X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Wrześniówki 2015
Odpowiedz

Wrześniówki 2015

Oceń ten wątek:
  • 4me Autorytet

Wysłany: 18 lipca 2016, 07:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Łoł obudziłam sie przed młodym, który jeszcze śpi! Pierwsz raz w zyciu!!! Co mam robic? Spac, pic kawę w spokoju, czy zjeść śniadanie????

Nie mogłam sie zdecydować wiec weszłam na forum :D

Magnolia no to pojechalas z tym fotelikiem. Ja miałam w aucie dantejskie sceny ale bym sie na taki krok nie zdecydowala. A tak w ogóle nasze dzieci są jeszcze za Male by nawet w następnym foteliku jeździć przodem ;) niestety

Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 lipca 2016, 07:42

mhsvj48aqvgzp38a.png

l22nhdgestw22l2o.png
  • moka89 Autorytet

Wysłany: 18 lipca 2016, 08:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magnolia również jestem w szoku, że wpadłaś na to zeby tak zamontować fotelik. Nie wiem nawet jak pas zamotać w tę stronę, chyba się nie da. Fotelik w tym monecie nie spełnia żadnej funkcji bezpieczeństwa i tak jak dziewczyny piszą, to tak jakbyś wiozła dziecko na kolanach.

U nas Gabrysia tez się nudzi i często protestuje podczas jazdy, ale zabawiam ją, śpiewam i jakoś dajemy radę. W cabrio fix ma jeszcze troche miejsca nad głową, także dalej czekamy ze zmianą. I tak jak 4me pisze dzieciaczki nasze są za małe na zmianę fotelika, moze i są spokojniejsze ale nie są bezpieczne.

4 me, rób kawę, śniadanie i czytaj forum :D

My wczoraj zaliczyliśmy zoo we Wrocławiu i jestem w szoku jak taki 10 miesięczny bobas jest zainteresowany zwierzątkami :D Gabi najbardziej podobało się w Afrykarium, wielkie ryby zrobiły na niej ogromne wrażenie :)

Gabrysia <3
    klz9df9h2mnehf2h.png
  • la_lenka Autorytet

Wysłany: 18 lipca 2016, 09:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas dziś jakaś noc do niczego. O 2 była pobudka z mega płaczem, aż mąż z innego pokoju przyszedł. Potem powtórka o 4, w końcu zasnęła na moim brzuchu. Mnie nadal trzyma grypsko, bez nurofenu nie funkcjonuję. Jeszcze po nocy jestem przemęczona, więc w ramach zajęcia dałam jej na śniadanie makaron (nitki) z jajkiem. Jedzenia to tu jest niewiele, ale jaka zabawa. :P

Co do baseniku z kulkami - to u mnie nie mam miejsca. Szkoda, bo też mi się bardzo podoba. Niby mamy 3-pokojowe mieszkanie, ale jest tak nieustawne, że już teraz jest straszna ciasnota. Rozważam jedynie maleńki basenik dmuchany - wygląd zupełnie nie ten, ale na pewno zajmuje mniej miejsca.

Córeczka <3
    kYd4p2.png
  • moka89 Autorytet

Wysłany: 18 lipca 2016, 10:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    O miałam jeszcze napisać o tych prezentach. Ja zmierzam napisać na zaproszeniach, że nie chcę aby goście dawali kasę tylko prezenty - zabawki, książeczki itp. Kazdy idzie na łatwiznę i daje kasę a pozniej wiadomo jak to jest z pieniędzmi

Dla dziewczynek pierwsza Lala, dla chłopców jakies wypasione autko
    Lego duplo
    Kuchnia z garnkami
    Rowerek trzykołowy
    Pchacz (my akurat mamy, bo zamieniłam z reklamacji popsutą matę na pchacz)
    Fotelik samochodowy - tu mogą goście się zrzucić, my akurat kupujemy za kasę z chrzcin

Gabrysia <3
    klz9df9h2mnehf2h.png
  • 4me Autorytet

Wysłany: 18 lipca 2016, 11:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    moka89 wrote:
    I tak jak 4me pisze dzieciaczki nasze są za małe na zmianę fotelika, moze i są spokojniejsze ale nie są bezpieczne.

