X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Wrześniówki 2015
Odpowiedz

Wrześniówki 2015

Oceń ten wątek:
  • wisieninka_89 Autorytet

Wysłany: 20 września 2016, 11:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dla takich maluchow podobno najlepsze sa kredki w ksztalcie kamykow a nie podluznym jak sa kredki np. Mozna sobie zrobic. Lamiemy stare kredki swiecowe do silikonowej foremki do lodu i pieczemy chyba w 140 stopniach:-) jak sie nie ma foremek to mozna foli do pieczenia zwwinac

mmalutka lubi tę wiadomość

zrz6x1hpk730yji7.png
    f2wlh371shb33oc3.png
  • PePePe Autorytet

Wysłany: 20 września 2016, 12:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja jeszcze chcialam o cos spytac w zwiazku z moja podroza samolotem... Wiem, ze dzieciakowi w trakcie lotu/startu trzeba podac picie. Nie sadze by moje sie zadowolilo woda:) No to pierwsza mysl- piers. Tylko ja mam taka blokade jakas... Czy taki roczniak to juz nie oby za duzy na takie wyciaganie cycka w jakby nie patrzec miejscu publicznym? Nie pytajcie jak to sie stalo, ale ja nigdy nie karmilam go w miejscu publicznym. Nawet nie wiem co powinnam ubrac zeby bylo dyskretnie, w jakiej pozycji. Rady najblizszych sa proste- daj mu mm, ma juz rok, nic mu sie nie stanie jak 3 razy sie napije. On juz pil, kiedys. W szpitalu, bo nie przybieral i nas do domu nie chcieli puscic. I w marcu przez 3 dni jedna porcje dziennie.
    Mozecie byc glosem rozsadku? Dac ta butle i sie nie przejmowac? Czy wystawic piers? A jak wystawic to jak to sie robi? :)

• moka89 Autorytet

Wysłany: 20 września 2016, 12:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pepepe ubierz koszulę, rozepniesz, wyjmiesz cyca dyskretnie ze stanika (będzie jeszcze przykryty koszulą) przystawiasz dziecia jednocześnie odsłaniając pierś i gotowe :) poproś miejsce przy oknie, to się skitrasz w kącie :)

Gabrysia <3
    klz9df9h2mnehf2h.png
  • la_lenka Autorytet

Wysłany: 20 września 2016, 12:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pepepe - to jest Twoja sprawa. Ja bym wiadomo, dała pierś - bo dla mnie to najwygodniejsza opcja. Co do ciuchów to najlepsza koszulka o rozciągliwych ramiączkach (ściągasz ją pod pierś) i wierzchnia warstwa dowolna (zawijasz w górę). Albo cokolwiek rozpinanego.

Co do mm - to też mu się nic nie stanie - tak samo nic się nie stanie jak raz na jakiś czas zje coś z knajpy, z solą, przyprawami itp. Albo loda. Watę cukrową czy ciastko z kremem. ;)

Ja mimo, że jestem jak najbardziej za kp, to też bez fanatyzmu, mm to nie jest trucizna. Moja nie dostaje, bo nie ma potrzeby. Zależało mi żeby nie dawać do czasu rozszerzenia diety, bo inne ph, zaburzenia flory itp. Ale teraz, kiedy dzieci jedzą już właściwie wszystko, to to mm należy potraktować jak każdy inny składnik posiłku.

Tyko, że nie wiadomo czy Twój maluch będzie chciał butlę i sztuczne mleko. Marzec był dawno temu, żeby się nie okazało, że i tak nie ruszy. :/

A może jest coś takiego co lubi? Moja np. uwielbia jogurt naturalny z wodą (pół na pół). To jest nasz hicior i ostatnio codziennie do śniadanka wciąga pełen bidonik.
    A może jakiś sok?

4me lubi tę wiadomość

Córeczka <3
    kYd4p2.png
  • 4me Autorytet

Wysłany: 20 września 2016, 12:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wszystko zalezy od Ciebie- jesli jestes gotowa to daj mu piers- tak jak piszą koszula najlepsza ale to i tak potrzeba jakiejś pieluchy by sie od góry nakryć. Jesli nie chcesz piersi nie zadręczaj sie! Jedziesz na wakacje! ;) weź mm nie umrze od tego :) i jesli zdecydujesz sie na piers to z całego serca odradzm miejsce przy oknie niestety:/ nie wiem ak Twój maly ale z tego co kojarzę jest ruchliwy. Nie usiedzi Ci na miejscu ani na Twoich kolanach, bedzie chcial zwiedzać i co chwile będziesz musiała przepraszać dwie osoby a wyjść z takiego miejsca z maluchem na rękach latwo tez nie jest ;)
    Jak dla mnie tylko miejsce przy korytarzu - a wiem co mowie, bo młody leciał juz 6 razy ;) chociaż jak byl mniejszy bylo o wiele łatwiej bo po prostu siedzia lub spal!

