X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Wrześniówki 2015
Odpowiedz

Wrześniówki 2015

Oceń ten wątek:
  • la_lenka Autorytet

Wysłany: 21 lipca 2016, 13:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No to dokładnie tak u nas było. A potem po kilku dniach (jak dobrze licze to 4) pojawiła sie wysypka.

Córeczka <3
    kYd4p2.png
  • Magnolia3 Autorytet

Wysłany: 21 lipca 2016, 14:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moja ostatnio tak miala, bitw 3 doby goraczki, w nocy nawet 39,7. Poza tym nic sie nie dzialo, oprocz mega marudzenia.Jest mnostwo wirusow poza typowa 3dniowka.Ola miala 3 dniowke z wysypka lacznie trwalo to chyba z 5-6 dni.A goraczek niewiadomego pochodzenia muala juz kilka.Zawsze ogladam siuske czy to przypadkiem nie zakazenie ukl.moczowego i sprawdzam uszy.No i gardlo.Jak to wszystko jest ok, to czekam 3 doby az przejdzie.Zawsze dzieki Bogu przechodzilo.

1usa8u69die0y60t.png
  • Magnolia3 Autorytet

Wysłany: 21 lipca 2016, 14:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ululalam dopiero mala na pierwsza drzemke.I co, zdazylam wejsc do lazienki a maly juz sie laduje za mna, gdyby nie zamek w drzwiach to nawet tu nie moglabym byc sama.

1usa8u69die0y60t.png
  • Magnolia3 Autorytet

Wysłany: 21 lipca 2016, 14:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ola zrobila dzis kilka kroczkow na czterech, z wielkim zalem ale zrobila....Jestem dumna

Natka88, la_lenka lubią tę wiadomość

1usa8u69die0y60t.png
  • Magnolia3 Autorytet

Wysłany: 21 lipca 2016, 14:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Co do prasowania, Anitka zazdraszczam.

1usa8u69die0y60t.png
  • Anitka201 Autorytet

Wysłany: 21 lipca 2016, 14:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magnolia3 wrote:
    Co do prasowania, Anitka zazdraszczam.
    Odkąd pamiętam lubiłam prasować. Mniej więcej od 12 roku życia pasowałam ciuchy rodziców i siostry :-)
    Najchętniej w domu bym prasowala i myla okna :-)

• Anitka201 Autorytet

Wysłany: 21 lipca 2016, 14:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    la_lenka wrote:
    No to dokładnie tak u nas było. A potem po kilku dniach (jak dobrze licze to 4) pojawiła sie wysypka.
    O widzisz czyli to pewnie to samo. Byliśmy u lekarza ale jak zwykle trafiłam na gorszego pediatre. Pediatra Filipa w tej chwili na urlopie.
    Jak gorączka odpuszcza młody ładnie się bawi, śmieje itp

• 4me Autorytet

Wysłany: 21 lipca 2016, 15:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anitka ale Ciebie nie chce przekonywać do nie prasowania bo tu z ich super zorganizowanych ;) wiedz jak starcza czasu, czemu nie ;)

Trzydniówka to zazwyczaj sama temp i dopiero mniej wiecej trzecia doba to wysypka.

mhsvj48aqvgzp38a.png

l22nhdgestw22l2o.png
  • Magnolia3 Autorytet

Wysłany: 21 lipca 2016, 15:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas wysypka byla chyba na 4 dobe, ale to roznie jest.

1usa8u69die0y60t.png
  • 4me Autorytet

Wysłany: 21 lipca 2016, 16:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tak, tak na wysypka moze byc i pozniej.

