X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Wrześniówki 2015
Odpowiedz

Wrześniówki 2015

Oceń ten wątek:
  • la_lenka Autorytet

Wysłany: 19 września 2016, 11:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ale fajnie. Super fotki.
    4me miała rację, ja to już zapomniałam o naszej imprezie :P Teraz już chyba o świętach mogę myśleć ;)

Córeczka <3
    kYd4p2.png
  • Dżuls Autorytet

Wysłany: 19 września 2016, 15:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moka - podziwiam, bo po stołach widać, że goście dostali normalny obiad, a nie samo ciacho jak u nas. Mi przy małych dzieciach nie chciałoby się gotować obiadu dla tylu gości :)

Dziś dzień pełen atrakcji, zaczęło się od tego, że zemdlałam w sklepie. I Bogu dzięki, że byłam z mamą na zakupach. Zaczęło się od nagłego, koszmarnego bólu w lędźwiach, promieniującego do ud i podbrzusza, wiec skróciłam zakupy i ledwo doczołgałam się do kasy. Potem zaczęło mnie koszmarnie mdlić, ale to były takie mdłości nie idące jakby od żołądka, tylko od podbrzusza, a później standardowo - usłyszałam tylko jak mama mówi, że mam białe usta :/ Kurna, tak się przestraszyłam, że jak doszłam do siebie, to się poryczałam :/

8pdp47e.png
  • moka89 Autorytet

Wysłany: 19 września 2016, 15:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dżuls - pozory mylą :) byl tort, ciasto i kolacja - sałatki, przekąski, zimna płyta i kiełbaski :) Nakrylysmy od razu talerze duże i deserowe, zeby pozniej nie biegać z tym wszystkim :)

Kurcze, pędź do lekarza. Zdroweczka!

Gabrysia <3
    klz9df9h2mnehf2h.png
  • 4me Autorytet

Wysłany: 19 września 2016, 17:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Łał Dzuls brzmi poważnie :/ chyba lekarz niezbędny :/

A my dzis byliśmy pierwszy raz w żłobku ale wrażenia z pierwszego dnia chyba nie są miarodajne wiec podzielę się opinia za kilka dni;) maly za to na pewno byl zadowolony- na razie bylam z nim caly czas oczywiscie ;)

Moka chciałam zamówić taki tort ale ceny sa z kosmosu i stwierdziłam, ze to chyba jednak nie ma sensu. Musialabym wydać na tak tort jak twój od 150 do 200 pln- przeginają:/ zwłaszcza, ze u nas wszyscy srednio za tortami przepadają ... Wszędzie takie ceny, czy tylko u nas tak wariują?

Zamowilam ciasto czekoladowe buraczane- ladne, podobno pyszne, okrągłe i da sie wsadzić świeczkę :D

Za to mój plan z nadmuchaniem wielkiej jedynki, ktora mam wisi na włosku, bo moje zrodlo helu wyjechali na wakacje :/

Ktos wie, czy gdzies sobie mozna taki balon za kasę nadmuchać???

Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 września 2016, 17:00

mhsvj48aqvgzp38a.png

l22nhdgestw22l2o.png
  • moka89 Autorytet

Wysłany: 19 września 2016, 17:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tort na 25 porcji kosztował 160 zł, do tego doliczyli 40 zł za transport, był przepyszny, jagodowo-malinowy więc słodkość masy marcepanowej była zniwelowana :) wart swojej ceny :) na urodziny męża kupiłam w cukierni i był niedobry :/

U nas balony dmuchają w praktycznie każdym zabawkowym :)

Podajecie coś profilaktycznie maluchom przed sezonem jesienno zimowym? Mam cebion w domu i nie wiem czy młodej nie podawać

4me lubi tę wiadomość

Gabrysia <3
    klz9df9h2mnehf2h.png
  • la_lenka Autorytet

Wysłany: 19 września 2016, 17:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    moka89 wrote:
    Podajecie coś profilaktycznie maluchom przed sezonem jesienno zimowym?
    Tak, cycka ;)

Magnolia3 lubi tę wiadomość

Córeczka <3
    kYd4p2.png
  • 4me Autorytet

Wysłany: 19 września 2016, 18:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja daje cebion ale dlatego, ze młody miał lekki katar. Tak to pewnie nic bym mu nie dawala a tak to przez tydzień podaje.