Aaaa i moze byc po prostu woda z odrobina soku jako picie bo jednak mleko syci i moze nie być glodny. Albo po prostu smoczek, jesli używacie... U nas smoczek w zupelnosci wystarcza...

mhsvj48aqvgzp38a.png

l22nhdgestw22l2o.png
  • PePePe Autorytet

Wysłany: 20 września 2016, 13:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wtedy w marcu musialam. Nie bylo mnie w domu 4 dni. A wczesniej, od stycznia w kazdy weekend. Sciagalam w kazdej wolnej chwili. Na 3 dni, po jednej porcji zabraklo. Maly przezyl. Ma sie chyba calkiem niezle. Moze macie racje, ze i teraz swiat sie nie zawali.
    Lenka, super ze mi podpowiedzialas, ze sa inne rzeczy, ktore dziecko moze wypic! Musze o tym pomyslec. Problem tylko w tym, ze od wyjscia z domu do startu to jakies 3h. Start tez w porze jedzenia, wiec chcialam zeby to bylo syte. Maly lubi tylko koktajle owocowe/warzywne, a te przygotowane kilka godzin wczesniej nie beda dobre.
    Chyba sama sobie komplikuje zycie..

• PePePe Autorytet

Wysłany: 20 września 2016, 13:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No wlasnie... Smoczek.. Ja go odsmoczkowalam 2 tyg temu. Butelki nie dawalam od marca. I nie wiem czy on w ogole zechce te butelke. Musialabym zaczac eksperymentowac dzis, zeby do pt wiedziec.
    Zdecydowanie komplikuje sobie zycie...

• la_lenka Autorytet

Wysłany: 20 września 2016, 13:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pepepe, a może odciągnięte mleko z bidonu (czy z czego tam normalnie dajesz)?

Poza tym koktajl w termosie by się raczej spokojnie przechował 3h. Co najwyżej trzeba by przemyśleć z czego zrobić (czyli np. bez banana, bo czernieje itd.).

Córeczka <3
    kYd4p2.png
  • PePePe Autorytet

Wysłany: 20 września 2016, 13:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    I pytanie czy wniose go na poklad, bo powyzej 100 ml...

• moka89 Autorytet

Wysłany: 20 września 2016, 13:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pepepe a moze te gotowe saszetki z musem z agrovita? Są w biedrze musy z jabłka i z gruszki? Nie wiem tylko czy to się sprawdzi podczas startu, moze doświadczone mamuśki się ustosunkują :)

Gabrysia <3
    klz9df9h2mnehf2h.png
  • 4me Autorytet

Wysłany: 20 września 2016, 15:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    PePePe wrote:
    I pytanie czy wniose go na poklad, bo powyzej 100 ml...
    Tak dzieciece produkty Sa zwolnione z tego wymagania. Przy kontroli po prostu wkladasz to do osobnej kuwetki. Najlepiej miej jego rzeczy w osobnym przezroczystym worku i szybko wyciągasz caly worek. Sprawdzone, 100% potwierdzone- takze o to sie nie martw.

I weź testuj teraz, żebyś w Pt nie miała problemu. I nie martw sie tyle! :D

mhsvj48aqvgzp38a.png

l22nhdgestw22l2o.png
  • 4me Autorytet

Wysłany: 20 września 2016, 15:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Weź pod uwagę, ze to nie jest tak, ze 5 min start i po problemie. Zmiana wysokości trwa troche dluzej wiec jesli weźmiesz czegos bardzo malo- moze Cu nie wystarczyć. No i jeszcze lądowanie. Ja dawalam młodemu dopiero jak widziałam, ze zaczyna sie wiercić, lapac za uszy itp. No ale to my, każde dziecko inne ;)

mhsvj48aqvgzp38a.png

l22nhdgestw22l2o.png
  • julita Autorytet

Wysłany: 20 września 2016, 16:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    cześć kochane :)
    wpadam życzyć wrześniowym pociechom wszystkiego najlepszego! 100 lat!
    a tak się prezentuje mój roczniak kochany:
    https://naforum.zapodaj.net/thumbs/ab3282e5d191.jpg

jakiś czas temu pisałam, że chcemy zacząć starania o rodzeństwo dla Anastazji i wiecie co? jestem w ciąży! :D udało się nam w 1 cyklu starań, termin mam na drugą połowę maja :)
    https://naforum.zapodaj.net/thumbs/05e9605e522d.jpg

pozdrawiam gorąco!!!