4 me, rób kawę, śniadanie i czytaj forum :D
    :)

Doprecyzuję ;) są następne foteliki dla naszych szkrabow - od 9 do 18kg na przykład. Jednak one dalej sa tylko do jazdy tyłem dla tak malych dzieci jak nasze. Zgodnie z nowa norma od 15 miesiąca mogą jeździć dopiero przodem. Nie wiem jak to wygląda w starej normie, ktora mowila o kg ale to na pewno jeszcze nie ten czas....

mhsvj48aqvgzp38a.png

l22nhdgestw22l2o.png
  • 4me Autorytet

Wysłany: 18 lipca 2016, 11:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Łał Anitka ten basen wymiata :D minibe zaczyna mi chodzić po glowie. Młodemu chyba by sie spodobało nawet juz teraz :D

Tylko, ze my musimy sami kupic bo oczywiscie jak powiedziałam babci, żeby nic nie kupowala młodemu sama z dupereli tylko dolozyla sie na cos większego typu jezdzik itp to oczywiscie juz po ptakach, bo juz cos kupila mniejszego i tak jest zawsze :/

mhsvj48aqvgzp38a.png

l22nhdgestw22l2o.png
  • edysia5 Autorytet

Wysłany: 18 lipca 2016, 11:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja z prezentow to na pewno bebo fisher price :-)

edysia5
  • moka89 Autorytet

Wysłany: 18 lipca 2016, 12:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    4me miałam na myśli wlasnie jazdę przodem :) a juz w ogole przerażają mnie dziecięce foteliki na przednim siedzeniu o_O

Jeszcze pytanko o aniadania i podwieczorki, co u was pojawia się na małych talerzach?
    U nas jajecznica albo kanapka z szyneczką lub białym serkiem do tego kawałek pomidora, ogórek kiszony
    Na drugie najcześciej owoc lub jogurt, lub płatki jaglane z owocem
    Na podwieczorki brak mi pomysłów :/ jogurt jeśli nie było go rano, ostatnio zrobiłam babeczki bananowe, ale co jeszcze? Owoce wieczorem niebardzo.. Help!

Gabrysia <3
    klz9df9h2mnehf2h.png
  • 4me Autorytet

Wysłany: 18 lipca 2016, 12:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja jestem beznadziejna w gotowaniu i to sie pewnie nie zmieni :/

Na śniadanie mleko 180 ml, na drugie śniadanie zazwyczaj owoc z platkami jaglanymi, owsianymi lub kaszką gotowa. Na obiad sloiczek, na podwieczorek mleko - bo przeciez chyba ciągle go potrzebuje prawda? Na kolacje kaszka. Wsioooo.... Czasem miedzy posiłkami jakies maliny wpadną lub inny owoc do rączki...

Musze w końcu to zmienić ale juz tracę nadzieję, ze kiedys sie zmobilizuje. Ostatnio zrobiłam pulpeciki z indyka i.... Zamrozilam. Bo sam by sie jeszcze tym nie najadl. Gdzies wychodziliśmy, spieszylismy sie i dostal znów sloiczek :/

Aaaaaaa :(

A od listopada młody idzie na pelen etat do żłobka i tan bedzie jadl wiec poza weekendami w ogóle pewnie nie bede gotowac...

mhsvj48aqvgzp38a.png

l22nhdgestw22l2o.png
  • mmalutka Autorytet

Wysłany: 18 lipca 2016, 12:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas ostatnio byl bint na kaszke i na drugie sniadanie i na podwieczorek korzystamy z przepisow z alaantkoweblw :) w miarę proste a jaka zabawa :)

tb734z17s9scq0zt.png
  • 4me Autorytet

Wysłany: 18 lipca 2016, 14:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny a propos prezentów na 1 urodziny. Co myślicie o jezdzikach np takim malym autku (oczywiscie nie chodzi mi o elektroniczny ;) )? Nie za wcześnie? Ma ktos jakies fajne na tapecie?