Wiecie co, mam strasznie zły dzien. Same gowniane wiadomości, które powodują zamieszanie w moim zyciu. Generalnie mam taki plan, ze teraz sobie popłaczę a wieczorem sie chyba upije ;( albo przynajmniej utopie smutki w kieliszku wina :(

Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 lipca 2016, 16:16

mhsvj48aqvgzp38a.png

l22nhdgestw22l2o.png
  • Anitka201 Autorytet

Wysłany: 21 lipca 2016, 16:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    4me wrote:
    Anitka ale Ciebie nie chce przekonywać do nie prasowania bo tu z ich super zorganizowanych ;) wiedz jak starcza czasu, czemu nie ;)

Trzydniówka to zazwyczaj sama temp i dopiero mniej wiecej trzecia doba to wysypka.
    Spoko ja sobie zdaje sprawę ze to robota głupiego :-) szczególnie przy dziecku :-)

Co do trzydniowki- czyli jeszcze wszystko przed nami.

• Magnolia3 Autorytet

Wysłany: 21 lipca 2016, 17:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    4me wspolczuje i lącze sie z Tobą.
    Ja czesto mam zle dni, bo nie daje rady po prostu.

1usa8u69die0y60t.png
  • PePePe Autorytet

Wysłany: 21 lipca 2016, 17:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Chyba wiekszosc z nas miewa kryzysy. Ja marze o dniu, w ktorym bede mogla isc do pracy...

• mmalutka Autorytet

Wysłany: 21 lipca 2016, 17:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pójście do pracy niestety nie rozwiazuje kryzysów tylko stwarza następne ;)

tb734z17s9scq0zt.png
  • Magnolia3 Autorytet

Wysłany: 21 lipca 2016, 17:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam mdlosci jak mysle o powrocie do pracy.Tam jest toksyczny klimat.Wole szara codziennosc bez pracy.

1usa8u69die0y60t.png
  • Anitka201 Autorytet

Wysłany: 21 lipca 2016, 19:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja z jednej strony czekam na powrót do pracy, z drugiej boje się jak to będzie. Jak pogodzę dziecko, dom i prace. Ale pocieszam się ze nie ja pierwsza i nie ostatnia :-)
    Chce być najlepsza mama dla młodego. Chce z nim spędzać wolny czas, chodzić na spacery, zabierać na rower, piec ciastka i takie tam. Prawdopodobnie rzeczywistość zweryfikuje moje plany i z czegoś będę musiała zrezygnować.

• mmalutka Autorytet

Wysłany: 21 lipca 2016, 20:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jest trudno, bo jednak tego dnia na domowe obowiązki jest mniej, ale dla mnie to był dobry wybór.
    Czasem jest szaleństwo i nie wiem w co ręce włożyć i zostałam mega strategiem co, kto, gdzie i kiedy robi z Miko (mastera mam jak jadę z pracy w Katowicach na dyżur do Bielsko 60km i po drodze muszę przekazać smyka).
    Ale ogólnie mam dużą satysfakcję, realizuję się zawodowo i mam więcej cierpliwości do Miko i efektywniej spędzam z nim czas. Więc u nas to zdecydowanie poszło na plus.
    Z tym, że ja młodego mogę zostawić chwilowo u dziadków. Jak się uda to żłobek dopiero od marca kwietnia.

Ale podsumowując jestem chyba lepszą i bardziej zadowoloną mamą, a dziecko na tym raczej korzysta.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 lipca 2016, 21:20

