X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Wrześniówki 2015
Odpowiedz

Wrześniówki 2015

Oceń ten wątek:
  • moka89 Autorytet

Wysłany: 21 września 2016, 20:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Widzisz do czego to doszło? Musiałaś iść na porodówkę, żeby forum odżyło :D
    Dasz radę kochana! Musisz! :)

Gabrysia <3
    klz9df9h2mnehf2h.png
  • anula1990 Autorytet

Wysłany: 21 września 2016, 20:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    tak podwójny bugadoo donkey duo o ile nie pomylilam sie w pisowni:)

74disg18xt1q3yyo.png
  • anula1990 Autorytet

Wysłany: 21 września 2016, 20:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Szczerze nie wiem jak to ogarniemy,jakos nie mam czasu zastanawiac sie przy Krzysiu :P Jej jak ja za nim tesknie !

74disg18xt1q3yyo.png
  • la_lenka Autorytet

Wysłany: 21 września 2016, 20:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    moka89 wrote:
    Widzisz do czego to doszło? Musiałaś iść na porodówkę, żeby forum odżyło :D
    Przypominamy sobie nasze emocje sprzed roku. Od razu się chce pisać :D

Córeczka <3
    kYd4p2.png
  • 4me Autorytet

Wysłany: 21 września 2016, 23:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anula OMG! Juz rodzisz, druga dzidzia? Rekordzistka!

Trzymam kciuki by wszystko bylo dobrze.

mhsvj48aqvgzp38a.png

l22nhdgestw22l2o.png
  • 4me Autorytet

Wysłany: 21 września 2016, 23:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Co do szczepień teraz (13-14 miesiac) jest MMR. Kolejna dawka 5w1 to raczej 16-18 miesiac.

mhsvj48aqvgzp38a.png

l22nhdgestw22l2o.png
  • wisieninka_89 Autorytet

Wysłany: 22 września 2016, 07:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny a szczepicie terminowo mmr? Ja mysle odwlec podobno powinno sie szczepic jak dziecko juz sprawnie chodzi a najlepiej jak zacznie juz mowic pojedyncze slowa, podobno czesc pediatrow tam wlasnie zaleca. U nas przesunely sie wszystkie szczepienia bo w osrodku dlugo nie mieli szczepionki wiec i to sie automatycznie przesunie ale tak czy inaczej planowala je troche odciagnac. A i czy slyszalyscie ze ta szczepionka moze zarazac najbardziej w 7-11 dobie po szczepieniu? Tez nie wiem czy to prawda moze ktoras sie zna w temacie...

zrz6x1hpk730yji7.png
    f2wlh371shb33oc3.png
  • 4me Autorytet

Wysłany: 22 września 2016, 09:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja cos słyszałam o odwlekaniu ale nie za bardzo mogę bo moj juz idzie do zlobka a większego skupiska chorób to chyba nie ma... A nie jeszcze szpital- tam mozna gorsze choroby złapać ;)

Wiem ze ta szczepionka budzi najwięcej kontrowersji ale plotek od sąsiadki i z neta nie chce słuchać. Wolalbym badania a tych z kolei sie boje czytać :D

mhsvj48aqvgzp38a.png

l22nhdgestw22l2o.png
  • PePePe Autorytet

Wysłany: 22 września 2016, 09:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    4me- dobrze mowisz. Ja mam sasiadke co to tylko czyta i czyta wszystko co najgorsze a pozniej mnie to opowiada. Jej syn jest 1,5 mca starszy od mojego. Ja tez wole nie wiedziec, nie slyszec. Bedzie dobrze. Musi. Co prawda u nas jeszcze troche do szczepienia, bo my jeszcze przed roczkiem jestesmy.

Dalam wczoraj mm. No nie powiem, dupy nie urwalo, ale cos wypil. Ma problem tez z butelka. Ale jakos poszlo. Kupie na wyjazd mleko. Na wszelki wypadek. Zeby bylo do samolotu, i na miejscu. Jakby restauracja hotelowa nie miala nic do zaoferowania. Jako alternatywa dla sloika i kaszy. Nie chce karmic kilka razy dziennie, nie chce juz pobudzac laktacji. Karmimy sie rano i wieczorem i tak jest ok. Po roku go zaczne odstawiac.