mhsvj48aqvgzp38a.png

l22nhdgestw22l2o.png
  • Anitka201 Autorytet

Wysłany: 18 lipca 2016, 14:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    4me wg mnie dla roczniaka jak najbardziej ok. Chrzesniak małza dostał taki na roczek (takie autko w stylu retro z nr po boku) i znajomi bardzo sobie go chwalili. Tylko coś za coś, mieli poobijane meble :-)

Moka może jakieś koktajle z kefiru/maslanki/jogurtu naturalnego i np z owocami jagodowymi (te można jeść nawet wieczorem), kisiel malinowy własnej roboty.

Natka88 lubi tę wiadomość

• la_lenka Autorytet

Wysłany: 18 lipca 2016, 14:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My mamy jeździk (używany, od koleżanki), ale moja się tym zupełnie nie interesuje. Ogólnie ja mam taki problem z tymi pomysłami, że nie chciałabym prezentu na zapas. A zarówno, lalki, klocki Duplo 18+, rowerek, jeździk, konik bujany - i ogólnie wszystko co znajduję jako inspiracje to nie jest prezent dla (niechodzącego) rocznego dziecka. Nie chcę czegoś czym się będzie bawić za pół roku - wtedy będą np. święta, inne okazje - jak będzie zainteresowanie to się kupi takie akuratne.
    Zupełnie nie wiem co wymyślić.

Córeczka <3
    kYd4p2.png
  • Anitka201 Autorytet

Wysłany: 18 lipca 2016, 14:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    4me coś takiego: http://chorzow.lento.pl/retro-roller-jean-odpychacz-jezdzik-autko,3784007.html

• Anitka201 Autorytet

Wysłany: 18 lipca 2016, 14:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Teraz spojrzałam na 1 stronę forum, za chwilę urodziny Milana. Jej jak to szybko zlecialo.

• Dżuls Autorytet

Wysłany: 18 lipca 2016, 15:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No i oblałam prawko. Stres mnie zjadł. Ehhh... Najgorsze, że tyle kasy na to idzie.

La_lenka - a takie drewniane pudełka do wkładania jedno w drugie? Można z tego zrobić też wieżę i ogólnie, wbrew pozorom, bawić się na 100 różnych sposobów. Albo drewniane klocki? Boikido ma dużo bardzo fajnych i estetycznych zabawek właśnie dla takich dzieci od roku w górę.
    My mieliśmy to:
    http://allegro.pl/boikido-klocki-30-szt-el-drewnianych-klockow-7004-i5978770505.html
    i to:
    http://allegro.pl/boikido-edukacyjne-klocki-piramida-cyfry-drewniane-i5870242299.html

Starszak fajnie i długo się tym bawił na różne sposoby, a na końcu wieża skończyła jako pudełka na drobiazgi :)
    A potem jeszcze dorwałam w ciuchlandzie za psi grosz cudowny drewniany domek tej formy i to już w ogóle był szał :) Już go chyba nie produkują, nawet w googlu nie mogę znaleźć, żeby pokazać :) Wiesz, drzwi, otwierany dach, okienka z okiennicami z wyciętymi serduszkami, te klimaty.

8pdp47e.png
  • chabasse Autorytet

Wysłany: 18 lipca 2016, 16:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzuls.. mało kto za pierwszym razem zdaje. Teoria czy praktyka oblana? I w ogóle gdzie zdawalas, na odlewniczej czy bemowo? Głowa do góry, następnym razem stres zawsze mniejszy, wiec bedzie dobrze.
    Co do jedzenia i podwieczorków to ja niestety daje właśnie serek z owockami. Nie wiedzialam, że nie wolno. Tyle, że unas żadnych problemów z tego powodu nie zauwazylam. Teraz jestem u mamy i ona tu gotuje zupki i mięsko dla Antolka wiec jestem spokojniejsza, że coś normalnego zjada, bo ja też gotowaniem cały czas mam problem. Nie tyle nawet, ze nie u miem, ale nie bardzo mam czas jakos. A Maż stołu je się niestety na miescie.