Anitka201, 4me lubią tę wiadomość

tb734z17s9scq0zt.png
  • Magnolia3 Autorytet

Wysłany: 21 lipca 2016, 21:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja to juz kompletnie nie wiem jak to bedzie, moja mala histeryzuje jak tylko straci mnie z oczu, czasem uda mi sie sprzedac ja do chlopakow do pokoju i wyjsc niepostrzezenie.Ola lubi bardzo najstarszego syna, byl czas kiedy wstawala rano i kazala sie odrazu niesc do nich do pokoju do Krisa na lozko i siedziala tam zadowolona a ja moglam spokojnie wypic kawe czy zrobic cokolwiek.A teraz to jakas masakra jest.W tyg.poszlam do kosmetyczki, to ponoc sie darla doslownie.Spiewaczka moja a chalape to Ona ma.Moze taka faza, moze jej przejdzie.Dzis nue dala mi odetchnac ani troche.Wszystko na wariackich papierach.
    Gotuje kolacje, mala jeczy w pokoju, tu mi sie przypala, tam trzeba mieszac, maly jak zwykle : zrobilem kooope.Mala marudzi, tysuac razy prosze Krisa zeby sie nia troche zajal, wkurwiam sie, tam sie smazy, biegiem kapie 5latka.Potem karmie mala, jeszcze szlak mnie trafia bo nie chce usiac do krzeselka, maly tysiac razy pyta kiedy bedzie jedzenie i ze chce ti samo co mala.Dalej smaze, tu sie pali, okazuje sie ze mala tez sie zesrala, wiec szybko przebieram, akcja gdzie sa chusteczki, gdzie sa chusteczki???W koncu wkladam jedzenie, zeby jeszcze Ola dala ma zjesc....Teraz mala pluska sie e wannie, a ja pisze...

Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 lipca 2016, 21:38

1usa8u69die0y60t.png
  • PePePe Autorytet

Wysłany: 21 lipca 2016, 23:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To mnie pocieszylyscie ;) A myslalam, ze z momentem pojscia do pracy kryzysow bedzie mniej. Naiwna...

• 4me Autorytet

Wysłany: 21 lipca 2016, 23:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Na pewno jak pójdę do pracy to będzie meeega ciężko. Ale mam tez nadzieje, ze troche odsapnę psychicznie. Moze nawet jakość tego wspólnego czasu bedzie lepsza niz teraz, gdy bezmyślnie leze z małym na macie albo siedzie gdzie obok i kombinuje jak na chwile uciec i zrobic cos innego.

Nie raz pewnie z utęsknieniem wspomnę czasy, gdy bylam z młodym w domu- OJ tak tego jestem pewna. Zwłaszcza, ze ja przestalam lubić swoja prace juz przed ciaza bo oraja nas tam strasznie... Ale cos we mnie nie może sie doczeac tego wyjścia do ludzi.

Wypilam trzy kieliszki wina w babskim towarzystwie i wymiękam - jak ja się zle czuje ://

mhsvj48aqvgzp38a.png

l22nhdgestw22l2o.png
‹‹ 3213 3214 3215 3216 3217 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Jak w naturalny sposób zwiększyć swoje szanse na zajście w ciążę?

W dzisiejszych czasach wiele par zmaga się z problemem niepłodności. Szacuje się, że w krajach rozwiniętych od 10 do 12% kobiet ma problem z zajściem w ciążę. Dane w Polsce także nie napawają optymizmem, gdyż nawet 20% par w wieku rozrodczym cierpi na niepłodność. Powodów takiego stanu rzeczy jest dużo. Przeczytaj jak w naturalny sposób zwiększyć swoje szanse na zajście w ciążę, za pomocą ziól i odpowiedniej diety.   

CZYTAJ WIĘCEJ

6 porad jak wybrać najlepszego specjalistę od leczenia niepłodności

Wybór najlepszego lekarza specjalisty jest najwyższym priorytetem każdej kobiety, której starania przedłużają się lub dotychczasowe leczenie okazało się nieskuteczne. Szukając kompetentnych godnych zaufania lekarzy, którzy mogą pochwalić się wysoką skutecznością, należy brać pod uwagę również jakość placówki, w której przyjmują.   

CZYTAJ WIĘCEJ

PMS, czyli zespół napięcia przedmiesiączkowego - przyczyny, objawy, leczenie

Zespół napięcia przedmiesiączkowego to ogólne określenie na objawy i dolegliwości, które odczuwają kobiety przed miesiączką. A jakie są najczęstsze objawy PMS? Co jest ich przyczyną? Czy i kiedy napięcie przedmiesiączkowe wymaga leczenia? 

CZYTAJ WIĘCEJ