mhsvj48aqvgzp38a.png

l22nhdgestw22l2o.png
  • Kassie Autorytet

Wysłany: 19 września 2016, 19:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moka super zdjecia!
    U nas tez juz po imprezie. Stawialismy wodke ale jakos nie bylo to dla mnie problemem. Oczywiscie wszystko z kultura :-) mlody byl baaardzo grzeczny, rozdawal usmiechy i cieszyl sie z nowych zabawek :-) alez bylam z niego dumna <3 torta mielismy za 125zl, co prawda nie marcepanowy ale w ksztalcie auta i z tablica rejestracyjna "Mikołaj" :-) marcepanowego juz nie zdazylam zamowic-zamawiala mi mama w srode, a marcepanowe tylko do wtorku bo niby duzo z nimi roboty :-)

ug373e5esgfin09c.png
    rg50gox1ycplbhk5.png
  • Kassie Autorytet

Wysłany: 19 września 2016, 19:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja tez nic nie podaje przed sezonem jesiennym :-)

ug373e5esgfin09c.png
    rg50gox1ycplbhk5.png
  • bellaVi Przyjaciółka

Wysłany: 19 września 2016, 20:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hejka ;) My też już po roczku. Było super, mała myślę że też zadowolona. Była tylko 5-ka dzieci, a zabawki były wszędzie ;D większa część gości niestety po urodzinach ruszała w trasę, więc postanowiłam zrobić obiad. Chociaż tak naprawę sam się zrobił. Karkówka pieczona w sosie pomidorowym z pieczarkami. Ja osobiście uwielbiam, goście chwalili ;) Alkoholu nie było komu spożywać. Tort zamówiłam od dziewczyny którą dużo osób chwaliło na naszej lokalnej grupie na fb. Nie żałuje bo był super - w kształcie cyferki 1 z myszką Minie.
    4me ja balony które zamówiłam na chińczyku napompowałam powietrzem z płuc ;) u nas w mieście pompują helem w kwiaciarniach.

4me, edysia5, chabasse lubią tę wiadomość

• ela Autorytet

Wysłany: 19 września 2016, 20:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jeśli chodzi o urodziny to muszę się pochwalić robiłam obiad i tort marcepanowy samodzielnie, lata praktyki w organizacji imprez robią swoje. U nas były 24 osoby, jutro wkleję zdjęcia.

chabasse lubi tę wiadomość

5b09tv73mjpedncc.png
    Moje kochane chłopaki Michał lat 10, Paweł lat 7, no i jeszcze jest tata, teraz doszła Marysia
  • Anitka201 Autorytet

Wysłany: 19 września 2016, 21:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas tort na 20 porcji kosztował 120 zł.
    4me ja piekła muffiny bu4aczano-czekoladowe , niebo w gębie. Są mega czekoladowe :-) ciasto zawsze cieszy się ogromnym powodzeniem. U nas balon wisiał na girlandzie i wyglądało to tak:

072e20066eb57356med.jpg

7efe00156d46d483med.jpg

Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 września 2016, 21:25

la_lenka, 4me, karolcia87, bellaVi, Natka88, edysia5, chabasse, agatka196 lubią tę wiadomość

• la_lenka Autorytet

Wysłany: 19 września 2016, 21:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anitka, ale masz ładnie w mieszkaniu! <3

Córeczka <3
    kYd4p2.png
  • 4me Autorytet

Wysłany: 19 września 2016, 21:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzieki dziewczyny za namiary na hel. Moze uda mi sie gdzies znalezc a jak nie to rzeczywiście po prostu ja podwiesze :)

120 to jeszcze ludzka cena ale jak mi tu mówią min 150 a w drugiej i trzeciej do 200 to szczęka opada ;)

mhsvj48aqvgzp38a.png

l22nhdgestw22l2o.png
  • 4me Autorytet

Wysłany: 19 września 2016, 21:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nawet bardzo ladnie- juz kiedys tam bylo widac :) i to dom! Zazdraszczam ;)

mhsvj48aqvgzp38a.png

l22nhdgestw22l2o.png
  • la_lenka Autorytet

Wysłany: 19 września 2016, 22:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    4me wrote:
    Nawet bardzo ladnie- juz kiedys tam bylo widac :) i to dom! Zazdraszczam ;)
    Obiecuję sobie, że kiedyś też będę miała ładnie - a nie zbieranina mebli, upchniętych na siłę, całość okraszona stosikami bałaganu. Ale to chyba nie w tym mieszkaniu ;)

