X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Wrześniówki 2015
Odpowiedz

Wrześniówki 2015

Oceń ten wątek:
  • Anitka201 Autorytet

Wysłany: 8 września 2016, 07:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My prawdziwa imprezę mamy w sobotę. Na wtorek zrobiłam torta bo spodziewałam się ze ktoś do nas wpadnie (w sumie 16 osob) dlatego tort poszedł :-) zostawiliśmy tez kawałek dla niani i zaprzyjaznionych sąsiadów.
    Upieklam czekoladowe ciasto i przełożyłam je masa (kremowka z maskarpone -ogromną ilość malin- kremowka z maskarpone). Ogólnie wyszedł mało słodki bo ja ucinam cukier ale widać było ze smakował :-)
    Zdjęcie mam ..samego torta bo jak zwalilo się do nas tyle osób to nie miałam czasu na fotografowanie młodego
    abbfb89de38193b8med.jpg

la_lenka, 4me, chabasse, karolcia87 lubią tę wiadomość

• Anitka201 Autorytet

Wysłany: 8 września 2016, 07:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Odkad wróciłam do pracy i młody został z niania mamy problem z nocnym spaniem. Było już tak dobrze (max jedna pobodka). Teraz budzi się z krzykiem, szuka mnie, ciągle chce się w nocy przytulać wiec ląduje u nas w łóżku. Co do opiekunki- to jej ufam. Znam kobietę bardzo dobrze,wiem ze ma świetne podejście. Sąsiad mieszkający dom obok mówił ze wczoraj młody płakał a ona bardzo spokojnie do niego pochodziła. Jak tylko do nas przychodzi młody do niej leci uśmiechnięty. Myślę że tu chodzi o rozłąkę, cały rok razem a tu nagle mnie zabrakło. Liczę ze za około 2 tygodnie przyzwyczai się i wrócimy do normalności.
    Czy któraś tez tak ma/miała?

Teraz dziad odsypia nocne wojaże.

• la_lenka Autorytet

Wysłany: 8 września 2016, 10:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie mam doświadczenia, bo mała nadal ze mną, z nikim nie zostawała. Ale obecnie znowu kiepsko śpi - z tym, że górne czwórki są już przebite (jedna tak konkretnie, druga ledwo, ledwo) a teraz widzę, że górne kiełki też już prześwitują przez dziąsło, chyba lada moment wyjdą. No i dolne dziąsła też już popuchnięte, więc zębowa masakra na całego, rozumiem te jej nocne pobudki.

Córeczka <3
    kYd4p2.png
  • 4me Autorytet

Wysłany: 8 września 2016, 10:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hejo. My ostatnio mamy cudowne nocki- nie dość, ze często cale przespane to jeszcze śpi do 8. Ale chodzimy na wakacjach znacznie pozniej spac i ma duzo wrażeń w ciagu dnia wiec to pewnie dlatego. Spodziewam się, ze jak wrócimy do domu to wrócą nocne pobudki i wczesne wstawanie.
    Mam za to nadzieje, ze jak pójdzie do żłobka to tez się tam tak wymeczy i bedzie lepiej sypial ale... Pytanie czy go z tego zlobka nie wyrzuca ? ;) bo to chyba lobuz bedzie- byliśmy dzis w miniclubie i najbardziej interesowalo go rozrzucanie wszystkich zabawek :/ w domu tak nie ma, jest grzeczny ale to zazwyczaj tak bywa, ze jak grzeczny w domu to w żłobku malpiego rozumu dostaje;)

mhsvj48aqvgzp38a.png

l22nhdgestw22l2o.png
  • Anitka201 Autorytet

Wysłany: 8 września 2016, 12:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    LaLenka no tak zęby. Musze jemu dzisiaj spojrzeć w paszczę. Ostatnio zauważyłam napuchniete dziasla.
    ogólnie ogarnia mnie złość ze on jeszcze robi takie jazdy w nocy.

• la_lenka Autorytet

Wysłany: 8 września 2016, 12:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas nawet drzemka w dzień jest do niczego. Obstawiam, że to rzeczywiście zęby męczą, bo jak nie to już pomysłu nie mam.
    Dziś ledwo co sobie herbatę zalałam i już płacz :(

