśmy cabriofix. Byly takie jazdy z młodym, ze ja juz miałam traume i unikalam jeżdżenia z nim. Na szczęście u nas wymiana fotelika na następny wszystko zmienila... Pierwsze jazdy tez byl ryk. Następne młody zakumal, ile moze obserwować za oknem i sobie siedzi i ogląda a ja mam wreszcie święty spokój i cisze w aucie :) i to mimo, ze fotelik tylem :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 lipca 2016, 22:27

mhsvj48aqvgzp38a.png

l22nhdgestw22l2o.png
  • 4me Autorytet

Wysłany: 17 lipca 2016, 22:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anitka201 wrote:
    4me jak u was z jedzeniem? Dalej problem? Moj maly może nie jeść po 5-6 godzin. Sam nawet nie da znaku ze jest głodny. Doluje mnie ze ciągle wrzucam jego jedzenie. Tylko spojrzy, odwraca głowę i zaciska usta. Ostatnio miał kilka dni w trakcie których chętniej jadł i ponownie przestał. Może on ma jakieś pasożyty? Tylko skąd? Bo zwierząt nie mamy.
    Kurcze no to przykro, ze tak to u was sie ciągnie :(
    U nas szczęście wszystko ustapilo wraz z ustąpieniem choroby brzuszka. Pewnie po prostu go bolal. Dzis caly czas domagal sie jedzenia a ze byliśmy w gościach to w sumie buzia mu sie nie zamykala ;)

Nie wiem nic o pasozytach niestety :( albo stety - mam nadzieje, ze jeszcze dlugo sie nie dowiem ;)

mhsvj48aqvgzp38a.png

l22nhdgestw22l2o.png
  • Magnolia3 Autorytet

Wysłany: 17 lipca 2016, 22:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No poprostu zapinam fotelik pasami i tyle.Inaczej jest hardcore po calosci.Dlatego tez chce szybko kupic fotelik dostosowany do jazdy przodem.

1usa8u69die0y60t.png
  • Magnolia3 Autorytet

Wysłany: 17 lipca 2016, 22:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anitka, choroba lokomocyjna w tym wieku jest mozliwa niestety:-(
    Moj synek tak mial, kazda trasa tak sie konczyla.Przeszlo mu ok.2 go roku zycia.Do tej pory lekarz kaze sadzac go z przodu samochodu.

1usa8u69die0y60t.png
  • Magnolia3 Autorytet

Wysłany: 17 lipca 2016, 22:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moze mala tez dlatego mi tak protestuje w samochodzie.Sama juz nie wiem.

1usa8u69die0y60t.png
  • mmalutka Autorytet

Wysłany: 18 lipca 2016, 05:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jezu Magnolia zmrozilo mnie. Nie wolno tak robic. Pomijając fakt, że dla dziecka najlepiej żeby jak najdłużej jeździło tyłem to to co robisz jest skrajnie niebezpieczne. Fotelik nie spełnia swojej funkcji. Równie dobrze możesz trzymać dziecko na kolanach!

tb734z17s9scq0zt.png
‹‹ 3208 3209 3210 3211 3212 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Mierzenie temperatury podczas starań o dziecko - kiedy owulacja i dni płodne?

Temperatura ciała jest reakcją naszego organizmu na to co się w nim dzieje. Prawie wszyscy wiedzą, że temperatura ciała informuje nas, o tym, że nasz organizm walczy z infekcją. Niewiele osób zaś wie, że temperatura ciała może również dawać zaskakująco dokładne informacje na temat płodności kobiety! Wystarczą zaledwie 3 minuty dziennie, a nie wydając ani grosza dowiesz się więcej niż możesz przypuszczać. Sprawdź, po co mierzyć temperaturę podczas starania o ciążę. Dowiedz się, jak prawidłowo mierzyć temperaturę i w jaki sposób OvuFriend Ci w tym pomoże! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Najwygodniejsze sukienki ciążowe. Te modele sprawdzą się na co dzień i od święta

Wybierając ciążową garderobę, niewątpliwie jednym z najwygodniejszych i najbardziej komfortowych rozwiązań są sukienki ciążowe. Co więcej mogą one z powodzeniem zostać wykorzystane w okresie karmienia piersią. Na co zwrócić uwagę przy wyborze? Jaki krój wybrać? Przeczytaj nasze podpowiedzi!

CZYTAJ WIĘCEJ

Foliany - niezbędny składnik dla kobiet starających się o dziecko i kobiet w ciąży

Niewątpliwie kwas foliowy jest jednym z najważniejszych składników dla przyszłej Mamy. Dlaczego suplementacja kwasem foliowym, a właściwie jego aktywnymi formami (folianami) jest tak istotna? Jaką rolę odgrywa kwas foliowy? 

CZYTAJ WIĘCEJ