X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Wrześniówki 2015
Odpowiedz

Wrześniówki 2015

Oceń ten wątek:
  • bento Autorytet

Wysłany: 21 września 2016, 10:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej hej Dziewczyny!

Ostatnio nie mam czasu, od początku września ręce pełne roboty. Syn chodzi do szkoły, później piłka, karate, prace domowe. Mała lata po domu jak torpeda, jeszcze nie sama, ale z pchaczem. Poza tym trochę zajęć mi doszło powiedzmy związanych z pracą... Ogólnie z mężem mamy urwanie głowy.

Właściwie to chciałam wypowiedzieć się na temat kp. U nas ciągle cycuś rządzi. Mała w nocy je jeszcze 2-3 razy, a teraz jak od dwóch dni ma katar to non stop przy cycu... Właściwie to myślę o powolnym odstawianiu, może tak na 1,5 roku, albo 2. Najgorsze jest usypianie, jedynie przy piersi, ani noszenie, lulanie, bujanie itd. musi sobie pociumkać. Smoka nie chce, już od kilku miesięcy nawet nie próbuje go jej dawać. Trochę się boje jak to będzie z tym ograniczaniem kp, bo mała jest zagorzałym cycocholikiem. Z synem nie miałam takich problemów, sam zrezygnował z piersi jak miał roczek.

Pozdrawiam Was i Wasze Dzieciaki.

sRUqp2.png
  • moka89 Autorytet

Wysłany: 21 września 2016, 11:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gabrysia też ogarnęła pchacz, nawet sama potrafi go przestawić na właściwą drogę, jak np wjedzie na ścianę :D

Muszę kupić jakieś niechodki, bo mamy jedne z H&M ale potrzebuję czegoś na zmianę. Na dworzu robi się chłodno i w samych skarpetkach torchę słabo, a butów nie kupię dopóki sama nie zacznie chodzić.

Chciałabym przekłóć małej uszka, ale teraz tyle hejtu w tym temacie, że sama nie wiem czy poczekać, aż sama będzie chciała czy teraz to zrobić..

Gabrysia <3
    klz9df9h2mnehf2h.png
  • la_lenka Autorytet

Wysłany: 21 września 2016, 12:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja jestem za poczekaniem. Sama długo nie czułam potrzeby kolczyków. Byłam już dorosła, po ślubie jak mnie dopiero naszło. Łucji przebije uszka jeśli sama wyrazi taką potrzebę - i jak już to wyłącznie u piercera, igłą.
    Przed swoim przebijaniem dużo się dokształcilam w temacie i ani sama ani córci nie pozwolilabym przebić pistoletem. :(

Natka88 lubi tę wiadomość

Córeczka <3
    kYd4p2.png
  • Magnolia3 Autorytet

Wysłany: 21 września 2016, 12:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A mi to chyba pokarm sam zanika.Fakt, ze d dzien bardzo malo karmie,.ald e nocy normalnie, a pokarmu coraz mnie.W zasadzid to od jakiegos czasu wogole nie mam tego uczucia przybierania pokarmu, wiecie o co chodzi.Nawet jak karmie to z drugiej piersi potrafi nid leciec a zawsze fontanna byla.Cycki coraz bardziej miekkie.Ale tez miesiac temu dostalam okres- pierwszy.Moze cykl i hormony wplywaja u mnie na hamowanie laktacji
    Martwie sie ze jest jej za malo w nocy.

1usa8u69die0y60t.png
  • la_lenka Autorytet

Wysłany: 21 września 2016, 13:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magnolia3 - ja mam okres od stycznia i zobacz jaką kluchę wykarmiłam.

Cycki się dostosują, nic nie zaniknie dopóki dziecko ssie. :) Może być chwilowo mniej przed samym okresem, ale potem się wyrównuje.

Córeczka <3
    kYd4p2.png
  • ela Autorytet

Wysłany: 21 września 2016, 14:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zdjęć nie wkleję bo nie ma, w ferworze walki w kuchni byłam przekonana, że mąż robi fotki niestety było inaczej nie zrobił ani jednej. Cóż zrobić, nawet komentować mi się nie chciało.
    Szczepiłyście już maluchy?
    Mamy mniejszy dzieci dajcie znać ile ważą bo mnie teściowie męczą, że Marysia za drobna, chuda to pewnie chora. Ona waży 8.3 jest drobna, ale co mam zrobić utuczyć cukrem, dobrze je , tyle że spała i trawi dwie kupy dziennie to norma.