4me lubi tę wiadomość

• la_lenka Autorytet

Wysłany: 22 września 2016, 10:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mojemu dziecku idzie jakiś milion zębów. W różnym stopniu wychodzenia, ale przeswitują przez dziąsła, część przebita, część widać białą kropkę.
    Wygląda na to, że za całkiem niedługo będzie miała.... 16 zębów!
    Jak się można domyślić humor i spanie jest po prostu "ideał"... Po dzisiejszej nocy i po porannym jeczeniu mam ochotę wyjść i nie wrócić :(

Poza tym jest zimno, dogrzewamy sie klimą, bo normalnie pizdzi po nogach. Przecież tydzień temu latalysmy w krótkich majtkach!

Córeczka <3
    kYd4p2.png
  • anula1990 Autorytet

Wysłany: 22 września 2016, 10:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczynki o 8:47 przyszła na świat Karinka,3950 g i 52 cm,10 pkt...widziałam ją tylko chwilke i pewnie zobacze dopiero wieczorem po pionizacji bo w tym szpitalu mają taki zwyczaj...najwazniejsze ze wszystko dobrze z nią,teraz można sie pare godzin pobyczyć bo pożniej przy dwójce to sie zacznie hardcor !

la_lenka, chabasse, 4me, Anitka201, karolcia87, Dżuls, edysia5, Kassie, agatka196, agniesja lubią tę wiadomość

74disg18xt1q3yyo.png
  • la_lenka Autorytet

Wysłany: 22 września 2016, 10:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gratuluję! Wypoczywaj, bo rzeczywiście niedługo będzie wesoło ;)

anula1990 lubi tę wiadomość

Córeczka <3
    kYd4p2.png
  • chabasse Autorytet

Wysłany: 22 września 2016, 10:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    O jaaaaa... Anulka, wielkie wielkie gratulacje!!! Jak czytałam o Waszej rozlace z synkiem to sama się poryczalam. Po części z radości jaka na pewno przeżywasz a po części się po prostu rozkleilam na samą mysl, że mogłabym z moim juniorem się rozstać choc na chwile.
    I niech się dzieciaczki zdrowo chowaja.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 września 2016, 10:54

Synek Antoś
    1usaanli6w2njq4a.png
    wniddf9h5gbbmtsy.png
    Emilia
  • wisieninka_89 Autorytet

Wysłany: 22 września 2016, 11:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rozumiem, dzieki za opinie:-) gratulaacje dla "nowej" mamy:-)

zrz6x1hpk730yji7.png
    f2wlh371shb33oc3.png
  • PePePe Autorytet

Wysłany: 22 września 2016, 11:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lenka... Czuje dzis podobnie. Wszystko jest na nie. I wisi mi na nodze, w momentach, w ktorych nie probuje wbic zebow we wszystko co napotka, lacznie z podloga. Jutro wyjezdzamy. O pakowaniu moge pomarzyc. A tak by sie chcialo jeszcze noge ogolic i paznokiec pomalowac :( Zaczynam coraz czesciej sie zastanawiac co mi odbilo z tym wyjazdem. On mi tam na glowe wejdzie a ja wroce jeszcze bardziej zmeczona niz pojade.

