X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Wrześniówki 2015
Odpowiedz

Wrześniówki 2015

Oceń ten wątek:
  • la_lenka Autorytet

Wysłany: 14 września 2016, 20:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    moka89 wrote:

Z kotem chyba łatwiej, bo można mu podać jedzonko i picie, gdzieś na wysokości nie? :)
    No właśnie nie, znaczy może tak by można przy młodych, sprawnych kotach. Ale moja "dojrzała", nieruchawa klucha ma problem wskoczyć nawet na łózko. A kot (przynajmniej moje) nie zje porcji na raz, tylko tak sobie podjada co chwila po 5 chrupeczek. Ech, nie wiem jak to rozwiązać :/

Córeczka <3
    kYd4p2.png
  • moka89 Autorytet

Wysłany: 14 września 2016, 20:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hm pozostaje skitrać miski gdzieś w kącie :) albo jakiś domek dla kici z kartona (odpowiedni rozmiar dla kota, ale żeby dzieć się nie wcisnął :P

Dziewczynki poratujcie jakimś prostym, szybkim przepisem na muffinki dla dzieciaków, inne niż bananowe. Zrobię ciasteczka owsiane dla maluchów i chcę jeszcze jakies babeczki na imprezę urodzinową :)

Gabrysia <3
    klz9df9h2mnehf2h.png
  • la_lenka Autorytet

Wysłany: 14 września 2016, 21:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moja kota jest chyba grubsza niż Łucja ;)

Córeczka <3
    kYd4p2.png
  • moka89 Autorytet

Wysłany: 14 września 2016, 21:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To nic się jej nie stanie jak kilka razy nie zje hahaha

4me lubi tę wiadomość

Gabrysia <3
    klz9df9h2mnehf2h.png
  • Anitka201 Autorytet

Wysłany: 14 września 2016, 21:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moka ja zwykle muffiny robie na oko. Tzn biorę jakiś przepis (Lubie przepis Nigelli) i zamiast mąki pszennej sypie mix różnych zdrowszych, zazwyczaj slodze daktylami (wcześniej moczonymi we wrzątku) a reszta to Twoja inwencja twórcza :-) ja mojemu robiłam muffiny z mięsem i szpinakiem i tez się nimi zajadal :-)
    mój syn sprawił że jestem mistrzem w robieniu różnego rodzaju placuszków. Temat walkowalismy długi czas i na szczęście się jemu przejadly. Hitem były placki z całej masy dostępnych warzyw (zrobione na parze i rozgniecione widelcem) do tego mięsko, jajko, ulubione płatki (gryczana, jęczmienne, jaglane) i ewentualnie odrobina mąki.

• moka89 Autorytet

Wysłany: 14 września 2016, 21:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja do robienia na oko się nie nadaję, muszę mieć gotowe proporcje :)

Polecam ciasteczka owsiane z alaantkoweblw

Gabrysia <3
    klz9df9h2mnehf2h.png
  • 4me Autorytet

Wysłany: 14 września 2016, 23:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bardzo ciekawy artykul- z problemów tam poruszanych niektóre mnie naprawde zdziwily ;) przyda się i jeszcze przy tym dziecku a napewno przy następnym ;)

http://www.nishka.pl/matko-nie-musisz-byc-idealna-i-masz-prawo-do-uczucia-zlosci/

Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 września 2016, 23:38

mhsvj48aqvgzp38a.png

l22nhdgestw22l2o.png
  • PePePe Autorytet

Wysłany: 15 września 2016, 07:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lenka, jak Ty to robisz, ze Twoje dziecko potrafi byc w ograniczonej przestrzeni? Moje dziecko wstaje ok. 6, kiedy ja marze jeszcze o snie. Zamykam drzwi do sypialni i puszczam go po pokoju. W sypialni tez sa wszystkie jego zabawki, a wiec i te ktorych jeszcze nie dostal albo te ktore zostaly mu zabrane. Nie bawi sie nawet 3 min. Od razu leci po drzwi, histeryzuje i wali glowa. W miedzy czasie kombinuje jak je otworzyc. Po ok. 5 min jest juz w korytarzu.

Czy Wasze dzieci budza sie jeszcze w nocy? Moj budzi sie raz. Probuje go oduczyc, tzn. przestalam go karmic. Co prawda uspokajam i usypiam go pol godziny, ale usypia. Tylko, ze to nic nie daje, bo kazdego kolejnego dnia sie budzi.