Synek Antoś
    1usaanli6w2njq4a.png
    wniddf9h5gbbmtsy.png
    Emilia
  • Dżuls Autorytet

Wysłany: 18 lipca 2016, 17:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Praktyka na bemowie. Teraz to już nie będę się wcale stresować, wiem już jak to wygląda. Hajsu i czasu mi szkoda, ale jak jest się lamą, to ma się za swoje. Przynajmniej plac manewrowy jestem w stanie wykręcić obudzona w środku nocy o północy i z zamkniętymi oczami.

8pdp47e.png
  • 4me Autorytet

Wysłany: 18 lipca 2016, 18:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anitka te jeździli retro są te best ale 400 pln jak nic :/ takiego drogiego prezentu nie wypada nam od chrzestnych prosić bo z kasa u nich krucho :( poza tym one są mega stylowe ale nie wiem czy nie mniej wygodne dla maluszków niz ten plastikowy szajs niestety:/ jeszcze sie nad tym stylowym jezdzikiem zastanowię bo od rodzicow tez powinien cos dostać :) ale chyba lepiej od rodzicow minibe :D a jezdzik mniej designerski od chrzestnych ;)

mhsvj48aqvgzp38a.png

l22nhdgestw22l2o.png
  • 4me Autorytet

Wysłany: 18 lipca 2016, 18:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzuls te klocki pudelka boikido tez super. Moj uwielbia rozbijać wieże.... ;)

Współczuję oblania egzaminu i wiem co to znaczy. Lata temu jeszcze jako biedna studentka wydalam na to majatek- mysle, ze mogłabym pojechać na porządne wakacje za granica ;) na szczęście to juz dawno za mną. Dla mnie to byl jeden z największych stresów w zyciu i przez to sie non stop wykladalam ;) a teraz śmigam ciągle i nieprzerwanie nie omijając skretow w lewo i tramwai- hahahah

mhsvj48aqvgzp38a.png

l22nhdgestw22l2o.png
‹‹ 3209 3210 3211 3212 3213 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Jak rozszerzać dietę dziecka? Poradnik krok po kroku

Kiedy zacząć rozszerzanie diety dziecka? Eksperci zalecają start około 6. miesiąca życia, kiedy niemowlę jest gotowe na odkrywanie nowych smaków, a mleko matki pozostaje kluczowym elementem jadłospisu. Jak rozpoznać gotowość malucha i które metody wprowadzania pokarmów wybrać? Dowiedz się, jak stopniowo uzupełniać dietę dziecka, unikając potencjalnych zagrożeń i wspierając zdrowy rozwój poprzez bezpieczne i zróżnicowane posiłki!

CZYTAJ WIĘCEJ

5 rzeczy, które wesprą Twoje starania o dziecko!

Rozpoczynacie starania o dziecko. Wykonujesz kolejne testy ciążowe i… nic. Zastanawiasz się, dlaczego to tyle trwa, skoro „wszyscy” wokół informują o tym, że spodziewają się dziecka. Tak naprawdę wiele starań kończy się sukcesem dopiero po pewnym czasie, a niepłodność dotyczy już blisko 15-20% par. Sprawdź, co możesz zrobić, aby zwiększyć swoje szanse na szczęśliwe poczęcie.

CZYTAJ WIĘCEJ

Endometrioza - najnowsze odkrycia nauki i perspektywy leczenia

W miesiącu świadomości endometriozy, dzielimy się z Wami nowymi odkryciami, które stają się źródłem nadziei. Badania nad genami i mikrobiomem oferują potencjalne klucze do lepszych terapii. Zobacz, jak nauka prowadzi nas ku lepszemu zrozumieniu i leczeniu tej trudnej choroby.  

CZYTAJ WIĘCEJ