• 4me Autorytet

Wysłany: 22 września 2016, 11:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anula gratulacje! Niesamowite, ze wrzesniowki 2015 maja juz wrześniówkę 2016! Jakos to do mnie nie dociera, ze mogłabym juz miec drugie dziecko :D ale plus wielki i niepowatrzalany, ze za dwa lata masz spokój i labe z ciążami i pieluchami do konca, no chyba, ze trzecie bedzie :)

mhsvj48aqvgzp38a.png

l22nhdgestw22l2o.png
  • ela Autorytet

Wysłany: 22 września 2016, 11:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gratulacje

5b09tv73mjpedncc.png
    Moje kochane chłopaki Michał lat 10, Paweł lat 7, no i jeszcze jest tata, teraz doszła Marysia
  • la_lenka Autorytet

Wysłany: 22 września 2016, 11:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    PePePe wrote:
    zastanawiac co mi odbilo z tym wyjazdem. On mi tam na glowe wejdzie a ja wroce jeszcze bardziej zmeczona niz pojade.
    Ja mam tak samo jak myślę o wyjeździe. Nawet sam wyjazd do dziadków to katorga - nic nie zabezpieczone, wszędzie jakieś ciężkie lampy, bibeloty, kable luzem. Latam za nią cały czas i tylko wyjmuję jej z rąk zakazane rzeczy, wyciągam z niebezpiecznych kątów. Wracam umordowana jak koń po westernie. Jeszcze jak było lato, puszczałam ją na trawkę i jakoś szło. Ale teraz w mieszkaniu? Koszmar. W niedzielę jedziemy i już się cieszę :/
    A jak pomyślę, że miałabym z nią zostać w jakimś hotelu przez kilka dni pod rząd? Nieee :P

Córeczka <3
    kYd4p2.png
  • anula1990 Autorytet

Wysłany: 22 września 2016, 12:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie planujemy 3ciego ,już mówiłam ze mężowi kastracje zafunduje :P

74disg18xt1q3yyo.png
  • PePePe Autorytet

Wysłany: 22 września 2016, 12:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    la_lenka wrote:
    Ja mam tak samo jak myślę o wyjeździe. Nawet sam wyjazd do dziadków to katorga - nic nie zabezpieczone, wszędzie jakieś ciężkie lampy, bibeloty, kable luzem. Latam za nią cały czas i tylko wyjmuję jej z rąk zakazane rzeczy, wyciągam z niebezpiecznych kątów. Wracam umordowana jak koń po westernie. Jeszcze jak było lato, puszczałam ją na trawkę i jakoś szło. Ale teraz w mieszkaniu? Koszmar. W niedzielę jedziemy i już się cieszę :/
    A jak pomyślę, że miałabym z nią zostać w jakimś hotelu przez kilka dni pod rząd? Nieee :P

A ja sie zdecydowalam. Na lot z nim. Pobyt w hotelu. I cala wyprawe. A w takie dni jak dzis zastanawiam sie CO MI ODBILO?! O czym ja wtedy myslalam?! Aaaa, pewnie myslalam, ze bedzie fajnie;)

‹‹ 3260 3261 3262 3263 3264 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Foliany - niezbędny składnik dla kobiet starających się o dziecko i kobiet w ciąży

Niewątpliwie kwas foliowy jest jednym z najważniejszych składników dla przyszłej Mamy. Dlaczego suplementacja kwasem foliowym, a właściwie jego aktywnymi formami (folianami) jest tak istotna? Jaką rolę odgrywa kwas foliowy? 

CZYTAJ WIĘCEJ

4 propozycje pysznych koktajli na ciążowe dolegliwości!

Cierpisz na typowo ciążowe dolegliwości? Twój układ pokarmowy jest bardzo wrażliwy i męczą Cię ciągłe niestrawności? A może nie możesz poradzić sobie z bolesnymi skurczami łydek? Poznaj kilka prostych i naturalnych sposobów na ciążowe dolegliwości - odkryj przepisy na koktajle! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Naturalne sposoby łagodzenia bólu porodowego

Poród nierozerwalnie łączy się z bólem. Ten fakt wiele przyszłych mam napawa lękiem. Bez względu na to, czy rodzą po raz pierwszy czy po raz kolejny, wizja skurczy powoduje pytanie: czy dam radę? Co, jeśli nie wytrzymam? Na szczęście jest wiele łagodnych, niefarmakologicznych metod, które mogą pomóc oswoić porodowe bóle.

CZYTAJ WIĘCEJ