• la_lenka Autorytet

Wysłany: 15 września 2016, 08:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    PePePe wrote:
    Lenka, jak Ty to robisz, ze Twoje dziecko potrafi byc w ograniczonej przestrzeni?
    A bo ja wiem? Chyba jest przyzwyczajona :P
    Moja się budzi np. koło 6.30-7. Karmie, idę siku i wracam do łóżka, a ona leci się bawić. Minimum z pół godzinki mam wtedy spokoju na "drzemkę" (tak z jednym okiem pilnujacym, ale zawsze). Czyta sobie książeczki, ogląda zabawki, wywala z szuflady. Drzwi ma otwarte, ale jest bramka - więc czasem ma zoo z kotami. ;) Jedynym momentem protestu jest chwila zamykania bramki (niezależnie czy wychodzę czy wchodzę) ale to trwa kilka sekund i wraca do zabawy.
    Np. teraz, ja sobie leżę i piszę na tablecie, a Łucja od 40 minut się bawi, obecnie nakłada krążki na pałąk :D

A w nocy czasem się nie budzi wcale, a czasem (jak dziś) jakiś milion razy.

Córeczka <3
    kYd4p2.png
  • moka89 Autorytet

Wysłany: 15 września 2016, 09:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pepepe moja się budzi raz i robię jej 150 mm. Przedwczoraj była to 3.40 a wczoraj już 23.30. Najbadziej mnie dobija kiedy ja się już kładę spać, a Gabi
    a) gubi smoczek
    b) wierci się i kwęka
    c) nie wie czego chce
    wrrrrr masakra. Po mleczku zasypia dalej. Niestety ostatnio pobudki po 6 :/

Gabrysia <3
    klz9df9h2mnehf2h.png
  • la_lenka Autorytet

Wysłany: 15 września 2016, 12:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wrr, Łucja zrobiła drzemkę 45 minut, do 12. I zero spania, gada, bawi się, nie dała się uśpić za nic. Ciekawe jak ona wytrzyma do nocy po czymś takim?

Córeczka <3
    kYd4p2.png
  • 4me Autorytet

Wysłany: 15 września 2016, 13:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My dzis tez mieliśmy krótszą drzemkę ale moj to na pewno jeszcze padnie kolo 15 a tak ekstra sie sklada, ze na 15 mamy wizytę u lekarza ;)

mhsvj48aqvgzp38a.png

l22nhdgestw22l2o.png
  • PePePe Autorytet

Wysłany: 15 września 2016, 14:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lenka, ja to bym ja polozyla jeszcze raz po jakims czasie. Nie wiem ile ona potrafi czuwac, ale mysle, ze do wieczora nie wytrzyma. A jesli nie dalalby sie uspic w ciagu dnia to po 18 polozylabym ja na dobre na noc. Ja tak zrobilam wczoraj. Gad moj spal od 10 do 12 i pozniej ani myslal, wiec od 18:30 go troche wyciszalam, o 19 dalam cyca i padl.
    Dzis tez mu sie cos poprzestawialo, bo rano zasnal juz o 8, gdzie zwykle zasypia 9:30-10. Teraz o 14 znow padl.

• la_lenka Autorytet

Wysłany: 15 września 2016, 14:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My na 15 na rehabilitację :/
    A druga drzemka, pewnie - tylko ona by chciała pewnie po 17. Co sprawi że spanie nocne wyjdzie o 23. Do luftu. Chyba rzeczywiście wcześniej ją położę już na noc.

Niesia86 lubi tę wiadomość

Córeczka <3
    kYd4p2.png
  • PePePe Autorytet

Wysłany: 15 września 2016, 14:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Oj, po 17 to ja mojemu dziecku nie pozwalam spac odkad 3 mce skonczyl :) Wole przeczolgac i polozyc po 18. Wtedy i tak spi do 6. Roznica jest taka, ze zamiast pobudki o 3-4 budzi sie ok. 2.

• edysia5 Autorytet

Wysłany: 15 września 2016, 15:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas lipa z tych niby zebow Dzis byla wiYta u lekatza i gardlo zawalone ze az sie lekarka dziwila ze maly wogole cos zjada i mamy antybiotyk. Pierwszy raz taki prezent na roczek.
    Zdjecie dam pozniej bo musze zrUcic na komp z aaparatu a maz ma nocki i w dzien odsypia, takze jestem z moim jeczkiem cala dobe sama i od trzech dni spie doslownie po 2,4 godz i sama ledwo zyje

Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 września 2016, 16:00

edysia5
  • ela Autorytet

Wysłany: 15 września 2016, 22:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas powoli do przodu, mała kiepsko śpi, budzi się z krzykiem i trochę to trwa zanim znów uśnie. Mam nadzieję, że to przez chobę bo było już super, szybki cycuś między 3 a 4 i dalej śpimy. Chyba jej idzie zębicho jakieś bo ślini się na potęgę.

