X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Wrześniówki 2015
Odpowiedz

Wrześniówki 2015

Oceń ten wątek:
  • moka89 Autorytet

Wysłany: 21 września 2016, 20:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Widzisz do czego to doszło? Musiałaś iść na porodówkę, żeby forum odżyło :D
    Dasz radę kochana! Musisz! :)

Gabrysia <3
    klz9df9h2mnehf2h.png
  • anula1990 Autorytet

Wysłany: 21 września 2016, 20:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    tak podwójny bugadoo donkey duo o ile nie pomylilam sie w pisowni:)

74disg18xt1q3yyo.png
  • anula1990 Autorytet

Wysłany: 21 września 2016, 20:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Szczerze nie wiem jak to ogarniemy,jakos nie mam czasu zastanawiac sie przy Krzysiu :P Jej jak ja za nim tesknie !

74disg18xt1q3yyo.png
  • la_lenka Autorytet

Wysłany: 21 września 2016, 20:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    moka89 wrote:
    Widzisz do czego to doszło? Musiałaś iść na porodówkę, żeby forum odżyło :D
    Przypominamy sobie nasze emocje sprzed roku. Od razu się chce pisać :D

Córeczka <3
    kYd4p2.png
  • 4me Autorytet

Wysłany: 21 września 2016, 23:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anula OMG! Juz rodzisz, druga dzidzia? Rekordzistka!

Trzymam kciuki by wszystko bylo dobrze.

mhsvj48aqvgzp38a.png

l22nhdgestw22l2o.png
  • 4me Autorytet

Wysłany: 21 września 2016, 23:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Co do szczepień teraz (13-14 miesiac) jest MMR. Kolejna dawka 5w1 to raczej 16-18 miesiac.

mhsvj48aqvgzp38a.png

l22nhdgestw22l2o.png
  • wisieninka_89 Autorytet

Wysłany: 22 września 2016, 07:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny a szczepicie terminowo mmr? Ja mysle odwlec podobno powinno sie szczepic jak dziecko juz sprawnie chodzi a najlepiej jak zacznie juz mowic pojedyncze slowa, podobno czesc pediatrow tam wlasnie zaleca. U nas przesunely sie wszystkie szczepienia bo w osrodku dlugo nie mieli szczepionki wiec i to sie automatycznie przesunie ale tak czy inaczej planowala je troche odciagnac. A i czy slyszalyscie ze ta szczepionka moze zarazac najbardziej w 7-11 dobie po szczepieniu? Tez nie wiem czy to prawda moze ktoras sie zna w temacie...

zrz6x1hpk730yji7.png
    f2wlh371shb33oc3.png
  • 4me Autorytet

Wysłany: 22 września 2016, 09:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja cos słyszałam o odwlekaniu ale nie za bardzo mogę bo moj juz idzie do zlobka a większego skupiska chorób to chyba nie ma... A nie jeszcze szpital- tam mozna gorsze choroby złapać ;)

Wiem ze ta szczepionka budzi najwięcej kontrowersji ale plotek od sąsiadki i z neta nie chce słuchać. Wolalbym badania a tych z kolei sie boje czytać :D

mhsvj48aqvgzp38a.png

l22nhdgestw22l2o.png
  • PePePe Autorytet

Wysłany: 22 września 2016, 09:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    4me- dobrze mowisz. Ja mam sasiadke co to tylko czyta i czyta wszystko co najgorsze a pozniej mnie to opowiada. Jej syn jest 1,5 mca starszy od mojego. Ja tez wole nie wiedziec, nie slyszec. Bedzie dobrze. Musi. Co prawda u nas jeszcze troche do szczepienia, bo my jeszcze przed roczkiem jestesmy.

Dalam wczoraj mm. No nie powiem, dupy nie urwalo, ale cos wypil. Ma problem tez z butelka. Ale jakos poszlo. Kupie na wyjazd mleko. Na wszelki wypadek. Zeby bylo do samolotu, i na miejscu. Jakby restauracja hotelowa nie miala nic do zaoferowania. Jako alternatywa dla sloika i kaszy. Nie chce karmic kilka razy dziennie, nie chce juz pobudzac laktacji. Karmimy sie rano i wieczorem i tak jest ok. Po roku go zaczne odstawiac.