Córeczka <3
    kYd4p2.png
  • Kassie Autorytet

Wysłany: 8 września 2016, 20:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    4me zazdroszcze, ze maly Wam tak na wakacjach spi;-) my niby tez sporo wrazen mamy w ciagu dnia a odkad przyjechalismy na chorwacje to pobudki o 4 i w efekcie laduje u nas w lozku.. za dnia tez bywa zmierzly, ze nawet na plazy nie mamy spokoju :-/ czasem to nam sie teskni tutaj za takimi wakacjami we dwoje, ale nie ma co narzekac-bywa tez i tak ze maly cieszy sie jak glupi w wodzie albo stajac przy parasolu :-) kiedy te wszystkie zeby wyjda :-)

ug373e5esgfin09c.png
    rg50gox1ycplbhk5.png
  • bellaVi Przyjaciółka

Wysłany: 8 września 2016, 20:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas ogólnie nie najlepiej. Młoda w nocy wrzeszczy, w dzień wrzeszczy... pcha się na ręce, a zazwyczaj tego nie robi. Już nie wiem co z nią zrobić. Ja obstawiam jakiś sok, bo zęby chyba ok. Wszystkie czwórki już ma. Nic nowego nie widzę. Jak się zaczęło w dniu urodzin tak trwa i trwa... najgorzej w nocy, bo cierpliwości mi brakuje. Ehh trochę to wygląda na wymuszanie płaczem, ale czy taki maluch już tak potrafi?

• Dżuls Autorytet

Wysłany: 8 września 2016, 21:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A mi dla odmiany znów siadł kręgosłup. ha ha.

8pdp47e.png
  • Kassie Autorytet

Wysłany: 8 września 2016, 21:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moj to placzem wymusza juz od dawna, wiec calkiem mozliwe :-) z reszta z mojego to cwana bestia, wie co dla niego najlepsze:-)

ug373e5esgfin09c.png
    rg50gox1ycplbhk5.png
  • agniesja Autorytet

Wysłany: 8 września 2016, 22:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    chabasse wrote:
    Skoro nic sie nie dzieje, to ja pokąże Wam mojego jubilata na imprezce.. :)
    https://naforum.zapodaj.net/thumbs/90508b180ad0.jpg
    Dawidek dostał identyczny samochód :D :D :D
    cdbd127a042512d0med.jpg

chabasse, karolcia87 lubią tę wiadomość

w57v3e3k8e2cqbjo.png
    qb3ck6nllq2i9no0.png
  • chabasse Autorytet

Wysłany: 8 września 2016, 23:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ooo.. jaki elegant... super. I bryka oklejona. My niestety jeszcze nie przystroilismy autka, ale przy najbliższej okazji zrobimy to. A czy wyjeżdżacie z tym na dwor, czy tylko po domu smigacie...? Bo ja na razie tylko po ogródku u mamy. Nie chce mi się i wozka i zabawki taszczyc po moim osiedlu. A samo autko to chyba za malo, młody się znudzi i co dalej.. na raczkach do domu?

Synek Antoś
    1usaanli6w2njq4a.png
    wniddf9h5gbbmtsy.png
    Emilia
  • agniesja Autorytet

Wysłany: 9 września 2016, 09:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wychodzimy na dwór z tym samochodem, ale tylko pod klatkę i na nasz plac zabaw. Ja ogólnie z małym praktycznie nie ruszam się dalej niż do pobliskiej stokrotki, bo odkąd zaczął chodzić wózek parzy w pupcię i muszę go po pewnym, bardzo krótkim czasie, wyciągać żeby sam szedł :P Na szczęście tula u nas zdaje egzamin, więc go w nią wsadzam jak muszę gdzieś dalej iść i jest w niej przeważnie grzeczny a czasami nawet usypia :D A brykę oklejaliśmy mu kilka dni przed urodzinami jak już spał, ale nie wyszło mi to za ładnie i żałowałam, że producent sam jej nie okleił. Jak którąś naklejkę krzywo przykleisz, to nie próbuj odklejać, ja w taki sposób jedną podarłam :/

w57v3e3k8e2cqbjo.png
    qb3ck6nllq2i9no0.png
  • la_lenka Autorytet

Wysłany: 9 września 2016, 10:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Myślicie że można nadac paczkę z dzieckiem w środku? ;) Gdzieś do Honolulu albo innego Zimbabwe. W każdym razie gdzieś daleko. Bo ja dziś już jestem o krok :(

Córeczka <3
    kYd4p2.png
  • PePePe Autorytet

Wysłany: 9 września 2016, 14:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie wiem czy mozna :) Ja czasem rozwazam w opcji male zlo wystawic swojego na balkon i zamknac w opcji wielkie zlo wystawic na allegro :) Moze go ktos kupi.

• ela Autorytet

Wysłany: 9 września 2016, 21:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja dziś wyślę męża i jego rodzinę, ale mnie wkurzył zaplanował z braciszkiem kajak, chcą wziąć dzieci, a ja mam za nimi jeździć i owe dzieciaki wymieniać, oczywiście zero konsultacji ze mną bo po co, przecież to wielka atrakcja, szczególnie dla mnie i Marysi. A jutro jej urodziny, impreza już była, ale nie pogardziłabym spacerem po Starówce i lodami z chłopcami.