5b09tv73mjpedncc.png
    Moje kochane chłopaki Michał lat 10, Paweł lat 7, no i jeszcze jest tata, teraz doszła Marysia
  • chabasse Autorytet

Wysłany: 15 września 2016, 23:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    aaf2c6bdc02703b2med.jpg
    POZDRAWIAMY znad Baltyku... Pogodę mamy bardzo mieszaną. Raz zimno a zaraz goraco.. Młody poza drzemkami to non stop na powietrzu. Pierwszej nocy przespał 8 godzin ciurkiem. Dzisiaj chyba z nadmiaru wrażeń usypianie dość ciezkie.. juz 23 a on nie spi..

la_lenka, 4me, Natka88, edysia5, Carolline, agatka196, agniesja lubią tę wiadomość

Synek Antoś
    1usaanli6w2njq4a.png
    wniddf9h5gbbmtsy.png
    Emilia
  • la_lenka Autorytet

Wysłany: 15 września 2016, 23:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dociągnęłam babę do 18.40 i śpi, ale jakoś niespokojnie.

A ja dziś zmartwiona, bo musimy skonsultować małą w kilku sprawach, między innymi zrobić usg kręgosłupa, bo może przez ten ewentualny rozszczep kręgosłupa mała krzywo stawia nóżkę, plus rehabilitantka wymacała jakąś nierówność na kości mostka. Ogólnie czeka nas rundka po lekarzach. Martwię się, od razu jakieś czarne wizje mnie nawiedzają, najchętniej od razu bym ją przebadała na wszystko co się da. Widać taka rola matki :/

Córeczka <3
    kYd4p2.png
  • 4me Autorytet

Wysłany: 15 września 2016, 23:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lelenka rozumiem Cie doskonale. Jak sa jakies tego typu akcje to ja tez najchętniej bym przepadala młodego wzdłuż i wszerz - natychmiast!
    Wszystko będzie dobrze!

mhsvj48aqvgzp38a.png

l22nhdgestw22l2o.png
‹‹ 3253 3254 3255 3256 3257 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Perimenopauza - czym jest, jak na nas wpływa i jak sobie możemy z nią poradzić!

Czym jest perimenopauza i czym różni się od menopauzy? Czy jeśli masz 40 lat to ten temat może dotyczyć również Ciebie? W jaki sposób perimenopauza się zaczyna? Jakie są typowe i nietypowe objawy spadku i burzy hormonów przed menopauzą? Czy można temu zapobiec, jak sobie radzić z objawami i jak dbać o zdrowie, gdy spada estrogen? Wraz z ekspertami stworzyliśmy dla Ciebie artykuł, z którego dowiesz się wszystkiego, czego potrzebujesz o swoim zdrowiu hormonalnym w okresie perimenopauzy.  

CZYTAJ WIĘCEJ

O tym jak kalendarz dni płodnych zjednoczył kobiety podczas starania o dziecko - relacja ze spotkania Ovu dzieci!

Jeśli kiedykolwiek zastanawiałaś się co sprawia, że kobiety, matki są tak silne i wytrzymałe, to musisz to przeczytać! My znamy już odpowiedź – nasza moc leży w relacjach jakie potrafimy tworzyć z innymi kobietami. Wsparcie jakie sobie dajemy i energię do działania jaką sobie nawzajem przekazujemy jest wartością o której należy mówić głośno! Dowodem na to jest ta relacja z wyjątkowego zdarzenia – zlotu użytkowniczek OvuFriend i BellyBestFriend, wspaniałych kobiet, cudownych Mam! Przeczytaj, jak kalendarz dni płodnych zjednoczył kobiety podczas starania o dziecko  

CZYTAJ WIĘCEJ

Brak ochoty na seks... - najczęstsze przyczyny niskiego libido u kobiet

Czym jest libido i jakie czynniki mają największy wpływ na popęd seksualny? Co robić, kiedy brak ochoty na seks? Przeczytaj o najczęstszych przyczynach niskiego libido u kobiet oraz dowiedz się, jak możesz poradzić sobie z tym problemem. 

CZYTAJ WIĘCEJ