4me, la_lenka, chabasse, edysia5, karolcia87, Anitka201, anula1990, Dżuls, Natka88, bellaVi, Magnolia3, agatka196, agniesja lubią tę wiadomość

tb73e6ydt52f9usr.png
    5b09e6ydos8pxq3s.png
    h44es65g5xhwh8nn.png
  • 4me Autorytet

Wysłany: 20 września 2016, 16:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Łał gratulacje! Szaleją wrześniówki:D

Śliczna córa!

julita lubi tę wiadomość

mhsvj48aqvgzp38a.png

l22nhdgestw22l2o.png
  • la_lenka Autorytet

Wysłany: 20 września 2016, 16:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    o łoł! Kolejny kudłacz będzie! Super!

Ja ostatnio mam wrażenie, że coraz mniej gotowa jestem, może trzeba było działać od razu ;) Mała się robi coraz trudniejsza do ogarnięcia i coraz mniej widzę jak miałabym sobie poradzić z taką dwójką :(

julita lubi tę wiadomość

Córeczka <3
    kYd4p2.png
  • julita Autorytet

Wysłany: 20 września 2016, 17:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    la_lenka pomimo tego, że decyzja o drugim dziecku była świadoma to i tak mam przebłyski paniki jak ja dam radę hehe ale co tam, martwić się będę później, teraz jestem szczęśliwa hehe ;) ale fakt im dziecko starsze tym trudniej je ogarnąć

tb73e6ydt52f9usr.png
    5b09e6ydos8pxq3s.png
    h44es65g5xhwh8nn.png
  • chabasse Autorytet

Wysłany: 20 września 2016, 17:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Łooooł... ale super. Gratulacje julita. Śliczna córa. Ja juz drugi cykl się staram. Na razie cisza. Ale chyba odstawie młodego od cycka, może to przyspieszy sprawe. W tej chwili karmię 3 razy na dobe, alt pewnie i tak za duzo.

julita lubi tę wiadomość

Synek Antoś
    1usaanli6w2njq4a.png
    wniddf9h5gbbmtsy.png
    Emilia
  • moka89 Autorytet

Wysłany: 20 września 2016, 19:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Julita gratulacje! Spokojnej ciąży :)
    Ojjjjj Anastazja niejednemu złamie serce :)

Ps. Kiedy przekłuwałyście uszka i jak mała to zniosła? :)

julita lubi tę wiadomość

Gabrysia <3
    klz9df9h2mnehf2h.png
  • Dżuls Autorytet

Wysłany: 20 września 2016, 20:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    la_lenka wrote:
    Dżuls, jakieś konkretne kredki polecasz? Bo u mnie w domu to tylko jakieś moje pracowe znajduję, akwarelowe, permanentnie barwiące itp. - nic co moznaby dać dziecku :/
    Mania dorwała zwykłe ołówkowe, daję jej też świecówki, tylko pilnuję, żeby nie obgryzała. Fajne są też takie kredki - kamycz.ki

8pdp47e.png
  • Dżuls Autorytet

Wysłany: 20 września 2016, 20:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Julita!!! GRATULACJE, dobre geny więc oby jak najwięcej maluchów :D Dasz radę, pociśniesz na jednym bólu te dwa-trzy lata i potem będzie z bańki, młode pójdzie do przedszkola i odetchniesz :P

8pdp47e.png
‹‹ 3257 3258 3259 3260 3261 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Zespół PCOS – czym jest i jak z nim walczyć?

PCOS to jedno z najczęstszych zaburzeń endokrynologicznych. Jak się objawa? Jakie są metody leczenia? Czy Zespół Policystycznych Jajników może utrudniać zajście w ciążę? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Niechęć do seksu - czy to możliwe? Co zrobić, by staranie się o maluszka znów było przyjemnością?

Znasz ten stan, kiedy od miesięcy lub lat staracie się o wymarzonego potomka? Wasze życie biegnie tak naprawdę od pierwszego dnia cyklu do owulacji, od owulacji do testu ciążowego, od wizyty w laboratorium do wizyty u lekarza - często kolejnego z kolei? Czas biegnie nieubłaganie, a starania nie przynoszą skutku. Mimo chęci coraz częściej pojawia się blokada i niechęć do współżycia. Skąd się to bierze i jak temu zaradzić? Co zrobić, by seks cieszył jak dawniej?

CZYTAJ WIĘCEJ

Inseminacja (IUI) koszt i wskazania. Jaka jest skuteczność inseminacji?

Inseminacja domaciczna jest zabiegiem mającym na celu, ułatwienie zapłodnienia, poprzez skrócenie drogi, jaką mają do pokonania plemniki do komórki jajowej. Czy warto ją wykonać, jaki jest koszt i przy jakich schorzeniach odnotowuje się najlepsze rezultaty? Przeczytaj również jakie badania należy wykonać przed inseminacją i jak się do niej przygotować. 

CZYTAJ WIĘCEJ