5b09tv73mjpedncc.png
    Moje kochane chłopaki Michał lat 10, Paweł lat 7, no i jeszcze jest tata, teraz doszła Marysia
  • bellaVi Przyjaciółka

Wysłany: 9 września 2016, 23:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ooo właśnie O to mi chodziło z tym skokiem... Ja już miałam serdecznie dość mojego dziecka i jej wrzaskow O nic. Dziś już jest o niebo lepiej, ale tydzień to był wyjęty z życiorysu. Trzymajcie się U was też to szybko minie.
    A i U nas oficjalne zakończenie karmienia. Mała już nie potrzebuje piersi. Dostawała już tylko na noc, a teraz nawet na noc się nie upomina, tylko zasypia. Uff chociaż z tym poszło dobrze.

• chabasse Autorytet

Wysłany: 10 września 2016, 15:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dziewczyny, mam pytanie.. czy wasze pociechy jedzą już sztućcami, przynajmniej częściowo, tzn. czy chcą same i próbują??? Bo mój niby chce mi zabierać łyżeczkę, ale kiedy mu dam to i tak wkłada łapkę do miseczki i grzebie. Czasem zdzarzy mu się coś nabierać na nią ale do brzuszka i tak chyba trafia mniej. Oczywiście, ja nie oczekuję od niego jedzenia nożem i widelcem, ale tak się zastanawiam czy inne dzieciaczki już same pałaszują..

Synek Antoś
    1usaanli6w2njq4a.png
    wniddf9h5gbbmtsy.png
    Emilia
  • la_lenka Autorytet

Wysłany: 10 września 2016, 16:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Widelcem - czasem da radę nabić jeśli coś jest miękkie, ale ogólnie cały czas próbuje. Jak ma nabite to sama wezmie do buzi.
    Łyżką grzebie w misce, ale jeszcze nie ogarnia, że jak ustawi pionowo to wszystko się wyleje :P

Córeczka <3
    kYd4p2.png
  • Dżuls Autorytet

Wysłany: 10 września 2016, 16:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mania sama rwie się do jedzenia łyżeczką, zakumała co trzeba z nią zrobić, ale na razie wspomaga się rączkami. Jak zrobię coś na gęsto, co klei się do łyżeczki i nie spada, to nawet jest w stanie sama coś zjeść w ten sposób.

Problem wózka rozwiązany, kupiłam emmaljungę nitro city, w stanie jak nówka sztuka, za uwaga...250zł :D W pięknym kolorze bakłażna, zwrotną, o parę kg lżejszą i 5 lat młodszą od poprzedniej :P Do tego super śpiworek do kompletu i osłonka na nóżki :P Więc młoda dalej jeździ jak królowa, a mi lżej. Pozostaje kupić jakąś superkompaktowego używanego joggera na dużych kołach na wyjazdy i wsio, temat wózków uważam za zamknięty i przestaję Was nimi męczyć :)

La_lenka - biedna jesteś z tymi zębami, oby szybko przeszło :/

8pdp47e.png
‹‹ 3249 3250 3251 3252 3253 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Niepłodność u mężczyzn - najczęstsze przyczyny. Kiedy warto wykonać badanie nasienia?

Problem z poczęciem dziecka jest problemem obojga partnerów, dlatego jeśli już dłuższy czas czekasz na dziecko, to diagnostykę i ewentualne leczenie rozpocznij razem z partnerem. Niepłodność u mężczyzn występuje tak samo często, jak u kobiet. Przeczytaj jakie są najczęstsze przyczyny problemów z płodnością u mężczyzn, w jaki sposób można je wykryć i jakie są potencjalne rozwiązania na zajście w ciążę.

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak pielęgnować skórę podczas ciąży?

W czasie ciąży skóra wymaga specjalnego traktowania - wystarczy poświęcić kilka minut dziennie, aby zadbać o jej dobrą kondycję i sprawić, by była bardziej elastyczna. Może to być bardzo pomocne w zminimalizowaniu ryzyka powstania rozstępów. Sprawdź, jak pielęgnować skórę podczas ciąży. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Smog - czy smog w Polsce może obniżać płodność?

Polska jest jednym z najbardziej zanieczyszczonych krajów na świecie. To niestety przykry fakt. Jesteśmy świadomi, że smog negatywnie wpływa na nasz organizm - płuca, serce. Ale czy może również upośledzać naszą płodność? Czy może dodatkowo obniżać parametry nasienia? Czy możemy mądrze się przed tym zabezpieczać, czy to już histeria? Zadaliśmy to pytanie ekspertom, przeczytaj co usłyszeliśmy!  

CZYTAJ WIĘCEJ