4me lubi tę wiadomość

• la_lenka Autorytet

Wysłany: 22 września 2016, 10:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mojemu dziecku idzie jakiś milion zębów. W różnym stopniu wychodzenia, ale przeswitują przez dziąsła, część przebita, część widać białą kropkę.
    Wygląda na to, że za całkiem niedługo będzie miała.... 16 zębów!
    Jak się można domyślić humor i spanie jest po prostu "ideał"... Po dzisiejszej nocy i po porannym jeczeniu mam ochotę wyjść i nie wrócić :(

Poza tym jest zimno, dogrzewamy sie klimą, bo normalnie pizdzi po nogach. Przecież tydzień temu latalysmy w krótkich majtkach!

Córeczka <3
    kYd4p2.png
  • anula1990 Autorytet

Wysłany: 22 września 2016, 10:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczynki o 8:47 przyszła na świat Karinka,3950 g i 52 cm,10 pkt...widziałam ją tylko chwilke i pewnie zobacze dopiero wieczorem po pionizacji bo w tym szpitalu mają taki zwyczaj...najwazniejsze ze wszystko dobrze z nią,teraz można sie pare godzin pobyczyć bo pożniej przy dwójce to sie zacznie hardcor !

la_lenka, chabasse, 4me, Anitka201, karolcia87, Dżuls, edysia5, Kassie, agatka196, agniesja lubią tę wiadomość

74disg18xt1q3yyo.png
  • la_lenka Autorytet

Wysłany: 22 września 2016, 10:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gratuluję! Wypoczywaj, bo rzeczywiście niedługo będzie wesoło ;)

anula1990 lubi tę wiadomość

Córeczka <3
    kYd4p2.png
  • chabasse Autorytet

Wysłany: 22 września 2016, 10:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    O jaaaaa... Anulka, wielkie wielkie gratulacje!!! Jak czytałam o Waszej rozlace z synkiem to sama się poryczalam. Po części z radości jaka na pewno przeżywasz a po części się po prostu rozkleilam na samą mysl, że mogłabym z moim juniorem się rozstać choc na chwile.
    I niech się dzieciaczki zdrowo chowaja.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 września 2016, 10:54

Synek Antoś
    1usaanli6w2njq4a.png
    wniddf9h5gbbmtsy.png
    Emilia
  • wisieninka_89 Autorytet

Wysłany: 22 września 2016, 11:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rozumiem, dzieki za opinie:-) gratulaacje dla "nowej" mamy:-)

zrz6x1hpk730yji7.png
    f2wlh371shb33oc3.png
  • PePePe Autorytet

Wysłany: 22 września 2016, 11:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lenka... Czuje dzis podobnie. Wszystko jest na nie. I wisi mi na nodze, w momentach, w ktorych nie probuje wbic zebow we wszystko co napotka, lacznie z podloga. Jutro wyjezdzamy. O pakowaniu moge pomarzyc. A tak by sie chcialo jeszcze noge ogolic i paznokiec pomalowac :( Zaczynam coraz czesciej sie zastanawiac co mi odbilo z tym wyjazdem. On mi tam na glowe wejdzie a ja wroce jeszcze bardziej zmeczona niz pojade.

• 4me Autorytet

Wysłany: 22 września 2016, 11:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anula gratulacje! Niesamowite, ze wrzesniowki 2015 maja juz wrześniówkę 2016! Jakos to do mnie nie dociera, ze mogłabym juz miec drugie dziecko :D ale plus wielki i niepowatrzalany, ze za dwa lata masz spokój i labe z ciążami i pieluchami do konca, no chyba, ze trzecie bedzie :)

mhsvj48aqvgzp38a.png

l22nhdgestw22l2o.png
  • ela Autorytet

Wysłany: 22 września 2016, 11:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gratulacje

5b09tv73mjpedncc.png
    Moje kochane chłopaki Michał lat 10, Paweł lat 7, no i jeszcze jest tata, teraz doszła Marysia
  • la_lenka Autorytet