5b09tv73mjpedncc.png
    Moje kochane chłopaki Michał lat 10, Paweł lat 7, no i jeszcze jest tata, teraz doszła Marysia
  • PePePe Autorytet

Wysłany: 21 września 2016, 15:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ela, ok. 72 cm, maks. 8,5 kg. Urodzony 3430, 52 cm.

• 4me Autorytet

Wysłany: 21 września 2016, 16:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moj wazy juz prawie 13kg. Wysoki jest fakt wiec to sie jakos rozklada- choc raz na jakis czas buźka robi sie puculowata ;) i ja bym nie narzekała gdyby moje dziecko bylo drobniejsze... Nosić taki ciężar to tragedia- kręgosłup mi juz siada, babcia sie zająć nie moze bo nie ma sily itp itd ;)

mhsvj48aqvgzp38a.png

l22nhdgestw22l2o.png
  • chabasse Autorytet

Wysłany: 21 września 2016, 17:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    4me to dokładnie jak u mnie. Obstawiam ze moj ma jakieś 12.. ale to i tak jest mega ciezko. Plecy mnie już bolą permanentnie. I tez babcia się nie zajmie, bo za ciezko. A on wszędzie wlezie ii co chwila trzeba skądś wyciągać gagatka. A poza tym on luuubi rączki. Juz nawet myślę o ograniczaniu kaloryczności posilkow, bo wszyscy jak go widzą to komentuja, że pączuś.

Synek Antoś
    1usaanli6w2njq4a.png
    wniddf9h5gbbmtsy.png
    Emilia
  • chabasse Autorytet

Wysłany: 21 września 2016, 17:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A w ogóle to chyba teraz jakieś szczepienia wypadaja.. tak? My mieliśmy 5 w 1 plus pneumatyczne i rota. I szczerze mówiąc wpadłam z rytmu i nie wiem jakie teraz nas czekają..

Synek Antoś
    1usaanli6w2njq4a.png
    wniddf9h5gbbmtsy.png
    Emilia
  • mmalutka Autorytet

Wysłany: 21 września 2016, 17:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My w przyszłym tygodniu idziemy na MMR. Wtedy tez się zwazymy i zmierzymy, ale 6tyg temu mial 10kg. Z tym, że mam wrażenie, że teraz jakoś szalenie nie przybrał..

tb734z17s9scq0zt.png
  • moka89 Autorytet

Wysłany: 21 września 2016, 18:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    W 13 miesiącu jest kolejna dawka, także i nas pewnie niedługo będą wzywać.

Ratunku! Moje dziewczę daje mi tak popalić, że mam już serdecznie dość, a P. wróci dopiero w piątek. Na domiar złego co chwilę kicha i woda leci jej z nosa :/ nasivin mam w domu, podlozylam klin pod materac, coś jeszcze mogę zrobić?

Gabrysia <3
    klz9df9h2mnehf2h.png
  • anula1990 Autorytet

Wysłany: 21 września 2016, 18:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hej kochane,mam chwile czasu wiec nadrabiam Was w czytaniu :)
    My roczek za 9 dni.
    Krzyś waży ok.12 kg i ciuszki na 82/86 kupujemy.

Jutro mam planowaną cesarke na godz.8.30 trzymajcie kciuki !:)
    Juz leze w szpitalu od dzisiaj.
    Mam nadzieje ze do urodzin wyjdziemy !

Boże przypomniało mi sie jak rok temu pisałam podobny post ...

Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 września 2016, 18:30

Dżuls, edysia5, karolcia87, Magnolia3, Natka88, 4me, chabasse lubią tę wiadomość

74disg18xt1q3yyo.png
  • moka89 Autorytet

Wysłany: 21 września 2016, 18:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anula to już?! Powodzenia! ;) ale Krzys będzie miał prezent na urodzinki ;)

Gabrysia <3
    klz9df9h2mnehf2h.png
  • Dżuls Autorytet

Wysłany: 21 września 2016, 19:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    anula1990 wrote:
    hej kochane,mam chwile czasu wiec nadrabiam Was w czytaniu :)
    My roczek za 9 dni.
    Krzyś waży ok.12 kg i ciuszki na 82/86 kupujemy.