4me lubi tę wiadomość

Córeczka <3
    kYd4p2.png
  • Anitka201 Autorytet

Wysłany: 20 września 2016, 06:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ej dziewczyny ale u mnie jest jeszcze tyle do zrobienia. .czasami zaluje ze to dom a nie mieszkanie. Bo mieszkanie juz dawno by było wykończone a tu poddasze jeszcze nie jest w pełni zagospodarowane, nie mamy jeszcze docelowej kuchni (może i dobrzegu bo takie ewolucje jakie mlody wyczynia z tymi szafkami- przynajmniej nie jest mi szkoda. Ostatnio zaczęliśmy realizować projekt ogrodu i juz mam serdecznie dosyć. Ja się nie nadaje do takiej roboty,mimo że później ogród ma być praktycznie bezobslugowy.

• Anitka201 Autorytet

Wysłany: 20 września 2016, 06:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mój mały jeszcze smacznie śpi, a ja się zbieram. Mimo wszystko lubie jesień :-)

• Dżuls Autorytet

Wysłany: 20 września 2016, 08:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    la_lenka wrote:
    Obiecuję sobie, że kiedyś też będę miała ładnie - a nie zbieranina mebli, upchniętych na siłę, całość okraszona stosikami bałaganu. Ale to chyba nie w tym mieszkaniu ;)
    U nas też trochę bajzelek, ogarniam na ile mogę, ale też jest zawsze nieunikniony procent przypadkowości.
    To ja Ci powiem, że jak pierwszy raz wpadli do nas znajomi, którym zawsze zazdrościłam mieszkania (nie za duże, ale przestronne, zaprojektowane przez projektanta wnętrz, lekko sterylne, no takie że ""mieszkałabym" itd), to znajoma weszła, rozejrzała się po naszej chacie, westchnęła i powiedziała, że przynajmniej czuć, że u nas jest dom, w którym ktoś mieszka :)

hmm hit ostatniego tygodnia jeśli chodzi o zabawę? KREDKI. Nawet cwaniak trzyma poprawnie w ręku.

8pdp47e.png
  • la_lenka Autorytet

Wysłany: 20 września 2016, 09:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dżuls, jakieś konkretne kredki polecasz? Bo u mnie w domu to tylko jakieś moje pracowe znajduję, akwarelowe, permanentnie barwiące itp. - nic co moznaby dać dziecku :/

Córeczka <3
    kYd4p2.png
‹‹ 3256 3257 3258 3259 3260 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Plamienie i krwawienie międzymiesiączkowe - najczęstsze przyczyny

Czym najczęściej jest spowodowane plamienie lub krwawienie międzymiesiączkowe? Jak odróżnić plamienie od krwawienia z pochwy? Czy brązowe plamienie przed okresem to niepokojący objaw? Kiedy warto skonsultować się z lekarzem? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Ciąża bliźniacza – wszystko co musimy o niej wiedzieć

Ciąża bliźniacza to rodzaj ciąży wielopłodowej, podczas której w macicy kobiety rozwijają się jednocześnie dwa płody. Ciąże bliźniacze stanowią około 1,25% wszystkich ciąż, czyli średnio jeden na sto porodów kończy się przyjściem na świat nie jednego, a dwójki dzieci. Współcześnie coraz więcej ciąż to właśnie ciąże bliźniacze. Przeczytaj i dowiedz się m.in. jak powstaje ciąża bliźniacza, jakie są jej rodzaje i jakie może powodować ryzyka. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Progesteron - dlaczego jest tak ważny podczas starania o dziecko?

Progesteron to jeden z najważniejszych hormonów dla kobiecej płodności. Jaką rolę odgrywa podczas starania o dziecko, przy zapłodnieniu i we wczesnej ciąży? Jakie są normy i co się dzieje, kiedy stężenie progesteronu jest za niskie? Jak wygląda leczenie luteiną dopochwową i doustną? 

CZYTAJ WIĘCEJ