Wysłany: 22 września 2016, 11:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    PePePe wrote:
    zastanawiac co mi odbilo z tym wyjazdem. On mi tam na glowe wejdzie a ja wroce jeszcze bardziej zmeczona niz pojade.
    Ja mam tak samo jak myślę o wyjeździe. Nawet sam wyjazd do dziadków to katorga - nic nie zabezpieczone, wszędzie jakieś ciężkie lampy, bibeloty, kable luzem. Latam za nią cały czas i tylko wyjmuję jej z rąk zakazane rzeczy, wyciągam z niebezpiecznych kątów. Wracam umordowana jak koń po westernie. Jeszcze jak było lato, puszczałam ją na trawkę i jakoś szło. Ale teraz w mieszkaniu? Koszmar. W niedzielę jedziemy i już się cieszę :/
    A jak pomyślę, że miałabym z nią zostać w jakimś hotelu przez kilka dni pod rząd? Nieee :P

Córeczka <3
    kYd4p2.png
  • anula1990 Autorytet

Wysłany: 22 września 2016, 12:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie planujemy 3ciego ,już mówiłam ze mężowi kastracje zafunduje :P

74disg18xt1q3yyo.png
  • PePePe Autorytet

Wysłany: 22 września 2016, 12:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    la_lenka wrote:
    Ja mam tak samo jak myślę o wyjeździe. Nawet sam wyjazd do dziadków to katorga - nic nie zabezpieczone, wszędzie jakieś ciężkie lampy, bibeloty, kable luzem. Latam za nią cały czas i tylko wyjmuję jej z rąk zakazane rzeczy, wyciągam z niebezpiecznych kątów. Wracam umordowana jak koń po westernie. Jeszcze jak było lato, puszczałam ją na trawkę i jakoś szło. Ale teraz w mieszkaniu? Koszmar. W niedzielę jedziemy i już się cieszę :/
    A jak pomyślę, że miałabym z nią zostać w jakimś hotelu przez kilka dni pod rząd? Nieee :P

A ja sie zdecydowalam. Na lot z nim. Pobyt w hotelu. I cala wyprawe. A w takie dni jak dzis zastanawiam sie CO MI ODBILO?! O czym ja wtedy myslalam?! Aaaa, pewnie myslalam, ze bedzie fajnie;)

‹‹ 3260 3261 3262 3263 3264 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Warto walczyć o swoje marzenia, czyli historie starań o dziecko zakończone happy endem

O tym jak trudna i wyboista potrafi być droga do macierzyństwa, wiedzą doskonale pary, które od lat bezskutecznie starają się o dziecko. Niekończące się badania, intensywne szukanie przyczyny niepowodzeń, poddawanie się procedurom, ciągła walka, momentami bezsilność, ale też niegasnąca nadzieja... Dzisiaj swoją historią podzieliły się z nami dwie pary, których droga do wymarzonego macierzyństwa nie była łatwa. Karolina i Łukasz oraz Asia i Paweł opowiadają swoje poruszające historie zakończone happy endem! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Płodność i zdrowie w posiłkach - co jeść w okresie przesilenia zimowego?

Wiadomo nie od dziś, że to co jemy ma ogromny wpływ na nasze zdrowie i płodność. Co jednak zrobić, kiedy dostępność świeżych i sezonowych produktów jest ograniczona? Po jakie produkty sięgać zimą, aby dostarczać organizmowi kluczowych składników dla zdrowia i płodności? 

CZYTAJ WIĘCEJ

7 sposobów jak przetrwać przesilenie wiosenne i jak szybko zajść w ciążę!

Przesilenie wiosenne dla wielu kobiet jest trudnym okresem przejściowym, kiedy mogą pojawiać się problemy ze snem, nadmiernym zmęczeniem, brakiem energii, czy obniżoną koncentracją. Wszystko to może mieć wpływ na gospodarkę hormonalną i kobiecą płodność. Jak w tym czasie przygotować się do ciąży? Jakie są skuteczne sposoby na poprawę płodności? Jak szybko zajść w ciążę, wprowadzając proste nawyki do codziennego stylu życia?

CZYTAJ WIĘCEJ