Jutro mam planowaną cesarke na godz.8.30 trzymajcie kciuki !:)
    Juz leze w szpitalu od dzisiaj.
    Mam nadzieje ze do urodzin wyjdziemy !

Boże przypomniało mi sie jak rok temu pisałam podobny post ...
    Trzymam kciuki, będzie dobrze :) Dobrze pamiętam, że teraz będzie dziewczynka? :D

8pdp47e.png
  • edysia5 Autorytet

Wysłany: 21 września 2016, 19:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anuka trzymam kvciuki za ciebIE I MALA Karinke☺. Duzio sily!!!!

edysia5
  • anula1990 Autorytet

Wysłany: 21 września 2016, 19:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    tak dziewczynka Karinka :)
    Dziękuje Wam bardzo,nie moge sie doczekać aż już wróce do domu z moim drugim serduszkiem !Nawet strach przed bólem w czasie pionizacji jest znikomy przy tym co czuje.Krzyś biedny nie chciał sie odkleić odemnie jak odwoził mnie z tatą do szpitala,rozbeczałam sie jak małe dziecko jak już poszli...
    Mówiłam już mężowi ze kastracje mu zafunduje jak urodze hehe :)

74disg18xt1q3yyo.png
  • moka89 Autorytet

Wysłany: 21 września 2016, 20:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Chyba najtudniejsze w tej sytuacji, to zostawienie Krzysia na tyle dni, co? Życzę Ci szybkiego powrotu do domu i jak najmniej dokuczliwej pionizacji, dużo zdrówka i siły dla was :*

Gabrysia <3
    klz9df9h2mnehf2h.png
  • anula1990 Autorytet

Wysłany: 21 września 2016, 20:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziękuje bardzo moka89,tak cholernie trudne i bardzo boli ...eh musze dac rade

74disg18xt1q3yyo.png
  • la_lenka Autorytet

Wysłany: 21 września 2016, 20:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anula, trzymam kciuki!

A jak wyprawkę ogarnęłaś? Wózek będziesz mieć podwójny?
    Moi sąsiedzi mają córeczki rok po rok i jeżdżą na dwa oddzielne wózki. Zawsze mnie to jakoś dziwi :P

Córeczka <3
    kYd4p2.png
‹‹ 3259 3260 3261 3262 3263 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

PMS, czyli zespół napięcia przedmiesiączkowego - przyczyny, objawy, leczenie

Zespół napięcia przedmiesiączkowego to ogólne określenie na objawy i dolegliwości, które odczuwają kobiety przed miesiączką. A jakie są najczęstsze objawy PMS? Co jest ich przyczyną? Czy i kiedy napięcie przedmiesiączkowe wymaga leczenia? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Warto walczyć o swoje marzenia, czyli historie starań o dziecko zakończone happy endem

O tym jak trudna i wyboista potrafi być droga do macierzyństwa, wiedzą doskonale pary, które od lat bezskutecznie starają się o dziecko. Niekończące się badania, intensywne szukanie przyczyny niepowodzeń, poddawanie się procedurom, ciągła walka, momentami bezsilność, ale też niegasnąca nadzieja... Dzisiaj swoją historią podzieliły się z nami dwie pary, których droga do wymarzonego macierzyństwa nie była łatwa. Karolina i Łukasz oraz Asia i Paweł opowiadają swoje poruszające historie zakończone happy endem! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Śluz szyjkowy, śluz z podniecenia, wydzielina z pochwy, upławy - jak odróżniać?

Śluz szyjkowy to bardzo ważny wskaźnik kobiecej płodności. Jak odróżniać poszczególne rodzaje śluzu? Czym różni się naturalny śluz szyjkowy od śluzu wynikającego z podniecenia? Czym są upławy i kiedy warto zgłosić się do lekarza? Jak zapisywać poszczególne rodzaje śluzu w aplikacji OvuFriend? 

CZYTAJ WIĘCEJ